Yepyeni bir yasama merhaba demek

yediXXL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2014
602
11
Herkese merhaba. Buraya bu konuyu acmamin sebebi malumunuz kilolarim :) Hic bir sekilde buyrun birlikte kilo verelim hadi hep beraber demiyorum cunku zaten bir gruptayim. Sagolsun grup arkadaslarim desteklerini hic eksik etmiyorlar.

Uzun bir yol beni bekliyor. Hem uzun hem zorlu. Beni durumumda olan eminim bir cok kisi vardir. Bir sayfa dolusu bir seyler yazmak yerine detayli bir gunceyi gormek insani daha cok motive eder diye dusunuyorum. Hemde kendi adima gecmise bakip vay be demek hemde benim gibi arkadaslara yardimci olmak icin bu topigi aciyorum.

Once kendimden bahsedeyim. Ben 26 yasinda suan 104.4 ( 21.03) kilo olan tombik bir kizim :) Aslinda hic bir zaman 100lere ulasabilecegim aklima gelmemisti. Ama oldu kacsamda tartiya cikmaktan yemek yemekten vazgecmedigim icin oldu.

Kilo problemim daima olmustur benim. Normalde de iri yapili bir insanim. Boyum 1.75 civari tam olarak bilmiyorum. Vucut yapimin orantili olmasi daima kilolusun ama yakisiyor sana lafini duymama sebep oldu fakat ben mutsuzdum. Mutsuz olmama ragmen icraatsizdim da yiyordum da yiyordum.

19 yasimdayken hayatima biri girdi. Kendisinin boyu benimle ayniydi ve zayifti. :) Cok gecmedi annesi ile tanistim. Annesinin hakkimda ne dedigini sordugumda aynen su sekilde bir cevap aldim "Cok guzel kiz ama biraz kilolu" birde bunu soylerken pismis kelle gibi siritiyordu zirtapoz :KK43: e haliyle kanima dokunmustu solugu ozel bir diyetisyende aldim. 86,75 kilo gelmistim. Gozlerim patlamisti :) ( suanki halimi dusundukce keske 86 olsam diyorum :KK70: ) bir guzel diyet listem hazirlandi ve basladim. Mayisin ortalariydi gittigimde. Erkek arkadasim universite okuyordu haziranda geri gelecekti. Kilo kaybetmeye basladim. Diyetisyenimin dediklerinden bir kere bile cikmadim. Temposuz bir sekilde aheste aheste yururduk erkek arkadasimla ( beni ise birakirdi sabahlari) sonuclar guzeldi. Yalniz adet donemlerimde ya 100 gr fazla yada 100 gr eksik cikiyordum. İlk donemler sinir oluyordum sonra alistim :)

Yeni kiyafetler almaya basladik. Ee malum eskiler uzerimde durmuyordu. İlk baslarda hadi canim sen kilo ver basimi keserim diye dalga gecenler agizlarini kapatmaya baslamislardi.

Bir gun magazaya gittim. Kapri alacaktim kendime. Baktim begendim. Bayan geldi dedim 40 beden :) kadin affaldi kendiniz icin mi diye sordu. Evet dedim. 38 size olur 40 buyuk gelir dedi ben o an uzaylara kadar havalara uctum. 38 i denedim cuk oldu. İki de bir agzimda 38 giyiyorum yaaa demek oldu. 4 gun sonra diyetisyenime gittim ve sonuc 67 kilo. Yolda yuruyusum, tavirlarim hareketlerim her seyim degismisti. Guzeldim artik buna bende inaniyordum. Eylul geldi geciyor erkek arkadasim okula geri dondu. Bende universite sinavlarina hazirlanmaya basladim. O gitti kavgalarimiz basladi ( uzaktan iliski yurutmeye calisanlara Rabbim sabir ve tez zamanda kavusma versin ins) birbirimizi yipratiyorduk. Ben sinir oldukca agzima bir seyler atiyordum. Dersler zorluyordu. Sikildikce bir seyler atistiriyordum ve kilo almaya basladim tekrardan. Ayrildik 2 ay evden cikmadim. Kadin programlari izleyip, orgu ordum. Derslerimi bosladim. Habire cay demleyip bisiler yiyordum. Artik bir seyin onemi kalmamisti. Sonra toparladim kendimi derslere devam etmeye basladim. O yaz kazanir miyim? Kazanamaz miyim? Dusunceleri beni tuketti. Uyku duzenimi bitirdim. Sabahlara kadar oturup aksamlara kadar uyuyordum boyle bir yaz gecirip universite yolunu tuttum

Yurda yerlestim. Kilonun bas dusmani alkolu kullanmaya basladim. Alkolik olmadim ama hatiri gecerli iciyordum. Uzerine birde kokorec, midye indirip mideye yatiyordum. Okulda oluyordum butun gun disardan ne gecerse elimize yiyorduk. Derken daha da sistim :)

Sonra bir gaz zayiflayayim dedim :) olmadi. Olmadi degil aslinda ben yapmadim. Yarim biraktim.

