Yeni iş teklifi aldım çok aradayım

Benim için süper ötesi olur buna eminim. Ama altından kalkamazsam diye korkuyorum, bir de beceremedim diye görevden alırlarsa dımdızlak ortada kalırım. İşsizlik benim için olabilecek en kötü şey.
Bu ihtimal kamuda calisiyor değilseniz zaten her an kapinizda.Hatta kamu kurumunda da yildirarak gitmeyi kendin ister hale getirme çok yaygin

Kızlar merhaba

Birkaç ay önce çalıştığım kurumun müdürüne sinirlenip kendimce iş başvurusu yaptığım bir yerden cevap aldım, görüşmek istediklerini söylediler. Şartları falan biliyorum, görüşme de olumlu geçti. Geriye sadece benim kabul edip etmemem kaldı. Ama bazı konularda çekincelerim var.

Psikologum, çocuklarla çalışıyorum ben normalde. Maaşım yani, çok iyi değil ama fena da değil Türkiye şartlarına göre. Haftada 3, bazen 4 gün gidiyorum. Kurumun bana verdiği araba da var ekstra olarak.

Bu teklifini aldığım iş proje bazlı (ne zamana kadar süreceği belli değil şimdilik ama 1 yıldan fazla o kesin), maaşı şimdiki maaşıma göre çok çok çok iyi hatta doğru mu anladım diye tekrarlattım o derece iyi. Haftada 5 gün gideceğim kabul edersem ve mülteciler ile çalışacağım. Daha önce mültecilerle hiç deneyimim olmadı. Arapça bilmiyorum, şimdilik İngilizce bilmemin yeterli olacağını söylediler ama Arapça öğrenmem bekleniyor sanırım. Bu konuda da tereddütteyim. Çok arada kaldım kısacası, yerimde olsanız neleri dikkate alarak karar verirdiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
Ben de psikologum şu göç bürolarından birisi mi,ben kamuda 657liyim o yüzden benzer bi teklif bana da gelmişti kabul etmemiştim,ama bi arkadasım çok memnun maaş ödemeleri AB den ve sürekli süpervizyon ekibinden destek alıyor,işi ona çok şey kattı,dil kısmına gelince zaten sürekli tercüman var onunla beraber,özelde çalışsam ben de düşünürdüm geçmeyi kamuda olmama rağmen teklif dönem itibariyle bana bile çok cazip gelmişti.

Yeni bir dil öğrenmek için güzel bir motivasyon olur bide hedef kitleniz de bu dili konuştuğu için çabuk ilerlersiniz gibime geliyor
Lakin siz kendiniz daha iyi bilirsiniz
Temponuz artacak dili öğrenmek için vakit kalacak mı işyeri dil eğitimi için ekstra birşeyler verecek mi
Arab tanıdığım çok hoş insanlar var her milletin şahsına münhasır özellikleri var bazıları gerçekten zor
ama psikolog olduğunuz için olaylara yaklaşım daha profesyonel olacak benim ki sadece bir dip nottu
İnş en güzeli olur sizin için

yok seninle değil.
işle alakalı, konunu mundar etmeyeyim şimdi:KK53:
kesin işin ucu tartışmaya gider:)

Özelden sor istersen benim cevaplayacağım bir şeyse yardımcı olmaya çalışırım.

Astoria, ben parayı ve kariyeri bir kenara koydum. Çünkü ikisi de insanı cezbediyor. Kimi etmez ki? Farklı bir ortama uyum sağlama konusunda endişeleriniz varsa bence o kulvara hiç kayıp yormayın kendinizi ama ben bu işi alt ederim kolay da adaptasyon sağlarım diyorsanız hiç beklemeyin.

İşte adaptasyon sağlayabilir miyim onu bir bilsem...

Arapça için çekinmeyin bence. Kurumla görüşün ve deyin ki "Arapça öğrenmem konusunda sizin çalıştığınız bir kurum var mı? Daha faydalı olabileceğim en azından temel belli başlı cümleleri anlayabilceğim düzeyde Arapça kursu almak istiyorum. Siz mi karşılıyorsunuz?"
Proje bazlı işlerde çalışanların ek eğitimleri vs proje bütçesinden karşılanır, bir deneyin bence...

Bir sorayım ama kurs gibi bir şeyden bahsetmediler bana. Şimdilik İngilizceniz yeterli olur ancak Arapça öğrenmeniz gerekecek dediler sadece.

