Yeniden 60 kilo! Basaracagim ))

Yulaf, nohut, mercimekle krep yapabilirsiniz.. hafta da maks 2 kere ve maks.2 adet)

Bu unlarla firinda mucver yapabilirsiniz.. (hafta da 1 kere maks. 2 kucuk dilim)

Ama pugaca gibi seyler icin henuz vermemiz gereken kilolar var, daha sonra ekleyecegiz ))

Bu arada, kinoa, chia ve yulafi yemeklerinize ekleyin.. bunlarla yapilan yemekleri ogrenin.. hepsini kontrollu tuketerek menulerimize gunluk eklememiz lazim..

Teşekkür ederim soya :) sabirla her sorumun cevabi sende :) gercekten minnettarim
Bugün benimle diyet yapan bir arkadasım saglikli tarifler veren bir instagram hesabi paylaştı bu tarz unlar kullanilmiş bazilarinda onay alarak ve hosuna gidenleri ben de sizlerle paylaşirin :)
Bu unlarla yaraticiligimizi arttirabilir lezzetli şeyler çıkartabiliriz öyleyse :)
Kizarmis ekmek konusunda ve kabizlik konusundaki önerilerin icin de ayrica tesekkur ederim.
Gitsin kare kare margarinler :))))

Sabah bana bu bahsettiğim arkadaşım dereotu yumurta peynir ve nohut ununu azicik koyup yapip firinlagi şeyden getirmiş
1 dilim ondan yedim kahvaltida ve çay içtim

Ara 1 sade turk kahvesi ve 1 tatli kasigi kadar yulaf ve kuru meyveden evde yapilmiş granola (yag bal tuz vs yok)

Öğlen için de ton baligi ve haslanmis nohut getirdim yanimda onunla salata yapmayı planliyorum
Belki biraz da çorba içerim :)

Bu arada MERCIMEK UNU tarifini buldum
  • 500 gram Kırmızı Mercimek
  • 2 litre Su
Hazırlanış
  1. Mercimekleri akan su altında duru suyu çıkana kadar güzelce yıkayın.
  2. Yıkadıktan sonra derin kaba alın ve geceden suda bekletin (en az 12 saat beklemeli)
  3. Suyunu bir kaç kez değiştirin.
  4. Daha sonra suyunu süzdürüp yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine yaydırın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika boyunca kurutun.
  5. Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika oda sıcaklığında soğutun.
  6. Daha sonra öğütücüye azar azar dökerek un haline getirin.
  7. Un haline gelen mercimekleri tekrar yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 150 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika boyunca tekrar pişirin.
  8. Kırmızı Mercimek Unu hazır.

Bunu ara ara firinda sebze mucveri yapmak için 1 kaşık kullanabiliriz sanki SOYA ne dersin

Bunu hic denemedim, ayni tekniklerle nohut ununu tercih ederim..

Nohut Unu Nasıl Yapılır?
Nohut unu yapımı için baklagiller ailesinin sevilen bir türü olan nohutun bazı işlemlerden geçirilip öğütülmesi gerekmektedir. Bu süreç evlerde de rahatlıkla hayata geçirilebilir. Evde nohut unu yapımı için ilk olarak, nohutlar önceki günün akşamından suya koyulur ve bekletilir. Sabah suyunu süzeceğiniz nohutlar kavrulma aşamasına hazır hale gelecektir. Kavurma işlemi fırınlarda yapılabilir. Bunun için fırın tepsisine nohutları yayıp bir süre ısıtmalısınız. Yeterli ölçüde kavrulan nohutlar bu işlemin ardından soğumaya bırakılmalıdır.

Kavrulmuş ve soğutulmuş nohutlar için artık öğütülme aşamasına geçilebilir. Nohutu öğütmek için birkaç yöntem kullanılabilmektedir. Nohutları çok işlevli değirmenlerin yanı sıra evdeki blender ya da mutfak robotlarında da öğütebilirsiniz. Ufak bir elek kullanılarak iri kalmış parçalar ortaya çıkan nohut unundan ayrılabilir.

Öğütme evresini köylerde geleneksel yollarla yapanlar da bulunmaktadır. Geleneksel yöntemlerde, bez bir torba içine alınan nohutlar taş benzeri sert cisimlerle iyice ezilir ve nohut unu elde edilir.

Nohut Unu ile Neler Yapılır?

Nohut unu, glutensiz olduğu için çoğunlukla buğday ve buğday katkılı ürünlerin yerine tercih edilir.

Peki, nohut unu ne işe yarar ve bu unla neler yapılabilir? Günümüzde ekmek yapımında kullanılmaya başlanmıştır. Krep ya da pankek gibi nohut unu tarifleri de glutensiz hamur işi yiyecekler tüketmek isteyenlerin gözdesi olmaktadır.

Humus mezesi içerisinde kullanılabilen nohut unu, bazı kek tariflerinde de kendisine yer bulabilmektedir. Vitamin, mineral ve protein açısından da oldukça zengin olan nohut unu, yüksek besin değeri ile sofralarda sıklıkla tercih edilmektedir.
Nohut Unu Faydaları Nelerdir?
  • Nohut ununun en önemli özelliği glutensiz olmasıdır. Bu nedenle kesinlikle gluten tüketmemesi gereken çölyak hastaları tarafından kullanılabilir.
  • Nohut unu, içindeki vitamin ve minerallerle vücudun direncini arttırır ve bağışıklık sistemini destekler.
  • İyi bir lif kaynağı olan nohut unu, sindirim sistemi için de yararlıdır ve bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmasına destek olur.
  • Maske olarak da kullanılabilen nohut unu cilt sağlığı açısından birçok faydalı özelliğe sahiptir.
  • Tok hissettirmesi ile öne çıkan nohut unu diyet yapanlar tarafından da çeşitli tariflerde kullanılabilmektedir

Bunu ara ara firinda sebze mucveri yapmak için 1 kaşık kullanabiliriz sanki SOYA ne dersin

Sabah cevap vermistim bu soruya ama tekrarda fayda var;

Nohut, yulaf ya da mercimek unu ile krep ve firinda mucver yapabilirsiniz..
Dikkatli tuketmekte fayda var.. daha saglikli diye olcusuz tuketmek kilo almaniza yol acar ..

Eki Görüntüle 2225104
Lezzetli menüm..nasıl doyurucu gorünuyor ama
Afiyet olsun canım enfes görünüyor
Çok teşekkür ederim balsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…