isra aslında bildiğimiz esra isra suresinden geliyor miraca çıkmak anlamında. ervaya bende sıcak bakıyorum ama evde telefuzu zor diyorlar bence değil eşimde azra veya büşra olsun istiyor yani üçüncü bebekte kararsızız nisa ve isra kesin bakalım son dakikaya kadar düşüneceğiz sanırım.
Nisa isra azra da super uclu:)) ya bende bu hafta nidilati sorsam erkenmi acaba 26+4de olcam
bana 28. haftada vereceğini söylemişti 28. haftada gittiğimde hala kararsızdı tedbir amaçlı verdi bence verilmesi gerekiyor. bu hafta ciğer geliştirici iğneye başlayacağız 3 gün kaldı çok merak ediyorum son durumlar ne
Kızlar benim bebeklerim sırasıyla 91,97,87 gr lar. 14. haftamızı doldurduk.
Çok şükür herşey iyi gidiyor.
Kızlar benim bebeklerim sırasıyla 91,97,87 gr lar. 14. haftamızı doldurduk.
Çok şükür herşey iyi gidiyor.
süper devamı gelir inş. bende 30. haftayı doldurdum çok şükür herşey yolunda çabuk geçiyor günler merak etme senin dönemlerinde 20. hafta bile bana çok uzak geliyordu.
canım aklına takılan birşey olursa sor bizim durumumuz tek gebelikten farklı hangi ilaçları kullanıyorsun çatlak önleyici krem kullanmaya başlayabilirsin insan bu süreçte tecrübeli birilerini arıyor
Teşekkür ederim. Çatlak önleyici krem kullanmaya henüz başlamadım bebe yağı kullanıyorum sadece. 4. ay dolduktan sonra başlamayı düşünüyorum.
İlaç olarak kan ilacı, elevit, balık yağı ve progesteron ilacı kullanıyorum.
Ya karnın çok büyüdü mü 30. haftada normal gebelere göre nasıl? Bebekler şu an kaç kilo ,bide serklaj oldun mu?
İyidirler insallah bizim melekler bende cok merak ediyorm kac gr oldular durum nasil rahim nasil agrilara ne dicek benim acaba hayirlisi ins guzeldir hersey
bugün kontrole gittim çok merak ediyordum ama ölçüm yapılmaya müsait değildi ortalama 1500 gr gibi düşünmek gerekiyor. biri 1400 gr olmuş birinini ayağı diğerinin karnındaydı sıkışıyorlar artık genel olarak iyi dedi doktor suları falan iyiymiş nstye 32. haftada girecekmişim ciğer geliştirici iğneye başlayacağım kasılmalarda normal düzeydeymiş çok şükür sende ne var ne yok
bende balık yağı kulanmıştım o dönemlerde ama sonra erken olduğunu farkettim bebekler o kadar küçükki cevizdende o vitamini alıyorsun beyin gelişimleri 6 aydan sonra hızlanıyor 6. aydan sonra başlayabilirsin bir araştır istersen ben bıraktım sonra tekrar başladım. bende aynı ilaçları kullandım birde kan sulandırıcı iğne kullandım yeni bıraktım daha. kan ilacına dikkat etmelisin süt ürünleri demiri öldürüyormuş onun için sütlü gıdalarla tüketmemeye çalış yine kan ilacı c vitaminiyle beraber alınırsa emilimi kolay oluyormuş benim kan değerleri çok şükür iyi üst sınıra yakın şu anda belki biliyorsundur bunları ama söyleyeyim dedim ben sonradan öğrendim bazı şeyleri. karnım bu haftaya kadar tek gebelik gibiydi ama bu hafta büyüdü biraz artık ikiz falan düşündürüyor kişiden kişiye göre değişiyor ama.bugün kontrol vardı 1500 gr yaklaştılar diyelim doktor iyice sıkıştıkları için ölçüm yapamadı birinin ayağı diğerinin karnındaydı. serklaj oldum 24. haftada ama daha erken yapılması gerekiyormuş tedbir amaçlı oldu. birde 20. hafta gibi calsiyum ve magnezyum destek almıştım. yine idrar tahlillerini her ay düzenli yaptır bence bende enfeksiyon çıktı beklemiyordum tedavi oldum geçti çok şükür. çok yazdım kendine ve bebişlere iyi bak
Cok sukur sevindim canim
benimkilerde 1er kilo olmuslar durumlari iyimis sukur rahim iyi su iyi rahim agzi kapali dedi ben agrilarim cok deyince nst ye girdirdi hafif hafif sancilar cikti nidilat verdi gunde 4defa icicem bolca yat dedi 4hafta daha dayanmalisin dedi simdi 27.haftadayim
iste boyle insallah cok erken gelmez kuzularim dayanirlar ins
İnşallah dayanır bebilerin. Sen de serklaj oldun mu?
Cok sukur sevindim canim
benimkilerde 1er kilo olmuslar durumlari iyimis sukur rahim iyi su iyi rahim agzi kapali dedi ben agrilarim cok deyince nst ye girdirdi hafif hafif sancilar cikti nidilat verdi gunde 4defa icicem bolca yat dedi 4hafta daha dayanmalisin dedi simdi 27.haftadayim
iste boyle insallah cok erken gelmez kuzularim dayanirlar ins
Teşekkür ederim ne güzel herşeyi açıklamışsın. Bebiler kocaman olmuş maaşallah. İnşallah hayırlısıyla kucağıa alırsın:))
Ya benim karnım daha şimdiden belli olmaya başladı o yüzden ben korkuyorum acaba senin dönemlerinde nasıl olacak diye.
