- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
Ramazan yaklaşıyor ve menulerimizi nasil ayarlayacagimizi merak ediyoruz diye dusunuyorum ))
Ben oruc tutmuyorum, normal bir sekilde menulerimi paylasacagim.. oruc tutan arkadaslar mutlaka sahur ve iftar menulerini paylassin ki hatalari duzeltelim..
Oncelikle, ekmek/zeytin yasagini ramazan boyunca kaldıriyorum.. yemek turlerimiz yine ayni ama bazi konulara dikkat etmek lazim .
İftari su ve hurma/zeytin gibi seylerle actiktan sonra mutlaka 1 kase corba icin ve en az 10 dk baska birsey yemeyin. Beyninize tokluk sinyali gitmeli ve insülin seviyeniz dengelenmeli.. 10-15 dk bekleyin.. sonra normal beslenme duzenimiz..
Ornek menuler,
5-6 yk sebze (suyu haric) + 3 yk bulgur pilavi ve salata
100 gr et/balik/tavuk (izgara/haslama) + 1 kase yogurt + bol salata
5-6 kasik bakliyat yemegi (suyu haric) + 3 yk bulgur pilavi + salata/yogurt
Yukaridaki menulerden donusumlu olarak yararlanabilirsiniz..
Tatli isteginiz olur ise kucuk bir kase meyve salatasi yiyebilirsiniz (yemekten 2 saat sonra) ya da 1/2 kase az sekerli, tarcinli sutlac... (Hafta da max.2)
Her yemekten sonra en az 30 dk spor/yuruyus yapilmali.. yemek yiyip, yan gelip yatmak yok ona gore ))
Sahurda,
Mutlaka yumurta yenilecek..zeytin az tuzlu ya da tuzsuz olmali.. 2 dilim tam bugday ekmegi ya da 1 dilim pide yenebilir.. hafta da max.2 defa ekmek yerine ev yapimi borek yiyebilirsiniz..
Ornek sahur menusu,
* 2 haslanmis yumurta + zeytin + peynir + domates/salatalik/yesillik vb. + 2 dilim ekmek/1 dilim pide/1 dilim ev yapimi borek + 1 dilim ananas (muthis odem atici)
* Kahvalti sevmeyenler, iftarda saydigim yemekleri yiyebilir ama mutlaka corba icilecek
Bunlar disinda bol su icilecek.. 1 fincan yesilcay icilecek. İftarda tika basa yenilip yatilmayacak unutmayin.. borek, ekmek, pide haklarinizi geri alirim ona gore ))
Akliniza takilan sorulari yazin, ramazan oncesi tum bilgileri paylasalim
Sevgiler
Gunaydin kizlar
Tartildim ve 75 kiloyum
Gecen pazartesi 76.4tum. 1.4 kg daha gitmis.
Hedefim 68-70 araliginda olcak duruma gore. Sonrada korumaya gecicem omur boyu insallah.
En kilolu halim 82 idi ordan dustum, 5-7 kilo arasi daha yolum var .
merhaba,Sabah menum
Ballı karanfıllı sırkelı ılık su
2 yumurta rafadan
6 zeytın
1 parca peynir
Kucuk boy domates
Yarım salatalık
Lımonlu roka
Ara: sekersız kahve
Akşam
1 kase erişte çorbası
5 kanat (fırında)
Salata
Super, cok daha slim, cok daha fit bir yaza merhaba diyelim o halde )) tebrikler
Çok tebrik ederim inşallah ben de görürüm ya...Kızlar dün tartılma gunumdu 72. Den 69.9a dustum yaniii fark -2.1uzuuuun zaman sonra 6lı rakamları gordum.... bakalım haftaya pazartesi kac kılo olacagım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?