Doğuma Hazırlık Yenidoğan hastaneden çıkarken oto kultuğuna nasıl konulur?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Ecisss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
378
62
118
Arkadaşlar merhaba, tam 10 gün sonra nasipse doğumum var, hastane çıkışı için aracımız olması sebebiyle de port bebe değil oto koltuğu tercih ettik. Fakat hastaneden çıkarken içine nasıl yerleştiriceğimiz konusunda kafam karışık, çünkü hem çok küçük olduğu için hemde kış olduğu için battaniyeye sarılı olması gerektiği için, oto koltuğu içerisindeki kemerlerini nasıl bağlayacağız? Oto koltuğu içine nasıl yerleştirmeliyiz diye düşünüp duruyorum? Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

kemeri hastane çıkışında pek bağlayanına rastlamadım..yenıdoğan arkada tek kalmayacak dıye battaniyeye sarıp dırek yatırılıyor içine..

ya da anneanne kucakta götürüyor,bırakmıyorlar :p

ALLAH hayırlı doğumlar versin..

Arkadaşlar merhaba, tam 10 gün sonra nasipse doğumum var, hastane çıkışı için aracımız olması sebebiyle de port bebe değil oto koltuğu tercih ettik. Fakat hastaneden çıkarken içine nasıl yerleştiriceğimiz konusunda kafam karışık, çünkü hem çok küçük olduğu için hemde kış olduğu için battaniyeye sarılı olması gerektiği için, oto koltuğu içerisindeki kemerlerini nasıl bağlayacağız? Oto koltuğu içine nasıl yerleştirmeliyiz diye düşünüp duruyorum? Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Tabi ki battaniyeye saracaksiniz cunku baska turlu usur bebek.Arkadasin da dedigi gibi o zamanlar kimse kemerleri baglamiyor ve arka koltukta bebek tek basina kalmayacak.birde ben rahat nefes alsin diye koltugun altina cantami dengeleyip bebegi yatar pozisyona getirirdim ki hem nefes alabildiginden emin olayim,hemde o daha rahat uyusun diye.Simdiden Allah bagislasin:)

Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar ama herkes dediğiniz gibi yapıyor olsada battaniyeye sarılı olarak bağlamadan içine koymanın da uygun olmayacağını düşünüyorum. O şekilde hiçbir güvenlik fonksiyonu da kalmamış oluyor çünkü araçta giderken de oto koltuğu her ne kadar elbette arkada yalnız olmayacak olsa da allah korusun bir kaza anında sabitlenmiş olmuyor. Hatta hastaneden çıkıp arabaya taşırken bile o şekilde çok güvensiz değil mi?

Tabi ki battaniyeye saracaksiniz cunku baska turlu usur bebek.Arkadasin da dedigi gibi o zamanlar kimse kemerleri baglamiyor ve arka koltukta bebek tek basina kalmayacak.birde ben rahat nefes alsin diye koltugun altina cantami dengeleyip bebegi yatar pozisyona getirirdim ki hem nefes alabildiginden emin olayim,hemde o daha rahat uyusun diye.Simdiden Allah bagislasin:)
Amin, teşekkür ederim karamela sepeti, rahat nefes alsın diye koltuğu yatar pozisyona getirirdim çantamı koyardım demişsin ama benim oto koltuğunda yatar pozisyon şeklinde bir fonksiyonu yok. Tek bir duruşu var diye biliyorum. O nasıl oluyor? Cybex aton 4 oto koltuğumuz.

Ben onun icin bi tane disari giymelik kışlık mont tarzi tulum aldim. Bunu giydirip koltuga baglicam,koltugu da arabaya,sonra gerekirse ustune battaniye orterim diye düşündüm. Ikinci gebeligim ama ilkinde arabamiz yoktu haliyle boyle dertlerimiz de yoktu,o yuzden tecrubesizim ben de.

Ben onun icin bi tane disari giymelik kışlık mont tarzi tulum aldim. Bunu giydirip koltuga baglicam,koltugu da arabaya,sonra gerekirse ustune battaniye orterim diye düşündüm. Ikinci gebeligim ama ilkinde arabamiz yoktu haliyle boyle dertlerimiz de yoktu,o yuzden tecrubesizim ben de.
Anladım canım, hayırlısı olsun seninde bebişin. Valla insanın aklını kurcalıyo böyle ayrıntılar. Mont tulum bende düşündüm ama onları da giydirmek zor olabilir gibi geldi. Çok minik oluyolar ya. Bu yüzden bilemedim onu da. Şimdi bundle me diye birşey buldum. Ana kucağı battaniyesi diye geçiyor. Acaba böyle bişey mi alsam diye düşünüyorum. Ama boşa mı olur battaniyede aynı işi görürmü diye bilemiyorum. Fazladan para da saçmak istemiyorum ama.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 974
Ana kucagi icin ozel tulumlar satiliyor. Ben aldim 2 hafta sonra dogumum var. Birde bir battaniyeye kemer yerlerinden gececek delikler acarak askilari icinden gecirebilirsin. Boylece hem battaniye ye sarmis ve kemerlerini baglamis olursun

Tulum giydirin yerleştirip içine kemerleri bağlayın. O kemerler çok sıkı olmuyor tulumun.üstüne olabilir.Ardından üstüne battaniye örtersiniz olmaz mı?

