Yeşilim'in günlüğü

seni de burda gormek çok gzl doğru adrestesin

Berfinsena, teşekkürler tatlım. Yazdıklarınız benim moral kaynağım oluyor.
Şu sitede güzellikleri, acıları, neşeyi paylaşabiliyorsak ne mutlu bize.

Hiç bir zaman hayat laylaylom la geçmiyor, hayatın içinde her karışım var. İyi ki var yoksa nasıl kıymet bilirdik gerçekleri, iyilikleri, sevgileri...

Bugün canım sıkkın ....teh - 3 yani Tülin'e, oğlu Taha'ya bir şeyler yapmak istedim
Sadece dualarımla ulaşabildim. Onun bizlere vereceği haberleri bekliyorum
Tülinim, her şey ama herşey artık gönlünce olsun canım

ablacım yazıların için tekrar teşekkür ederim.ben bu yazına takıldım kız cağıza yazık insanlarımız neden bukadar duyarsız anlamıyorum. kızı kendi başına nasıl gönderiyorlar.düşünseler kendi işlerini yaparken oluyor.ben o hatayı yaptımda çok zor nefes alamadım eşimi cağırdım ölüyorum sandım.allah insanlarımıza merhamet versin bişi demiyorum. kendi evimizi temizlemek dahi zor geliken.o kız yazık ihtiyacı olmasa yaparmı.böyle şeyler duyduğumda inan içimden birşeyler kopuyor.çok üzülüyorum niyemi ablacım biliyormusun o kız bir şekilde ekmeğini çıkarır alnının teriyle parasını kazanır.üzüldüğüm o viçdansız insanlar bu dünyada insan haklarıyla gidecekler bilmiyorlarki ahirette hesaplaşacaklar. en çok korktuğum kul hakkıdır.neyse cenem açıldı öpüyorum ablacım kendine iyi bak seni çok seviyorum..

Çenen açılmadı Fatom, insanın duyguları kemiriliyor. Ne yazık ki böyle insanlar var ve nerede yanlış yaptıklarının hiç farkında değiller, gayet rahat yaşıyorlar.
Eşine, dostuna da " ne şansızım, kadın aldım işim yarım kaldı " diyordur inan.Sevgilerimle Fatom

canim benim kiyamam
bende senin gibi duygusal biriyim.
bazen icimden diyorumki keske sihir yapabilsem, zorda olan herkese yardim eli uzatabilsem.
ne yazikki artik insanlar birak sokaktaki garibana, evindeki annesine babasina bile acimasiz davraniyor (((((((((((((((((
ya yine ayni sey geldi aklima. bazen kendimi bu dünyaya yabanci hissediyorum.
canim benim bence sende o benim hayal ettiklerim fani meleklerdensin.

halamida senide öpüyorum güzel arkadasim.......

Böyle insanlar her zaman var Yeşilim.Ama biz yıllr içerisinde bunların sıfatlarını yumuşattık maalesef!..Duyarsız deyip çıkıyoruz.Aslında eskiden vicdansız derdik.Allahtan korkmayan kuldan utanmaz derdik.Gaddar,kalpsiz derdik.Ama zamanla o kadar sıradan şeyler haline geldi ki!...Ben inan hayret edene şaşırıyorum.Ülkemizde daha ne vicdansızlıklar yaşanıyor.Biz biz olmaktan çıktık.
Dün spor yaparken tanımadığım bir bayanla konuşuyordum ben yaşlarda.Ah!. dedi gençler artık bencil odu!..Biz büyüklerimizin yanında asla bunların yaptığı hareketleri yapamazdık.
Özgürlük dedim.Henüz biz hazmedememişken çocuklarımızı öyle yetiştirdik.Konuşmasını engellemedik,bizim gibi susmasınlar diye!..Ama bunun yanında susması gereken zamanı da öğrenemediler.Ben evlatlarımdan memnıunum Allaha şükür.Ama gözü kapalı anne olmadığım için bu.İlk çocuğum doğduğu zaman bundan 25 yıl önce Adını yanlış hatırlamıyorsam Julıen Kohen Solal adlı bir yazarın çocuk yetiştirmekle ilgili kitabını soluksuz ve defalarca okudum.Çünkü korkuyordum verdiğim emeğin heba olmasına.
Oysa şimdi bakıyorum,Doğurup annesinin sırtına atıyorlar.Çalışma bahanesi ile ihtiyaçları yokken bile çalışıyorlar.
Bu arada yanlış anlaşılmasın Çalışmak zorunda olana saygım sonsuz.Ama Çalışma bahAnesi ile çocuğunu bakmaKtan kaçanlara sözüm.Etrafımda çokca varlar.
Oysa uzmanların dediği"bir çocuğu en az 3 yıl annesi bakmalı"sözünün doğruluğuna da herkes inanıyor.
Eğer maddi imkanı yerindeyse mutlaka işe ara vermeli.Sağlıklı nesillerin böyle yetişeceğine inanıyorum ben.

