Daha önce Libya ve Türkmenistan’daydık elimizi sallasak bir Türk’e çarpıyorduk :)
Ama burda henüz rastlamadım
ne kadar guzel 2 dil birden ogrenecek varsa 3. bir dil de ogrenir ve karistirmaz. ne kadar erken ogrenirse o kadar iyi olurKüçüğüm anaokuluna gidecek zaten ve eğitimcilerin çoğu Tatar’mış ve Tatarlarla anlaşabiliyoruz onda sıkıntı yok beni düşündüren büyük oğlum
Onun gideceği okul devlet okulu ama jimnazya diye tabir edilen özel okul statüsünde bir yer ve 2.sınıftan itibaren İngilizce eğitim de veriliyormuş
Birazda bu okulları eve yakın olduğu için tercih ettik burda kışın kar 1.5 metreyi geçiyormuş ve servisle ulaşım zormuş
İlk aşamada çok önemli değil ki. Sonucta onlar yabancı. Ve de çok ufaklar. Yapılan ufak hataları görmezden gelinebilir.Haklısınız ancak konuşarak öğrenilebilecekler
Birde şu eriller dişiller olmasa :)
ne kadar guzel 2 dil birden ogrenecek varsa 3. bir dil de ogrenir ve karistirmaz. ne kadar erken ogrenirse o kadar iyi olur
İlk aşamada çok önemli değil ki. Sonucta onlar yabancı. Ve de çok ufaklar. Yapılan ufak hataları görmezden gelinebilir.
Türkçe öğrenen arkadaşlarım var, ne kadar beni seni karıştıran, geliyoruz yerine geldim gibi cümleler de kursalar ben anlıyorum mesela :)
Aynı şekilde ben de ingilizceyi 25 yaşımda ogrenmeye başladım. Bazen eski mesajlasmalarimi okuyorum o kadar uyduruk cümleler kurmuştum ki, iyi insanlar anlamis :)
Bir şeyin geçmiş zamanda kullanilan was were falan yok, herşeyi 'i am' diye şimdiki zamanda söyleyip sonuna last year falan diye geçmişte olduğunu belirtirdim. Ne oldu? Gayet de kaç ülke gezip kaç insanla tanıştım dost oldum bu iğrenç dille . Sizin çocuklarınız da pekala idare eder.
Gerçi Ruslar biraz uyuz insanlar, dil anlama konusunda da kitlar azıcık. Vurgu yanlış olunca falan anlamakta zorlanıyorlar.
Eski erkek arkadaşımın gözüne kadar sokup mandalinayi : tıy haçuş mandalin? demiştim.
Tıy haçiiş diyecekmişim, haçuş birinci kisinin agizindan söylenirmiş diye anlamayıp yüzüme bön bön bakmıştı
Hah işte bende bunu diyecektim maalesef ruslar pek yormuyor kendilerini
Ve şu vurgular çok zor misal un demek isterken azap istiyorum diyebiliyorsunuz ikisininde yazılışı aynı ama vurgusu farklı :)
Biz de bu sorunu yasayacagiz , karalar bagladim simdiden :)
Ama cogu arkadas soylemis gercekten cocuklar cok kolay ogreniyor dili , kendinizle bir tutmayin onlari , salin okula , birkac ayda sakir sakir konusmaya baslayacaktir
Ben oyle yapacagim , simdiden oglani alistiriyorum , cok kolay bir dil hepimiz hemen ogrenecegiz diye
Dogu avrupa :)Sizin de Allah yardımcınız olsun yolculuk nereye özel değilse :)
Hehehe:)))
Aslında aynı değiller ama siz henüz yolun başındasınız...
Ayni gibi geliyor size
Dogu avrupa :)
Tesekkur ederim
Benim ve esimin degil ama cocuklarla ilk deneyimimiz olacak :)Hakkınız’da hayırlısı olsun ilk yurtdışı deneyiminizmi?
Benim ve esimin degil ama cocuklarla ilk deneyimimiz olacak :)
40 yasindan sonra iki kucuk cocukla deli isi gibi geliyor bazen
Kesinlikle bizde daha iyi olacagini dusunuyoruz , insallah yanilmayizBizde 43 ve 44 yaşındayız 8 yıldır geziyoruz ama Çocukların dil öğrenmesi farklı kültürleri tanıması açısından daha iyi diye düşünüyorum
Libya ve Türkmenistan biraz sıkıntılı memleketlerdi ama Rusya ve Doğu Avrupa Türkiye’den daha rahat bence
Kesinlikle bizde daha iyi olacagini dusunuyoruz , insallah yanilmayiz
Yaşayarak deneyimlemek en güzeli :)
Kaç yaşında sizinkiler?
İnşaAllah herşey gönlünüzce olur :)10 ve 1.5
Ufakligi bir sene sonra krese veririm , oglan direk ortaokula baslayacak , allahtan cok sosyal bir cocuk , cok zorlanacagini dusunmuyorum
Tesekkur ederim , sizin de oyleİnşaAllah herşey gönlünüzce olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?