- 3 Ağustos 2016
- 735
- 434
- 53
- Konu Sahibi Manolyalarca
-
neyden bahsediyorsunuz inanin anlamadim, kizimin evcil hayvan sevgisini tatmasi ve vicdanlı biri olarak büyümesi mi.. zaten biz hayvanseveriz, hayvan dusmani olsam evimde köpeğim olmaz. kedilere katlanmak yerine şikayette bulunurum. Bana beni, köpeğimi, temiz camasirlarimi vs bahcemde huzursuz eden kedilere nasil engel olurum öneri lazım. Duyar kasmayın lütfen. duyarsiz olsam baska yollara basvururdum burada birilerinden tavsiye almak yerine.Kedi dışkısı görmek... kedilerin psikolojik sorunu olsa gerek çünkü niçin dışkılarını gommuyorlar??? Bizimde komsularimizin evinde en azi 6 köpek kedilerin sayısını bilmiyorum besliyor, diger komsularimizda keza oyle. Papaganlar kuslar da var ve ev felaket ses geçiriyor. Bazen arka taraftan bizim eve giriyorlar falan ama komsularin cocuklari neticede. Onlar da nihayetinde bir canli. Ingiltere gibi bir yerde sokakta kedi kopek yoktur. Burdaki cocuklar hayvanlarla buyuyor kizinizi korumak yerine onlarinda bir canli oldugunu gosterip daha vicdanli insanlar yerleştirebilirsiniz.
Evet olabilir, hayvan düşmanligiyla suçlandim resmen, kotu niyetli biri olsam ev sahibinin.40 kedi oldugundan haberi yok. bize nasil yeni komsulariniz var mi bir yaramazlik diye sorduğunda söylerdik ama cok iyiler diyerek uzerini kapattik. bu yuzden ev sahibine çitle.alakali birsey söylemeyiz zaten kendisj bu kedileri bilmedigi icin çitleri kaldirmamizi istiyor sevmiyor çitleri.Bence de tek cozum sakin bir sekilde komsunuz ve ev sahibinize "cit cekelim/ citi yukseltelim" demek, boylece kediler giremez. Ev sahibi itiraz ederse kedilerin bahcenize pisledigini vb anlatin ve cit konusunda israrci olun bence. Ortak bir bahce degilse kendi alaninizi kedilerin giremeyecegi sekilde cevreleyin. En mantikli cozum bu gibi geldi burdan.
Manyolya sen en masumu çıktın inan bana :)Evet olabilir, hayvan düşmanligiyla suçlandim resmen, kotu niyetli biri olsam ev sahibinin.40 kedi oldugundan haberi yok. bize nasil yeni komsulariniz var mi bir yaramazlik diye sorduğunda söylerdik ama cok iyiler diyerek uzerini kapattik. bu yuzden ev sahibine çitle.alakali birsey söylemeyiz zaten kendisj bu kedileri bilmedigi icin çitleri kaldirmamizi istiyor sevmiyor çitleri.
Ayy gerçekten ya. hayatimda duymadığım şeyler duydum sanıyorlar ki böyle olunca en büyük hayvansever kendileri panter emeller.Manyolya sen en masumu çıktın inan bana :)
Az önce neler okudu bu elf gözlerim.
Bebeği bile canavar olarak addedenler var aman aman kapattir konunu :)Ayy gerçekten ya. hayatimda duymadığım şeyler duydum sanıyorlar ki böyle olunca en büyük hayvansever kendileri panter emeller.
Evet olabilir, hayvan düşmanligiyla suçlandim resmen, kotu niyetli biri olsam ev sahibinin.40 kedi oldugundan haberi yok. bize nasil yeni komsulariniz var mi bir yaramazlik diye sorduğunda söylerdik ama cok iyiler diyerek uzerini kapattik. bu yuzden ev sahibine çitle.alakali birsey söylemeyiz zaten kendisj bu kedileri bilmedigi icin çitleri kaldirmamizi istiyor sevmiyor çitleri.
Yok yok balkona yapmıyorlar, ortalığa yapıyorlar, kedi kuma gomer diskisini diyorlar da bizim toprak oldukca kuru. yeterince kapanmiyor dışkı en azindan ben baktığımda dışkı görebiliyorum.Pire icin belediye veterinerlerini arayabilirsiniz topluca ilaclama yapılır. Balkona gelmesinler diye balkon mermerinize limon sürün kokusunu sevmezler onun dışında bahceye her turlu girerler baska yere götürülmedigi sürece. Dışkısında ortalığa Yapmazlar aslinda balkona oylece gelip yapmalari garip geldi
neyden bahsediyorsunuz inanin anlamadim, kizimin evcil hayvan sevgisini tatmasi ve vicdanlı biri olarak büyümesi mi.. zaten biz hayvanseveriz, hayvan dusmani olsam evimde köpeğim olmaz. kedilere katlanmak yerine şikayette bulunurum. Bana beni, köpeğimi, temiz camasirlarimi vs bahcemde huzursuz eden kedilere nasil engel olurum öneri lazım. Duyar kasmayın lütfen. duyarsiz olsam baska yollara basvururdum burada birilerinden tavsiye almak yerine.
