- 8 Mayıs 2008
- 8.605
- 524
- 363
yeterki bir işim olsun bütün bu saçmalılkarı çekmeye razıyım nasılsa yerde var böyle tipler :sinifsinif:
önce işim olsun her şeye razıyım diyorsun. bir süre sonra işsiz günlerini unutup nefret ediyorum işimden diyosun. 3-5 kuruşa fitken aldığın iyi maaş azıcık gelmeye başlıyor. insanoğluyuz işte. sonu yok bunun. emin ol sen de aynı durumda olacaksın
evet.
bugün teknik müdür bana hızla 3 soda 2 çay 2 su kahve dedi. bende yoldan çevirdim.dedimki
ben garson değilim santrale bakıyorum cafeteryaya da şu dahiliden ulaşabilirsiniz dedim ve de çok hoşuma gitti.klava:
iyi cesaret. bazen cesur olmak şart. yoksa eziliyorsun. tebrikler.
GÜNEY DOĞU HALKININ BAZI KESİMİ TERÖRİSTLERE TERÖRİST DEMEZLER DAĞDAKİLER DİYE HİTAP EDERLER.BİLEN BİLİR .
BİR GÜN YEREL BİR RADYONUN İSTEKLERİNİZ PROGRAMINDA TERÖRİSTLERDEN BİR İSTEK GELİYOR VE GENÇLERE İTHAFEN SONGÜL KARLIDAN DAĞLARA GEL DAĞLARA ŞARKISINI İSTİYORLAR.
TABİ BİZİM POLİSLERİMİZ RAHAT DURURMU İSTEĞE MÜTEAKİPEN HEMEN
BELKIS AKKALEDEN DAĞLAR SENİ DELİK DELİK DELERİM TÜRKÜSÜNÜ İSTEMİŞLERDİ VE BİZ BUNA ÇOK GÜLDÜK......... delikafadulden
aslanım polislerim benim çok hoşuma gitti turkbayragi
bizim işbaşı saatimiz 08:00 ama herkes 09:00 gibi işe geliyor bizse servisle geldiğimiz için normal işbaşı saatimizden 20 dakika önce işyerinde oluyoruz kendimi enayi gibi hissediyorum
biz de işyerine 5-10 dk önce geliyoruz servisle. çoğu insan 9.30 geliyor. yarım saat de olsa sinir oluyorum. çünkü her sabah servise koşuyorum resmen
işyerinde can sıkıcı bir çok konu ve kişiler oluyor maalesef,
ama görmemeye ve duymamaya çalışıyorum...
benimle ilgili olamaz zaten de,başkasıyla ilgili bile olsa
canımı sıkmama neden olabiliyor..
işsiz kalan arkadaslarım adına üzüldüm...
inşallah kafanıza ve kesenize göre en kısa zamanda iş bulursunuz....
sevgiler...
ben de öyle yapıyorum Songül. konuşulanların yarısını duymuyorum. surat ifadelerinin 3/4'ünü görmezlikten geliyorum. yoksa çıldırır insan. bizim ofiste bir dedikodu bir laubalilik.
kendi kendine çöp çatmaya çalışmalar, her hareketine bir anlam verenler, yüzüne gülüp ardından hinlik düşünenler (en çok buna sinir oluyorum)....
işyerinde çok az konuşur oldum. kendi işime bakıyorum. merhaba merhaba diyaloglar. böylesi daha iyi.
benden size tavsiye işyerindeki erkek çalışma arkadaşlarınıza "bey" diye hitap edin. ben samimiyet oldu diye bırakmıştım ama bırakmamak gerektiğini acı deneyimlerle öğrendim.
bir de nedenini bilmem ama bir odada 2 bayan iyi anlaşıyor 3. gelince nedense suyu çıkıyor işin.
Benim de part time garsonluk yaptığım zamanlardan kalma komik anılarım var.. İşe girdiğim ilk gün oranın en zengin müşterilerinden biri gelmiş, ancak ben yeni olduğum için tanımıyorum adamı.. Yanında da bir bayan.. Dondurma ve soda istemişlerdi.. Ben de henüz tepsi taşımaya alışamamıştım.. Dondurmaarı bir seferde götürdüm, sodaları da başka bir tepsiyle götüreyim dedim ki zor olmasın riske atmayayım.. Bayanın servisini yaptım, adama döndüm, dönerken dengemi kaybettim bütün soda üstüne döküldü.. Adam nasıl ketum, çatık kaşlı anlatamam.. Patronum apar topar geldi, kızım peçete getir bir şeyler yap dedi.. Panik oldu.. Ben de gidip peçete getirdim.. Çabuk sil üzerini dedi patronum.. Panikle adama doğru yeltenince bu sefer de dondurma kasesini devirdim adamın üstüne.. Patronum beni baya bi azarladı içeri gönderdi.. İçeride garson arkadaşlar beni sakinleştirmeye falan çalıştılar.. Ben artık kovulduğumdan adım gibi emin olduğum için önlüğü falan çıkardım, eşyalarımı topladım.. Bu sırada müşteriler de kalktılar.. Patronum eliyle çağırdı beni.. Yanına gidip, siz kovmadan ben ayrılıyorum, kusura bakmayın ilk gün heyecanından oldu sizi zor durumda bıraktım gibi bir şeyler zırvaladım.. Patronum gülerek elindeki 20 YTL yi bana uzattı, müşterimizin eşi senin o panik halini pek sevimli bulmuş bu bahşişi sana bıraktı ve hiç bir şekilde sana kızmamamı söyledi, şimdi gidip önlüğünü giy, işinin başına dön demişti :) İyi adamdı vesselam..
ben de kovulduğunu düşünmüştüm. hem patron hem müşteri çok hoşgörülüymüş vereliniortak
3
ayakkabısını boyar, siler,ceketini tutar, kendi oturur diğer odadan sekreteri çağırır odasında ki diğer masadaki gözlüğü ister, sigarasının külünü küllüğe çıprmayı unutur, bazen gıcıklığına yere çırpar bi de üstüne sizden kadın mı olur be her taraf pislik, ben sizden kat be kat iyi kadınlık yaparım der :S
bende işim olmadığı halde, sekreter üstünü değiştirirken filan, çay ver kahve yap, onların bulaşıklarını yıka
çalışanı sömürmek bu olsa gerek :1no2:
ben bu topici çok sevdim. sık sık uğrarım artık.
işi olmayan arkadaşlar umarım en kısa sürede faydalı ve mutlu olabilecekleri işler bulurlar :Saruboceq: