Yer yön duygumun zayıf olması ve büyükşdhir sorunsalı :(

Karamela beni pek sevmezsin ama yazayım dedim :D
Şaka maka bi yana ankara kolaydır aslında tek bi merkez var oda kızılay sihiyede inme direk kızılay duraklarda in yahut direk necatibeye çıkmak istersen metro,ankaray kullan orada ki yön levhalarından direk merkez kızılay caddelerine çıkarır seni.
Bi kaç aya alışır ezberlersin zaten basit bi yer tek sorun kalabalık gelmiş olabilir evet

Necatibey caddesisi nereye yürüyorum onu da bilmiyorum ama önüne otobüs gitmiyor onu biliyorum 5 dakika yürüme mesafesi var.

Google kullaniyorum

Ya ben haftada 2 gün cikiyorum sadece. İleride 3 olacak. Sadece dershane icin yani onun haricinde ders calısmaktan gezmeye vaktim olmuyor. Öyle olunca da öğrenemiyorum yollari. Msssla 2 saat önceden orada oluyorum ama gideceğim yeri bulmam vaktimi aldigi icin yoruluyorum
Yandex ya da here kullanmayi denediniz mi?

Banada ilk başlarda Ankara çok karışık gelmişti ama o karışıklık içinde bi düzen var 😁 zamanla alışırsınız gerçekten kolay :-)

Bu sene İstanbul'a üniversite okumaya geldim. Avrupa yakasına üstelik. Yaşadığım rezillikleri anlatsam destan olur. Bir keresinde Başakşehir'e gideyim derken nasıl olduysa kendimi Çatalca'da buldum:KK45:İnternetim de bitmişti kaldım ortada. Arkadaşlarım hala dalga geçer:KK53:

Ankara ya yeni geldim ama hicbir yeri bulamıyorum öğrenemiyorum. Sadece mahallemi biliyorum. Bir de otobüse nereden binip nereden ineceğimi. Bir de navigasyondan hatalı gösteriyor delirdim bugün. Kizilay meydana gitmem 15 dakika dershaneyi bulmamsa yarım saatimi alıyor. Navigasyonu açtım bugün bana üst gecitten gitmemi söylüyor. Ama üst gecit yayalar icin değil araçlar icin düz git diyor gidiyorum sonrada geldiğin yere geri dön diyor bana daire cizdiriyor. Yönümü algılamıyor. Gideceğim mesafe yayan 5 dakika olduğu halde daire cizdirdigi icin yarım saatte bulamadım. Taksi durağına sordum en son. Bana dedi ki sağına bakarak ilerle. Bu kadar basitmiş meğerse.
Büyüksehiri böyle hayal etmemistim yani bir iki kere gezdim yüzeysel olarak eğlenceliydi ama yasamak cok zormuş
İlk geldiğimde Ankara bana da karışık gelmişti. Telefondaki haritaya bakarak gideceğim yer bulurum genelde

çok korkuyorum büyükşehirlerden nasıl yaşıyosunuz ben evimden çıktığım an nerdeyim, napıyorum, nasıl giderim, unutuyorum bulamıyorum. araba alacağım şimdiden kaygı başladı. iyi ki navigasyon var allah razı olsun bulandan

Daha geçen böyle çok eglenceli bi konu vardı. Yalnız değilsin . :D google maps ya da moovit ile kullanacağın toplu taşımayı öğren sadece, sonra durakları insanlara sol. Böylesi çok daha kolay oluyor.

Ankara Türkiyenin en düzenli en kolay şehirlerinden biri halbuki. Toplu ulaşımı da rahattır.
Ben kolay kolay kaybolmam, bir kez gittiğim yeri on yıl sonra da gitsem elimle koymuş gibi bulurum. İyi tarif eden biri tarif ederse bilmediğim yeri bile elimle koymuş gibi bulurum. O yüzden nasıl yardımcı olacağımı bilemedim. Ama benim şöyle bir yöntemim var; her gittiğim yere işaretler koyarım. Mesela turuncu boyalı evi geçince sola, şurdaki ışıklardan sağa, mezarlığı görünce karşıya falan gibi. İşe yarar bir yöntem bence.