Öyle mi dersin? Beni biraz gaza getirin altından kalkamamaktan korkuyorum açıkçası. Bir de hemen kararımı bildirmem gerekiyor, şimdiki kurumumdan da istifa etmem gerekiyor. Arabadan da olacağım bir yandan ehehe ama alacağım maaşla kendime araba çekebilirim.

yahu risksiz başarı olmaz. garanticiler iki adım ileri gidemez.
karart gözünü.
adamlara tek başvuran sendin de sana kalmadılar ya.
kaç kişinin içinden yapabileceğine kanaat getirdikleri için seni seçmişler
elin adamının güvendiği kadar kendine güven yeter:dondurma:

Proje bazlı ve en az bir yıl sürecekse acaba garantili iş sözleşmesi mi talep etseniz bir yıllık.yaparlarsa hem bir yıl garanti işiniz olur,hem de mülteciler ile çalışmak size yeni deneyim kazandırır.

Ben de psikologum şu göç bürolarından birisi mi,ben kamuda 657liyim o yüzden benzer bi teklif bana da gelmişti kabul etmemiştim,ama bi arkadasım çok memnun maaş ödemeleri AB den ve sürekli süpervizyon ekibinden destek alıyor,işi ona çok şey kattı,dil kısmına gelince zaten sürekli tercüman var onunla beraber,özelde çalışsam ben de düşünürdüm geçmeyi kamuda olmama rağmen teklif dönem itibariyle bana bile çok cazip gelmişti.

Merhaba sevgili meslektaşım, düşünceleriniz benim için önemli. :) Bana tercüman verilmeyecek sanırım Arapça öğrenmem gerektiğini kesin bir dille ifade ettiler zira.

Yeni bir dil öğrenmek için güzel bir motivasyon olur bide hedef kitleniz de bu dili konuştuğu için çabuk ilerlersiniz gibime geliyor
Lakin siz kendiniz daha iyi bilirsiniz
Temponuz artacak dili öğrenmek için vakit kalacak mı işyeri dil eğitimi için ekstra birşeyler verecek mi
Arab tanıdığım çok hoş insanlar var her milletin şahsına münhasır özellikleri var bazıları gerçekten zor
ama psikolog olduğunuz için olaylara yaklaşım daha profesyonel olacak benim ki sadece bir dip nottu
İnş en güzeli olur sizin için

Amin, teşekkür ederim. Sevgiler. :)

Özelden sor istersen benim cevaplayacağım bir şeyse yardımcı olmaya çalışırım.

İşte adaptasyon sağlayabilir miyim onu bir bilsem...

Bir sorayım ama kurs gibi bir şeyden bahsetmediler bana. Şimdilik İngilizceniz yeterli olur ancak Arapça öğrenmeniz gerekecek dediler sadece.
Eğer bu işi istiyorsanız bunu sormanız sizin için artı puan durumunda olacaktır ;) En azından baştan bilgisini de almış olursunuz, istekli oluşunuz da anlaşılmış olur.

Göçmenlerle ilgilenme konusunda endişeleriniz varsa, hangi ülkenin göçmenleri olduğunu ve neler yaşandığına dair ön araştırmalar yapabilirsiniz. BM ise sayfasında proje kapsamında bugüne kadar kat edilen mesafe vardır. Başladığınızda bunun tablosunu isteyinki ön bilgi olsun. Netten çok fazla bilgi edinebilirsiniz bence ve ben inanıyorum üstesinden gelirsiniz ;)

Proje bazlı ve en az bir yıl sürecekse acaba garantili iş sözleşmesi mi talep etseniz bir yıllık.yaparlarsa hem bir yıl garanti işiniz olur,hem de mülteciler ile çalışmak size yeni deneyim kazandırır.

Aaa evet bunu talep edebilirim değil mi? Kabul etmezlerse yapacak bir şeyim yok ama herhalde. :/

Mülteciler konusunda tecrübesiz olmam dolayısıyla çekiniyorum biraz. Sen beceremedin yallah demelerinden korkuyorum yani, bir de Arapça öğrenmemi bekliyorlar o kesin yani. Onu da beceremezsem diye işte çekincelerim var bir sürü.

