Yeni iş. İlk maaş. İş yerindekilere tatlı.

Aykilil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
582
419
33
35
Merhabalar. Ben bi kamu kurumunda calisiyorum. Yeni atandim. Ilk maasimla birseyler almam yapmam gerekiyor mu burda calisanlara. 200-300 kisi vardir burda. Yani benim calistigim binada. Bundan baska iki bina daha var. Onlarda kas kisi calisiyor bilmiyorum.
Ilk basladigim gun calistigim birimden degil de personel subeden birisi ilk maas alininca tatli dagitilir bizim burda demisti. Ben bu kadar insana neyi nasil dagitacagim. Bilgisi olan beni aydinlatabilir mi. Dert oldu resmen.

Valla o tatlı dağıtma işi asaletin tasdik olunca yapılır bu birincisi,

İkincisi de sadece çalıştığın birimde çalışma arkadaşlarına dağıtırsın illa dağıtacaksan, 300 kişiye tatlı verildiği nerde görülmüş? Oldu olacak binanın bahçesinde lokma döktür.

Baktın mecbur kaldın(nasıl mecburiyetse) bir kasa lokum al dağıt bütçem buna el verdi dersin.

200 -300 kişiye tatlı oda neymıs yaaa :)

Ben ilk maaşımla böyle bişey yaptım ama 15 kişiydik biz.
Çok yakın olduklarınıza falan ısmarlayın
Sadece kendi koridorumdakilere mi dagitsam alip. Ama tatli alip elimde tek tek oda oda gezip ikram mi edecegim onu da bilmiyorum. Biz de subelere ayrilmis durumda. Sadece kendi subeme mi dagitiyim.

Ben ilk calistigimda yerde herkese kucuk pasta yaptirmistim ama toplamda 40 kisi falan vardi. Ama 200-300 kisi olunca nasil olabilir ki bu? Bence yakin calisma arkadaslariniza bu jesti yapabilirsiniz.

Sadece kendi koridorumdakilere mi dagitsam alip. Ama tatli alip elimde tek tek oda oda gezip ikram mi edecegim onu da bilmiyorum. Biz de subelere ayrilmis durumda. Sadece kendi subeme mi dagitiyim.
Ortak bır alanınız yokmu ?
Oraya koysan .
Veya evet dediğin gbi odalarıa gidip dağıtadabılırsın .
Nasıl rahat ediceksen

Ama soyleyenler benim birlikte calistigim insanlar degil ki. Bana da cok sacma geldi.

Ya o kendine pay cikarmaya calismistir. Beles yemek oldu mu, ortak çıkan çok olur. O yuzden ille alacaksaniz da sadece kendi calisma arkadaslariniza alin. Ki bence ona bile gerek yok. Ilk maaşın gidecegi yer cok olur, zaten insanin eline pek para kalmiyor.

Ben sozlesmeliyim. Bunu bana soyleyen kisi dedi ki kadrolu olsan asaletin tastik oldugunda dagitirdin ama sozlesmeli oldugun icin ilk maasinda dagitirsin. Bir de ben mi oda oda gezecegim yoksa kat gorevlisinden mi rica edecegim. Ayip olmayacagini bilsem asla bu ise girismek istemiyorum o da ayri.

Aynen oyle. Nasil getirecegim nasil dagitacagim. Bir de cogunu gormuyorum zaten gun icinde. Karsilasmiyoruz bile.

Yok artık düğün yemeği ver bari?
Eğer içinden geliyorsa 1 kilo baklava sipariş et etrafındakiler nasiplensin yeter..
Ama şahsen ben işyeri ortamında böyle keklemeler çok olduğu için ciddiye almam. Yemesinler der geçerim..

Tek tek elle almaya müsait bir tatlı al, kutu içinde altlıklı olanlardan, sadece kendi çalıştığın birimde yüzyüze görüştüğün hergün muhatap olduğun kişilere dağıt, kutuyu götür ikram et kendileri alsınlar.

İşyerinde yakın OLdupun kimseler varsa onlara bir sorsana nasıl yapmışlar . Ama 300 kişiye değildir o mesela sizin birimdekilere

Tüm işyerine dağıtmana gerek yok ki zaten kendi çalıştığın birime yakınındakilere dağıt yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…