Valla ben İstanbul'dan sonra Ankara'da deli gibi olmuştum.
İstanbul'da oklarla, durak durak hangi yöne gideceğiniz çok açıktır.
Çıkışlar bile açık açık yazar. Biraz dikkat etmeniz yeterli.
Bence yönlendiriciler falan çok yetersiz.
Hangi yön ne tarafa gider belli değil.
Eşim bile bir kere yanlış metroya bindirdi ki Ankara'da büyümüş birisi.
Uzun zaman kullanmayınca şaşırdı.
Bir iki insana sorduk onlar da kendinden habersiz gibiydi.
Zaten yer yön duygusu zayıf insanım benim için çok zordu.
Birilerine bir şeyler sormaktan da nefret ederim.
3 sene yaşadım Ankara'da.
Şu gün gitsem yine aynı zorlukları yaşarım eminim.

Lcw yerine dershaneyi sorsaniz veya dershanenin bulunduğu caddeyi sorsaniz daha kolay olmazmi.Ben navigasyon kullanmam hep sorarım daha kolay bence

Sıhhiyede inip necatibey e gitmek için oraya buraya gitmek daha zor iki adım yol

Sıhhiye ye nereden geliyorsun

Yani otobüs yolun neresinde indiriyor köprünün altı da hangi tarafı

Park olan taraf mı karşı taraf adliye olan taraf mı

Park olan tarafsa otobüs ulus a devam eder diğer tarafsa kızılay gider

İndiğin tarafa göre de otobüsün geldiği ya da gittiği yön diye öğrenip gidersin işte

Lcw sorma herkes kendi bildiğini tarif eder tek olan bir şey sor

Karamela beni pek sevmezsin ama yazayım dedim :D
Şaka maka bi yana ankara kolaydır aslında tek bi merkez var oda kızılay sihiyede inme direk kızılay duraklarda in yahut direk necatibeye çıkmak istersen metro,ankaray kullan orada ki yön levhalarından direk merkez kızılay caddelerine çıkarır seni.
Bi kaç aya alışır ezberlersin zaten basit bi yer tek sorun kalabalık gelmiş olabilir evet
Ay sizi niye sevmiyim ki ben tesekkür ederim 🌹

Sıhhiyede inip necatibey e gitmek için oraya buraya gitmek daha zor iki adım yol

Sıhhiye ye nereden geliyorsun

Yani otobüs yolun neresinde indiriyor köprünün altı da hangi tarafı

Park olan taraf mı karşı taraf adliye olan taraf mı

Park olan tarafsa otobüs ulus a devam eder diğer tarafsa kızılay gider

İndiğin tarafa göre de otobüsün geldiği ya da gittiği yön diye öğrenip gidersin işte

Lcw sorma herkes kendi bildiğini tarif eder tek olan bir şey sor
Dershaneyi bilmiyorlar ki ama yani ankara da her seyden fazlasiyla olduğu icin soraxağım her yeri yanlış tarif efme ihtimalleri var. Taksici abilere sorup duruyorum

O navigasyon zaten hep yanlış yönlendiriyor
Küçük biryerden geldiğiniz herhalde.
Bulutsunuz zamanla öğrenirsiniz.
Yok kücük yerden gelmedim de. Yani büyüksehir de yasamadım hiç. Sadece gezmek icin geldigimde de zaten belli yerlere gidiyordum.
Daha geçen böyle çok eglenceli bi konu vardı. Yalnız değilsin . :D google maps ya da moovit ile kullanacağın toplu taşımayı öğren sadece, sonra durakları insanlara sol. Böylesi çok daha kolay oluyor.
Ya evet ben de öyle yapacağım artık duraktan durağa bilsem yeter :))

Ankara ya yeni geldim ama hicbir yeri bulamıyorum öğrenemiyorum. Sadece mahallemi biliyorum. Bir de otobüse nereden binip nereden ineceğimi. Bir de navigasyondan hatalı gösteriyor delirdim bugün. Kizilay meydana gitmem 15 dakika dershaneyi bulmamsa yarım saatimi alıyor. Navigasyonu açtım bugün bana üst gecitten gitmemi söylüyor. Ama üst gecit yayalar icin değil araçlar icin düz git diyor gidiyorum sonrada geldiğin yere geri dön diyor bana daire cizdiriyor. Yönümü algılamıyor. Gideceğim mesafe yayan 5 dakika olduğu halde daire cizdirdigi icin yarım saatte bulamadım. Taksi durağına sordum en son. Bana dedi ki sağına bakarak ilerle. Bu kadar basitmiş meğerse.
Büyüksehiri böyle hayal etmemistim yani bir iki kere gezdim yüzeysel olarak eğlenceliydi ama yasamak cok zormuş
navigasyonda yaya ve araçla seçenekleri var araç seçeneğinde olduğu için öyle göstermiş olabilir.

Back
X