Arapça zor bir dil ama neden öğrenemeyesiniz? Ancak mültecilerle suriyelilerle uğraşmak çok zor. İşim gereği bazen Suriyeli kişilerle muhattap olmak zorunda kalıyoruz, ingilizce bilmiyorlar, Arapça da ben bilmiyorum tarzınca ya anlaşıyoruz ya anlaşamıyoruz. Maddiyat evet çok önemli ama şuanki işinizde rahata benziyor. Haftada 3 4 gün hemde çocuklarla. Özel araçda varmış. 3 günlük dünya, kendimizi çalışıp kazanmaya adıyoruz ama hayat gidiyor. İyi düşünüp iyi karar verin derim.

Merhaba sevgili meslektaşım, düşünceleriniz benim için önemli. :) Bana tercüman verilmeyecek sanırım Arapça öğrenmem gerektiğini kesin bir dille ifade ettiler zira.

Amin, teşekkür ederim. Sevgiler. :)
Anlıyorum.. ben denerdim sanırım,işsiz kalacağınızı sanmıyorum belli ki yeni mezun değilsiniz ve tecrübelisiniz dolayısıyla yeni iş olmasa dahi mutlaka bir iş bulursunuz bence:)

Biraz Arapça bilgim var. Sizden okuma, gramer değil, pratik de lazım olacak kadar konuşma öğrenmenizi bekliyorlardir. Çok zor olmaz bence.

Sözleşme yapacak mısınız? Işinizi bırakıp geleceksiniz, ne kadar garanti bi is olduğunu sorgulamak en doğal hakkınız.

Evet şimdiki işiniz daha rahat gibi ama farklı bir deneyim kariyerinize zenginlik katar bence

Kendinizi geliştirmeniz açısından güzel. Maaşı iyi diyorsunuz. Ama kalıcı bir iş değil ne kadar süreceğinden emin değilsiniz bence iyi düşünün.

Aaa evet bunu talep edebilirim değil mi? Kabul etmezlerse yapacak bir şeyim yok ama herhalde. :/
O zaman normal belirsiz süreli iş sözleşmesini siz kabul edersiniz kararınız olumluysa.ama diretin bence sonuçta mevcut ve garantili işinizden ayrıldığınızı biliyorlar.

Bence deneyim kazanırsınız belki de bir dil daha öğrenirsiniz :)
Diyelim ki olmadı illa ki başka iş bulursunuz mesleğiniz iyi bir meslek açıkta kalacağınizı zannetmiyorum .

Kuzum yaparsın demeye geldim.
Mültecilerle çalışmak tecrübe olacak bu mesleğin için büyük bir artı, gözlem şansı. Yardımcı da olacaksın illa çünkü iyi bir psikologsun ve çocuk tanımak eşittir insan tanımak sen en titizlik isteyen, temkin gerektiren yerden başlamışsın zaten, bunu da kotarırsın.

Arapçaya gelince, Türkçe zaten Fransızca Arapça, Farsça da barındıran bir dil. Konuşma kısmını çok rahat halledeceğini düşünüyorum, öğrenirken çoğu kelimeyi biliyor olduğunu göreceksin. Yazma kısmı ve diğer gramerdir vb de aşılamaz şeyler değil.

Şimdiden başarılar diliyorum. :*

Arapça da bilen bir toplum çevirmeni de çalışsa keşke o kurumda :)
Kendi mesleğime göre bir yorumda bulundum ama :D
Ben olsam kabul ederdim şekerim hem sen bence ufaktan Arapça da öğren bence dalgasına demiyorum gerçekten keşke ben de öğrensem çok iyi olurdu :/

Eğer bu işi istiyorsanız bunu sormanız sizin için artı puan durumunda olacaktır :KK66: En azından baştan bilgisini de almış olursunuz, istekli oluşunuz da anlaşılmış olur.

Göçmenlerle ilgilenme konusunda endişeleriniz varsa, hangi ülkenin göçmenleri olduğunu ve neler yaşandığına dair ön araştırmalar yapabilirsiniz. BM ise sayfasında proje kapsamında bugüne kadar kat edilen mesafe vardır. Başladığınızda bunun tablosunu isteyinki ön bilgi olsun. Netten çok fazla bilgi edinebilirsiniz bence ve ben inanıyorum üstesinden gelirsiniz :KK66:

İnşallah, çok teşekkür ederim. :)

Arapça zor bir dil ama neden öğrenemeyesiniz? Ancak mültecilerle suriyelilerle uğraşmak çok zor. İşim gereği bazen Suriyeli kişilerle muhattap olmak zorunda kalıyoruz, ingilizce bilmiyorlar, Arapça da ben bilmiyorum tarzınca ya anlaşıyoruz ya anlaşamıyoruz. Maddiyat evet çok önemli ama şuanki işinizde rahata benziyor. Haftada 3 4 gün hemde çocuklarla. Özel araçda varmış. 3 günlük dünya, kendimizi çalışıp kazanmaya adıyoruz ama hayat gidiyor. İyi düşünüp iyi karar verin derim.

