Daha önce gelen bi arkadaşımda bunları söyledi ama büyük oğlum beni biraz korkutuyorO yasta cocugu kendi haline birakirsaniz cok guzel ogrenir. 12 yasindan once maruz kalan her cocuk bir dili anadili seviyesinde ogrenir. Hatta surec kendiliginden, sizin yardiminiza gerek olmadan isledigi icin alanda buna dil ogrenmek degil dil edinmek diyorlar. Yani ilk bir iki yil bocalar belki, ama toparlar. Surecin dogal olduguna inanin ve onlara da bu guveni asilayin. Rusca konusan arkadaslar edinip onlarla bol bol vakit gecirsinler. Okula adaptasyonda zorlanabilirler. Onun icin de okuldan derslere odevlere yardim edebilecek arkadaslar bulun. Yani su anda cocuga yapabileceginiz en iyi sey ogrenecegine dair guven asilamak ve bir an once ona sosyal bir cevre yaratmak.
Merhaba ,
O yaş grubu çocuklar dili öğrenmiyorlar,
"edinme" deniyor buna.
Yani sizin özel hoca tutmanıza gerek yok ,
Doğal ortamda kendiliğinden gerçekleşecek dil eğitimi.
Siz kendiniz için destek alabilirsiniz :)
Daha önce gelen bi arkadaşımda bunları söyledi ama büyük oğlum beni biraz korkutuyor
Bazen parkta falan çocuklara katılmak istiyor ama onları anlayamadığında hemen agresifleşiyor ve bu dili öğrenmek umurumda değil gibi şeyler söylüyor
Konuşa konuşa anlaşır onlar arkadaşlarıyla, siz merak etmeyin.
Benim de Cat pat ruscam var. Gerçekten Cat pat ama slav ülkelere gittiğimde idare edebiliyorum.
Dil dediğin konuşa konuşa, egile büküle öğreniliyor bir şekilde :) eve hoca da gelsin ama bol bol da sokağa salın derim ben.
Daha önce Libya ve Türkmenistan’daydık elimizi sallasak bir Türk’e çarpıyorduk :)Rusya Kazan'da çok türk ailesi var aslında... Onlar hem türkçe-rusça biliyorlar... onlarla iletişim halinde olun...
Valla panpa cocuklar cok cabuk ogreniyor zaten. Almanya'da mesela cocuklari Turk asilli aileler gordugum kadariyla Almanca ogrensin diye krese veriyorlar. 5.5lu[u okul oncesi egitim/anaokulu tarzi bir yere veremez misiniz?
Bir de ne kadar kalmayi planliyorsunuz? Yerlesmicekseniz ben olsam Amerikan okuluna ya da varsa British School tarzi bir yere veriridim. Ingilizce hem daha kolay, hem daha gecerli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?