Yine hadi dedim spor salonuna yazildim, cok dikkatliyim aman gormelisiniz halimi. Yine yapmadim biraktim.

Ve bir kac deneme ile devam etti. Mezun oldum :) issiz kaldim durum yine kendimi eve kapatmakla devam etti. Sabahlara kadar oturdum 11lerde uyandim. Evin temizligini soyle bir yapip yatakta uzandim butun yaz temizlik harici "0" hareket.

Sonra artik dedim boyle olmaz. Toparlanmam lazim. Yavas yavas disarlara cikmaya basladim. Kuzenimin dugunu vardi. Teyzemin esinin fotosu cekilmis. Arka planda ben ve anneannem bir sey konusuyoruz. Kendimi gorunce şok oldum. Bu kadarini beklemiyordum. 9 aylik hamile bayan gibiydim. Hatta onlar bile daha zayif. Resmen tiksindim kendimden. Karar verdim dedim artik yeter.

Ama zamana ihtiyacim vardi. Bir oncekilere benzesin istemiyordum. Dusunup akillica hareket edicem dedim. Emin olayim oyle baslicam dedim. Boylelikle 1,5 ay gecirdim. Aklimdan hep geciyor ama hazir hissetmiyordum. Tamam diyemiyordum. İnanmam lazimdi once kendime. 11 Martta en sevdigim seyleri yedim. Tika basa yedim. 12 Mart sabahi yepyeni bir hayata merhaba dedim.

Tartilmadim 100 un uzerinde olacagimi bildigim icin bosverdim. Sonra burayla tanistim. Gruba girmem icin kilomu ogrenmem lazimdi. Korka korka tartiya ciktim 104.4 kilo geldim :) Yani tahmini olarak 107/108 civari diyete basladim. Cunku kiyafetlerimden anlayabiliyorum kayiplari.

Her neyse bende boylece bir yola girdim. Hemde emin adımlarla girdim.

Peki neler yapiyorum.
Uykuma duzen verdim. En gec 12 de yatip saat 7.30 8 civari kalkmaya basladim

Yeme aliskanligim bastan asagi degisti. Beyaz ekmek hayatima veda etti. Sekeri zaten kullanmiyordum fakat 3u1 arada cok tuketiyordum ona veda ettim. Alismam zor oldu ama oldu. Asitli icecekler normalde seven biri degildim arada icerdim artik aradasida kalmadi. Ice tea seftali bayilirim ama onada veda ettim. Su cok tuketmezdim simdi gunluk en az 3 lt su tuketiyorum. Yemeklerden tika basa doyarak degil idare eder sekilde kalkiyorum. Ekmek dilimlerimi her ogun icin 2 ye dusurdum. Pilav makarna dolma sarma olunca ekmege elimi surmuyorum :)

Yogun olarak temizlik eylemlerime devam ediyorum. Koca bir evin tum islerini ben yapiyorum. Daha sonra yemegimi yapip hoop sokaga atiyorum kendimi. Telefonuma indirdigim bir uygulama sayesinde kac dakika kac km yurudugumu takip ediyorum ve ciddi anlamda sıkı tempo ile yapiyorum. Yuruyus icin ayakkabi aldim kendime. Nike free 2 serisinden. Biraz tuzluya geldi ama yurume, kosma icin ideal. Tavsiye ederim. 5 tane mekige basladim her gun bir tane arttirdim suanda 13 e ulastim. Az evet biliyorum ama zorlamak istemiyorum kendimi.

Yaz sezonu geliyor. Deniz mevsimi aciliyor yuruyuslerime ek yuzmeyide ekleyecegim.

Ve son olarak en onemli nokta kendime inaniyorum. Kesinlikle cok inaniyorum.

Hedefim 65/67 olmak. Zor cok zor bir yol ama ben basaracagim bunu cok iyi biliyorum. Kendim icin her gun burada paylasimda bulunacagim. Umarim siz okuyanlarada faydam olur. :)

Sevgilerle :)


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Son düzenleme:
Sabah

2 dilim çavdar ekmeği
Yesil zeytin 2 adet
2 kk peynir
Domates salatalik
Sekersiz cay

Turk kahvesi 1 adet (az sekerli)

Ara
1 adet elma

Oglen
Bakla yemegi 1 tabak ( sebze yemeklerinde 1 tabak 7 8 yk denk getiriyorum)
Yogurt bir kase ( 3/4 ck kadar)
1,5 dilim cavdar ekmegi