Bide ben çalışıyorum. Bende dün test yaptım hipertiroidi gözüküyor tahlil sonuçlarına göre.
Hamilelikte olabilen bişey sanırım sende de oldu mu?
Balık yağına gelince ben ne ceviz seviyorum ne de balık seviyorum. Dolayısıyla çoğu zaman onları zorla yiyordum. O yüzden de 1 hafta oldu balık yağına başladım. Ama bu ilaçlardan birisi bana alerji yaptı. Karnımda küçük küçük sivilce gibi şeyler çıktı ve kaşındırıyor. Sende de böyle bişey oldu mu?
ne güzel herşeyimiz yolunda gidiyor bende de rahim ağzı kapalı suları iyi ama doktor burdan çıkarsın akşam rahim açılır yine gelebilirsin dedi artık riskli günlerdesin bol istirahat et her an herşeye hazırlıklı ol dedi. NST ye gerek duymadı sanırım ağrı sızı olmadığı için 32. haftada girecekmişim inş. gelirim o günlere zaten nidilat kullanıyorum günde 2 defa sıkıntı olursa artırırım. bugün ciğer geliştirici iğneyi vurundum. az kaldı ya 27. hafta bayağı ileri bir hafta. bebeklerin gelişimleri de iyiymiş benimkilerde 28. haftada 1 kg geçmişlerdi çok şükür diyelim inş. 32. deviririz.
karnına çok takılma kremlerini bence şimdiden kulanmaya başlayabilirsin. şimdi önemli bir konuya değindin tiroit bendede çıktı doktor ilaç verdi günde 3 defa kullanıyordum 3 ay gibide kullandım ama aşırı derecede kilo alıyordum grip olmuştum iştahsızdım bir haftada 3 kg aldım doktora her gittiğimde söylüyordum bir dengesizlik var diye ama makarnayı pilavı kes acaba su mu topluyorsun gibi şeyler söylüyordu sonra dayanamadım dedim kesin bir anormallik var ısrar edince ilaçlar metebolizmana baskı yapıyor olabilir dedi ilacı ikiye düşürdü ben bununla yetinmedim dedim ben bunun uzmanına gideceğim endokrin uzmanına gittim adam baktı sen hasta değilsin dedi bu ilaçları kullanman gerekmiyor dedi zaten araştırmıştım onaylatmış oldum ultrason antikor testi yaptı ilacı bire düşürdü herşey normal olunca ilacı tamamiyle kesti ve ben bu durumdan 7 kg fazla aldım. doktor hem kilo almayacaksın dedi hemde sağolsun hasta olmadığım halde ilaçla hayatımda alamdığım kiloyu aldırdı bıraktım o doktoru. şimdi sana tavsiyem hemen bir endokrin uzmanına görünmen böyle durumda kadın doğumcu yönlendirmek zorundaymış onların uzmanlık alanları değil ultrason ve antikor testi yapılıyor onlarında hamileliğin belli zamanına kadar yapılması gerekiyor senin haftalarında diye hatırlıyorum. birde hamilelik hormonlarıyla değerler düşüyor çoğul gebelikte daha çok düşüyor bende TSH düşük çıkmıştı bu durumda T3 ve T4 değerlerine bakılıyor onlar normalse hamilelikten kaynaklı tiroit deniliyor ve ilaç verilmiyor. kesinlikle atlanılacak konu değil eğer gerçekten tiroit varsa bebeklerin sağlığı için ilaç kullanmak zorundasın. ceviz konusuna gelince ben sabahları 4 tane cevizi kırıyorum bademle birlikte kahvaltıda arada alıyorum dolayısıyla cevizin tadı hiç gelmiyor ağzına balık yağınıda haftada 3 kez alacak şekilde günde bir tane alabilirsin bana doktorum öyle söylemişti hergün balık yemiyorsun haftada üç balık yerine yağ alabilirsin demişti. karnındaki şeylerinde başka şeyden olduğunu sanıyorum kaşıntılar karnın genişlemeye çalışmasından kaynaklanıyor olabilir krem kullanma vakti gelmiş bence yine doktoruna sorabilirsin belki başka bir şeydir.yine çok yazdım damarıma bastın dertliydim inş. sen bu problemleri yaşamazsın.
İnsallah canim saol hayir ben olmadim dr um soyledi birkere ama yaptirmadim
benimde karnimda gobegimde kucuk kucuk kirmizi seyler vardi cok kasiniyodu zamanla geciyo
senin bebislerin cinsiyeti henuz belli olmadi dimi
benim karnim suanda 9aylik gibi:)) erken cikmisti benim gobuste
Bende TSH düşük, T3 tüksek T4 normal çıktı. Ben testlerimi dün yaptırdım. Henüz doktora göstermedim doktor randevum haftaya perşembe. Bakalım doktor ne dicek. Tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Ben zaten ilaç kullanmayı sevmeyen biriyim doktor bana ilaca gerek duyarsa dediğin gibi bir endokrin uzmanına görünürüm artık. Zaten progesteron falan derken bir sürü kilo alıyoruz. Yenileri eklenmesin ya...
Ceviz konusunda haklısın bi şekilde yiyebilirim. Üstünde durmam gerekiyor.
Bu arada benim doktroum perinatoloji uzmanı prof. Geçen hafta ilk defa gittim artık hep ona devam etmek istiyorum. Normal doktorlar bizim gibi riskli gebeliklerle ilgilenmek istemiyorlar sanırım. Ben kime gittiysem perinatolji uzmanına git dedi. Senin başına da geldi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?