Öncelikle hoşgeldin menülerimize neler yedigimize dikkat et derim hiç ara öğün görmedimSabah evden 6 da çıktığım için kahvaltı çok hafifti 3 ceviz bir tane galete çubuk
Öğlen küçük kase siyah mercimekli yeşillikli salata bir hurma yedim
Akşama da haşlanmış tavuk ve salata var menümde haftanın üç günü spora gidip her gün 25 dk da yürüyüş yapıyorum
Yaaaa canım benim ben de düşündüm aslında 5 yeter mi diye ama neredeyse hiç karbonhidrat almıyoruz..yumurtayı da 1 tane yiyiyorum ya...enerji versin diye 10 duşünmustüm.5 e indireyim o zaman onun yerine senin gibi kuru üzüm 1 tane ağzimda cevireyim...tavsiyen için sagolAfiyet olsun canim
Findik oranini bence düsür 5 tane findik da ayni tadi almana sebep olacak
10 tane yiyince ekstra doymayacaksin ki
Ben olsam 4-5 tane kirip koyardim ki çok gözüksün
Malum kuru üzümü şeker gibi agzinda eriten insanim
Hahahahha sen bana bakma tabi de benimki sadece tavsiye kafam hep neyi azaltirsam daha az kalirili olur diye calismaya basladiYaaaa canım benim ben de düşündüm aslında 5 yeter mi diye ama neredeyse hiç karbonhidrat almıyoruz..yumurtayı da 1 tane yiyiyorum ya...enerji versin diye 10 duşünmustüm.5 e indireyim o zaman onun yerine senin gibi kuru üzüm 1 tane ağzimda cevireyim...tavsiyen için sagol
Paphiacım sakın öyle duşünme...nereden kisarsam diye düşüne düşüne hiçbir şey yiyemez hale geliriz..şu anda aç kalmadan kalori almadan harika doyuyoruz...Hahahahha sen bana bakma tabi de benimki sadece tavsiye kafam hep neyi azaltirsam daha az kalirili olur diye calismaya basladi
Teşekkür ederim ya okuldayken böyle oluyor arada hurma ve meyve yiyorum su da içiyorum ama ancak 1 litre falan dediklerini uygulayacağım akşama bir kase çorba da ekleyeyim o zaman :)Öncelikle hoşgeldin menülerimize neler yedigimize dikkat et derim hiç ara öğün görmedim
1 galeta ekmek yerine geçmez bence
Bir oarca peynir ve 1 dilim ekmek yesen daha iyi olurdu
Sivi bir seyler tuketmeni oneririm corba ekleyebilirsin.
Arada meyve de yedim bugün gündüz sanırım hafif kaçıyor biraz evet :)Sporun cok iyi ama sabah ve öğlen menün az sanki canım..açlık atagı ve tatlı krizi gecirmene sebep olmasın...en azından öğlenle akşam arası 1 meyve(tarçın hind.cevizi serpilmiş) ya da 5-10 adet fındık badem 1 ceviz kayisı yiyebilirsin
Sabah evden 6 da çıktığım için kahvaltı çok hafifti 3 ceviz bir tane galete çubuk
Akşama da haşlanmış tavuk ve salata var menümde haftanın üç günü spora gidip her gün 25 dk da yürüyüş yapıyorum
Harika bir paylaşım tesekkurlermerhaba canım
menün hiç sağlıklı değil heleki gün en önemli menüsü kahvaltı birde spor yapıyorsun
ne tür spor yapıyorsun bilmiyorum ama eğer ki yağ kayıp edip kas kazanmak istiyorsan mutla sağlıklı protein tüketmelisin
insgramda takip ettiğim bir sporcu(SEVDA YÜCE) var gerçekten çk güzel paylaşımlar yapıyor onun bir kaç yazısını paylaşıcam yapılan diyet hataları ;
1-Aynada kendini hayal ettiğin bedende görme isteği,seni sürekli farklı diyet araştırmalarına yöneltiyor!Bunun yerine hatalarınla yüzleşÖnce kendine bu soruları sor!Beslenme alışkanlıklarımda kalıcı farklar yaratmaya hazır mıyım?Tartıdaki rakamlara takılıp moralimi bozacak mıyım?Bu sefer ne olursa olsun savaşacağıma inanıyor muyum?Duygularımı yemekle yönlendirmeyeceğime emin miyim?Kilo vermenin hayatımı değiştireceğine inanıyor muyum?Bu soruların 3 tanesine bile evet dediysen hazırsınO zaman mevsiminde başlamaya ne dersin?Herşeyi anlatacağım
YİYECEKLERLE MUTLU OLMA!
Moralin bozuk diye hemen yiyeceklere sarılma.Duygusal duruma bağlı yemek yemek kısır döngüdür.Her zayıf anında seni tuzaga düşürür.Özellikle mevsim geçişlerinde iştahın ani iniş çıkışlar yaşıyorsa,değişken ruh halin bunun sebebi olabilir!Bu yüzden moralini hep yüksek tutmalısın.Kendine başka uğraşlar bul.Seni mutlu eden aktiviteler yapBınları hatırlatan şeyleri mutfağına asKışkırtan yiyecekleri evine sokma.Beyninden ve midenden uzak tut
Sürekli bağırsaklarına tembel deme!
Ne yesem ne içsem sıkıntı mı?diyorsun.
