Yeni iş teklifi aldım çok aradayım

Vallahi o en kötü ihtimal benim bitişim demek öyle söyleyeyim. Mecbur kalırsam düşük maaşa bile çalışmaya razıyım ama işsiz kalamam, kalmamalıyım.
Konulardaki yorumlarınızı beğeni ile takip ediyorum . Ve siz issiz kalmazsiniz :)

Teşekkür ederim. :) Ya sadece Arapça öğrenmenizi bekliyoruz dediler ama işin içinde okuma yazma da girer mi onu valahi soramadım daha doğrusu aklıma gelmedim. Varsa bittim desenize, yazma bu kadar zor mu cidden yahu? İlk söyleyen siz değilsiniz çünkü. :)

Ben 1 sene kadar zorlandim cünkü yazip gecmiyoruz sesli harf yok sessiz harflerin üzerine isaretlemeler yapiyoruz cümleyi yazdiktan sonra basa gecip birde o isaretlemeler falan vakit aliyor :)

Daha cok soldan degilde sagdan baslamak zoruma gidiyordu benimkisi bildigin merdiven seklini aliyordu :KK53:

Yazim kurallari olarak cok zor bir dil degil Ingilizce bana daha zor geliyor mesela.
Arapcada iste fiil , isim nerede yazilir vs kurallarini youtubeden izliyorum sinavlar icin.
Ama sanmiyorum sizden anadil gibi Arapca bilmenizi isteyeceklerini günlük konusabilseniz yeter bence.

Teşekkür ederim. :) Ya sadece Arapça öğrenmenizi bekliyoruz dediler ama işin içinde okuma yazma da girer mi onu valahi soramadım daha doğrusu aklıma gelmedi. Varsa bittim desenize, yazma bu kadar zor mu cidden yahu? İlk söyleyen siz değilsiniz çünkü. :)

Arapça el yazısı karıştırılır Astoria, konuya yeniden daldım gibi oldu arasında kusuruma bakma :)))
Çünkü atıyorum aynı harf öne gelir ayrı yazılır, ortaya gelir farklı şekil alır, sona tutturulur ayrı şekle girer. Ama bi Çince, Japonca değil, sütun sütun aşağı yazmıyorsun yani. Sağdan sola yazarsın, harflerin kelime içinde tutturulan yerini öğrenirsin tamam. Harfler de zaten basit resim gibi, görsel hafızan da iyiyse hemen alırsın, harften kelime, kelimeden cümle... Hiç büyütme gözünde. Aç hatta netten bi bak harflerin kelime içindeki haline.
Kur'ana geçen çocuklar bilem söküyor yüzünden okumayı her sene, anlamları ile pekişince aklında, daha kolay olacak.

Ben de kesin kabul ederdim sanırım.
Cocukken iki dil konusulan ailelerde buyuyen (yanu bilingualistik ) insanlar dil öğrenmeye daha yatkın değil midir zaten? Siz de Rus anne Türk baba ile bu kategoridesiniz. Bence Arapça'yı da kavramaniz çok zor olmaz. Aslında sanılanın aksine çok çok zor bir dil değil . Rusça gibi binbir istisnası da yok :)
Yani insanlarla sohbet ettikçe az az siz de kavrarsiniz bence-ileri düzeyde olmasa bile.
Mesela ben dil ogrenmeye hiç yatkın değilim, hatta birkaç yıl önce umutsuz vaka olarak goruluyordum:) buna rağmen az bir çabayla sohbet edecek kadar Arapça öğrendim. Cidden çok zor değil. Öyle kuralli-mukemmel konuşmak zorunda da değilsinizdir sahada. Öyle olsa Arapça bilen bir psikolog alirlardi, çok da zor değil. Arap ülkelerinden bir sürü öğrenci geliyor sonuçta turkcesi de Arapçası da harika olan.

Yani ben olsam kabul ederdim. Hem bu işin size hangi kapıları açacağı belli mi olur?
Deneyim de kazanırsınız. Her açıdan çok avantajlı görünüyor.
Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma meselesine gelirsek, bu yaşınızda bekar ve tam anlamıyla kararlarinizda özgürken risk almayacaksiniz da ne zaman alacaksınız?

