Yer yön duygumun zayıf olması ve büyükşdhir sorunsalı :(

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.954
248
29
Ankara ya yeni geldim ama hicbir yeri bulamıyorum öğrenemiyorum. Sadece mahallemi biliyorum. Bir de otobüse nereden binip nereden ineceğimi. Bir de navigasyondan hatalı gösteriyor delirdim bugün. Kizilay meydana gitmem 15 dakika dershaneyi bulmamsa yarım saatimi alıyor. Navigasyonu açtım bugün bana üst gecitten gitmemi söylüyor. Ama üst gecit yayalar icin değil araçlar icin düz git diyor gidiyorum sonrada geldiğin yere geri dön diyor bana daire cizdiriyor. Yönümü algılamıyor. Gideceğim mesafe yayan 5 dakika olduğu halde daire cizdirdigi icin yarım saatte bulamadım. Taksi durağına sordum en son. Bana dedi ki sağına bakarak ilerle. Bu kadar basitmiş meğerse.
Büyüksehiri böyle hayal etmemistim yani bir iki kere gezdim yüzeysel olarak eğlenceliydi ama yasamak cok zormuş

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende öyleyim neyse ki erkek kardeşim var navigasyon olarak kullanıyorum.o olmasa arkadaşıma sorarım.şimdi büro bakmaya başladım bunun stresini çekiyorum.bana konum atsalar bulamam diye😕

Ay aynı ben vallahi, yer yön duygum sıfır. Kaç kez gittiğim yeri bulamıyorum:KK48: Çok çalıştım çabaladım üstünde durdum ama kapasite bu kadar demek. :KK53: Ben yandex in navigasyonunu kullanıyorum, hiç yanlış yere yönlendirmedi sağ salim gittim hep.

aslinda ankaranin yer yon olayi cok basit ama biraz zamanla alisirsiniz
durdugunuz yerden gideceginiz ilcenin ne tarafta oldugunu bilmeniz yeterlidir mesela
cikmaz sokaklari yoktur cok fazla
dersaneniz kizilayin neresinde ve siz nerde iniyorsunuz otobusten

Bende öyleyim neyse ki erkek kardeşim var navigasyon olarak kullanıyorum.o olmasa arkadaşıma sorarım.şimdi büro bakmaya başladım bunun stresini çekiyorum.bana konum atsalar bulamam diye😕
Benimkilere sorsam benimle dalga geçer, beceremiyorsun,yapamıyorsun,edemiyorsun derler diye soramıyorum :/

aslinda ankaranin yer yon olayi cok basit ama biraz zamanla alisirsiniz
durdugunuz yerden gideceginiz ilcenin ne tarafta oldugunu bilmeniz yeterlidir mesela
cikmaz sokaklari yoktur cok fazla
dersaneniz kizilayin neresinde ve siz nerde iniyorsunuz otobusten
Sıhhiye de iniyorum galiba yani tam bilmiyorum meydandan sonra arabalar icin üst gecit var üst gecitin altında durak var. Kalabalık başımı döndürüyor

Siz yine yeni taşınmıssınız ben İstanbul’da yaşıyorum 35 yıldır. Geçen toplu taşıma kullanim dedim. Evime 2 buçuk saatte gittim. 1 saatlik maksimum varacağım yere. Yanlış yerde indim. Yanlış şeye bindim vs. Berbat bi gündü. Normal yani yaşadığın şey

Ay aynı ben vallahi, yer yön duygum sıfır. Kaç kez gittiğim yeri bulamıyorum:KK48: Çok çalıştım çabaladım üstünde durdum ama kapasite bu kadar demek. :KK53: Ben yandex in navigasyonunu kullanıyorum, hiç yanlış yere yönlendirmedi sağ salim gittim hep.
Ben de onu kullanayım bari sağolun googleınki algılamıyor.
Siz yine yeni taşınmıssınız ben İstanbul’da yaşıyorum 35 yıldır. Geçen toplu taşıma kullanim dedim. Evime 2 buçuk saatte gittim. 1 saatlik maksimum varacağım yere. Yanlış yerde indim. Yanlış şeye bindim vs. Berbat bi gündü. Normal yani yaşadığın şey
Ya gecmis olsun biraz olsun rahatladım şu an sorun ben de değilmi# diye

Valla en kolayı sorarak bulmak. Büfelere soruyorum bindiğim otobüs şoförüne soruyorum. Navigasyon vs dolaştiriyor hele yaya olarak kullanmam o zaman ben bile cok şaşırıyorum dolaştiriyor. Ankara yaşıyorum yardımcı olabileceğim bir şey varsa yazabilirsiniz.

