- 15 Şubat 2021
- 61
- 35
- 3
- Konu Sahibi aufwiedersehn
-
Kardeşim... Mühendis diplomasını aldı 5 yıl işsiz kaldı. Yani arada bir yerlere girdi ama malum özel sektör, sıkıntılar yaşadı. (maaşını hiç vermediler, eksik verdiler vb.) Çok sıkıntı yaşadı, zor günleri oldu. En son askerliğini yaptı, her işveren onu sorun ediyordu, askerlikten sonra da olmadı. Şİmdi çok şükür, bin şükür bir işi var. Sizinde olacak inşallah, başvurularınızı yapın, bekleyin. Vardır bir yerde nasibiniz.o kadar bunaldım ki, yıllarca emek verip okuyup iyi bir okulun iyi bir bölümünü kazanıp (mühendislik) sonrasında böyle beklemek, aylar geçiyor ben hala çalışmıyorum. kendimi geliştirdim, bilmem gereken bilgi ve becerilere sahibim ama yok olmuyor, bir gün olacak inanıyorum ama insanı belirsizlik ve bu süreç o kadar yoruyor ki..bu süreci yaşayıp geçirenler varsa anlatırlarsa çok sevinirim.
bu pandemi sürecinde deneyimliler iş bulamıyor yeni mezunlar çok zor. maaş vs önemsemeden bir yer bakmaya çalış ufak da olsa deneyim kazanmak için seçici olma.o kadar bunaldım ki, yıllarca emek verip okuyup iyi bir okulun iyi bir bölümünü kazanıp (mühendislik) sonrasında böyle beklemek, aylar geçiyor ben hala çalışmıyorum. kendimi geliştirdim, bilmem gereken bilgi ve becerilere sahibim ama yok olmuyor, bir gün olacak inanıyorum ama insanı belirsizlik ve bu süreç o kadar yoruyor ki..bu süreci yaşayıp geçirenler varsa anlatırlarsa çok sevinirim.
baktım ve mülakata da girdim fakat olmadı maalesefBaykar ın iş ilanlarına bakabilirsin işe alabilirler ama gece gündüz çalıştırırlar
pandemiden ötürü kimse elden cv kabul etmiyor, maaş beğenmemezlik yapmıyorum, staj yaptığım kurumlarda ilan açılmıyor.Yeni mezunlarin is bulmasi deneyimlilere gore daha kolaydir. Maas begenmemezlik yapmazsaniz,oncelikli olarak staj yaptiginiz yerlere gidin,yuzyuze basvuru yapin,sanayi bolgesinde elden cvnizi birakin guvenliklere. İlk ise girecek olanlar bunlari yapar genelde
büyük veya orta ölçekli olabilir fakat küçük firmalarda çalışmanın insanı daha da geriye götürdüğüne şahit oldum, dolayısıyla hedefim bu yöndeooo hepimiz
benim şahsi tecrübem ne olursa olsun büyük bir firmaya girin
kardeşiniz adına çok sevindim, inşallah öyledir dua ediyorum hayırlısı olması içinKardeşim... Mühendis diplomasını aldı 5 yıl işsiz kaldı. Yani arada bir yerlere girdi ama malum özel sektör, sıkıntılar yaşadı. (maaşını hiç vermediler, eksik verdiler vb.) Çok sıkıntı yaşadı, zor günleri oldu. En son askerliğini yaptı, her işveren onu sorun ediyordu, askerlikten sonra da olmadı. Şİmdi çok şükür, bin şükür bir işi var. Sizinde olacak inşallah, başvurularınızı yapın, bekleyin. Vardır bir yerde nasibiniz.
Ben de sanayi calisaniyim her gun cv birakan mutlaka oluyor guvenlige,hepsini ikya yonlendiriyorum aslinda. Staj yaptiginiz kurumda sohbetiniz oldugu kisiler vardir mutlaka,onlari arayin. Bos pozisyonlarda onceligi staj yapanlara verirler buyuk ihtimal. ,bizde oyle en azindanpandemiden ötürü kimse elden cv kabul etmiyor, maaş beğenmemezlik yapmıyorum, staj yaptığım kurumlarda ilan açılmıyor.
Hangi ünv hangi bölüm mezunusunuz ve not ortalamanız kaç?baktım ve mülakata da girdim fakat olmadı maalesef
ytü makine-2.9Hangi ünv hangi bölüm mezunusunuz ve not ortalamanız kaç?
Keşke çok az daha zorlayıp 3 üstüne çıksaydınız. Neyse hayırlısı olsun. Bende 1.5 sene iş bulamadım. Şu an çok iyi bi kurumda çalışıyorum sizinde olur kendinizi geliştirmeye devam edinytü makine-2.9
teşekkürlerKeşke çok az daha zorlayıp 3 üstüne çıksaydınız. Neyse hayırlısı olsun. Bende 1.5 sene iş bulamadım. Şu an çok iyi bi kurumda çalışıyorum sizinde olur kendinizi geliştirmeye devam edin
Birde ne mühendisisiniz bilmiyorum ama xiaomi türkiyeye fabrika açacakmış. Oraya bir bakın sterseniz,müthiş alımlar olacak deniyor.baktım ve mülakata da girdim fakat olmadı maalesef
evet ya gördüm başvurdum hemenBirde ne mühendisisiniz bilmiyorum ama xiaomi türkiyeye fabrika açacakmış. Oraya bir bakın sterseniz,müthiş alımlar olacak deniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?