Bunun gibi

Eklentiler

• 8d71494ed1e888e1523e7a89556e9fb3.webp
    8d71494ed1e888e1523e7a89556e9fb3.webp
    18 KB · Görüntüleme: 2.209
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar ama herkes dediğiniz gibi yapıyor olsada battaniyeye sarılı olarak bağlamadan içine koymanın da uygun olmayacağını düşünüyorum. O şekilde hiçbir güvenlik fonksiyonu da kalmamış oluyor çünkü araçta giderken de oto koltuğu her ne kadar elbette arkada yalnız olmayacak olsa da allah korusun bir kaza anında sabitlenmiş olmuyor. Hatta hastaneden çıkıp arabaya taşırken bile o şekilde çok güvensiz değil mi?

Astronot alsaniz. Hani su tulum gibi olanlardan. Ama bizim hastane cok yakin. Yürüme mesafesi. Onun icin battaniyeye sardim. Zaten yavas geldik.

disari çikarken giydirilen tulumlar varya astronot tulum galiba adi, ondan kullansaniz olurmu
ama 3 ay alin bedenini :)

bu arada çok haklisiniz kemer olmayinca ha kucakda gitmis ha koltukda bi fark olmuyor, çocuugnuz çok sansli boyle dusunen bi anne si oldugu için

Canım bizde sardık sarmaladık yanımızdaki biri kucakta götürdü eve kadar. Ben de hususi otokoltuğunu taaaa diyarbakırdan ankaraya getirttirdim eşime ama yenidoğan için kullanışlı bişe değil

Bahsettigim tulum da bu. Astronot degil yani. Kemer yerleri gecmesi icin özel yapilmis birsey. Ancak pahali 180 civariydi saniyorum. Battaniyeyi kendin bile kesip yaparsin.

Eklentiler

• Screenshot_2016-02-03-22-52-24.webp
    Screenshot_2016-02-03-22-52-24.webp
    4 KB · Görüntüleme: 350
benım 21 gun oldu dogum yapalım
battanıyeye ıyıce sarıp portbebe ye koyduk bızımde arac var oto koltuguda var ama ılk gun ıcın portbebe daha kullanıslı geldı dırek kucagıma alıp arkada oturduk portbebeyle
hayırlı dogumlar :)

Anladım canım, hayırlısı olsun seninde bebişin. Valla insanın aklını kurcalıyo böyle ayrıntılar. Mont tulum bende düşündüm ama onları da giydirmek zor olabilir gibi geldi. Çok minik oluyolar ya. Bu yüzden bilemedim onu da. Şimdi bundle me diye birşey buldum. Ana kucağı battaniyesi diye geçiyor. Acaba böyle bişey mi alsam diye düşünüyorum. Ama boşa mı olur battaniyede aynı işi görürmü diye bilemiyorum. Fazladan para da saçmak istemiyorum ama.

Bence gerek yok. Zaten ilk zamanlar doktor kontrolu disinda nereye gidecek bebisler. Sonra bahar ve yaz geliyor zaten.

Ana kucagi icin ozel tulumlar satiliyor. Ben aldim 2 hafta sonra dogumum var. Birde bir battaniyeye kemer yerlerinden gececek delikler acarak askilari icinden gecirebilirsin. Boylece hem battaniye ye sarmis ve kemerlerini baglamis olursun
Bende en son böyle birşey düşündüm. Siz bu örnektekini nereden ve ne kadara aldınız acaba, paylaşırsanız sevinirim. Bende bir bakarım. Benimde bulduğum şöyle birşey var.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 214
Ben yurtdisindayim.Burda bebegi kucaginizda gotururken polise yakalansaniz hakkinizda islen baslatilir, hatta bebege bakamayacaginiz dusunulerek bebek sizden bile alinabilir.
Bebegim dogdugunda uzerini giydirip araba koltuguna koydum,kemerlerini baglayip uzerinede battaniyesini orttum.Araba koltugu biraz fazla cukur gelmisti bana ve altinada bi battaiyeyi katlayip koydum.

Arkadaşlar aynı soru benim de kafamı kurcalıyor. Ana kucağı (oto koltuğu) tam yatar değil. Hafif dik. Onda rahat olmaz. Portbebe de arabaya monte edilmiyor. Yani ediliyor da yanına kimse oturamıyor. Bütün arka koltukları kaplıyor. Kucakta getirmek de içime sinmiyor. Allah korusun bir şey olabilir.

Back
X