- Konu Sahibi venusyildiz
-
merhaba bende 5 gün önce kürtaj oldum..2 ay sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorum..ama doktor 3 ay demişti
ne kadarlık evlisiniz boş gebelik yumurtalık zayiflığından da olabilir çörek otu bal yeyin bol bol..ben yeni evliyimde, merak ediyorum bu ölümlerin ve düşüklerin sebebi nesdir? fazla hareket etmek etkiliyomu döllenmeden hemen sonra bi kaç gün yatmak gerekiyomuş doğrumuki? birde takvim hesabı ile mi kaldınız kimisi ovulasyon testi felan diyo ama eskiden nasıl kalıyomuş kadınlar yaa bence stres yaptıkları için böyler çocuıkları olmuyo değilmi?
Bakılan testleri yazarsan yardımcı olmaya calısırım baska yapılacak bildigim birsey var mı diye, ya da konuyla ilgili aklına takılan birsey olursa sorabilirsin her zaman.
Canım benim yapılan testlerim şunlar, ve hepsi normalmiş doktorum öyle dedi. Şimdi genetik zamanını bekliyorum. Bide rahim filmi çektiricem. Başka varmı acaba bana yapmadığı test.
Homosistein
Tsh
Lupusantikoagulan
Protein S
Protein C
Antitrombin III
Kızlar merhaba idrar testi yaptımm ama kocaman bi negatifle karşılaştım. Doktorumdan randevu almaya çalıştım ama günleri çok dolu olduğu için randevu alamadım. Daha şimdi sağlık ocağına gittim. Onlarda kan testi yaptılar. Sonucu yarın alıcam. Ama zaten hiç ümidim yok hamile değilim.
yazdinmi bilmiyorum ama adetin gecmismiydi idrar testini yapinca
aminnn cnm.seni de tebrik ederim.darısı başımıza.ben 1 haftayı sabırsızıkla bekliyorum.inşalllah hamileyimdir.çok gribim.önceki hamileliğimde de o ay çok hasta olmuştum.ateşim bi kaç gündür 37 düşmedi.sen ateşini takip etmişmiydin
evet bugun itibariyle 6 gün gecikti.
Kan testi yaptirman en iyisi benim hamileligimdede bi hafta gecmesine ragmen cikmamisti. Sen yarin bi kan testi yaptir en guvenilir sonucu orda alirsin herhalde.
Bugun sağlık ocağında yaptılar canım ama sonucu yarın alabilirmişim. Yarın belli olucak inşallah. Hakkımda hayırlısı olsun diyorum. Allahım herkeze istediğini en hayırlı zamnda versin inşallah.
Bakılan testleri yazarsan yardımcı olmaya calısırım baska yapılacak bildigim birsey var mı diye, ya da konuyla ilgili aklına takılan birsey olursa sorabilirsin her zaman.
Canım benim yapılan testlerim şunlar, ve hepsi normalmiş doktorum öyle dedi. Şimdi genetik zamanını bekliyorum. Bide rahim filmi çektiricem. Başka varmı acaba bana yapmadığı test.
Homosistein
Tsh
Lupusantikoagulan
Protein S
Protein C
Antitrombin III
Var canım olmaz mı! Mesela benim MTHFR 1298 homozigot mutasyonum var, diğer herşeyim normal. Önce bana da sana yapılanlardan yapıp birşeyin yok demişlerdi sonra bir tane daha düşüğüm olunca başka bir doktora gittim Hacettepe'de, oradaki doktor çok daha detaylı yaptı ve bendeki kan pıhtılaşmasını teşhis etti. Mesela en çok rastlanan mutasyonlar; Faktor V Leiden, MTHFR 677 ve MTHFR 1298. Öncelikle onlara baktırman lazım. Bir de bağışıklık sistemi ile ilgili testler var, vücudun bebeğe savaş açıp açmadığına bakıyorlar o testler var. Eger MTHFR lerde bir mutasyon varsa folik asit ve b12 vitaminini de kontrol ettirmen lazım, homosistein de onemli bu mutasyonlar için ama ona bakmışlar zaten.