Çitimiz var ama ev sahibimiz çok gıcık biri ne yazik ki ve sürekli taciz eden biri simdi ben kedileri soylersem köpeğimden yada çocuğundan rahatsiz oldugunu söyleyecek, köpeğim cok sessiz, çocuğumda çocuk yani guluyor kosuyor vs. Biraz da tamamen aramiz acilsin istemiyorum çünkü dip dibe yasiyoruz birbirimizin yuzune bakiyoruz. bağları kopartmak istemem, buralarda kimseler yok.Bence bosuna sakliyorsunuz, sizin derdiniz onun evde kac kedisi olduguyla degil ki, sizin derdiniz sizin bahceye kaka yapmasinlar. Yani bunun da cozumu cit cekmekse kediler yuzunden oldugunu neden saklayasiniz ki, sonucta sikayet etmeyeceksiniz sadece bahcenizi ayirmak isteyeceksiniz... Ustelik komsunuz size bu kadar yapici yaklasmamis bile...
Hıh işte başta verseniz bu öneri hiç gerek kalmicak yükseltmeye. sabahtan beri yorum yalan herkes yarış halinde kim daha hayvansever. çözüm ve öneri duymak istiyorum sadece. bunun icin actim bu konuyu, linç etmeye kalktilarnicin bu kadar sinirleniyorsunuz ki az sakin... Duyar kasmak falan böyle bir amacim olsa sizin paylasiminizin altinda bu işi yapmam cok etkisiz bir yontem olur benim gibi biri icin. Onlar kedi... Evinizi çitlerle örtün dikenli teller mi örün diyim topraginizin urtunu mu kapatin diyim kedi kovucu esanslar var internetten arastirabilirsiniz. bahçenize onlardan sıkın kediler kokuyu sevmez ama bir süre sonra yine çözümsüzlük olacaktır. Toprak onların yasama alani. Ha ayrica huzursuz oluyorsunuz da Sizinde kopeginizin sesi cocugunuzun sesi yandaki komsunuzu rahatsiz ediyordur huzursuzluk ona da veriyor olabilir...
Öldürdükleri hayvanları size hediye olarak getirirlerÇözümü var Mı bilmiyorum. Ama aynısını yaşadık biz. Eski evimizde yan komşumuzun 50 kedisi vardı, ek olarak etraftaki kediler de evinin önüne gelirdi. Evinin bir katını tamamen kedilere ayırmıştı. tabi kediler akşam orada, sabah bizim bahçede. Sıkıntı yaşadık doğrusu. Hala kullanıyoruz evi, aynı durum devam ediyor.
Bahçenin toprağı hep kokuyor. Alt kat pencerelere tel taktırdık eve girmesinler diye. Giriş katında pencere kapısını açık bırakmıyoruz, yoksa giriyorlar. Öldürdükleri güvercin tarzı hayvanları eve getirdikleri de oldu.
bizim önlemlerimiz bu kadar olabildi. Şikayet tarzı bir şeyler düşünmedik açıkçası. O da kendince bir sevap işliyor, hayvanları barındırıyor diye bakıyoruz olaya.
Siz belki arkadaşların dediği çit, ya da nane ekmek tarzı şeyler düşünebilirsiniz.
Çözümü var Mı bilmiyorum. Ama aynısını yaşadık biz. Eski evimizde yan komşumuzun 50 kedisi vardı, ek olarak etraftaki kediler de evinin önüne gelirdi. Evinin bir katını tamamen kedilere ayırmıştı. tabi kediler akşam orada, sabah bizim bahçede. Sıkıntı yaşadık doğrusu. Hala kullanıyoruz evi, aynı durum devam ediyor.
Bahçenin toprağı hep kokuyor. Alt kat pencerelere tel taktırdık eve girmesinler diye. Giriş katında pencere kapısını açık bırakmıyoruz, yoksa giriyorlar. Öldürdükleri güvercin tarzı hayvanları eve getirdikleri de oldu.
bizim önlemlerimiz bu kadar olabildi. Şikayet tarzı bir şeyler düşünmedik açıkçası. O da kendince bir sevap işliyor, hayvanları barındırıyor diye bakıyoruz olaya.
