- 13 Nisan 2017
- 4.931
- 11.164
- 208
- Konu Sahibi aufwiedersehn
-
o kadar bunaldım ki, yıllarca emek verip okuyup iyi bir okulun iyi bir bölümünü kazanıp (mühendislik) sonrasında böyle beklemek, aylar geçiyor ben hala çalışmıyorum. kendimi geliştirdim, bilmem gereken bilgi ve becerilere sahibim ama yok olmuyor, bir gün olacak inanıyorum ama insanı belirsizlik ve bu süreç o kadar yoruyor ki..bu süreci yaşayıp geçirenler varsa anlatırlarsa çok sevinirim.
edit: aslında istediğim şey bu süreci yaşayanların nasıl atlattığı, verdiğiniz tavsiyeleri zaten çoktandır yapıyorum...
devlete mühendis olarak atanmak için kpss puanları çok yüksek, kaldı ki 2 senede bir oluyor sınavKPSS çalışın
İnşallah olur
evet tam olarak aradığım buydu, çok teşekkür ederim hikayenizi paylaştığınız için. kendimi geliştirecek şeyler yapıyorum sürekli, inanıyorum ve güveniyorum sadece bazen çok kötü hissediyorum ve kendimi ne yapacağını bilmez bir halde buluyorum. inanıyorum ki bir işe girdiğimde kendimi çok güzel ispat edeceğim ama hayırlı zamanda ve hayırlı iş olur inşallah. insan gerçekten çok şey öğreniyormuş bu dönemde. umarım kısa zamanda son bulur ama pandemi öyle bir vurdu ki beni ve sektörü..Öncelikle merhaba,bende mühendisim ve mezun olduktan sonra 3 yil issiz kaldım.Ben genel bi tablo cizemesem de sana kendi hikayemi örnek gösterebilirim.Mezun olduktan sonra birkaç yerden olumlu sonuç aldim ama o dönem yol,firma küçüklüğü vs sebepleri sebep göstererek kendime arayışına devam ettim.Mezun olalı daha 1 ay olmamıştı acele etmek istemedim(simdi düşünüyorum da ne kadar yanlış düşünmüşüm) Sonra ilanlar kesildi olumlu dönüşler yok derken bir projede alanimla alakali eğitimci olarak görev aldim.Belli sure devam edecek isti ve bitti.Sonra uzun bir sessizlik.Yok yok yok.Bos kalmayayım diye mağazada çalıştım.O arada görüşmelere gidiyrm ama olmuyor olumlu değil i dönüş bile yapmıyor.2.5 yil mağazada calistim.Evlilik araya girdi işten ayrıldım.O ara isg uzmanlığı aldim.Aramaya görüşmelere devam ederken guzel bir firmayla anlaştım.3 senedir de burda calisiyrm.Bu sure bana ciddi anlamda sabri,hayata karşı esnek olabilmeyi ve zorluğa göğüs germeyi öğretti. Ise kabul edildikten sonra o kadar işe açtım ki zehir gibi çalıştım.Herkesin takdirini de kazandım.Daha iyi sartlar hala var,daha iyi isler de var.Ama tecrübe kazanmak gerekiyor.Bunun içinde bu şartlarda devamlı arayışın içinde olmak ve cabalamak gerekiyor.Kendi adima çıkardığım sonuç da bazı şeylerin yaşanması gerektiği olmustu.o zaman aglaya aglaya uyudugum günler vardi.O zorluklar gecti başkaları geldi simdi.Pes etmemek ve çabalamak sart.Umarim senin hikayen daha umut dolu ve guzel ilerler.Biraz sabir ve çokça kendine inanmak gerek.
kullanıyorum linkedın aktif bir şekilde ve de elimden geldiği kadarıyla her yere başvuru yapıyorum, maaş değil ama kendimi geliştirebileceğim bir yer olması önemli bir kriterim, her sektörden insanlar tükendi artııkkülke korkunç bir dönemden geçiyor. her ne kadar adil olmasa da, saçma olsa da maaşına falan bakmadan, fazla takılmadan fırsatları değerlendirmeye gönüllü olmak lazım. çok fazla görüyorum mühendislerin isyanını, maaşla alakalı genelde. herkes daha iyi şartlarda daha iyi kazanmak ister. bu ülkede yaşıyorsak köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek elzemumarım karşınıza güzel fırsatlar çıkar ve değerlendirirsiniz. eğer kullanmıyorsanız linkedin kullanın, sektörünüzle alakalı kişilerle bağlantı kurun.