5,4 km sıkı tempo yuruyus ( duraklamalar oldu)
13 adet mekik

1 kupa demleme yesil cay

Ara
1 adet armut

1,5 bardak lahana suyu ( yag yakimini kolaylastiriyormus ayrica varisler icin iyiymis kullaniyoruz bakalim :) )

Aksam

2 dilim ekmek
Unsuz ve yagsiz tavuk corbasi
Bezelye yemegi
1 kase pul biberli yogurt

Bir bardak bol limonlu ihlamur

1,5 saat sonra bir adet elma/armut yer gunu kapatirim.






iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Ve haftanin son menusu yarin tarti gunu

Sabah

İki dilim cavdar ekmegine beyaz peynirli yagsiz tost
Domates salatalik
Sekersiz cay

Turk kahvesi

Ara
1 adet armut

Oglen
1,5 kase tavuk corbasi ( yagsiz-sehriyesiz :KK70: - unsuz)
2 dilim cavdar ekmegi

Öglen yemeginden sonra ciktim yuruyuse fakat bu sefer degisik bir sey yaptim yuruyus yoluna cikip uygulamami actim git gel seklinde hic durmadan 51 dk 5.23 km yurudum eve gelincede 13 adet mekik cektim

Ara
1 adet elma

Bir kupa bol limonlu demleme yesil cay

1,5 bardak lahana suyu

Aksam
Bezelye yemegi
2 dilim cavdar ekmek
1 kase bol pul biberli yogurt ( Bu pul biberli yogurt olayini soyleyen arkadastan Allah razi olsun :KK70: )

Yine dunku gibi ihlamur yaptim bol limonlu bir kupa ondan icerim bende eger tikanmazsam bir elma yer gunumu kaparim. :)







iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Gecen hafta 104,4

Bu hafta 101,8

Fark 2,6

Baslangic 106 (12.03)

Toplam 4,2 kg :)


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Son düzenleme:
Sabah

2 dilim cavdar ekmegi
1 kk peynir
1 adet haslanmis yumurta
Salatalik
Sekersiz cay

Ara
1 adet elma

Oglen
Bezelye yemegi 7/8 kasik
1,5 kase corba
1 kase pul biberli yogurt

Ara
1 adet Turk kahvesi

1,5 su bardagi lahana suyu

Aksam
Pirasa yemegi 7/8 kasik
İki dilim cavdar ekmek
1 kase pul biberli yogurt

Spor bugun biraz eksildi

2,5 km tempolu yuruyus
14 adet mekik

Demleme yesil cay bir kupa (limonlu)
1 adet armut yiyecegim.


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Sabah

2 dilim normal ekmek ( kepek ekmegi yoktu mecbur yedim)
2 kk beyaz peynir
Salatalik
Sekersiz cay.

1 adet Turk kahvesi

Ara
1 adet elma

Oglen
1 tabak pirasa yemegi
1 kase pul biberli yogurt
2 dilim ekmek

Ara
1 avuc cağla ( cok kucuktu yaklasik 15 adettir)

1,5 su bardagi lahana suyu

Aksam
2 dilim ekmek
Yumurtali, dereotlu kabak çitmesi
1 kase pul biberli yogurt

Simdi bir kupa limonlu demleme yesil cay iciyorum.

Yagmurdan dolayi yuruyus yok
15 adet mekik.



iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Azminden dolayi seni tebrik ederim arkadasim. Guzel bir karar almissin ve baslangic yapmissin. Saglikla hedefine ulasman dilegiyle.. :))
 
Azminden dolayi seni tebrik ederim arkadasim. Guzel bir karar almissin ve baslangic yapmissin. Saglikla hedefine ulasman dilegiyle.. :))

Tesekkur ederim, umarim daha guzel gunleri gorecegim burada


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Kalkar kalkmaz buyuk bir bardak su ictim ve 5,84 km mesafeyi 1 saatte yurudum

Sabah
2 dilim ekmek
1 adet haslanmis yumurta
1 kk beyaz peynir
3 adet siyah zeytin
Sekersiz cay

16 adet mekik

Ara
5 adet badem ici

Oglen

Yumurtali, dereotlu kabak citmesi
3 yk pul biberli yogurt
2 dilim ekmek

Ara
1 adet elme

1 su bardagi lahana suyu

Aksam
Kozlenmis patlican yemegi ( diyet icin ideal)
1 kase pul biberli yogurt
2 dilim cavdar ekmegi

Birazdan 1 kupa limonlu yesil cay icerim.
Gunu kapatirim.





iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Size başarılar diliyorum gerçekten azminiz ve anlattıklarınız beni çok etkiledi umarım istediğiniz kiloya ulaşırsınız :)))
 