Arapça öğrenmekten ziyade etkileşim içine girmek biraz zor olabilir düşüncesindeyim. Sadece dili öğrenmek yetmeyecek, kültürlerine de aşina olmalıyım ki ona göre danışmanlık verebilmeliyim. İşte bilmediğim bir alan olunca çekiniyorum biraz. Bilinmez kaygı doğurur malumunuz. :) Risk almayı pek seven bir yapıda olmadım ben hiç, daha garanticiyimdir. Bir de işte yazın sözleniyorum falan risk almamam lazım. Daha garanti işler lazım bana. Kpssye hazırlanıyordum bu işi kabul edince bir süre yüksek maaş ama ya sonra? Bir sürü şey düşünüyorum kısacası.

Konulardaki yorumlarınızı beğeni ile takip ediyorum . Ve siz issiz kalmazsiniz :)

Çok naziksiniz, teşekkür ederim. :)

Öyle mi dersin? Beni biraz gaza getirin altından kalkamamaktan korkuyorum açıkçası. Bir de hemen kararımı bildirmem gerekiyor, şimdiki kurumumdan da istifa etmem gerekiyor. Arabadan da olacağım bir yandan ehehe ama alacağım maaşla kendime araba çekebilirim.

Valla kanka şimdi bu iş çok iyi ama iş anlaşmanı iyi yap. Freelance falan olmasın 1.5 yıllık kontrat yap.

Sen şimdi bu işi istiyor musun? Şimdiki işin maddi olarak garantili sanırım benim aklımı o çeldi biraz malum iş bulmak zor. Ama senin yerinde olsam giderdim çok iyi bir kariyer fırsatı gibi geldi bana

Arapça el yazısı karıştırılır Astoria, konuya yeniden daldım gibi oldu arasında kusuruma bakma :)))
Çünkü atıyorum aynı harf öne gelir ayrı yazılır, ortaya gelir farklı şekil alır, sona tutturulur ayrı şekle girer. Ama bi Çince, Japonca değil, sütun sütun aşağı yazmıyorsun yani. Sağdan sola yazarsın, harflerin kelime içinde tutturulan yerini öğrenirsin tamam. Harfler de zaten basit resim gibi, görsel hafızan da iyiyse hemen alırsın, harften kelime, kelimeden cümle... Hiç büyütme gözünde. Aç hatta netten bi bak harflerin kelime içindeki haline.
Kur'ana geçen çocuklar bilem söküyor yüzünden okumayı her sene, anlamları ile pekişince aklında, daha kolay olacak.

Öğrenebilsem güzel olur tabi ortamlarda 3 dil biliyorum diye hava atarım ehehe. Ha tabi ortamlarda sadece, yoksa İngilizce harici diğer dilleri akıcı konuşamıyorum hala. Burada kurs önerisinde bulunanlar olacaktı, onları bekliyorum şimdi. :)

HAyirli uğurlu olsun arkadaşım. Bence baslamalisin bu yeni ise. Korktugun kisim ne pek anlamadım ama yeni bir dil öğrenmek yine de senin icin bir artı. Derdin dilin Arapca olacak olması mi?
Ben yeni yeni evde başladım kendim Arapca öğrenmeye, yıllarca Dubai'de yaşayıp hiç öğrenmeye heves etmeyip hiç bir effort sarfetmemistim, simdi pişmanım, keske öğrenseydim. 1 lisan 1 insan demis ulu Atamiz, çok doğru söylemiş.

Valla kanka şimdi bu iş çok iyi ama iş anlaşmanı iyi yap. Freelance falan olmasın 1.5 yıllık kontrat yap.