Haklısın ben de yüksek lisans sınavlarına hazırlanıyorum, dil konusunda da ingilizcem iyi, dışa dönük de birisiyim ama şans bence biraz gerçekten..size tek tavsiyem şu olabilir mutlaka ama mutlaka yüksek lisans yapın. ve elinizde bir ales puanınız olsun. çünkü şimdi herkes lisans mezunu. kendinize ekstra bir şey katmanız lazım. yüksek lisans yapın bakarsınız akademik kapı açılır.. Dil de öğrenebilirsiniz. benim kardeşim 2 kere erasmus yapmasına rağmen 3 yıldan fazla süre iş bulamadı. biraz dışa dönük olmakta fayda var çevre gerekiyor biraz da şans işte
çok haklısınız firma küçük büyüklüğü ayırt etmiyorum ama kendimi geliştirebileceğim bir yer olmasını istiyorum, teşekkür ederim verdiğiniz fikirler içinİlk işinizi tecrübe kazanmak için bir basamak olarak görün ve küçük firmaları da göz ardı etmeyin. Herkes iyi firmalarda çalışmak ister ama olmuyorsa illa olana kadar uğraşacağım deyip küçük yerlere girmemezlik yapmayın bence. İşe girseniz de bulunca yine gidersiniz. Önemli olan ben bir şeyler öğrenebilir miyim acaba burada diye yaklaşmanız. Ben de makineciyim ve ilk işimde küçük bir firmada çalıştım. İnsanlıktan nasibini almamış canlıların arasında, çok komik bir maaşla çalıştım. Ama mecbur hissetmiştim kendimi çünkü 1 yıla yakın iş aramıştım ve yaşadığım yer birçok yere ters kalıyordu bu sebeple de almıyorlardı beni. Dişimi sıktım bir süre çalıştım sonra başvuru görüntülemelerim arttı, daha kolay iş buldum ve büyük bir firmada çalışmaya başladım. Tabi şunu da göz ardı edemem. ilk işimde o kadar fazla çalıştırılıp her işe baktığım için edindiğim birikimi ikinci işimde 3 katı sene çalıştığım halde anca edinmişimdir.
Not:Burada küçük firma güzellemesi yaptığım düşünülmesintecrübe kazanana kadar çekilen çile kutsaldır demek istiyorum
teşekkür ederim tavsiyeleriniz içinÖncelikle yabancı firmalar ile turk firmaları arasinda özluk haklari olarak dağlar kadar fark var.
Yabancı kurumsal yerlerde calismak istiyorsaniz ingilizceyi su gibi konusup su gibi yazmaniz gerekiyor. cunku merkezleri yurtdisi olduğu icin aktif olarak ingilizce maillesip yurtdisiyla ingilizce toplantilar yapıyorlar. bunun yaninda almanca veya fransizcada orta sevide olmali.
Esim sizinle ayni bolumden mezun. en buyuk avantaji mezun oldugunda çok iyi ingilizce konuşuyordu. Şu an yabanci bir otomotiv sirketinde calisiyor. 8 sene once mezun olduktan 1 ay sonra girdi. mulakatı ingilizce yaptilar ve esimin ingilizcesi mezunlara gore iyi olduğu icin hemen kabul edildi. yaninda orta seviyede almanca belgesi de vardı okurken paralı kursa gitmis almanca ögrenmek icin. ise basladiktan sonrada fransizca kursuna gitti bir sure.
Size tavsiyem ingilizcenizi ilerletebildiginiz kadar ilerletin konusacak ve yazacak seviyede olmaniz lazim. yanına almanca veya fransizcayida orta seviyeye getirin.
teşekkürler, bakalım şimdilik görüştüğüm 1-2 yer var hayırlısı olur inşallah :)Biri ortalama sormuş ama özel sektörde ortalamanın bir önemi yok. Ben de bilgisayar mühendisiyim okul bittikten 2 ay sonra iş buldum geçen yıl,Buyük firmalara başvurmaktan korkma ben onlarca yere cv bırakmıştım. Ytu iyi üni sonuçta, cv ni falan duzeltebilirsin. Kesinlikle büyük yere girmeye calis. Küçük şirketler zaman kaybı en iyi iş büyük şirkette öğreniliyor.
Bu eskidendi. Şu anda tanıdıksız imkansız iş bulmak.Yeni mezunlarin is bulmasi deneyimlilere gore daha kolaydir. Maas begenmemezlik yapmazsaniz,oncelikli olarak staj yaptiginiz yerlere gidin,yuzyuze basvuru yapin,sanayi bolgesinde elden cvnizi birakin guvenliklere. İlk ise girecek olanlar bunlari yapar genelde
Tecrubeliler is bulamiyor tanidiksiz. Yeni mezunlarin durumu daha kolay. Nasil olsa bir yerlerde calisacaklar. İsveren icin ucuz eleman, cani istedigi gibi kullanabiliyorlar ne yazik ki.Bu eskidendi. Şu anda tanıdıksız imkansız iş bulmak.
Bölümünüz çok güzelmiş. Ben bilgisayar mühendisliği bölümünü bitirdim. İşsizim. 5 aydır. Bu süre içinde eğitimlere katılıyorum. LinkedInde networkümü geliştirmeye çalışıyorum. Orada alanında tecrübeli insanlarla konuşuyorum. Bir kişiden bahsedeceğim. Bu adamın cv ve mülakat alanlarında verdiği bilgileri uygulayanın çoğu iş buldu(Adını vermem reklam sayılır mı bilmiyorum,özelden sorarsanız cevap veririm). Ben daha bakmadım. Ama bakıp cv mi geliştireceğim. Siz de böyle yapabilirsiniz.ytü makine-2.9
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?