Yeni komşumuzun evcil hayvanları sıkıntı vermeye başladı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rahatsız olabilirsiniz de hayvanlara bakmazsa açlıktan ölürler sonra. Ben de aynı durumları yaşadım fakat kedilerin çok olması başka insanların duyarsızlığından kaynaklanıyor. Ne yapalım ölsünler mi? İstifçiler diyorsunuz da belki kısırlaştırmıştır, aşılarını yaptırmıştır. Bilgi sahibi olmak için sormak lazım ve rahatsız olmanızı anlayamıyorum, aksine mutlu olmak gerekmez mi? Bizimde bahçeye komşunun baktığı bir sürü kedi geliyor onlarda beslenip gidiyor. Kendileri bize o kadar laf söylüyorlardı şimdi kendileri besliyor. Can taşıyorlar öyle düşünmek lazım, keşke herkes hayvan sahiplense.

Ömrümü bende sokak hayvanlarıyla geçirdim halen geçiriyorum geçirmeye de devam edeceğim herşeysin farkındayım biz yazınca sabit fikirlilik siz yazınca duyarlı mi yani..peki öyle olsun

ayyy o ne öyle

bizimki iki sokak öteden geçer

Ömrümü bende sokak hayvanlarıyla geçirdim halen geçiriyorum geçirmeye de devam edeceğim herşeysin farkındayım biz yazınca sabit fikirlilik siz yazınca duyarlı mi yani..peki öyle olsun

Sabit fikirlilik evet, yazdıklarımın hepsinin farkında olsanız bu kadar kedinin bir arada bakılmasını tasvip etmezdiniz, maksadım laf yarıştırmak değil farkındalığınıza katkıda bulunmaktı ama öyle kalsın

Hepsinin farkındayım yok tabiki birbirimizden bişeyler öğrenmek önemli ama emin olun sabit fikirlilik değil yaptığım sadece masumların yaşayacak yerlerini zaptettik tüm bunlardan dolayı üzülmem biri bakıyor

Çok ciddiyim. İlk defa gördüğüm bir kediyi/köpeği ya da ailem dışında bir insanı kurtarmam gerekirse düşünmeden hayvanı kurtarırım.
Kıyas götürmez şeyleri karşılıklı koyup şunu kurtarırım demek sizi uber hayvansever yapmıyor.
O insan minicik bir bebekte olabilir.
Size minicik bir bebeği mi kurtarirsiniz yoksa bir hayvanı mi diye soru sormus olsam saçma bir kıyas olur bu değil mi ?
Ya da ailenizi neden kurtarip hayvanı es geçiyorsunuz desem bu da saçma bir kıyas olur.
Örnek verirken bence biraz sonu nereye varır diye düşünmek lazım.
Siz yine de her ikisini de kurtarmaya bakin.

Aynı sizin gibiydim ilk yıllar ama sonra bakmasınlar dedim bunun gibi hastalıklı insanlar bakacağına bakmasınlar, zaten zor sokakta hayat birde onları bir yere tıkıp hepten eziyet ediyorlar

Aynı sizin gibiydim ilk yıllar ama sonra bakmasınlar dedim bunun gibi hastalıklı insanlar bakacağına bakmasınlar, zaten zor sokakta hayat birde onları bir yere tıkıp hepten eziyet ediyorlar
Daha geçenlerde baktığım kedi pamuğum öldü sinirlerim bozuldu ağlama krizine girdim hep olan masumlara oluyor ya dayanamıyorum..çok masuma bakıyorum ve bununla gurur duyuyorum bizler de olmasak onların halleri perişan..

İster bebek olsun ister yetişkin. Hayvan. İnsanlardan nefret ediyorum. Kimseye bilinçli olarak zarar vermem ama biri öldüğünde de üzülmem. Uber hayvansever olmak için demiyorum bunları. İnsanlar çok çirkin, çok pislik, her şeye zarar veriyorlar. Niye onları kurtarayım? O bebek de büyüyünce yere tükürecek, çöp atacak, saygısızlık edecek, küfür edecek, illa ki dolaylı ya da direkt yoldan doğaya zarar verecek. Niye onu kurtarayım? Hayvanların hiçbiri kötü kalpli olamaz değil mi? Bunda sabitiz. O yüzden o bebeğin/insanın kötü kalpli olma riskini o hayvanın ölmesine göz yumarak alamam. Siz de tıpatıp aynı şeyi ben veya benim ailem için düşünebilirsiniz. Bunlar benim fikirlerim. Tekrar altını çiziyorum, kimseye bilinçli şekilde asla zarar vermem. Zira buna değmez bile hiçbir insan bana göre ama yine de yapmam. Teşekkürler.

Yuh artık.

Çok ciddiyim. İlk defa gördüğüm bir kediyi/köpeği ya da ailem dışında bir insanı kurtarmam gerekirse düşünmeden hayvanı kurtarırım.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ne diyeyim. Neden sadece ailenizi kurtarırsınız? Çünkü ruhsal veya maddi olarak ucu size dokunacak, en basiti üzüleceksiniz vs. Ama bir ruha sahip ama sizin tanımadığınız başka insanlar bir ruha sahip olmayan bir hayvan uğruna ölsün önemli değil. Üzgünüm ama siz bencil ve kötü bir insansınız, bunu hakaret vs amacıyla söylemiyorum. Allah sizin gibi insanlara muhtaç etmesin kimseyi, amin.

Açıklamasını ağzım acik okudum.
Gerçekten de fazlaca kötü bir açıklama idi.

Kedi dışkısı görmek... kedilerin psikolojik sorunu olsa gerek çünkü niçin dışkılarını gommuyorlar??? Bizimde komsularimizin evinde en azi 6 köpek kedilerin sayısını bilmiyorum besliyor, diger komsularimizda keza oyle. Papaganlar kuslar da var ve ev felaket ses geçiriyor. Bazen arka taraftan bizim eve giriyorlar falan ama komsularin cocuklari neticede. Onlar da nihayetinde bir canli. Ingiltere gibi bir yerde sokakta kedi kopek yoktur. Burdaki cocuklar hayvanlarla buyuyor kizinizi korumak yerine onlarinda bir canli oldugunu gosterip daha vicdanli insanlar yerleştirebilirsiniz.

Bence de tek cozum sakin bir sekilde komsunuz ve ev sahibinize "cit cekelim/ citi yukseltelim" demek, boylece kediler giremez. Ev sahibi itiraz ederse kedilerin bahcenize pisledigini vb anlatin ve cit konusunda israrci olun bence. Ortak bir bahce degilse kendi alaninizi kedilerin giremeyecegi sekilde cevreleyin. En mantikli cozum bu gibi geldi burdan.

Özellikle bazı hayvanseverlerin (!) psikolojileri gerçekten normal değil.
En azından iki kişiden fazlaca emin oldum.
Hayvan demiyoruuuuz, onlar dört (veya altı sekiz) ayaklı dostlarımız, kuzenlerimiz. hayvan demek kaka birşey, ne o öyle söver gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…