Sen şimdi bu işi istiyor musun? Şimdiki işin maddi olarak garantili sanırım benim aklımı o çeldi biraz malum iş bulmak zor. Ama senin yerinde olsam giderdim çok iyi bir kariyer fırsatı gibi geldi bana

Ya şimdiki işimin maaşı ortalama ama altımda araba olması, benzin cart curtla uğraşmamam artı çalışma saatlerinin az olması benim için avantaj malum KPSSye hazırlanıyorum. Bu iş şimdiki maaşımın neredeyse 3 katını veriyor ama sonu belirsiz. Araba falan yok, çalışma saatleri daha fazla ve ekstra olarak dil öğrenmem belki başka eğitimler almam gerekecek.

HAyirli uğurlu olsun arkadaşım. Bence baslamalisin bu yeni ise. Korktugun kisim ne pek anlamadım ama yeni bir dil öğrenmek yine de senin icin bir artı. Dersin dilin Arapca olacak olması mi?

Dilin Arapça olması, bilmediğim bir kültürden insanlara danışmanlık verecek olmam ve bunun altından kalkabilme konusunda endişelerim, işin garantisinin belirsiz olması, kamuya hazırlanıyordum onun ortadan kalkma olasılığı gibi pek çok şey. :)

Öğrenebilsem güzel olur tabi ortamlarda 3 dil biliyorum diye hava atarım ehehe. Ha tabi ortamlarda sadece, yoksa İngilizce harici diğer dilleri akıcı konuşamıyorum hala. Burada kurs önerisinde bulunanlar olacaktı, onları bekliyorum şimdi. :)

Ben de bilsem de atsam kız turizmin göbeğinde ar yu disko ile hayat geçmiyor, İngiliççem bile ona göre.
Yedi sülalemde ikinci dil bilmeyeni dövüyolla ben kime çektimse lanet gibi üzerimde "Anlıyom ama konuşamıyom" hali :KK70:
Bak ben gibi birine, ortaokul hocam, meramımı anlatacak kadar İngilizce öğretebildiyse, en az bir yabancı dili iyi algılayan-konuşabilen-hakim olan biri, diğer dillere de yeteneklidir Astoria.

Kurs işini de ayarladın mı tamamdır. :)
Bence acayip bir fırsat, dolu dolu bir deneyim.
Yaşın mesleğin için "Deneyimleme" yaşları, hata kaldırır.
Kararın netleşirse ve bu teklifi tecrübe etmeye karar verirsen de, hiçbir şartta işsiz kalacağını düşünmüyorum, sadece diğer işinden ayrılırken gönül ala ala, kapıyı kapamadan ayrıl.

Multeciler dediğin Suriye'lilerse eğer bize ne kadar benzediklerini goreceksin. Aramizda öyle ucurumluk bir kültür farki yok hiç merak etme. Diger endiselerin konusunda yardimci olamiciim :)

Ben de bilsem de atsam kız turizmin göbeğinde ar yu disko ile hayat geçmiyor, İngiliççem bile ona göre.
Yedi sülalemde ikinci dil bilmeyeni dövüyolla ben kime çektimse lanet gibi üzerimde "Anlıyom ama konuşamıyom" hali :KK70:
Bak ben gibi birine, ortaokul hocam, meramımı anlatacak kadar İngilizce öğretebildiyse, en az bir yabancı dili iyi algılayan-konuşabilen-hakim olan biri, diğer dillere de yeteneklidir Astoria.

Kurs işini de ayarladın mı tamamdır. :)
Bence acayip bir fırsat, dolu dolu bir deneyim.
Yaşın mesleğin için "Deneyimleme" yaşları, hata kaldırır.
Kararın netleşirse ve bu teklifi tecrübe etmeye karar verirsen de, hiçbir şartta işsiz kalacağını düşünmüyorum, sadece diğer işinden ayrılırken gönül ala ala, kapıyı kapamadan ayrıl.

Onu nasıl yapacağım acaba ya ahaha çok işe girdim çıktım ama hepsinde paramı alamadığım için kavgalı ayrılmıştım. İlk defa gönül alarak ayrılmam gerekecek ehehe. Tabi yerime birini de bulmam gerekecek.

