Yeni öğretmenimiz !

arkadaşlar yapmayın Allah aşkına.Çocuk tabiki geç kaldığı için sınıftan özür dilemeli.Bu konuda çocuklarınızı yüksek egoyla yetiştirmeyin.
Öğretmen sınıfa ilk gelindiğinde çocuklara ellerini öptürmüş ise geç kalan çocuğa da aynı muameleyi yaptırmış olabilir ancak geç kalan çocuğa ayrıca elini öptürmesi yanlış.
Otoriterim demesinin sebebi ise tamamen lakayt velilerden kaynaklanıyordur.Be saçmalıklara taviz vermem demek istemiş olabilir.Yıl boyu veli saçmalıklarıyla uğraşan öğretmen için böyle yapması bir nebze anlaşılabilir.
Çocuğun saçına karışmamalı.
not:Öğretmen değilim..

Farklı yorumlara da ihtiyacım var fikir olması açısından..

Özür dilemesi güzel birşey zaten, ama ben oradayken olmasaydı iyi olurdu.

El öpme işi tuhaf geldi hele emr-i vaki yapması hepten kafamı karıştırdı.

Saçlarını kestirmeyi düşünmüyorum karışmaya hakkı yok kızların uzun olabiliyorsa erkekte neden sorun teşkil etsin ki?

Otoriteyi kurmak isteyeyim derken suyunu cikarmis ogretmen.Yapmak istedigiyle eylemleri yanlis olmus.
Bu ilk gun.Hersey olabilir.Gec kalinir,yarim gun durulur.Bu gormezden gelinir.
Davranislarini izleyin bence.
Bu arada sac konusunda ogretmen hakli.Biz uzun seviyoruz diye bir durum yok.Hem sizin icin de iyi olacak.Havalar sicak.Siniflar sicak.O saclar tum gun yapis yapis.Cocuga iskence.

Sınıfta 10 tane öğrenci var oğlum çok sıcakta bile minimum terler çokta uzun değil ama öğretmen normalse kestiririm saçını bu ilk gün beklemek zorundayım.

Otorite konusu çok saçma bana göre el kadar çocuk ne anlar ? Hele böyle emir kipiyle konuşmakla hiç olmaz.

Öğretmenin davranışlarını baştan sona yanlış buldum. Bence bu durumdan rahatsiz olan sadece siz değil iseniz, yani oglunuz da yadırgadı ise bu durumu, sinif değiştirin. Not: bir ilkokulda gorev yapan bir psikolojik danısmanım...

bence biraz hassas davranmışsınız öncelikle özür dilemesi cok normal yanında siz olun yada olmayın sonuçta gec kalmıs eger siz yanınızdasınız diye özür diletmesse yarın öbür gün gec kalan çocuklar hep anne babayla derse gelir ve dersler iyice bölünür. el opturmeye gelence ilk yazdığınızda genç bir öğretmen sanmıstım ama 50 55 diyorsunuz bence bu sorun olmamalı.öğretmenin burdaki amacı bak derse gec kaldın ama aramızda bir sorun yok iması çocuğa karşı.bu arada açık söyliyeyim bir lisede ingilizce öğretmeniyim. bgn lise son sınıf bir öğrenci ilk ders elimi opmek istedi (9.sınıftada dersine girmiştim) dur bakalım hayta daha o kadar yaşlanmadım ( yaşım 31 )emekliliğime 28 yıl var senin cocukları okuturken onlar oper dedim . simdi siz boyle yazınca bi garip hissettim.

Asıl sizin yanınızda özür dilemeli ki çocuk 30 yaşına geldiğinde hala size bağımlı olmasın.Sizin yanınızda bile kuralların geçerli olduğunu anlamalı çocuğunuz.
Otorite konusu dediğim gibi lakayt veliler yüzünden vurgulanmış olabilir.

Bu kadin karsisinda ogrenci degil mum istiyor. Hani muma cevirmek derler ya, iste cocuklara yapmak istedigi bu. Ilk gunden yapmaya calistigi da ipleri sıkı tutmak. Malesef bastan sona yanlis. Ilk gun icin gec kalma falan bu tur seyler olabilir. Illa disari cikartip ozur diletmek gereksiz. Ayni sekilde el öptürmesi de yersiz. Once bir ogretmenlik yap da ondan sonra zaten el öpülür degil mi ama. Daha bir harflik katkin yok cocuga bu neyin el öptürmesi. Pesin pesin saygi olmaz bence.

