yeni işim için moral lazım...

kirmizicilek16

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
3.377
1.225
373
37
merhaba kızlar..
daha önceki bir konumda iş yerim ile problemler yaşadığımdan bahsetmiştim...şimdi ise kafam çok karışık .bayramdan öncede yıllık izin için bir tartışma yaşadık.yıllık iznimi kullanma dedi patronum ama kullanmasam parasınıda vermeyecek bana biliyorum...bende haklarımı arıyorum ben dedim madem yıllık iznimi kullanmıyorum maaşıma zam yapın cumartesileri de çalışıyorum ben deyince sevgili patronum çok para istersen başka iş bak dedi bana kötükedihüso !! bende "ben bakıyorum sizde kendinize eleman bakın" dedim ve ben yıllık iznimi kullandım...şimdi iş buldum kendime maaşı uradakinden fazla yol paramı verecekler tek sorun yol uzak...yani ben burada işe gitmek için 7,30 da kalkıyorum yeni yerimde 6 da kalkmak zorunda kalıcam şartları buradaki iş yerimden kat kat iyi.. eşim bana bıraktı kararı annemler ise uzak diye gitmemi istemiyorlar...ama artık yakın yer diye kariyerimin engellenmesini istemiyorum kararsızım... sizce napim kafamçokkarıştı

"Kendinize eleman bakın" demişsiniz, ya yarın öbür gün "Baktık ve bulduk, hadi güle güle" derlerse?
Bence epey bir durumları ve ilişkiyi zorlamışsınız, bu saatten sonra eski uyumu yakalamak zor olabilir.
Yeni şeyleri severim, yeni ev, yeni iş, yeni arkadaşlar.Yeni durumların da güzel şeyler getirdiğine inanırım.(Gelen gideri aratır diyenler de var gerçi )
Yol sorunu cidden berbat bir durum, Bursa'nın durumunu bilmiyorum ama İstanbul için belki de iş anlamında önemli kıstaslardan biri.
Bence hislerinizle yol alın.Ben de şu dönem yolu rahat 2,5 saat süren bir yerde çalışıyorum, hergün yol tam bir eziyet ama benimki yarım günlük gibi birşey.Mızmızlanmak yerine kitap okuyorum günde 5 saat otobüslerde, test çözüyorum falan filan.Ve işimden de memnunum.
Çalışmak zorundaysanız, şimdiki iş yerinde mutlu değilseniz, geleceğinizi orada görmüyorsanız , bu devirde çalışırken iş bulmuşsunuz ve daha iyi şartlara sahip, bence değerlendirmekte fayda var ama en iyi siz iki tarafı tartabilirsiniz.
Aynı zamanda eşiniz huysuz olabilir, bunun yağmuru, karı ,kışı var, trafiği var.Eve geç dönecekseniz, ne bileyim çoluk çocuk varsa, belki 3 kuruş fazla diye onları biraz ihmal edebilir, evde tadınız kaçabilir.
Özetle; aile durumunuza, şimdiki iş yerindeki durumunuza ve yeni yerdeki izlenimlerinize bakarak en iyi kararı verecek gene sizsiniz.

çocuğum yok..eşim huysuz değil yani beni idare eder..akşam eve gelmem de 7 yi bulur...çok da değil gibime geliyor bilmiyorum çok kafam karışık

Piyasada ciddi bir işsizlik kolgezerken şartları iyi bir iş bulmuşsunuz kaçırmayın derim.

Anlıyorum,özellikle kışın erken kalkmak gerçekten zor ama huzurunuz yerinde olacaksa

değer.

Son düzenleme:
Bana kalırsa ipleri iyice germişsiniz..
Artık burası-orası kıyaslamalarını bırakın,yeni işinize adapte olun..
Yerinizde olsam buradan ayrılır,yeni bulduğum yerde başlardım hemen..
Ortam çok önemli,siz de şu anda rahat değilsinizdir tahminim..

iş yeri sahibi ile aramızda tatil dönüşü hiç bir sorun olmadı ona göre herşey normal gidiyor ama şartlar bana uymuyor...burada kendimi geliştirme fırsatıda bulamıyorum...maaşım çok az rahat değilim evet insanın çalıştığı yerde huzuru olması lazım en başta vereliniortak

CADIARZU
servisi var kent doğu garajına kadar ilerde benim ikamet ettiğim yere kadar çıkar dediler ama şimdi yok oradan öteye bir minibüsle gidicem...sende bursa lısın anlarsın beni napim sence CADIARZU

İki servis olmasa kesin git derdimde,iki servis olunca 2 katı efor sarfedeceksin,otobüs bekleyeceksin ,zaman kaybedeceksin bende kararsız kaldım

işine daha yakın bir yere taşınma olasılığın var mı ?