BU ASLINDA YETERLİ SU İÇMEDİĞİNİN ve lifli beslenmediğinin,hareket etmediğinin işaretidir.Aktif yaşantı,yaşam tarzın değilse yandın.Masa başında çalısanlar,stresli olanlar,tükettiğin sebze miktarını etin yanındaki iki kaşık garnitür sananlar ve 2 bardak su içenler ciddi sıkıntıda!Suyunu,bitki çayını,sebzeni,ölçülü meyvenı,hareketli yaşamı ihmal etme❤
Hem doy,hem bağırsakların çalışsın
2-Sürekli birilerini suçlamak yerine,su içsem yarıyor,demek yerine!Kendinle yüzleşmekCanın sürekli çikolata istiyorsa,sebebi sürekli yaglı şeyler tüketmek olabilir.Sana güzel haber!Sağlıksız yağ ve şeker düşkünlüğünü 2 hafta kısabilirsen ve bunu da abur cuburdan yana yaparsan,inan bana eskisi kadar kriz yaşamayacaksın.Hiç mi tatlı yemeyeyim,öleyim mi?dediğini duyuyorumSayfamda bolca tatlı tarifi var.Sana uyumlu olanı seç ve yap.Bir kere de kararlı ol,tembellik yapma.İlgilen kendinleSu içme alışkanlığı kazan!Az su içiyor ve bu alışkanlığı kazanamıyor musun?Bunun nedenı?Az ve sık su içmeyi denemiyorsun.Günde en az 4 ufak pet şişe su içmeyi dene.Şişe sevmem dersen,sürehiye koyGün içinde dişini fırçala,nanelı sakız çiğne ki su içme ihtiyacın artsınAra sıra bitki çayı iç,toksin atsın,iştah toparlamaya yardım etsin.Hergün aynı çayı içme ki sıkılma!Yeşil çay,ıhlamur,rezene,papatya gibi.
Yediklerinin sadece KALORİSİNE ODAKLANMA!Besin değerleri ve doyuruculuğuna bak.Önce işlenmişleri bırak,ve sebzelere geçiş yap.Ve bunları bolca tüket.1 porsiyon meyveni ye.Tuz ve sofra şekerini hemen terket!Alkolu azalt.Her öğün dengeli protein almayı ihmal etme!Seni tok tutacaktır
3-Paketten değil,tabaktan yemek temel prensibin olsun.Sofrana getireceğin yemekleri porsiyonlara bölmeye,mümkün oldukça yavaş yavaş çiğnemeye özen göster.Başka işlerle meşgulken ne kadar yediğinden emin olamazsın.Bu yüzden çalışırken,televizyon izlerken,dolanırken yemek yeme.Tabakta kalanları,çocuğunun tabağında kalanları,tencerenin dibinde kalanları ziyan olmasın diye yersen!Fark etmeden aldığın kilolarla mutsuz olursunEğer daha fazla yemek istiyorsan,hacmi büyük kalorisi düşük olanları tercih et.Tüketilmesi zaman alan uğraştıran kabuklu yemişleri ve meyveleri tercih et!Baharatları asla sofrandan eksik etme.Mutfak kültüründe ve sofranda yapacağın değişiklikler yaşam kaliteni arttırır.Baharatlar metabolizmana yardım eder ve seni yeniler.Hem lezzet hem de şifa olan baharatların olmadığı mutfak olmazYarım milyondan fazla Çinli'nin katıldığı ve yedi yıldan fazla süren çalışmada!Haftada 6 kez baharatli öğünler tüketmenin,ölüm oranını %14 oranında azalttığı görüşmüş!Baharatsız tek yemeğim yok.(Tercihlerim;kekik,pul biber,zerdeçal,hardal tozu).Kilo koruma dönemini önemsemiyorsun!Gerçekten istediğin bir şey söz konusu olduğunda engel tanımazsınız,eminim♀İşte bu nedenle kilo verme ve koruma aşamalarını aynı amacın iki farklı ve önemli aşaması olarak kabul et!Bir kitabı hiç anlamadan okuyup hızlıca bitirmenin sana bir faydası olmaz.Diyette aynen öyleNe yaptığının farkına varırsan esas başarıyı sağlarsın.Aksi takdirde kendini bitip tükenmek bilmeyen diyet çıkmazında bulursun!İnstagram şakrabanlarının uydurduğu diyetlere,ilaçlara,kahvelere,çaylara bağlı kalır,sonuç alamaz,mutsuz olursun!İş senin beyninde,olayı orada hallet!
Ok kaptan evet beyne daha olumlu sinyaller yollayayım.
Yok öyle sabah mis gibi kar yağıyor yumurtaları hasladim cayimi doldurdum.
Sagligim yerinde degmeyin keyfime istedigim kiloya ulasana kadar devam etcem.
Soya canım yeşil çayın icine maden suyu ve limon koyup içim diyorum uygunmudur?
Bide sabahlari siyah çay iciyorum ben.
Sabah evden 6 da çıktığım için kahvaltı çok hafifti 3 ceviz bir tane galete çubuk
Merhaba hanimlar
Yine kacicim diyetim bilmiyorum ama kesinlikle fazlaliklarimi vermem gerekiyo
Dogumdan sonra eski kiloma 57e kavusmustum ama dikkat etmedim oyuzden 60kg olmusum :/
Yediklerime dikkat ederek 55kg ya ulasmak istiyorum sizinle birlikte
PekiEminim arkadaslar bu menuye yorum yapmistir ama ben gene de hatirlatayim, sayfa 2 de paylastigim listeyi oku.. bir kac gun bizi izle... Kurallarim katidir ve affi yoktur.. kacamak yapani ve listeye uymayani gruptan cikaririm... Kararini ver ve basla ))
Kızlar selam.yorumları okudum da beslenme konusunda günlük sağlıklı mi yiyorum sağlıksız mi yiyorum emim değilim aranıza katılıp listemi menümü tsam yardımvi olur musunuz ben irem 21 yaşındayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?