Şimdiki işimi çok seviyorum aslında. Temposu rahat, maaşı çok iyi değil ama yeterli oluyor benim için. Arabamı istediğim gibi kullanabiliyorum kimse sorgulamıyor. Yani o yüzden daha iyi maaş diye sırf gitmek de istemiyorum bir yandan. O yüzden çok aradayım.

Anlıyorum.. ben denerdim sanırım,işsiz kalacağınızı sanmıyorum belli ki yeni mezun değilsiniz ve tecrübelisiniz dolayısıyla yeni iş olmasa dahi mutlaka bir iş bulursunuz bence:)

Ben de KPSSye hazırlanıyordum bir yandan. Şimdiki işimin temposu çok rahat, o yüzden vakit bulabiliyordum ama bu işi kabul ettiğimde sanırım vakit bulamam eskisi gibi. Siz kamudasınız ama bunun daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz değil mi, off vallahi neyin daha iyi olacağını görme şansım olsaydı keşke.

Biraz Arapça bilgim var. Sizden okuma, gramer değil, pratik de lazım olacak kadar konuşma öğrenmenizi bekliyorlardir. Çok zor olmaz bence.

Sözleşme yapacak mısınız? Işinizi bırakıp geleceksiniz, ne kadar garanti bi is olduğunu sorgulamak en doğal hakkınız.

Evet şimdiki işiniz daha rahat gibi ama farklı bir deneyim kariyerinize zenginlik katar bence

Burada bir hanımefendi garantili iş sözleşmesi yapmamı önerdi onu teklif edeceğim eğer kabul edersem.

Kızlar merhaba

Birkaç ay önce çalıştığım kurumun müdürüne sinirlenip kendimce iş başvurusu yaptığım bir yerden cevap aldım, görüşmek istediklerini söylediler. Şartları falan biliyorum, görüşme de olumlu geçti. Geriye sadece benim kabul edip etmemem kaldı. Ama bazı konularda çekincelerim var.

Psikologum, çocuklarla çalışıyorum ben normalde. Maaşım yani, çok iyi değil ama fena da değil Türkiye şartlarına göre. Haftada 3, bazen 4 gün gidiyorum. Kurumun bana verdiği araba da var ekstra olarak.

Bu teklifini aldığım iş proje bazlı (ne zamana kadar süreceği belli değil şimdilik ama 1 yıldan fazla o kesin), maaşı şimdiki maaşıma göre çok çok çok iyi hatta doğru mu anladım diye tekrarlattım o derece iyi. Haftada 5 gün gideceğim kabul edersem ve mülteciler ile çalışacağım. Daha önce mültecilerle hiç deneyimim olmadı. Arapça bilmiyorum, şimdilik İngilizce bilmemin yeterli olacağını söylediler ama Arapça öğrenmem bekleniyor sanırım. Bu konuda da tereddütteyim. Çok arada kaldım kısacası, yerimde olsanız neleri dikkate alarak karar verirdiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
Farklı bir dilden bahsetseydiniz tereddütte kalırdım ama arapça öğrenmek çok kolaydır hele ki konuşan insanların içinde ben şöyle düşünürdüm şu anki maaşım bana yetiyor ama bunun atıyorum iki katı olsa daha hızlı birikim yaparım elimde iş yeri açacak meslek de var her ay bin iki bin tl köşeye atarım bu arada farklı alanda çalıştığım için hem deneyim olur farklı kültürlerde farklı insanları incelerim hemde cvme ekleyecek başarılı bir deneyim sahibi olabilirim zaten bir yıla kadar tahmini 15-20 biriktirmiş olurum bunu cebe atarım devam ederse birikim de devam etmezse kerdi çekerim çektiğim kredi ile iş kurarım o 20 bin de olurda batarsam çıkmak için garantim olur

Sadece maasi daha avantajli
Bir sene sonra ne olacagi belli degil
Bizim ulkede projeyi 2 ay sonra iptal ettik bile diyebilirler guven.olmaz
Ben senin yerinde olsam mevcut isime devam ederim
Mevcuttan memnun degilsen baska is aramaya dvm et ama bunu kabul etme derim

Back
X