hayırdır ne için kürtaj oldunuz ki ölümmü oldu? ne kadarlık evlisiniz ben yeni evliyimde, merak ediyorum bu ölümlerin ve düşüklerin sebebi nesdir? fazla hareket etmek etkiliyomu döllenmeden hemen sonra bi kaç gün yatmak gerekiyomuş doğrumukine kadarlık evlisiniz boş gebelik yumurtalık zayiflığından da olabilir çörek otu bal yeyin bol bol..ben yeni evliyimde, merak ediyorum bu ölümlerin ve düşüklerin sebebi nesdir? fazla hareket etmek etkiliyomu döllenmeden hemen sonra bi kaç gün yatmak gerekiyomuş doğrumuki? birde takvim hesabı ile mi kaldınız kimisi ovulasyon testi felan diyo ama eskiden nasıl kalıyomuş kadınlar yaa bence stres yaptıkları için böyler çocuıkları olmuyo değilmi?
bebeklerin kalbi durduğu için olmak zorunda kaldım canım..nedeni henüz belli değil ama bunun fazla hareket etmek le filan alakası yok..tabiiki normal zamandaki gibide aşırı hareket yapmamak gerek..ben ovulasyon hesabıyla kalmıştım.hemen oldu..
Var canım olmaz mı! Mesela benim MTHFR 1298 homozigot mutasyonum var, diğer herşeyim normal. Önce bana da sana yapılanlardan yapıp birşeyin yok demişlerdi sonra bir tane daha düşüğüm olunca başka bir doktora gittim Hacettepe'de, oradaki doktor çok daha detaylı yaptı ve bendeki kan pıhtılaşmasını teşhis etti. Mesela en çok rastlanan mutasyonlar; Faktor V Leiden, MTHFR 677 ve MTHFR 1298. Öncelikle onlara baktırman lazım. Bir de bağışıklık sistemi ile ilgili testler var, vücudun bebeğe savaş açıp açmadığına bakıyorlar o testler var. Eger MTHFR lerde bir mutasyon varsa folik asit ve b12 vitaminini de kontrol ettirmen lazım, homosistein de onemli bu mutasyonlar için ama ona bakmışlar zaten.
canım bunlar patolojide yapılan testlermi benim de ikinci düşüğümdü..bir ay sonra gel dediler..bakalım sonuç ne olacak..patoloji sonucunu alanlar varmı başka nedenleri ne olabilir..birde bende aşırı iltihap vardı nedenin o olmasından korkuyorum
canım bunlar patolojide yapılan testlermi benim de ikinci düşüğümdü..bir ay sonra gel dediler..bakalım sonuç ne olacak..patoloji sonucunu alanlar varmı başka nedenleri ne olabilir..birde bende aşırı iltihap vardı nedenin o olmasından korkuyorum
Yok canım bunlar patolojiden çıkacak sonuçlar değil. Benim bebegimi patolojiye degil genetik teste gondermişlerdi, birşey çıkmadı, sağlıklı bir kız çocuğuymuş, bende kan pıhtılaşması oldugu için doktor kullandıgım kan sulandırıcının yeterli gelmediğini soyledi. Bu arada ilthap neden olmuş olabilir doğru diyorsun ama çaresi var ve tedavisi çk kolay nedeni oysa da merak etme. Neyse benim yazdıgım testler sana yapılacak kan tahlili ile bakılan testler, genetik bolumleri ilgileniyor genelde. Kan pıhtılaşması ile ilgili genetik bir bozukluk var mı diye bakıyorlar. Hematoloji bolumleri ilgileniyor veya kadın dogumcun yaptırtıyor. Tekrarlayan düşüklere kan pıhtılaşması, bağışıklık sistemi ile ilgili sorunlar, tiroid, eşlerden herhangi birindeki kromozomal anomaliler neden olabiliyor. Benim üçüncüden sonra detaylıca araştırıldı, çoğu hastane ve doktorda genelde 3 tane olmadan bakmıyor.
