- Konu Sahibi Manolyalarca
-
Ömrümü bende sokak hayvanlarıyla geçirdim halen geçiriyorum geçirmeye de devam edeceğim herşeysin farkındayım biz yazınca sabit fikirlilik siz yazınca duyarlı mi yani..peki öyle olsunKimsenin 40 ya da 100 kediyi bir yere toplama hakkı yok, bu hayvanlar üzerindeki mülkiyet hakkını kim veriyor toplayana ? İlaveten bu kadar hayvanın yaratacağı koku, hastalık ve pislik için bir çözümünüz var mı? Hiç 100 kedinin bir arada yaşadığı bir yerde vakit geçirdiniz mi ?
Ömrümü sokak hayvanları ile geçirdim, bir saatttir yazıyorum burada neler olabileceğini, işte bu sabit fikirlilik yüzünden sonunda olan yine hayvanlara oluyor, yapmayın, ne olur yazdıklarımı okuyun
Pardon zıplayan minnaklar.Pirelere nasıl hayvan dersin iki ayaklı hayvanlar varken
eger kedılerın ıcınde soyunda anteplı varsa zor o nane ısı
kedım lımonlu bıberlı sosa batırılmıs nane yıyor biber tursusu yıyor
nerdeyse kebap sonrası baklava yıyecek
neden
cunku anteplı
bazı kedıler cok sevıyor naneyı yahayır konu sahıbının sansı oylesıne denk gelırse onu dusundum
Ego tavanÖnemliyim tabiki.
Tamam.Ego tavanpeki iyi günler bir daha benimle muhatap olmazsanız sevinirim çünkü konuyu artık başka yerlere çektiniz
Ömrümü bende sokak hayvanlarıyla geçirdim halen geçiriyorum geçirmeye de devam edeceğim herşeysin farkındayım biz yazınca sabit fikirlilik siz yazınca duyarlı mi yani..peki öyle olsun
Hepsinin farkındayım yok tabiki birbirimizden bişeyler öğrenmek önemli ama emin olun sabit fikirlilik değil yaptığım sadece masumların yaşayacak yerlerini zaptettik tüm bunlardan dolayı üzülmem biri bakıyorSabit fikirlilik evet, yazdıklarımın hepsinin farkında olsanız bu kadar kedinin bir arada bakılmasını tasvip etmezdiniz, maksadım laf yarıştırmak değil farkındalığınıza katkıda bulunmaktı ama öyle kalsın
Çok ciddiyim. İlk defa gördüğüm bir kediyi/köpeği ya da ailem dışında bir insanı kurtarmam gerekirse düşünmeden hayvanı kurtarırım.Ay siz ciddi misiniz
Kıyas götürmez şeyleri karşılıklı koyup şunu kurtarırım demek sizi uber hayvansever yapmıyor.Çok ciddiyim. İlk defa gördüğüm bir kediyi/köpeği ya da ailem dışında bir insanı kurtarmam gerekirse düşünmeden hayvanı kurtarırım.
Hepsinin farkındayım yok tabiki birbirimizden bişeyler öğrenmek önemli ama emin olun sabit fikirlilik değil yaptığım sadece masumların yaşayacak yerlerini zaptettik tüm bunlardan dolayı üzülmem biri bakıyor
Daha geçenlerde baktığım kedi pamuğum öldü sinirlerim bozuldu ağlama krizine girdim hep olan masumlara oluyor ya dayanamıyorum..çok masuma bakıyorum ve bununla gurur duyuyorum bizler de olmasak onların halleri perişan..Aynı sizin gibiydim ilk yıllar ama sonra bakmasınlar dedim bunun gibi hastalıklı insanlar bakacağına bakmasınlar, zaten zor sokakta hayat birde onları bir yere tıkıp hepten eziyet ediyorlar
İster bebek olsun ister yetişkin. Hayvan. İnsanlardan nefret ediyorum. Kimseye bilinçli olarak zarar vermem ama biri öldüğünde de üzülmem. Uber hayvansever olmak için demiyorum bunları. İnsanlar çok çirkin, çok pislik, her şeye zarar veriyorlar. Niye onları kurtarayım? O bebek de büyüyünce yere tükürecek, çöp atacak, saygısızlık edecek, küfür edecek, illa ki dolaylı ya da direkt yoldan doğaya zarar verecek. Niye onu kurtarayım? Hayvanların hiçbiri kötü kalpli olamaz değil mi? Bunda sabitiz. O yüzden o bebeğin/insanın kötü kalpli olma riskini o hayvanın ölmesine göz yumarak alamam. Siz de tıpatıp aynı şeyi ben veya benim ailem için düşünebilirsiniz. Bunlar benim fikirlerim. Tekrar altını çiziyorum, kimseye bilinçli şekilde asla zarar vermem. Zira buna değmez bile hiçbir insan bana göre ama yine de yapmam. Teşekkürler.Kıyas götürmez şeyleri karşılıklı koyup şunu kurtarırım demek sizi uber hayvansever yapmıyor.
O insan minicik bir bebekte olabilir.
Size minicik bir bebeği mi kurtarirsiniz yoksa bir hayvanı mi diye soru sormus olsam saçma bir kıyas olur bu değil mi ?
Ya da ailenizi neden kurtarip hayvanı es geçiyorsunuz desem bu da saçma bir kıyas olur.
Örnek verirken bence biraz sonu nereye
varır diye düşünmek lazım.
Siz yine de her ikisini de kurtarmaya bakin.