Sıhhiye de iniyorum galiba yani tam bilmiyorum meydandan sonra arabalar icin üst gecit var üst gecitin altında durak var. Kalabalık başımı döndürüyor
sihhiyede iniyosunuz buyuk ihtimalo koprunun oldugu yerde kopruye cikmak icin karsilikli 2 merdiven var ordan yukari koprunun ustune cikmanizi soyluyor navigasyon size
yaya yoluda var koprunun ustunde

Valla en kolayı sorarak bulmak. Büfelere soruyorum bindiğim otobüs şoförüne soruyorum. Navigasyon vs dolaştiriyor hele yaya olarak kullanmam o zaman ben bile cok şaşırıyorum dolaştiriyor. Ankara yaşıyorum yardımcı olabileceğim bir şey varsa yazabilirsiniz.
Evet sağolsun sorduklarımda yardımcı oluyor ama bir yere kadar soruluyor. Messla atıyorum dershanenin yanında lcw vardır lcw ya gideceğim desem on tane yer tarif ederler :/ yaya olarak kullanmak cok zor ya kac kere daire cizdim kimbilir sağa gidin diyor solu gösteriyor vs..
sihhiyede iniyosunuz buyuk ihtimalo koprunun oldugu yerde kopruye cikmak icin karsilikli 2 merdiven var ordan yukari koprunun ustune cikmanizi soyluyor navigasyon size
yaya yoluda var koprunun ustunde
Ya cikiyorum asağıya inin diyor bu defada

birde sihhiyedw inip kizilay yonunemi yuruyorsunuz siz?
dersaneler genelde izmir caddesindedir ve otobus oraya kadar da gidiyor

Evet sağolsun sorduklarımda yardımcı oluyor ama bir yere kadar soruluyor. Messla atıyorum dershanenin yanında lcw vardır lcw ya gideceğim desem on tane yer tarif ederler :/ yaya olarak kullanmak cok zor ya kac kere daire cizdim kimbilir sağa gidin diyor solu gösteriyor vs..
Aslında ankara bu kadar karışık değil. Kızlayda belli başlı yerlerde lcw var. Bir yeri kendinize yön belirleyin mesela avm diyelim. Avmden aşağı gidince bunlar var yukarı gidince şunlar var. Iste ileride otobüs durakları var ordan sola dönünce meşrutiyet var vs diyerek çözebilirsiniz.

birde sihhiyedw inip kizilay yonunemi yuruyorsunuz siz?
dersaneler genelde izmir caddesindedir ve otobus oraya kadar da gidiyor
Necatibey caddesisi nereye yürüyorum onu da bilmiyorum ama önüne otobüs gitmiyor onu biliyorum 5 dakika yürüme mesafesi var.
Hangi navigasyonu kullanyorsnz?
Google kullaniyorum
Aslında ankara bu kadar karışık değil. Kızlayda belli başlı yerlerde lcw var. Bir yeri kendinize yön belirleyin mesela avm diyelim. Avmden aşağı gidince bunlar var yukarı gidince şunlar var. Iste ileride otobüs durakları var ordan sola dönünce meşrutiyet var vs diyerek çözebilirsiniz.
Ya ben haftada 2 gün cikiyorum sadece. İleride 3 olacak. Sadece dershane icin yani onun haricinde ders calısmaktan gezmeye vaktim olmuyor. Öyle olunca da öğrenemiyorum yollari. Msssla 2 saat önceden orada oluyorum ama gideceğim yeri bulmam vaktimi aldigi icin yoruluyorum

Vallahi ben bi tek kendimi böyle zannediyordum. Gurbete gelin geldim 4 sene oldu ama hala bildiğim yerler bi elin parmaklarını geçmez. Hergün gitmediğim yeri hemen unutuyorum 🤦‍♀️

Ya ben haftada 2 gün cikiyorum sadece. İleride 3 olacak. Sadece dershane icin yani onun haricinde ders calısmaktan gezmeye vaktim olmuyor. Öyle olunca da öğrenemiyorum yollari. Msssla 2 saat önceden orada oluyorum ama gideceğim yeri bulmam vaktimi aldigi icin yoruluyorum
[/QUOTE]
Ya aslında kızılay çok basit bir yer ama nasıl karıştiriyorsunuz anlamadım. Her yeri ya bir metroya çıkıyor yada avmnin oraya. Zaten ana cadde de bütün mağazalar mevcut yani geldiğiniz yönden geri dershaneye gidebilirsiniz ara yollara girmeden. Bir de şunu önerebilirim avm nin içinde ki cafelere oturabilirsiniz önce alişana kadar. Haftada 3 kez de az değil öğrenilebilir

Back
X