- 9 Eylül 2007
- 21.428
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi birgaripyazar
-
Bi ara bizim ust kata rutbeli tasindi artik lojmanda yermi yoktu baska bir sebeptenmi bilmem cok anlamam evi askerlere tasitti (hepsi dogulu hemen yasi gelir gelemz askere gitmis cocuklardi cocuk yani bazisi celimsiz falan)evde bos zaten apartamanin en buyuk sorunu ses
Biri su istedi duydum acik acikta istemedide ima etti git bakkaldan al asker diye azarladi.Duyduk evde bizim 0,5 kucuk su olur babam evdeydi dolaptan cikarip kapinin onune koydu niye vermiyorsun dedim alamaz komutan bise der belki cebinde parasi yok garibin dedi
Almislar giderken biri kapiyi calip kisik sesle helallik istedi hala aklima gelince burnum sizlar
yapmayin vallahi billahi gunah
bence konunuza not diye ekleyin ücretle yaptırdığınızı herkes yanlış anladı
karnindaki cocuga ne yapiliyor ki burada ? Neden herseyi dramatize ediyorsunuz. Hamile olmak dramatik birsey degil ki. Bence uzerine az bile gidilmis. Keske yerini yurdunu bilsek sikayet etsek.onun kopek gibi kullandigi da birinij evladi ona kim acisin ?Tamam arkadaşlar boşverin.daha fazla üzerine gitmeyelim.anladıysan zaten artık yaptırmaz. Anlamadıysa elimizden gelen ancak bu kadar.karnındaki çocuğa acıdım artık yorum yapmayalım.
o insanlar birilerinin en kıymetlisi lafınız tüylerimi diken diken etti öyle haklısınız ki o askerlerinde annesi babası sevdikleri bekleyenleri varki o bekleyenler ne dualar edip ne kadar göz yaşı döküyor o insana nasıl kıyamıyorlar yaşadığım için çok iyi biliyorum . birileri de böyle milletin kıymetlisini kullansa allahımÇocuğunuzu sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Umarım çocuğunuz hayır deme seçeneğinin olmadığı bunun gibi bir durumla karşılaşmaz. Bir an için bu durumu çocuğunuzun yaşadığını farz edin. Ne hissedersiniz? Kek ve börek yediriyorlarmış nasılsa, iş tanımında yok, hayır deme seçeneği yok, emir kulu ama olsun yapsın mı dersiniz yoksa en iyi ihtimalle Allah'a mı havale edersiniz? Onlar da bir ana baba çocuğu. Sizin "askerler" başlığı altında genellediğiniz o insanlar, birilerinin en kıymetlisi. Biraz vicdan, biraz empati lütfen.
Bilmiyorum hatirladigim secmeceydi hepsi doguluydu safca daha cocuksu anlarsin hissedersin ya oyleKesin emir vardı bu konuda eşya taşıtmak yasak diye,takmayanlar varsa onların ayıbı bu zaten..
Lojman sırasını beklediler demekki,yada puan yeterli gelmediyse sivilde oturmayı düşündüler..
Bizde lojmanda yaşadık ama hiç eşya taşıtmadık,komşuluk ilişkleri lojmanla sivil arasında bazen sorunlar oluyor.
Kendim bizzat yaşadım bunu,kiraya çıktık burnu büyük ukala diyenler bile olmuştu bana..
Oysaki tanıyınca öyle olmadığını anladılar..