Onu nasıl yapacağım acaba ya ahaha çok işe girdim çıktım ama hepsinde paramı alamadığım için kavgalı ayrılmıştım. İlk defa gönül alarak ayrılmam gerekecek ehehe. Tabi yerime birini de bulmam gerekecek.

Güzel ayrılırsan, dönüş yoluna girdiğinde eski yerinde bıraktıkların seni hoş karşılar. Benim iş hayatında öğrendiğim şeylerden biri de buydu. Çok iş değiştirdim, illallah ettiğim bir iki yer hariç, hepsinden nezaketle ayrıldım, "Üzerimde hakkınız var teşekkür ederim, ailem gibi oldunuz, kendimi denemem için fırsatlar sundunuz" falan fıstık diye diye. Öyle olsalar da olmasalar da... (Biraz da cinlik yap yani işte kapıyı çekip çıkma çok da anlatmiyim :D ) Ve 3 farklı iş yerinden geri çağırıldım. Yerime birini de buldum, işi de öğretiverdim çıktım ama yine de geri istediler. Yani bu işler belli olmuyor :)

Bence iyi düşünmeniz gerek.Hiç bilmediğiniz bi dilde mesleğinizi nası yapacaksınız?yani sizin işiniz dille sonuçta.Konuşarak tedavi ediyosunuz ama hiç bilmiyosunuz bile ve süper de çalışsanız bi dili öğrenmek en kötü 1 sene sürer.

Güzel ayrılırsan, dönüş yoluna girdiğinde eski yerinde bıraktıkların seni hoş karşılar. Benim iş hayatında öğrendiğim şeylerden biri de buydu. Çok iş değiştirdim, illallah ettiğim bir iki yer hariç, hepsinden nezaketle ayrıldım, "Üzerimde hakkınız var teşekkür ederim, ailem gibi oldunuz, kendimi denemem için fırsatlar sundunuz" falan fıstık diye diye. Öyle olsalar da olmasalar da... (Biraz da cinlik yap yani işte kapıyı çekip çıkma çok da anlatmiyim :KK70: ) Ve 3 farklı iş yerinden geri çağırıldım. Yerime birini de buldum, işi de öğretiverdim çıktım ama yine de geri istediler. Yani bu işler belli olmuyor :)

Niye ayrıldığımı sorarlarsa yeni işten bahsedeyim mi, ayıp olur sanki ya :/

Bence iyi düşünmeniz gerek.Hiç bilmediğiniz bi dilde mesleğinizi nası yapacaksınız?yani sizin işiniz dille sonuçta.Konuşarak tedavi ediyosunuz ama hiç bilmiyosunuz bile ve süper de çalışsanız bi dili öğrenmek en kötü 1 sene sürer.

Evet, ben de bu konuda tereddütteyim. Akıcı bir İngilizcem var bana bunun şimdilik yeterli olacağını ama Arapça öğrenmemi beklediklerini söylediler. Ben de tereddütteyim ne kadar başarabileceğim konusunda. Sırf dil değil kültür de önemli, sonuç olarak danışmanlık vermem gerekiyor.

Ya şimdiki işimin maaşı ortalama ama altımda araba olması, benzin cart curtla uğraşmamam artı çalışma saatlerinin az olması benim için avantaj malum KPSSye hazırlanıyorum. Bu iş şimdiki maaşımın neredeyse 3 katını veriyor ama sonu belirsiz. Araba falan yok, çalışma saatleri daha fazla ve ekstra olarak dil öğrenmem belki başka eğitimler almam gerekecek.

Valla panpa KPSS de kamu da kaçmıyor
Ben uzun çalışma saatlerinin gençken yapılmasından yanayım çünkü 30+yken çekilmiyor
Benim için işten sonra spora gitmek önemli o yüzden daha az saatli daha çok maaşlı iş arıyorum:)
Gelişmek, ilerlemek zaman harcamadan olmuyor
Seçenek senin, ya stabil ama daha çok kendine daha çok vakit ayırdığın bir hayat ya da ilerleme fırsatı

Back
X