Yeni kürtaj olanlar ne zaman korunmayı bırakacaksınız..........

cok gecmis olsun canim sanada umarim kisa zamanda tekrar hissedersin bu duyguyu

Bugun sağlık ocağında yaptılar canım ama sonucu yarın alabilirmişim. Yarın belli olucak inşallah. Hakkımda hayırlısı olsun diyorum. Allahım herkeze istediğini en hayırlı zamnda versin inşallah.

Var mı bir haber?

Geçmiş olsun, inşallah bir daha tekrarlanmaz.

inşallah hepimiz sağlıklı cocuklarımızı alıırız kucağımıza..doktor 3ay korunma dedi ama ben beklemekte istemiyorum...zaten hiç bir sorun olmamsına ragmen 3 yıl olmadı..korunmasam ne olacak ki diyede düşünüyorum bir yandanda Allahın mucizesi olur mu olur..ama rahim toparlanmadan kalırsam düşme tehlikesi var mı..karmakarışığımm

zanya hoşgeldn canım geçmiş olsun sanada.. bende 1 hafta önce düşük yaptım acım çok taze 11 haftalık ikiz bebeklerimi kaybettim..kalbi durmuş malesef kürtaj yaptılar..sen patoloji sonucunu aldınmı neymiş nedeni öğrenebildinmi?

MİKROSKOBİ:Trofoblastik hastalık ile uyumlu bulgu yoktur.Endometrial bezler gestasyonel hiperplazi göstermektedir.TANI:NEKROTİK DESİDUAL VE PLESENTAL DOKULAR doktoruma gösterdim bu patoloji sonucundan bişey cıkmazmıs sadece pıthılaşma sorunu yok dedi muhtemelen bebğinizde genetik bozukluk vardı oda bu patolojiiden anlaşılmaz dedi bendaha hamile kalırsam bi daha bu sorun olur mu dedim o kadar re peki bi dahat bi şekilde hıı evet olursa olur ollmazsa olmaz dedi benim neler yaşadığıma iiki şahit oldu yanında kriz geöçirdim bebğin kalbi durdu dedğinde anlayaacağım ne yapacağımı hiç bilmiyorumm

Bu doktorlar çok rahatlar valla...Patolojisine bakarak nasıl kan pıhtılaşması olmadıgını anlamış yalnız, onu anlamadım. Keşke patolojiye değil de genetik incelemeye gönderseymiş bebeği o zaman genetik bir sorun var mı anlarlardı. Eğer sende veya eşinde kromozomal bir bozukluk yoksa bebekte olması sadece tesadüf demektir, o da doktorun dedigi gibi bir sonrakinde olabilir de olmayabilir de

burdan okuduklarıma göre 3 düşük ardından genetik incelemeye gönderiyolarmış benim ilk olduğundan yapmadılar peki bende ve eşimde genetik bi sorun olup olmadığını anlamak için ne yapmamız lazım senin bilgin var mı

İkinizin de kromozomlarına bakılması lazım, genetik bolumlari bakıyorlar. Ama ilk dusukte gerek yok, cunku genelde dusuklerin yarıdan fazlası sadece o gebelige ozgu dollenme sırasında oluşan birleşme anomalilerine veya o seferki sperm veya yumurtadaki anomalilere bağlı olarak olurmuş. Ve bunun tekrarlaması için hiçbir neden yok. Bence için rahat olsun.

Eger tekrarlarsa veya sen normal yolla hamile kalamadıgın içinözel olarak talep edersen, kan pıhtılaşması ve bağışıklık sistemi ile ilgili olarak genetik testler, kromozom testleri yaptırabilirsin. Hematolog veya kadın dogumcualr bu konuda seni yönlendirebilir. Ayrıca baktırmadıysan tiroidine baktır kesinlikle.

Son düzenleme:

ah bu doktorla ne kadar duyarsız ..nasıl anlasınlarki bir bebği kaybetmenin nasıl bişey olduğunu...İnşallah bir daha böyle bişey yaşamazsın canım..benim ilk bebeğimde 2 buçuk aylık düştü bir kızım var şimdi..3. gebeliğimde yine düşük yaşadım...diğerinde araştırma bile yapmadılar

ben de girip okuyorum arkdaşlar bir değişiklik olmayınca yazamıyorum bişeyler.adetim bitti.bakalım bu ay da deneyelim imşallah olur

Arada girip cikiyorum yazacak birsey olmayinca carsambayi bekliyorum guzel haberler almak ve de vermek icin ama simdilik hicbir belirti yok

inşallah güzel haberlerle gelirsin canım..haberlerini bekliyoruz...benim korunmayı bırakmama 2 ay var daha...

27.günüm benimde daha adet olmadım zaten 3 ay korunma var..hoş biz daha start vermedik bile..:) bakalım inşallah sizden hamiş olduğunuz haberlerini alırım 3aydan sonrada ben veririm.......

inşallah güzel haberlerle gelirsin canım..haberlerini bekliyoruz...benim korunmayı bırakmama 2 ay var daha...

boş gebelikten sonra kaç ay korunma süresi verdi doktor..bana bir ay verdide ama benimki tam boş gebelik sayılmaz belki ondan

bende de degisiklik yokkk

hala adam akilli adet olamiyorum. gecen kahve rengi akinti gibi geldi yine adetim adet mi onuda bilmiyorum ama iste ne bilim. ama bu sefer gecen aya nazaran daha yogun ve bazen pecete kirmizi kanida gördüm ama dedigim gibi normal ped degil günlük pedi bile dolduracak kadar olmadim halaa (((((5:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…