Yuh artık.İster bebek olsun ister yetişkin. Hayvan. İnsanlardan nefret ediyorum. Kimseye bilinçli olarak zarar vermem ama biri öldüğünde de üzülmem. Uber hayvansever olmak için demiyorum bunları. İnsanlar çok çirkin, çok pislik, her şeye zarar veriyorlar. Niye onları kurtarayım? O bebek de büyüyünce yere tükürecek, çöp atacak, saygısızlık edecek, küfür edecek, illa ki dolaylı ya da direkt yoldan doğaya zarar verecek. Niye onu kurtarayım? Hayvanların hiçbiri kötü kalpli olamaz değil mi? Bunda sabitiz. O yüzden o bebeğin/insanın kötü kalpli olma riskini o hayvanın ölmesine göz yumarak alamam. Siz de tıpatıp aynı şeyi ben veya benim ailem için düşünebilirsiniz. Bunlar benim fikirlerim. Tekrar altını çiziyorum, kimseye bilinçli şekilde asla zarar vermem. Zira buna değmez bile hiçbir insan bana göre ama yine de yapmam. Teşekkürler.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ne diyeyim. Neden sadece ailenizi kurtarırsınız? Çünkü ruhsal veya maddi olarak ucu size dokunacak, en basiti üzüleceksiniz vs. Ama bir ruha sahip ama sizin tanımadığınız başka insanlar bir ruha sahip olmayan bir hayvan uğruna ölsün önemli değil. Üzgünüm ama siz bencil ve kötü bir insansınız, bunu hakaret vs amacıyla söylemiyorum. Allah sizin gibi insanlara muhtaç etmesin kimseyi, amin.Çok ciddiyim. İlk defa gördüğüm bir kediyi/köpeği ya da ailem dışında bir insanı kurtarmam gerekirse düşünmeden hayvanı kurtarırım.
Açıklamasını ağzım acik okudum.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ne diyeyim. Neden sadece ailenizi kurtarırsınız? Çünkü ruhsal veya maddi olarak ucu size dokunacak, en basiti üzüleceksiniz vs. Ama bir ruha sahip ama sizin tanımadığınız başka insanlar bir ruha sahip olmayan bir hayvan uğruna ölsün önemli değil. Üzgünüm ama siz bencil ve kötü bir insansınız, bunu hakaret vs amacıyla söylemiyorum. Allah sizin gibi insanlara muhtaç etmesin kimseyi, amin.
Kedi dışkısı görmek... kedilerin psikolojik sorunu olsa gerek çünkü niçin dışkılarını gommuyorlar??? Bizimde komsularimizin evinde en azi 6 köpek kedilerin sayısını bilmiyorum besliyor, diger komsularimizda keza oyle. Papaganlar kuslar da var ve ev felaket ses geçiriyor. Bazen arka taraftan bizim eve giriyorlar falan ama komsularin cocuklari neticede. Onlar da nihayetinde bir canli. Ingiltere gibi bir yerde sokakta kedi kopek yoktur. Burdaki cocuklar hayvanlarla buyuyor kizinizi korumak yerine onlarinda bir canli oldugunu gosterip daha vicdanli insanlar yerleştirebilirsiniz.Herkese Merhabalar, su sıralar muzdarip olduğum bir konu var ve işin içinden çıkamıyorum, birde sizlere danışmak istedim.
bundan 3 yıl önce Sarıyer tarafinda bir müstakil eve taşındık eşim ve çocuğumla. Bina ev sahibi tarafindan 4 triblex daireye bölünmüş, Etrafını dönen bahçeyede kiracılar tarafından kendilerince çit yapılmış bir ev. Yan dairemiz bundan 6 ay önce taşındı,yerine 6 kişilik bir aile taşındı fakat bu ailenin bir tutkusu var sokak kedilerini alıp evlerinde beslemek gibi, şimdide bir köpek almışlar. 40 adet kedileri var. Ev onların içerde ne yaparsa yapsınlar fakat bu kedileri zapdetmesi zor olduğunu düşünüyorum çünkü her gün 5-6 kedi bizim bahcemizde dolaşıyorlar ve ne yazik ki diskiliyorlar.
Bizim de köpeğimiz var ve bahceye diskilamasina izin vermiyoruz sokaga cikip gezdiriyoruz, 2 yasinda da bir kizim var, o da bahcede zaman geçirmeye bayiliyor, yeri geliyor düşüyor kalkıyor vs. icim hop ediyor kedi dışkısı uzerine düşecek diye Ve bir sey daha bu kediler yuzunden pireler bastı bahcemizi, köpeğimiz 2 kez pirelendi. Komşumuzu uyardık, kendisi elimden geldiğince tutmaya çalışıyorum ama kedi bu ne yapabilirim diyor, sizinde cocugunuz var belki ben de cocuk sesi duymak istemiyorum diye yanit aldık.
Artik bu kedilerden gercekten biktim, ne cicek biraktilar ne saksı, ne bahce takımı her yerdeler. Size sormak istediğim sey su, kedileri nasil kacirabilirim veya ne yapmam gerekiyor bu durum karsisinda? taşınma şansım su an ne yazik ki yok.
Hayvan demiyoruuuuz, onlar dört (veya altı sekiz) ayaklı dostlarımız, kuzenlerimiz. hayvan demek kaka birşey, ne o öyle söver gibi.Özellikle bazı hayvanseverlerin (!) psikolojileri gerçekten normal değil.
En azından iki kişiden fazlaca emin oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?