Siz belki arkadaşların dediği çit, ya da nane ekmek tarzı şeyler düşünebilirsiniz.
Katılıyorum. Köpekleri de var ama o kaçmıyor, bizimki dışarı yaptırıyoruz çocuk geziyor diye.Neler denmiş neler, sapla saman karışmış yine! Üç kedim var evimde ve onlar için canını ver deseler canımı veririm ama bir bahçede 40 kediyi beslemek malesef sağlıklı bir şey değil. Kesinlikle iyi niyet ama kedilerin sağlığını düşününce malesef. Ki viral hastalıklar malesef çok hızlı ilerliyor hayvanlar arasında. Kedilerin bahçenize kaka yapması pek mantıklı gelmedi çünkü kediler kakasını gömer, en kötü durumda bile gömer hastayken bile. Köpek olabilir kakasını kapatmayan ve siz de çitinizi yükseltebilirsiniz derdiniz kedilerse. Ya da komşunuzla konuşup arkadaşların verdiği önerileri uygulayabilirsiniz. Yine konuya dönmem gerekirse herşeyin karşılıklı saygı çerçevesinde olmasından yanayım hayvan beslemek de buna dahildir bence.
Hıh işte başta verseniz bu öneri hiç gerek kalmicak yükseltmeye. sabahtan beri yorum yalan herkes yarış halinde kim daha hayvansever. çözüm ve öneri duymak istiyorum sadece. bunun icin actim bu konuyu, linç etmeye kalktilar
Çok teşekkür ederim öneri için. Naneyi bir cok kisi söyledi bunu denicem.
bakın sayın hanfendi baktığım bir hayvanım yok ama siz kedilerden kurtulmak istiyorsunuz boyle bir imkan mi var. Spreyler 1 hafta ise yarar bahceniz varken onlarinda cani var bebeğinizle ayni haklara sahipler Türkiye icin gecerli olmasa da. Camasirlarimi kirletiyorlar demissiniz ki hic inandirici degil ninja gibi üstlerine ziplayacak degiller kediler bunlar, kızım dışkısına basmasin demissiniz kedi pisligi pek gorulmez,btopragim kuru demissiniz ıslatın islak toprak olsun cunku illaki komsunuzun olmasa da bir kedi ziyaret edecek bahcenizi. Hayvanseverim diyorsunuz hayvanseverlik 1 köpek edinmekle olmuyor onlari koruyup kollamakla oluyor. Hayvanlarin yasam alanlarini öyle daralttik ki sonra bir de çıkıp rahatsiz oluyoruz ne hakla. Bakanlara da karisiyoruz bir de. Pire falan gibi biseyde vardi komsunuzun bu kadar pis olacagini düşünmüyorum. Biraz komşunuza bakimlari konusunda yardimci olabilir isini kolaylastirabilirsiniz. Size iyi günler.
okumamışsınız hem de en bastan itibaren. Kediler çamaşırlara zıplamıyorz pireler zipliyor. Burası benim bahçem onunda bahçesi var hemde benimkinden büyük, oynasın kedileri kendi bahçesinde birsey demiyorum ki. Ben de ailemi köpeğimi düşünmek zorundayım, köpeğim bahceye cikamiyor kediden korktugu icin. Kaldi ki kimseye yardim edemem 6 aylik bir bebeğim daha var, hic kolay değil işim. birde bununla ugrasamam.bakın sayın hanfendi baktığım bir hayvanım yok ama siz kedilerden kurtulmak istiyorsunuz boyle bir imkan mi var. Spreyler 1 hafta ise yarar bahceniz varken onlarinda cani var bebeğinizle ayni haklara sahipler Türkiye icin gecerli olmasa da. Camasirlarimi kirletiyorlar demissiniz ki hic inandirici degil ninja gibi üstlerine ziplayacak degiller kediler bunlar, kızım dışkısına basmasin demissiniz kedi pisligi pek gorulmez,btopragim kuru demissiniz ıslatın islak toprak olsun cunku illaki komsunuzun olmasa da bir kedi ziyaret edecek bahcenizi. Hayvanseverim diyorsunuz hayvanseverlik 1 köpek edinmekle olmuyor onlari koruyup kollamakla oluyor. Hayvanlarin yasam alanlarini öyle daralttik ki sonra bir de çıkıp rahatsiz oluyoruz ne hakla. Bakanlara da karisiyoruz bir de. Pire falan gibi biseyde vardi komsunuzun bu kadar pis olacagini düşünmüyorum. Biraz komşunuza bakimlari konusunda yardimci olabilir isini kolaylastirabilirsiniz. Size iyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?