Yeni nişanlandım ve annemin yorumları kafamı karıştırıp hoşuma gitmiyor

sophocles

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2020
244
543
Nişanlımda bana der mesela ailemden şu böyle gözü açık şu böyle sinsi falan diye, halası mesela sevmiştim ve bunu onada söylemiştim, sen onun öyle olduğuna bakma o çok yalancı falan demişti, ama annesi konusunda hep der annem seni çok seviyor, annem benim halımı hatrımı sormaz hep bana seni sorar der. Nişanlım askerdeyken kayınvalideme olsun nişanlıma olsun hep çok destek oldum, kayınvalidem hep der o bana gelin gibi değil, evlat gibi der.
Tanımadığım insanlar hakkında genel yargıda bulunmak istemem ama nişanlınızın halası için yalancı demesi çok normal bence. Annesinin zamanında halasıyla sorunları olduysa bunu da çocuklarına yansıtıp halalarından öyle bahsetmiş, beyinlerine işlemiştir haliyle nişanlınızın halası hakkında öyle düşünmesi normal. Kendi annesi ne olursa olsun onu melek görür tabi, bu çoğu insan için böyle. Ben de nişanlım ve kardeşinden hiç iyi şeyler duymamıştım iki halası hakkında yıllardır. Zaten annesi ikisini de sevmez, eşini ablasıyla görüştürmüyor bile, diğer kardeşle de sadece yılda birkaç kere görüşme izni var adamın :) Aile içine girince anladım ben kimin ne olduğunu. Kötü diye bahsedilen halayla tanıştım gayet kendi işinde gücünde, kimseye dokunmayan bir kadın yani. Akademisyen mesela halası, geçenlerde bölüm başkanı oldu, nişanlımın annesi onu bile çekemeyip “koca torpiliyle olmuştur kesin” diyordu ki ne alaka 😂

Kısacası nişanlınızın akrabaları hakkında anlattıkları genelde yanlı olur, annesinin arasının iyi olduklarını iyi kötü olduklarını kötü anlatır. Siz o denilenlere bakmayıp kendiniz gözlemleyin bence
 

Oydar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
2.434
7.856
Benim kv de evlenmeden prensesim diye severdi evlenince kendini bir şey sanan salak gelin oldum 🤣🤣
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 08-02-2021

Hamileliğimin 37. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 21 gün kaldı.

Doğumunuz yaklaştıkça amniyotik kesede yırtık veya delinme olabilir. Genelde bu yoğun bir sıvı boşalması değil bir sızıntı şeklinde görülür. Amniyotik sıvı sızıntısı yaşıyorsanız doktorunuza başvurunuz. Kanlı vaginal akıntılar doğumun bir işaretir. Yalancı sancılar çok sık görülür. Her zaman doktora gidilerek kontrol edilmesi daha güvenlidir. Bu evrede doğan bebekler tam gelişmiş kabul edilir.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2850 gr. - Yaklaşık boyu : 48.6 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

cikolatalipankek

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
235
149
Tanımadığım insanlar hakkında genel yargıda bulunmak istemem ama nişanlınızın halası için yalancı demesi çok normal bence. Annesinin zamanında halasıyla sorunları olduysa bunu da çocuklarına yansıtıp halalarından öyle bahsetmiş, beyinlerine işlemiştir haliyle nişanlınızın halası hakkında öyle düşünmesi normal. Kendi annesi ne olursa olsun onu melek görür tabi, bu çoğu insan için böyle. Ben de nişanlım ve kardeşinden hiç iyi şeyler duymamıştım iki halası hakkında yıllardır. Zaten annesi ikisini de sevmez, eşini ablasıyla görüştürmüyor bile, diğer kardeşle de sadece yılda birkaç kere görüşme izni var adamın :) Aile içine girince anladım ben kimin ne olduğunu. Kötü diye bahsedilen halayla tanıştım gayet kendi işinde gücünde, kimseye dokunmayan bir kadın yani. Akademisyen mesela halası, geçenlerde bölüm başkanı oldu, nişanlımın annesi onu bile çekemeyip “koca torpiliyle olmuştur kesin” diyordu ki ne alaka 😂

Kısacası nişanlınızın akrabaları hakkında anlattıkları genelde yanlı olur, annesinin arasının iyi olduklarını iyi kötü olduklarını kötü anlatır. Siz o denilenlere bakmayıp kendiniz gözlemleyin bence
Halası dediğim nişanlımdan 2 yaş büyük ve halası kayınvalidemin elinde büyümüş, aksine kayınvalidem o kızı sever eder ama nişanlım hoşlaşmıyor böyle çok gezer eder dışarıda falan diye yalancı dedi halası hakkında
 

leylosvemecnun

Cennet kuşu Deniz'im ❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
1.659
1.769
Altın konusunu bilemem annen haksız gibi geldi ama prensesim diyip öpen koklayan kayınvalide bana da hiç samimi gelmedi kusura bakma 🙈
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 71 gün geçti.

Tardis_2718

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2014
449
944
34
Ben biraz annenizi biraz sizi hakli buldum.Oncelikle ilişkilerin çok hızlı iyi ya da kötü gelişmesi ben de şüphe uyandırır.Her şey yavaş yavaş olmalı.Kv nin size şimdiden prensesim gibi kelimeler kullanması,öpmesi bana da çok yapmacık geldi.Ayrica annenizi demek istediği bence çok verici davranmaman. Öyle özel hediyeler hazırlaman ,kv hediye gondermen fazla gelmiş demek ki .Şu aşamada biraz ağırdan almak bence de iyi.Anneniz sizin değerli olduğunuzu ,sizi öyle gördüklerini hissetmek istiyor bence.
Takı konusunda ise annene hak veremem.Siz anlasmissiniz.Kolay değil şimdi altın almak.Kacmiyorlarsa ,ellerinden geleni yapıyorlarsa bir şey diyemem insanlara.Bu devirde artik çok zor düğün yapmak,takı takmak ve ev duzmek.
 