Bir söz vardı"Önce kendinden başla,sonra elinin altındakilere dön" diye.Değişime kendimizden başlamalıyız!....

Son düzenleme:
Beni her gün hediyelerle şımartan Batınca :):) Melekler, melek dilinden anlarlar. Teşekkürler canım

Harika bir paylaşımdı Realist teşekkür ederim. Seninkine benzeyen,duyduğum şöyle bir söz hoşuma gidiyor " bir şeyleri değiştireceksen önce anneannenden başla " ne kadar doğru şu iki söz değil mi ? ?

İzlediğim bir dizide şu yazım geldi aklıma yine sizlerle paylaşmak istedim.

Mikrofon tutmuş soruyor “ İnsan babasına küser mi? Sizi barıştıralım” Flaş flaş flaş ...“ ..... isimli sanatçı babasını red ediyor ...Barışmıyor, çok ayıp insan babasına küser mi?

Küser dangalak küser.

Üçümüz aynı sıralarda otururduk, orta okul 1.sınıfta
Ortada oturan arkadaşımız sonradan gelmişti sınıfımıza .. İlk sınıfa girişi hâla gözlerimin önünden gitmiyor
Temiz görünüşlü,güzel mi güzel ama çok mahzun..Gözleri ve kirpikleri hep nemli, boğazı ağrıyor gibi boynunu bir eşarpla sarmıştı .İki arkadaş onu hemen aramıza almıştık

Boynuna ne bağlarsa bağlasın, morlukları gözükürdü
Çocukluk işte boynuna ne oldu,” diye sorduk “ Alerjim var gözlerimde ve cildimde” dedi..
Günler geçerken burslu okuduğunu öğrendik çok da çalışkandı. Sınıfımız karışıktı, Kıbrıtan doğudan gelen leyli çocuklardı çoğu...Çok kaynaşmıştık sınıfla, nemli gözlü ,güzel kızı sahiplenmiş koruma altına almıştık nedensiz...ne yersek, ne içersek hep beraber

Bir gün, iki gün, üç gün gelmedi nemli kirpikli kız. Çok merak ettik..
Dördüncü gün, sol göz altı mos mor, sınıfla göz göze geldi.Kirpikler nemli değil çok ıslaktı “ Artık ölmek istiyorum “ dedi ve kapıda bayıldı.Sınıf öğretmenimiz geldi revire götürdük üçümüz.Ayılıp bizi görünce “ Babam her gece taciz ediyor beni " dedi boğulur gibi ağlıyordu. O kadar çok ağladı ki yine fenalaştı. Sınıf öğretmenimiz, biz ikimizden söz aldı, hiç kimseye söylemememiz için. Söz verdik bizi sınıfa yolladı
Tüm sınıf sorduysa da biz bilmiyorduk artık.

Ondan sonra arkadaşımızı hiç görmedik. Ne o bizim evimizi bilirdi, ne biz onun.
Sınıf öğretmenimize yalvardık bilgi için ama ne yalvardık. Nihayet “ Ne gerekiyorsa onu yaptık. O çok iyi, emin ellerde ...Bir aile evlât edindi, bakacak, okutacak. Bir eli yağda, bir eli balda” dedi. Adı, soyadı değişmiş. Nerede, hangi şehirde söylemedi.
Önemli değildi, o mahsun güzelin kirpikleri kurumuştur artık diye seviniyorduk. Çocukluk işte. Şimdi ruhunda ki yarayı düşündükçe ...???