Yok canım bunlar patolojiden çıkacak sonuçlar değil. Benim bebegimi patolojiye degil genetik teste gondermişlerdi, birşey çıkmadı, sağlıklı bir kız çocuğuymuş, bende kan pıhtılaşması oldugu için doktor kullandıgım kan sulandırıcının yeterli gelmediğini soyledi. Bu arada ilthap neden olmuş olabilir doğru diyorsun ama çaresi var ve tedavisi çk kolay nedeni oysa da merak etme. Neyse benim yazdıgım testler sana yapılacak kan tahlili ile bakılan testler, genetik bolumleri ilgileniyor genelde. Kan pıhtılaşması ile ilgili genetik bir bozukluk var mı diye bakıyorlar. Hematoloji bolumleri ilgileniyor veya kadın dogumcun yaptırtıyor. Tekrarlayan düşüklere kan pıhtılaşması, bağışıklık sistemi ile ilgili sorunlar, tiroid, eşlerden herhangi birindeki kromozomal anomaliler neden olabiliyor. Benim üçüncüden sonra detaylıca araştırıldı, çoğu hastane ve doktorda genelde 3 tane olmadan bakmıyor.
canım senin ne kadarlıktı ..cinsiyetinide mi söylüyorlar..
çok saçma bi uygulama illa 3 kez düşükmü yapmak gerekiyor..bunca acıyı çekmek zorundamıyız..baştan çaresine bakılmalı...
canım senin ne kadarlıktı ..cinsiyetinide mi söylüyorlar..
çok saçma bi uygulama illa 3 kez düşükmü yapmak gerekiyor..bunca acıyı çekmek zorundamıyız..baştan çaresine bakılmalı...
Bebegi patolojiye degil de genetige yollarlarsa soyluyorlar...kromozomlarına bakıyorlar cunku. Benim sonuncusu 9 haftanın sonunda öldü, ondan öncekiler 5-6 haftada kendiliklerinden düşmüşlerdi. Tekrarlayan düşük kategorisine girmek için bazı ekollere göre 2 bazılarına göre ise 3 düşük yapmak gerekiyormuş. Ayrıca yapılan testler çok pahalıymış da o yüzden böyle yapıyorlarmış, bence konuyla ilgili bir doktor bulursan o seni yönlendirir, bir de bizim diğer forumda "kan pıhtlaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı" birçok arkadaş iki tane düşük yaşamış olsa da devlet hastanesine gidip 3 düşük yaptım demiş onlar da bakmışlar bütün herşeylerine. Bence de ne kadar erken teşhis konursa o kadar iyi.
Allah allah ya madem var, doktor bana neden yapmadı bunlarıda cok sinirlendim şimdi. Bide zaten üniversitede ki doktor bana 3 tane düşük yapman lazım devlet yoksa karsılamıyo falan dedi bizde karsılamadıklarını ücretle yaptıralım dedik onada bilmiyorum dedi. peki ben bunları herhangi bi hastanede yapıyolarmı yoksa gene üniversitede mi yaptırmam lazım.çok teşekkür ederim canım. Bide benim yapılan testlerde kan pıhtılaşması yokmu ki ben var diye biliyorumda ondan sordum.
Allah allah ya madem var, doktor bana neden yapmadı bunlarıda cok sinirlendim şimdi. Bide zaten üniversitede ki doktor bana 3 tane düşük yapman lazım devlet yoksa karsılamıyo falan dedi bizde karsılamadıklarını ücretle yaptıralım dedik onada bilmiyorum dedi. peki ben bunları herhangi bi hastanede yapıyolarmı yoksa gene üniversitede mi yaptırmam lazım.çok teşekkür ederim canım. Bide benim yapılan testlerde kan pıhtılaşması yokmu ki ben var diye biliyorumda ondan sordum.
Lupusantikoagulan
Protein S
Protein C
Antitrombin III
bunlar kan pıhtılaşması ile ilgili. Ama kan pıhtılaşmasına neden olan başka şeyler de var, bunların hepsi birbirinden bağımsız bir şekilde pıhtılaşmaya neden oluyor. Yani pıhtılaşma var veya yok diyebilmek için hepsine bakmaları lazım. Genelde üniversite hastanalerinde daha rahat yaptırılıyor testler, çünkü gerekli bölümlerin hepsi orada oluyor. Diğer hastanelere sorman lazım bazılarında yapılıyor bazılarında yapılmıyor, oradaki doktorlar seni yönlendirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?