Tardis_2718

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2014
449
944
34
Bir de şu kv olanlara kurs açılıp ilk ders gelinim değil kızım lafını mi öğretiyorlar nedir ?Herkesin dilinde.Ben de böyle şeyleri hiç sevmem hani .Gelin değil kızım ,kv değil annem ,anne baba değil arkadaş,arkadasim değil kardesim.Herkes kendi yerinde iyi ve düzgün biri olamıyor mu?Benim kv iyi biridir,anne diyorum ama her diyisimde kötü hissediyorum çünkü annem değil.Demesen bir sürü tantana olur.Yok şu bu .Herkes kafasına göre konuşur hem bziim hem annesinin canını sokarlar diye bişey de demiyorum.Kv severim ,sayarım o ayrı mesele ama annem de değil .Ne sacma sapan adetler var anlamiyorum.Olabildigince seslenmemeye çalışıyorum.Mecbur kalınca da sönük cikiyor sesim
 

aytozuvegece

hedef 65
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2016
830
1.613
Ben nişanlanalı 2 ay oldu ve annem olsun, anneannem olsun süreli negatif yorum yapıyorlar. Yok kayınvalidem çok az takı takmış, yok erkek tarafı bizler gibi değilmiş falan. Nişanlım benden farklı şehirlerde, ve 3 gün sonra yanıma gelicek, bende o gelmeden kayınvalideme hediye aldım nişanlımla göndermek için. Annem diyor ki "Sen ona hediye aldın ama kim bilir o sana ne gönderecek" bende dedim ki hediyenin büyüğü küçüğü olmaz, önemli olan düşüncesi, insanların elinde var ya da yok nereden bileceksin? Dedim, ben öyle dediğimde hemen kendini savunuyor "Yok ben öyle demedim de ben hiç bir zaman insanları aşağalamadım" falan filan. Kayınvalidem bohça getirmişti, içinde bana, yengeme, anneannem ve babaanneme falan hediyelikler. Onu bile yargıladılar, anneannem diyor ki bana koyduğu başörtü iyi kalite değildi, benim evdekiler daha kaliteli. Anneannem'de sürekli az takı taktıklarını dile getiriyor. Ben kayınvalidemi seviyorum bana karşı hiç bir zaman ters yanlış bir şeyi olmadı, aksine bana çok iyi davranıyor ve o da beni çok seviyor, çok tatlı dilli sürekli elimi tutar öper sarılır güzel kızım prensesim falan diyerek konuşur. Annem buna bile olumsuz yorum yapıyor, kadın bana çok yapmacık geliyor, davranışları bence yapmacık falan diyor. Artık tahammül edemiyorum annemin hep olumsuz düşüncelerine. Nişanlıma kendi ellerimle hediye yaptım ve içine Gül yaprakları koyacağım, diyor ki " Kız erkeğe Gül mü alırmış, erkeğin yapması gereken şeyi sen yapıyorsun" dedi. Bende ne alaka anne benim içimden öyle yapmak geldi öyle yapıyorum dedim.
Annemi çok seviyorum ve sonuna kadar her şeyine saygı duyuyorum ama bu konu hakkında annem mi abartıyor yoksa ben mi abartıyorum bilemedim bir türlü
Daha evlenmeden kvalidenizi bu kadar savunmayin. Hele ki anneniz bir sey diyorsa kirmayin dinleyin. Dugunde ve sonrasinda gerçekten taniyorsun insanlari. Onyargi iyi degil tabiki ama nisanliyken de yuzde yuz taniyamazsin.
 

Koton prenses

2 prens,1 prenses annesi
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
2.058
2.026
Ne kadar on yargılı insan var .neden kv bu kadar samimiyetsiz geldi anlamadım.biz de gelinler çok kıymetlidir.el üstün de tutulur.teyzemin gelini var yere göğe sigdiramaz.kizim dedikce ağzından bi kızım daha çıkar.esimin teyzesi yine öyle.yok değil böyle kv ler.var ama parmakla gösterilecek kadar az.belki kadının konuşma tarzı öyledir bilemeyiz.Bana samimiyetsiz gelmedi acikcasi
 

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
24.568
15.763
Affınıza sığınıyorum ama o sizde eksik takılan bilezikler yapılan alışveriş zamanında annenize yapılmış mı?
Aslında önemli olan karşı taraf ailenin çirkef, cahil usluplu olması değerinizin bilmesi mala değer verenlaride gördük , önemli olan size saygılı olmaları nişanlınızın işi olması , ilk önemli olan bunlar
 

cikolatalipankek

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
235
149
Affınıza sığınıyorum ama o sizde eksik takılan bilezikler yapılan alışveriş zamanında annenize yapılmış mı?
Aslında önemli olan karşı taraf ailenin çirkef, cahil usluplu olması değerinizin bilmesi mala değer verenlaride gördük , önemli olan size saygılı olmaları nişanlınızın işi olması , ilk önemli olan bunlar
Aynen öyle dediğiniz gibi. Anlayana ama, anlamıyorlar maalesef