Eeee... Mikrofon tutan arkadaş, sen olsan af eder misin ?

ablammmmmm. tüylerim diken diken oldu.öyle baba affedilirmiki mümkün değil.klava: tesadüfe bak ablam bende çok üzgünüm gene.:çok üzgünüm:akşam 10 sıralarında bizim biraz ileride kız 17 yaşında babasıyla tartışmışlar.kendini 4. kattan atmış ambulansla götürdüler iç kanaması varmış.ne oldu bilmiyorum. ama kız çok güzeldi.daha ömrünün baharında hihoyyyt babası kaçmış polisler arıyorlardı.ama bulsalar ne fayda ablam bir aile yıkıldı :uhm: .gençlerin üzerlerine gitmeye gelmiyor.inan kızımın her gün gözlerinin içine bakıyorum.üzgünmü morali nasıl :1hug: şükür oğlumun evliliği şimdilik iyi yüzü gülüyor anlaşıyorlar.kaydirigubbakcemile5 şükrediyorum allahım daim edsin:Saruboceq: ablacım seni öpüyorum kendine iyi bak canım Şeniz

Gercekten icler acisi cok kötü(((
kendimi onun yerine koyamiyorum bile cünki bana imkansiz geliyor, imkansiz iste ama var oluyor halen daha oluyor (((((((
icim gitti ne yazacagimi bile bilmiyorum buna cevabim yok.
o pisligide her neyse o varlikmi desem camurmu desem ona baba denilmez allahindan bulsun

ellerin dert görmesin yesil melegim.
seni seviyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

halamida seviyorum:)

ablam ne yazıkki böyle insanlar çok fazla cehalet ve insafsızlık bir türlü dünyamızı terke etmiyor aslında bu denli kötülükle kaynaşmış olan insanların yaşayacağı yer olmamalı dünya kirletmemeliler artık evlatlarımız çiçeklerimiz rahat yaşamalı umutla bakabilmeli geleceğe

12 yaşındaki oğlum şaşkın bir halde geldi babasıyla bana gördüğü olayı anlattı şaşkınlıkla ve korkarak tam olarak tanımadığı yine aynı bizim mahalleden aynı yaşta olan bir çocuğun yanına babası gelmiş çocuk sokakta imiş o an
ve babası ben seni çağırdım neden gelmedin diye bir tokat atmış çocuk resmen uçar gibi havada yere düşmüş tam yerdeyken bu defa tekmeyle karnına vurmuş oğlum anne havaya kalktı uzağa düştü diyor sonrada çocuğu yerden almış boğazından yakalamış hemen kenarda duran kamyonete dayayıp ayakları havada tehdit ediyormuş bir daha ben çağırınca geliceksin diye
oğlum çok korkmuş anlatırken neredeyse ağlamaklı halde
sordum evini biliyormusun hayır dedi dışarı çıktık kimse yok sağa sola sorduk kimsenin umrunda değil ben iyice çıldırdım polise haber verdik onlar biz gerekeni yapar buluruz dediler inşallah şu an o insan olmayan kişi karakoldadır sen ne biçim insansında evladına bir canlıya bu şekil davranıyorsun yavrum benim nasıl canı yanmıştır ya kalbinde açılan yaralar ne olacak

ALLAH ım tüm mutsuz ailesi bu denli kötülük dolu yavruların yüzüne baksın gelecek günleri güzel olsun yüzleri artık hep mutluluktan gülsün

bizim ve cümlemizin yavrularınında ALLAH ım anne babasına kendilerine hayırlı uzun ömürler versin yalnız kalmasınlar ele muhtaç olmasınlar maddi manevi inşallah hiç bir zamanbir ömür mutlu olsunlar yüzleri gülsün evlatlarını sevgiyle büyüttükleri günleri görelim inşallah
ablam başını ağrıttım bunları seninle paylaşmak istedim sen bir melekmişsin gibi geliyor bana sihirli değneğinle dokunursun tüm çocuklar mutlu olur dünyaya ışığını yaymaya devam et sevgi ışığın hep bizimle olsun ablam ALLAHA emanet ol

Son düzenleme:
Fatom, Batınca, Berfinsena. Yorumlarınıza teşekkürler canlarım. Gerçekleri yazmışsınız ki artık kanıksamışız daha doğrusu kanıksatılmış TV de, basında...Her ülkede döven, söven, enstet, namus cinayetleri... daha nice onur kırıcı hadiseler var ama ülkemizde gittikçe çoğaldı. Bunca film, bunca dizi fayda etmedi.
Bu hadiseler eğitimle falan ilgili değil ..Eğitimli insanların da yaptığı şeyler .

Çok iç yaralayıcı, Allah çocuklarımızı,sizleri, bizleri iyilerle karşılaştırsın. Ne kadar üzülsek te bunlar hep olacak ve hep üzüleceğiz

Dişçide iki kişi kavga ediyorlardı tartışma değil, resmen kavga hiç çekinmeden.
Şaşırdım kaldım araya girilecek gibi değil .
Çıkıp gittiler karı kocaymış veeeee kadın kocasının cep telefonunu evde unutmuş olay bu Sinirler artık gergin, herşey bahane...........

