Yeni iş. İlk maaş. İş yerindekilere tatlı.

Ay yok o uyanıklık etmiş yenisin diye..
Dağıtma bırak. Söylerse "kadrolu olursam inşallah" de geç..

Bende kamuya girdiğimde ilk maaşımla almıştım bana kimse bişey söylemedi içimden geldi aldım ama sadece kendi müdürlüğümdeki arkadaşlara dağıtmıştım ben 40 kişiye falan yani. Sende öyle yap bence 300 kişiye tatlımı dayanır.

O kadar insana tatlı mı dağıtılır canım? Biriminiz, şubeniz, odanız artık her neyse sizi tanıyabilecek kesime kaliteli bir çikolata alıp birer tane birer tane dağıtırsınız. Ben ilk maaşımla dağıtmıştım mesela maksat bereketi olsun diye. Ama dağıttığım az kişiydi 30 yoktur.

Çalıştığın birimde dağıtırsın , ilk maaş alınca yapılır böyle şeyler

+++
Ben de kendi ekibime dagitmistim. Ayni ofiste calistigin insanlara dagitmak kafi.

Peki ama trüf cikolata alip dagitsam nasil olur sizce. Hem şık olur hem de baklava dagitmak istemiyorum daha kolay dagitilir. Nasil olur sizce

Findikli lokum alın iki pakette pecete herkese dagitin ya da gorevli abla falan varsa ondan rica edin o herkese dagitir. En uygunu bu bence. Kisi sayisi az olsa tamam da 300 kişiye tatli cok mantiksiz.

Çalıştığın birimde dağıtırsın , ilk maaş alınca yapılır böyle şeyler

+++
Ben de kendi ekibime dagitmistim. Ayni ofiste calistigin insanlara dagitmak kafi.

Peki ama trüf cikolata alip dagitsam nasil olur sizce. Hem şık olur hem de baklava dagitmak istemiyorum daha kolay dagitilir. Nasil olur sizce

ben kurban kesip sakatlar derneğine bağışlamıştım. (adına takılmayın derneğin adı bu) yani maaşlı çalışan insana hem de 300 kişiye saçma.
ha bir de bizim kurumda aynı anda 10 kişi atanıyor onlar birleşip 100 kişiye falan baklava dağıtıyorlardı. ha bu da asaletlerini alınca oluyor genelde

Ben de bir hayir isi yapmak yardim etmek istiyorum. Adagim vardi zaten. Tanimadigim insanlara hurmet etmek sacma geliyor bana. Zaten tayin aldirmaya ugrasiyorum. Gidince gormeyecegim insanlar. Iyi bir yerdeb trüf cikolata alip kendi birimimdekilere dagitsam nasil olur.

Olur ben Godiva'dan 36lı kare çikolatalardan alıp dağıtmıştım. Trüf de olur 10-15 kişilerse.

gayet yeterli olur. yani ben şimdi böyle bir şey yapsam aynı katta ki 50 kişiye dağıtırım bütçeme uygun bir şeylerden. ben Gaziantepteyim baklava olmuş 60-80 lira arası. tatlı işi sıkıntılı. ha bir de görevli dağıtsın. bizde öyle olur genelde

Bana kimse ilk maaşıyla tatlı ya da başka bişi ısmarlamadı, bende yapmadım. ama aileme ilk maaşımla bişiler almıştım zamanında.

çok içinden geliyosa birlikte çalıştıklarına çikolatalı gofret falan al yaa, sevmeyen yoktu dimi :) bizde öyle adettir, kahve yanında çiklat yeriz de.

biz baklava alırız, küçük tabaklar her tabağa büyüklüğüne göre 2 3 dilim koyarız çatal, bardak kola dağıtırız, çok da keyifli olur herkes odalara dolar, hep beraber yer içer hayırlı olsun nice güzel meslek yıllarına diye dilekler alırız,

dağıtımı oda arkdaşlarımla ben yaparız, bir kutlama olduğunda sıkıntı olmaz,

kendi koridoruna göre al biraz daha fazlasını da al da kısmeti olan yer, bunlar hayatı daha keyifli hale getirir, iş arkadaşlarınla kaynaşırsın,

paylaşmak güzel şeydir.

Burda adet bu diyene sor bakalim kendi ilk maasiyla 300 kisiye tatli mi ismarlamis yemek mi ?
Eminim ki hicbir sey ismarlamamistir.
Ilk maasinla güzel bi iki kutu çikolata al koy masaya artik kime nasip olursa.

Bu kadar insana ancak lokum olur diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…