Ben de ortaokul öğretmeniyim , otoriterim ama ilk günden bu kadar kati davranmam otoriter olmak bunu gerektirmiyor hele ki 2. Sınıfta .
El öptürme zaten saçmalık , benimkiler laftan anlamazken ilkokulu böyle hizaya getiremezsin her şey sevgiyle olur korkutmaya degil .
Bugün gittim ilişiğimi kestim öğrencilerim resmen ağladı hem bu kadar otoriter olmak hem de bu kadar sevilmek .
Okuldaki arkadaşlarım bile buna inanamadı .
sevgiyle onları kazanmak lazım , bence siz gözlemleyin hala devam ediyorsa tutumu , onunla birebir konuşun .

Öğretmen pek sağlıklı bir kafada değil, öğretmen değil Hitler mübarek. Yazık yavrucuğum daha çok küçük okuldan bu şekilde soğursa tüm hayatını etkiler bu durum. Müdürün sizi oyalamasına izin vermeyin değiştirin hemen sınıfını daha sağlıklı bir öğretmene başlasın.

Edit: Bu arada özür dilemesi gayet normal, ben üniversitedeyken bile derse 10 dakika geç girince hocaya doğru ağzımı kıpırdatarak özür dilerdim. Hem hocayı bölüyor hem de öğrencilerin dikkatini dağıtıyor. Bu bir saygı belirtisidir, sizin yanınızda olması daha iyi hatta, "Nasılsa annem var yanımda" rahatlığı ortadan kalkar. Haksızken özür dileyebilme, hatasını kabul edebilme erdemini ne kadar küçükken kazanırsa o kadar iyi olur.

Son düzenleme:
dönemn başından değiştirin sınıfını, sonra uyum sorunu yaşamasın çocuk da,
bu şahısla olmaz besbelli, ne kadar erken değiştirirseniz o kadar kolay alışır çocuğunuz da.

Öğretmenin sanki bir lordmuşçasına oturduğu yerden içeri girenlere elini öptürmesi komik cidden. Belli ki yaklaşımları size uymayacak, değiştirmek kötü bir fikir değil. Ama çocuğunuzdan sizin yanınızda özür beklenmesi neden sizi rahatsız etti onu anlayamadım?

Hayır benim üzüldüğüm benim yanımda yapılması daha önce ki öğretmenimiz de böyle yaptı yanımda özür diletti amaç nedir anlamıyorum bu şekilde mi öğretecekler ?

Ben bu mesaja takıldım ama

Daha önceki de benim yanında özür diletti diyorsunuz

Siz Nasıl bir tavır bekliyorsunuz ki

Yani geç kalınca özür dilenir ortamda kim varsa onun yanında

Geç kalınca özür dilememek için daha hızlı hareket edilir erken çıkılır vs çocuk da böyle böyle öğrenir

15 dakika uzun bir süre geç kalmak için

Kaldı ki okullarda tören yok mu sınıfın içeri ders başladığı anda girmiş olması da pek mümkün değil sanki

Neyse öğretmeni değiştirirsiniz değiştirmezsiniz o ayrı da zaten herkes geç kalmış gibi bir savunma mekanizması yerine biz yeniyiz erken gitmeliyiz diye bir düşünce biçimi geliştirmek gerekir gibi

Yani siz ben semtte yeniyim taksi gelir sandım da gelmedi deseydiniz yorumum böyle olmazdı ama yukarıda alıntıladığımız ve evde diğer çocuğum var oğlum halsiz vs açıklamanız "aman ne olacak ilk günden" umursamazlığı içinde okula gittiğiniz izlenimi yarattı bende

Ben önemli değilim ama umarım öğretmen de aynı tarz bir elektrik almamıştır zira çıkarıp özür diletmekteki amacı bu olabilir

ilkokulda benim öğretmenim de geç kalınca kim olursa olsun "geç kaldığım için özür dilerim arkadaşlar,girebilir miyim" dedirtirdi. yani arkadaşlarımıza sorardık,onları rahatsız ettiğimiz için. ki bu özel okuldu öğretmeni kendimiz seçmiştik ailem sorun etmedi.

beni babam götürürdü geç kalınca,onun yanında da dilerdim.

el öpme mevzusu da belki diğer öğrencilere de öptürmüştür,hani okulun ilk günü yaşça büyük olduğu için vs. yine saçma bence ama sadece sizin oğlunuza öptürdüyse elini daha saçma.

Bir de özür gerekiyorsa dilemesi gereken konu sahibi sanki. Sonuçta çocuk kendi başına gelmiyor. Kendi yetkinliği dışındaki bir konu için nasıl özür bekliyor anlamadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…