Tartışma tarzlarından aklıma bir şey geldi. Yıllar önce çocuklarıma yazdığım bir not
onların arkadaş seçimleri bazen hatalı olurdu ondan yazmıştım.Odalarındaki aynaya asmışlardı

Tartışırken birileri, uslup tarzlarından anlarım, dost olur mu olmaz mı. Bu gün sana yarın bana. Hiç şaşmaz.

Hiç birimiz mükemmel değiliz, elbet hatalarımız olur, elbet yanlış seçimler yaparız. Hatanın neresinden en çabuk yolları ayırırsak o kadar sağlıklı olur. Kavga, saygısızlık, kabalık, aman aman çocuklar hepimizden uzak.

Ben de bilirim cevap vermesini hatta kavga etmesini ama çok gereksiz

Şu da var ki kendimi bazı durumlarda da ezdirmem. Sustuysam da öyle icap etmiştir uzatmamak için zamanı gelir halleşiriz diye.

Kin tutmam, affeder ama asla unutmam. Unutmam çünkü tekrar yapabilir diye.

Beni bilir böyle kabul eder dostlarım. Kucak açarlar, benim kucak açtığım gibi. Bu kesin

Ufacık bir probleminizi dahi paylaşalım. Anne babadan daha iyi çözücü olmaz inanın.

Canım yavrularım sizi çok seviyoruz. Daima dikkatli olun.

Babama kasık fıtığı teşhisi koymuşlar, mutlaka ameliyat demiş doktoru..
Öyle korkmuş ki soluğu bende aldı ..

" Bir doktora daha gidelim iyice baksınlar " dedim. Bu gün gittik aynı şeyleri söylediler .Bir sürü tetkik pazartesiye yine tetkikler ...
Öfff! ...diyor " kolay değil babacığım bu işler " diyorum. Yaşlı tabi ki yoruluyor.

Dönüşte bize geliyoruz. Babam, ben, eşim. Babam Kara kara düşünüyordu, gözlerinin altı çökmüş düşünmekten, uykusuzluktan. Biz anlıyoruz sıkıntısını eşi ona bakmaz, ne hastanede, ne evde. öyle cins bir hatun.

Ona fırsat vermeden eşim babamla konuşuyor " hastane kolay, ben kalırım, çıkınca da gelir, atlatana kadar bizde kalırsın baba " diyor. Gözlerinin içi gülüyor " İçi rahatlıyor beni, eşimi öpüp, teşekkürler edip evine gidiyor....

İşte böyle eşi bize ne yapmış olursa olsun, o bizim babamız.

Çok geçmiş olsun inşallah ameliyatla sorunundan kurtulur babacığın ablacığım, derler ya hastalığın yarısı moral yarısı ilaçla tedavi olur , bu moralle ameliyatın yarısı atlatılmış sayılır, kimbilir aklından neler geçiyordu tonton amcanın, yaklaşımınız belli ki rahatlatmış kendisine... Allah şifa versin ablacığım...

:smiley-cool:

ey koca cinar yikilisini görmek azap bana.
sanki alisdigim inandigim güvendigim hersey yikiliyor seninle.
korkuyorum hemde cok. nolur hic yikilmasan yada ben görmesem.
dayanabilirmiyim yine güvenip alisip inanabilirmiyim senden sonra böyle birine.
yaslandigini, hasta oldugunu görüyorum, cok üzülüyorum benim en büyük gururum.
ama allah korusun birgün dönmeyecegini hic geri gelmeyecegini duyarsam
yine gülebilirmyim eskisi gibi.
korkuyorum babacim nolur beni birakip gitme

sevgili yesil melegim baban icin allahdan acil sifalar diliyorum.
kimse babasini hasta görmeyi dayanamaz helede benim gibi seviyorsa

yazini okuyunca birden kendi babami düsündüm ve yine icimden aglamak geldi....
onu kaybetmek istemiyorum..

sevgilerimle......

Tonton amca için temennilerinize, desteğinize teşekkürler.