Bizlerde disiplin olayı vardır,hatta bir ara apartmana yönertici bile olmaya karar vermiştim:))
tam ben diyecektim benim söylemek istediklerimi siz yazmışsınız teşekkür ediyorum. Kocasının rütbesini aşırı merak ettim yaKadın da garip bir ezilmiş ego var normalde ego başka bir şeydir ama burada ki çok farklı ezik büzük
Kocama derim onun için de seni tutar cümlesi bildiğin ben yokum sadece kocam ve onun gücü var demek
Bu arada yanlış anlaşılmasın ancak kocasının çok rütbeli bir komutan olduğunu sanmıyorum
ben bilmeden söyledim. para veriyosa belki isteğiyle siliyodur diye benim yaşım küçük bilgim yok askeriyeyle ilgili.Asker o asker başımızın üstünde yeri var.....terbiyesiz kadın birde biri yazmış içinden gelerek siliyorsa sorsalar tabikide diyecek isteğimle siliyorum ne desin başka... sen o askere merdiven sildiremezsin kişisel işleriniz için o orada değil anladın mı...ağladım içim sızlıyor
benim yaşım daha küçük hanfendi Askeriye durumlarını bilmiyodum bu konu da öğrendim o yüzden yorum yaptım belki kendi isteğiyle siliyosa diye ama öyle değilmişNr diyorsunuz diz ya Allah akıl fikir versin. Ücretle olunca ne değişiyor.
Bi laf vardır. Ha hasan arap ha Arap hasan. Aynı kapıya çıkıyor.
Hayir komau kadina da hakaret ediyor. Seni de o is icin tutacak diye. Bu insanlari kim nasil yetistiriyor. Kaldi ki sen kimsin kocanin rutbesi ne olursa olsun hicsin sen. Cok adaletsizlikler var dunyada ya..Valla o hamileyse utanmadan merdiven sildirdigi çocuk da ana kuzusu,buna tepki veren kadına çemkirirken hamile olduğunu dusunuyor muydu
Yanlış anlamissiniz hepimiz Ordu'da görevini kötüye kullananların da olduğunu ve bunu askerlerin hak etmediğini soyluyoruzYorumların hepsi haklı, hepsi hoş da; olayı konu sahibinden çıkarıp genellemeyelim lütfen. Bütün üst rutbelileri karalamaya gerek yok. Konu sahibi ve eşi rütbesini kötüye kullandı diye, bundan bütün tsk suçlu değil. Ben ordunun tamamına bu şekilde hakaret edilmesini doğru bulmuyorum @Mune @Kazen @Margarikotin
+11111Elalemin görmemişi rutbeli asker oluyor baba evinde birşey görmemiş bi hanımlada evleniyor. Böyle karı kocalar koca askeriyenin imajını yıllardır zedeliyor.
Bunun gibi bi sürü hikayeler duymuştum zamanında.
Tüm erleride hizmetçileri sanıyorlar.
Yılların ezilmişliğini kimse yeni asker ocağına gelmiş erin üzerinden tatmin edemez.
Böyle yapanları Allah ıslah etsin.
Memleketteki evimiz askeriye ile dip dibeydi
Hali ile bizim sitelerde asker aileleri de otururdu
Taşınakları gün o sitenin önüne askeri araç dayanır ve içinden en az 10 asker iner ve hepsi eşya taşırdı.
Görmesem, inanacagım
Aynen.haklı ya prenses buraya da konu acıyor.ne güzel dünyaHayir komau kadina da hakaret ediyor. Seni de o is icin tutacak diye. Bu insanlari kim nasil yetistiriyor. Kaldi ki sen kimsin kocanin rutbesi ne olursa olsun hicsin sen. Cok adaletsizlikler var dunyada ya..
Yaşın küçükse çocuklar kulübüne git bilip bilmeden yorum yapma o zaman.. namus bekçilerimiz askerler kınalı kuzular onlar Allah onları korusunben bilmeden söyledim. para veriyosa belki isteğiyle siliyodur diye benim yaşım küçük bilgim yok askeriyeyle ilgili.
Bilmiyorum yasim kucuk ondan sordum..demis kiz niye ustune gidiyorsunuz cocuk klubune git falan filan..sizin de sinirleriniz bayagi zipladi sanirim bu konudaYaşın küçükse çocuklar kulübüne git bilip bilmeden yorum yapma o zaman.. namus bekçilerimiz askerler kınalı kuzular onlar Allah onları korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?