şuan kiradayiz ev aldık işte evimizde insaattı 2 aya kadar bitecek ailelerimiz bu tarafta diye aldık evi buradanda aslında pişmanda oluyorum buradan aldığıma...

evinizi kiraya verip işe yakın bir yere taşınsanız ne bileyim eşinizin ve kendinizin işine daha yakın biryerden ev almayı düşünseydiniz keşke
ev alırken yapılan büyük hatalardan birisidir
şuna yakın buna yakın orası gelişiyor vs ama
bakalım siz orda oturunca herşeye istediğini rahatlıkla ulaşabilecekmisiniz bu çok önemli bence..

haklısın canım eşimin işine yakın aldığımız ev benim şimdiki işimede yakın ama bu ileride başka işlere girmeyeceğiz anlamınada gelmez o ev için mütahitle konuştuk belki vaz gecebiliriz başka yerden alabiliriz paramızı geri alabilirsek şayet allahım yardım et !!!:Saruboceq:

yani hani illa iş yerimizn dibinde olmaz ama en azından merkez denen yada ortası olan hiçbir yere çok uzak olmayan konumlardan ev almak daha mantıklı böyle olduğunda biryere ulaşmakta kolay olur..
inşallah hadi hayırlısı
bence bu yeni işin kariyerin açısından da iyiyse buna geç derim daha çok avantajı var..
kim daha çok para kazanmak istemezki şöyle düşün sana daha çok para vericekler ama sabahları daha erken uyanman için
tabiki çok muhteşem diyemeyiz hiç birimiz ama bu dönemde iyi bir iş bulmak zor bence elindeki fırsatı değerlendir işe gir yapamazsan başka bir işe bakarsın
hem çalışırkende iş araştırabilirsin hem ev probleminede 2. bir çözüm yolu var gibi şansını zorla derim..
en azından evinizi satıp yeni bi eve bakabilirsiniz belki daha pahalı bir ev alırsınız öbür aldığınız evde size para sağlar böylece evinizide büyütmüş olabilirsiniz
birikiminzde büyüyebilir..
:)
braz polyanna ve dolu tarafaından bakınca güzel gibi gözüküyor bence :)

ama bir konuda çok amatörce davranmışsın, eğer başvurduğun iş önemli bir pozisyonsa referans mektupları gerekebilir, ve daha önceden çalıştığın yerdeki yöneticlerin iletişim bilgileri istenebilir referans vermeleri için. Senin sizde kendinize yeni eleman bakın dediğin biri yerinde olsaydım çoktan kovulmuş olurdun ki kurumsallaşmış bir yerde böyle birşey diyemezsin dediğin an artık geri dönüşü olmayan bir yola girersin :)

istanbul gibi bir yerde yaşıyorum ve bahsettiğin sorunları bende yaşadım ama ben istanbul anadolu yakası pendikten avrupa kayaskı mecidiye köy e gitmeyi bile göze almıştım..bilenler bilir köpri trafiği falan derken saatler yolda geçer...burda önemli olan şu: satır sonunda belirttiğin gibi kariyerin mi önemli yoksa yolda harcadığın efor mu?? ki burda da burdaki gibi trafik olacağını da sanmıyorum ben en azından her gün yol durumu takip eden birisi olarak ...bu kadar kendinize güvenen bir elemansanız bence şartları,yolu daha iyi bir iş de bulabilirsiniz..ama herkesin böylesine cayır cayır iş aradığı bir dönemde işverenler için yol çok da önemli değil belirtiyim..onlar yakınlardan da bulurlar yada uzağa gitmeyi göze alacak başka iş arayanlar vardır muhakkak..

şimdi herşey normal olsa bile bi kere huzursuz olmuşsunuz.kırık vazoyu yapıştırınca eskisi gibi olmuyo.yeni işiniz garantiyse bence orda hiç durmayın

vallahı servıste bı yere kadar getırıyormus
ve huzur ustune maas daha ıyı karıyer var
sımdıkı yerınızde mudurle dıdısme var
bence sonra daha cok pısman olursunuz
tabı sızın kararınız
bence yenı yere gıtmelısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…