Nohut fasulye gibi bakliyatlari kavurup blanderdan gecirerek ununu elde ediyorlar belki leblebiden bile olur. bunlarla un kullanir gibi mücver ya da yumurta dereotu vs koyup az miktarda ekleyerek pogaca , omlet gibi besleyici glutensiz ve kalorisi az besinler yapıyorlar
Bu duruma Nasıl bakiyorsun soya?
Zeynebim evde mercimek unu yapımi diye internette varmiş..ordan yapmiş...ben de bakmistım birara...fırınlaniyordu sanirim.bir bak istersen ben de bakicam.hazir mercimek unu da satiliyormus ama ben almamKavurupmu yapiliyor
Zeynebim evde mercimek unu yapımi diye internette varmiş..ordan yapmiş...ben de bakmistım birara...fırınlaniyordu sanirim.bir bak istersen ben de bakicam.hazir mercimek unu da satiliyormus ama ben almam
Eki Görüntüle 2225104
Lezzetli menüm..nasıl doyurucu gorünuyor ama
Ayran da var tatlımSaglikli ve lezzetli gorunuyor )) yaninda ayran da icsen muthis olurmus...
Bu arada MERCIMEK UNU tarifini buldum
Hazırlanış
- 500 gram Kırmızı Mercimek
- 2 litre Su
- Mercimekleri akan su altında duru suyu çıkana kadar güzelce yıkayın.
- Yıkadıktan sonra derin kaba alın ve geceden suda bekletin (en az 12 saat beklemeli)
- Suyunu bir kaç kez değiştirin.
- Daha sonra suyunu süzdürüp yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine yaydırın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika boyunca kurutun.
- Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika oda sıcaklığında soğutun.
- Daha sonra öğütücüye azar azar dökerek un haline getirin.
- Un haline gelen mercimekleri tekrar yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 150 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika boyunca tekrar pişirin.
- Kırmızı Mercimek Unu hazır.
Bunu ara ara firinda sebze mucveri yapmak için 1 kaşık kullanabiliriz sanki SOYA ne dersin
Afiyet olsun canım enfes görünüyorEki Görüntüle 2225104
Lezzetli menüm..nasıl doyurucu gorünuyor ama
Çok teşekkür ederim balsinBu arada MERCIMEK UNU tarifini buldum
Hazırlanış
- 500 gram Kırmızı Mercimek
- 2 litre Su
- Mercimekleri akan su altında duru suyu çıkana kadar güzelce yıkayın.
- Yıkadıktan sonra derin kaba alın ve geceden suda bekletin (en az 12 saat beklemeli)
- Suyunu bir kaç kez değiştirin.
- Daha sonra suyunu süzdürüp yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine yaydırın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika boyunca kurutun.
- Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika oda sıcaklığında soğutun.
- Daha sonra öğütücüye azar azar dökerek un haline getirin.
- Un haline gelen mercimekleri tekrar yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 150 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika boyunca tekrar pişirin.
- Kırmızı Mercimek Unu hazır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?