yeni yıl yeni yıl yeni yıl...

amili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
38
0
26
Ankara
kızlar merhabalar yeni yıl geldi çattı.. bizim gibi yılbaşını evde geçirecekler akşama ne menüsü yapmayı düşünüosunuz.. yeni evliim ve eşimle ilk yılbaşım ve yalnız olmayı planlıoruz.. içicek olarak rakı ve yemek olarak kırmızı et yapalım dedik ama kırmızı etten ne yemek yapsam, mezeler vs.. meze konusunda ii deilim yardımcı olurmusunuz.. sizlerin fikirleri nelerdirr..

Ben de bunu düşünüyorum.Mezeler çokönemli bence.Kesin olarak tek şey yağda kavrulmuş mayonezli yoğurtlu havuç

islamda yeni yıl olmadığı için biz kutlamıyoruzz

Şimdi sizin bu cevabınıza hakettiğiniz tarzda bir cevap versem din tartışmasına girmiş olurum.Hristiyanlarla bizlerin yaptığı aynı şey değil.Onlar isanın doğuşunu kutlarlar bu da 25 aralıktır.24 te olabilir.Bizler ise yep yeni bir yıla umutla başlamak istediğimiz için kutlarız ve bu gün 31 aralığı 1 ocağa bağlayan gecedir.Malum bir şeye nasıl başlarsanız öyle gider diye bir söz vardır.Hristiyanların bayramıyla alakası yok.Bunu da islama bağlamayın...

tartışmaya gerek bişey görmüyorum sadece soruya cevap sen kutlarsında öbürü kutlmaztartışma yaratsın diye söylemedim

mercimek köftesi, mayonezli tavuk salatası, piyaz,barbunya , kırmızı lahana salatası. ben bunları düşünüyorum.çeşit daha da artabilir belki.. ana yemek düşünmedim daha.
belki kıymalı börek de yaparım .

yeni yılı kutlamıyoruz diyen üye; zaten bu başlıkta konu sahibesi "yeni yıl kutluyor musunuz" diye sormamış ne alaka damdan düşer gibi yine bi fetva hattı üyesi tabi neyse...

konuya dönecek olursak...bir rakı sever olarak rakının yanına güzel gidebilecek mezeleri yazayım :

aslında ben balık ve onun yanına gidecek otlu / deniz ürünlü mezeler seviyorum ama madem kırmızı et yapacaksın o halde 'tahinli patlıcan salatası', 'kırmızı biber közleme'(üstüne zeytinyağlı sarımsaklı sos), 'haydari', 'pastırmalı humus' (canım çektiiii), en güzelinden bir ezine peyniri tabiiki olmazsa olmaz dilersen ekstra kısır, börek vs. de eklersin.

Merhabalar :)
Ben mercimek çorbası yanına tavuk veya bonfile patates pilav, brokoli, sarımsaklı yogurtlu havuc, sarımsaklı yogurtlu patlıcan söğürme, sarma ve salata düşünüyorum.. :)

kızlar bir menü sordum islama falan giren bazı arkadaşlar olmuş konuuyu çarpıtmaya çalışmayın lütfen bin yeni yıl yemeği ile ilgili fikirlerini merak etmiştim..

Kızlar bizim menümüz ; kestaneli tavuk dolması, onun suyundan yapılmış çorbası, pastırmalı paçanga böreği, kremalı mantar sote, sebze soslu patlıcan salatası, rus salatası, karamelize soğan. tatlı olarak ıspanaklı pasta, jöleli meyve salatası.
Tavuk dolması harika oluyor yerine hindide yapabilirsiniz, tarifini isteyen olursa verebilirim şimdiden herkese mutlu yıllar:119:

arkadaşa aynen katılıyorum.müslümanlar için zaten hicri yılbaşı vardır oda geçti zaten.yılbaşını kutlamak çokta saçmaaaa

ya siz kutlamıyorsanız yazmayın kardeşim buraya bu nasıl bir zihniyet anlayamıyorum ya,burası yılbaşı hakkında ne düşünüyorsunuz ve ya kutlayacak mısınız yeri değil, yılbaşı menüsü kısmına neden girip okuyosunuz madem kutlamayacaksınız onu anlamıyorum demek ki canınız istiyor.İslamda niyet önemlidir,biz bunu zaten dini bir nitelikle kutlamıyoruz, yılbaşaını sevdiklerimizle beraber geçirmek için biraz değişiklik olsun diye bahane olarak görüyoruz ama size ne anlatsak ta boş anlamazsınız.Madem kutlamıyorsunuz yılbaşı menüsü forumlarında da dolaşmayın.yılbaşı kutlaması hakkında ne düşünüyorsunuz diye konu açıp orada takılın.biz burada menülerimizi yazıyoruz kafanıza sokun artık.

illaki öyle ama sonuçta hepimiz müslümanız elimden gelse herkese bu durumu anlatmak isterim.kötü niyetli değil ama yahudilerin yaptığı bişey sonuçta.bu yazılanlar sizi rahatsız etsede emin ol iyi niyetli yazıyoruz bunları.yoksa herkesin günahı kendine.

geçen yılbaşı arkadaşımda kalmaya gitmiştim..birgün öncesinden annesini de kandırdıydık rakı içmek için herneyse yanında öyle gzüzel gidicek ne olur ne olur diye düşündük aradığımız tarifler sonucu ; sumaklı patlıcan salatası ve börülce piyazıı yaptık elbirliğiyleen :) ımmhh canım çekti

Arkadaşlar yineliyorum yılbaşına nasıl başlanırsa öyle gider mantığından yola çıkarak kutluyoruz.Bunda islama aykırı bir şey yok.Biz 25 aralıkta hristiyanlar gibi masalar mı kuruyoruz? Ben bir hristiyanla evli olduğum için bunların ayrımına tam olarak hakimim.Neyse gerçekten menü paylaşım alanı olmaktan çıkmasaydı iyi olurdu.fikir alışverişi yapardık.Konu fena sabote edildi

keşke herkes böyle düşünse , bu zihniyete sahip olsa..herşeye din karıştırılıyor

din ve siyaset böyle uluorta konuşulmaz, kaldı ki belki konu sahibi veya bizlerin inancı farklı olabilir yada herkes sizler kadar inançlı olmak zorunda olmayabilir ! uyarılarınızı kendi çevrelerinize yapın, kimsenin burda bu tarz konularda bilgiye/uyarılmaya ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.

bu arada ben de varsa bikaç farklı meze önerisi istiyorum kızlar

yahudilerin değil hristiyanların yaptığı birşey fakat farklı olan ve anlamadığınız biz onların yaptığını yapmıyoruz,yılbaşı onlar için tıpkı bizim kurban bayramımız kadar ciddi,kutsal bir olay 24-26 aralık gibi bir tarihte başlar, biz yeni yıl geldi diye ( ki aslında bu bir bahanedir değişik bir gün geçirmektir amaç) sevdiklerimizle bir aaya geliriz okadar.iyi niyetiniz için teşekkür ederim ederim ama ben bu konuda yeterince bilinçli olduğumu düşünüyorum ve bu konuda fikirlerinizi öğrenmek ve bizi bilgilendirmenizi isteseydik burasaı farklı bir başlık olurdu.biz burda sevdiklerimiz misafirleğe gelcek ne yapsak acaba ne ikram etsek diye konuşuyoruz.islamda niyet önelidir.ama ben hala yılbaşına bu kadar karşı olan insanların yılbaşı menüsü başlığında ne aradıklarını anlamıyorum.

Amaaan evet gerçekten konu sabote edildi,lütfen artık bu konu uzamasın. menülerimize dönemli arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…