Sende beni şiirinle akşam akşam ağlattın Batınca ama olsun ihtiyacım varmış demek ki
Babana, hepimizin babalarına, tüm ailemize........ Allah sağlıklı ömürler versin.
Güzell sarı güllerle gelmişsin, sağol canım benim.

canim benim seni üzmek istemedim
birdaha aglatmam seni söz. sana gülmek yakisiyor....

suan bir beste üzerinde calisiyorum ve en verimli zamanlarimdan birindeyim sanki.
bu günlerde icimden bir ses bana LEYLA VAKTI yada GECE GÜNESI diyor nedendir bilmiyorum.
galiba bunlarla yola cikmam gerek. basarili olurum insallah.....

Her ikisi de çok güzel. bestenin gidişatına bağlı sanırım ismini oturtman
Bir de dinleyebilseydim ne güzel olurdu. Başarılar diliyorum Batınca

Bugün geç girince siteye, ne kadar özlediğimi bir an önce buraya kavuşmayı istediğimi görünce............ İlk siteyi keşfettiğimde şu yazımı hatırladım ne yine paylaşmak istedim
Haydi bakalım doğrumu

Siteye bir gece ansızın giriverdik. Gözünüzün alabildiğince kocaman bir yer.
Semt desem değil, şehir değil, daha büyük sanki bulamadım. Adını da siz koyun artık.
Anahtarı da elime verdiler, istediğin gibi gir gez. Önceleri ürkek “ olur mu canım “ dedim.” Olur olur herkese açık oku işte “ dalıp okuyorum.

Ama çok güzeller bayılıyorum, nerden bulmuşlar. Fotoğraflar , şiirler, hikayeler...
Çoğu da genç, kızlarımızın Dertleri de var kocadan, kaynanadan yana.
Bir kaçını okuyorum, hemen yorumluyorum. Önceleri hızlı takipteyim, ne sunacaklar bu gün diye. Mecburmuşum gibi yorumlamaya. Yazmasam ayıp olur sanırdım
Yazma çık işte, zaten rap diye dalmışız içeri, iki dört karalayayım söz, bundan sonra beğenmediklerimden hemen çıkarım....Ne mümkün...

Bazen ikilemde buluyorum kendimi, aynı dışarısı gibi. Tartışmalar, protestolar, atışmalar. Yandık, haksızlığa gelemem ben. taraf tutarım, kim haklıysa.
Sana ne işine gücüne bak sen. Ama tanımıyorlar birbirlerini....Merak etme kanki olurlar az sonra, genç onlar...Ben geziniyorum bayıla bayıla...

Ay! Türkçemiz de bozulmuş ne hale gelmiş. Amma acelecisin, çıkar bir dur diyen, sen bir dur, karşıma.Tek tek köşeler çıkıyor. Ne köşesi bu deyip dalıyoruz köşelere. Aman da aman o ne güzeller... Dışı gibi, iç ide güzel. Bunlar çoğalıyor daha gezemeden. Çoğalsın daha iyi ya , seçme şansımız olur.
Yeni köşeler, din terbiyesi üzerine eğitim verir gibi, gayet hoş bir sükûnetle kuruluyor. Ama ben oradan çıkamıyorum. Huşu içinde okuyorum.

Artık daimi komşum oluyorlar seçtiklerim. Ve tüm komşularım,tabi ki bana verdikleri değer kadar, daimi komşularım.
Gerçekten de öyledir ama gidersin, gelirse tekrar gidersin. Hep sen git olur mu?

Öğreneceğimiz ne çok şey varmış onu öğrendik. Her girdiğimiz yerden dolu dolu çıktık.
Yöre yemekleri, Atatürk hakkında bilmediklerimiz, dini bilgimize neler katılmadı ki...İkimiz de mutluyuz ertesi günü iple çekiyoruz artık.

Yeşilimin duyguları

Artık bahçeler yok, geyikler ve fanatik kulüpler var arada ziyaret ediyorum.

Siteye ilk girdiğim günlerde ki hislerim hiç değişmedi....Bazı şeyler değişti....
Kimler geldi kimler geçti....İz bırakanlar.....
Yenilerle tanıştık, buluşmalar yaptık, fotoğraflarından tanıdık kimilerini. Çok çok çok sevdiklerim, vazgeçemeyeceklerim.

İyi ki gelmişim, hiç pişman değilim................Ben bu siteye aşığım aşık. SAYENİZDE

senin yazdiklarini okuyunca bende bu siteye asik oldum yesil melegim....
alisganlik yapiyorsun sonumuz hayir olsun:)

bu arada elin nasil oldu?
veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
yesilim saat kac:)))))))))))))

halami öp yerime. niye diye sorarsa hic delinin biri öp dedi dersin:)
senide öptüm
saygilar yesil melegime.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…