Yeni komşuya sınır koyma

bir erkek evladım var.
askerin getirildiği konum çok kötü..
bir de ezelden beri böyle merhamet yoksunu ve görevini farklı şekilde kullanan insanlardan dolayı oğlumu ilerde askere göndermek istemiyorum.

bunu burada böyle pişkince yazanın bir anne adayı olması daha da üzücü.
evladına kavuşunca onun saçının bir teline zarar gelmesini istemeyeceksin!

düşün ki o er'in annesini ve o er'in gururunu.. Hakkını helal ediyor mu acaba ?

yazıklar olsun siz gibilere.

ayrıca altta insan varken birşeyler silkelemek görgüsüzlüktür. Çok saygısızsınız. Komşunun ablasına verdiğin cevap da avam.

Benim eşimde asker
Ama emrindeki hiç bir askere böyle saçma şeyler emretmeye hakkı yok .
Asker devletin askeri ve bizim can güvenlimizden sorumlu
Sanmıyorum ki sizlerin ayak işlerini yapsın diye askere yollamamıştır onu doğuran anne .
Lojmanda kalmıyorum allahtan
Yoksa benimde fırçalayacağım çok insan var burda .
Kadın çarşıya çıkar poşetlerim ağır bir asker yolla kocacım .
Oh ne ala memleket
İlk önce o kocanın suratına tükürürüm ben komşuya laf sokacağıma

Eşya taşıtmak yasak artık,su olayındada rütbeli kişinin suyu temin etmesi gerekirdi...
Bahsettigim zaman 7-8 yil falan abla yasagi kim dinliyorki askeriyenin durumu son yasananlarla ortaya dokuldu temin falanda etmedi sevimsiz bir aileydi 6-8 ay sonra ciktilar sanirim yer yok diye lojman beklediler karisi giderken ay hic komsuluk yok insan bir hosgeldine gelir ne bicim yer burasi demis girise giristeki abla oyle oyle siz lojmana alisiksiniz yapamazsiniz buralarda hakkinizda hayirlisiiii diye yolcu etmis teneke falan calacaktik
Genel olarak sikintililardi

Çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Umarım çocuğunuz hayır deme seçeneğinin olmadığı bunun gibi bir durumla karşılaşmaz. Bir an için bu durumu çocuğunuzun yaşadığını farz edin. Ne hissedersiniz? Kek ve börek yediriyorlarmış nasılsa, iş tanımında yok, hayır deme seçeneği yok, emir kulu ama olsun yapsın mı dersiniz yoksa en iyi ihtimalle Allah'a mı havale edersiniz? Onlar da bir ana baba çocuğu. Sizin "askerler" başlığı altında genellediğiniz o insanlar, birilerinin en kıymetlisi. Biraz vicdan, biraz empati lütfen.

başka bir konuda yazmıştım,
erkekler askere gidince adam oluyor muhabbeti dönmüştü de,
çocuklara 6 ay ot yoldurup izmarit toplatarak mı adam ediyorlar demiştim, çok tepki almıştım...
alın işte ispati,
çocuklar vatan savunacağım diye kınalanıp, el üstünde askere gönderiliyor, orda komutanın kızına dondurma al, karısının apartmanını temizle, bahçeden yaprak topla, hooop vatanı kurtardın dön...
oğlum olsa göndermezdim askere.

Kadın da garip bir ezilmiş ego var normalde ego başka bir şeydir ama burada ki çok farklı ezik büzük

Kocama derim onun için de seni tutar cümlesi bildiğin ben yokum sadece kocam ve onun gücü var demek

Bu arada yanlış anlaşılmasın ancak kocasının çok rütbeli bir komutan olduğunu sanmıyorum

Yorumların hepsi haklı, hepsi hoş da; olayı konu sahibinden çıkarıp genellemeyelim lütfen. Bütün üst rutbelileri karalamaya gerek yok. Konu sahibi ve eşi rütbesini kötüye kullandı diye, bundan bütün tsk suçlu değil. Ben ordunun tamamına bu şekilde hakaret edilmesini doğru bulmuyorum Mune Kazen @Margarikotin

Arkadaşlar hepiniz o kadar haklısınız ki bütün sayfaları tek tek okudum eksiğiniz var da fazlası yok inanın ağzıma gelen her şeyi de saymak isterdim ama karşımızda hamile biri var bir şey falan olsa üzüntüden vebalini kaldıramayız tamam yaptığı öyle bir yanlış ki telafisi yok yani her özrü ayrı bir kabahat ama kötü bir şeye kötü karşılık vermeyelim gerçekten boşverin ağzınızı yormayın ben inanıyorum ki zaten bu yazdıklarımızı anlayacak biri olsa bunu yapmazdı kendi evladı için merdiven bile silmiyor ama o asker kardeş de bir ananın kuzusu evladı bunu düşünemiyor boşverin çok yükselmeyin vebal almayın

Esiniz uzerine duseni nasil yapıyor ? Bir paket sigara alıyordur, o da belki.
Iciniz nasil rahat ediyor? Karninizdaki gunahsiz yavruyu alet etmeyin kendinize lutfen. Hepimiz bebek tasidik, hepimizin beli agridi, yapamayan ya esinden rica eder yada birini bulur temizlik icin.
O kadının yerinde olsam video cekip tum haberlerin watsapp ihbar hattina yollar, bimere ve cimere yazar, her yeri ayaga kaldirirdim. Herkes ana kuzusudur, kimbilir icinden neler geciriyordue orayi silerken, yazik gunah valla gunah.

Tiksindim sizden.Devletin askerine evini de temizlet .Sinirim tepeme cikti .Esin silsin o zmn elin cocugunu asagilayin boyle siz.İnsanlar parasiyla silemiyor utaniyor siz gencecek cocuga sildiriyorsunuz.midemi bulandirdiniz .Tiksindim sizden.Sizin gibi insanlar olduğunu gorunce dunyaya inancim sarsiliyor Allahinizdan bulun !

Kesin emir vardı bu konuda eşya taşıtmak yasak diye,takmayanlar varsa onların ayıbı bu zaten..
Lojman sırasını beklediler demekki,yada puan yeterli gelmediyse sivilde oturmayı düşündüler..
Bizde lojmanda yaşadık ama hiç eşya taşıtmadık,komşuluk ilişkleri lojmanla sivil arasında bazen sorunlar oluyor.
Kendim bizzat yaşadım bunu,kiraya çıktık burnu büyük ukala diyenler bile olmuştu bana..
Oysaki tanıyınca öyle olmadığını anladılar..
Bizlerde disiplin olayı vardır,hatta bir ara apartmana yönertici bile olmaya karar vermiştim:))

Çocuk doğuncada eşiniz emir versin de bi ana kuzumuz Mehmetçiğimiz size dadılık yapsın yazık yorulmayın zaten anaları evlatlarını sizin gibilere hizmetçi olsun diye gönderiyor asker ocağına pardonnn sizin evinize.
Benim eniştem de komutan ama bazen hafta sonu yiyeceğini alıp askeriyeye gidip mangal yakıyor çarşı iznine gidemeyen garibanlar var onlarla yiyor komutan olması kimseye şahsi işini yaptırma hakkı vermez

Bu yorumları okuyupta içerleneceğini sanmıyorum. Bundan dolayı bebeğine birşey olacağını da....

Ben 8.5 aylık hamileyken annemi kalp krizinden kaybettim. Üstüne bir de sinir krizi geçirip hastanelik oldum. Ama karnımdakine bir şey olmadı.

Konu sahibi destek göreceğini sandı ama yanıldı. Dikkat ederseniz zaten yorumda yapmıyor.

Para verseniz de vermeseniz de, kek börek de gönderseniz, bu o askerin bu işi kendi iradesiyle kabul ettiği ve rıza gösterdiği anlamına gelir mi? Hayır. Bu onun görevi mi? Kesinlikle hayır. Resmen kullanıyorsunuz çocukları. Sıkıyorsa hayır desin komutanına. Bilir başka şekilde kendisine döneceğini.

Sinirlendim.

Gündelikçi bulmak zor ise lojmandan baskaları sılsın sırayla .
Toplu tüfekli sanki hepiniz birden hamilesiniz .
Doğumuma 15 gün kala en üstten başlayıp sılıp supurdum ben elımden supurge viladayla
İncilerimde dökülmedi .
Bizde böyledir
Her gün biri siler
Silemiyorsa içimizden biri dert etmez alır supurgeyı suyu yıne sıler temızler
Bu mazaret olmamalı
Ücretli demıssınız
Bakalım asker o üç kuruş için istiyor mu dizin pisliğinizi temizlemeyi

zaten konu sahibi bilinçsiz biri belli sağı solu belli olmaz biz temkinli olalım millet neler yaşıyor da sabrediyor böyleleri de tırnağının ucu kırılsa dünya yandı sanıyor sizin bizim gibi biri olsaydı yapmazdı zaten böyle şey

Tamam arkadaşlar boşverin.daha fazla üzerine gitmeyelim.anladıysan zaten artık yaptırmaz. Anlamadıysa elimizden gelen ancak bu kadar.karnındaki çocuğa acıdım artık yorum yapmayalım.

Asker o asker başımızın üstünde yeri var.....terbiyesiz kadın birde biri yazmış içinden gelerek siliyorsa sorsalar tabikide diyecek isteğimle siliyorum ne desin başka... sen o askere merdiven sildiremezsin kişisel işleriniz için o orada değil anladın mı...ağladım içim sızlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…