Sabah
2 dilim cavdar ekmek
2 kk peynir
Domates, salatalik
Sekersiz cay

Turk kahvesi

Ara
1 adet elma

Oglen
Kozlenmis patlican yemegi 7/8 ck
Ev yapimi 1 bardak tuzsuz ayran
2 dilim cavdar ekmek

Ara
10 adet cagla ( cok kucuk caglalar yeni cikmaya baslamis)
3 adet gun kurusu ( bir bardak kaynar suyun icine atip yarim saat beklettim once kayisilari yedim ardindan o suyu ictim)

1,5 bardak lahana suyu

Aksam
2 dilim cavdar ekmek
Yumurtali bazi 7/8 ck
Bir kase yogurt pul biberli

Birazdan bir kupa yesil cay icip gunumu kapatacagim.




iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Sabah
2 dilim cavdar ekmek
2 kk peynir
Domates, salatalik
Sekersiz cay

Turk kahvesi

Ara
1 adet elma

Oglen
Kozlenmis patlican yemegi 7/8 ck
Ev yapimi 1 bardak tuzsuz ayran
2 dilim cavdar ekmek

Ara
10 adet cagla ( cok kucuk caglalar yeni cikmaya baslamis)
3 adet gun kurusu ( bir bardak kaynar suyun icine atip yarim saat beklettim once kayisilari yedim ardindan o suyu ictim)

1,5 bardak lahana suyu

Aksam
2 dilim cavdar ekmek
Yumurtali bazi 7/8 ck
Bir kase yogurt pul biberli

Birazdan bir kupa yesil cay icip gunumu kapatacagim.




iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhabalar ben tuba bende sizle yazabilrmiyimm diyet arladasi olalalimmi :)
 
Merhabalar,
Öncelikle tebrik ederim bu karar ve azminizden dolayı. Bende sizin gibi artık yeter dedim ve bende başladım yeni bir hayata bir süre önce :KK17: 113.400 ile başladım bende şuan 103.200 kilom, bir hafta sonrada diyetisyen kontrolüm var bakalım ilerleme var mı :KK1:
Bende sizinle bu yola devam etmek isterim açıkçası, yol arkadaşı olabiliriz :KK14: Hem destek oluruz burada birbirimize insanın bazen motivasyona ihtiyacı oluyor :KK37:
 
Merhabalar ben tuba bende sizle yazabilrmiyimm diyet arladasi olalalimmi :)

Merhaba tugba yazimi okudun mu bilmiyorum ama burada ben sadece hem kendime hemde buradaki insanlara motive olsun diye boyle bir baslik actim. Eger zayiflama konusunda cok kararliyim diyorsan eger cuma zayiflama yarismasina katilmak isteyenler diye bir baslik var orada katilmak istedigini soyleyebilir, bir gruba dahil olabilirsin. Bazi kurallari var istersen arastir derim.

Sevgiler.


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Merhabalar,
Öncelikle tebrik ederim bu karar ve azminizden dolayı. Bende sizin gibi artık yeter dedim ve bende başladım yeni bir hayata bir süre önce :KK17: 113.400 ile başladım bende şuan 103.200 kilom, bir hafta sonrada diyetisyen kontrolüm var bakalım ilerleme var mı :KK1:
Bende sizinle bu yola devam etmek isterim açıkçası, yol arkadaşı olabiliriz :KK14: Hem destek oluruz burada birbirimize insanın bazen motivasyona ihtiyacı oluyor :KK37:

Asil ben sizi tebrik ederim 10 kilo kaybetmissiniz sakin vazgecmeyin. Yukarida bir arkadasa daha belirttim. Bir gruba dahilim ben suan burada baska bir grup olusturmak pek hos olmaz ama siz isterseniz bu gruplarin birine dahil olabilirsiniz. Cuma zayiflama yarismasina katilmak isteyenlere yazarsaniz hemen sizi bir gruba alirlar cok kisi ile daha saglam motivasyon olur :)


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Umarım canım hepimiz :) Ben de yolculuğun başındayım, kendimi motive etmeye çalışıyorum. Planı baştan hazırlayınca insan daha kendinden emin oluyor.
 
Umarım canım hepimiz :) Ben de yolculuğun başındayım, kendimi motive etmeye çalışıyorum. Planı baştan hazırlayınca insan daha kendinden emin oluyor.

Ben cok hazirladim plan program hep gume gitti. Kararli olmak en onemli adim diye dusunuyorum. Cunku hayatimizda gercekten bir cok sey degisiyor ve aliskanliklarimizin bir kismini birakmak zorunda kaliyoruz ki sanirim bu en zor kismi oluyor :)

Kac kilosunuz ve kaci hedefliyorsunuz?


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
X