Yeşilim'in günlüğü

yesil melegime hayirli ramazanlar,

bu sira cok giremiyorum buraya. is bitmiyor sorun cok ama allaha sükür.
sana yazmayi özledim...

nasilsin?

sevgilerimle....

Teşekkürler ank o güzel dileklerine Bende sevgilerimi yolluyorum

batınca, gerçekten seni merak ediyorum her gelişinde uğramana çok seviniyorum.
dodo'yu seni çok öpüyorum

Nedense aklıma fuar takıldı..Eylül girince serinlerdi İzmir

Sıcak ve yakıcı, aklıma İzmir Fuarı geldi
Fuar benim için kafa dinleme yeri idi..15ağustos-15 eylül arası fuar günleri kalabalık,çekilmezdi ama eğlenceliydi... Diğer 11 ay bizimdi fuar..Sakin temiz mis gibi ..Ağaçlar,yeşillikler,çiçek kokardı...
Evimizin karşısındaydı 26 Ağustos kapısı..İki yıl kadar oturduk
fuarın içinde mini golf sahası vardı ,oynardık bol bol..
Hayvanat bahçesine uğrardık mutlaka..

O yıllarda okuyup,gazeteci olmak isterdim..Fuarda dolaşırken,yalnız başına oturanların neler düşündüğünü,neden orada banklarda yalnız başına oturduklarını merak ederdim.. “Ah! biraz büyük olsam da gazeteci kimliğimle röportaj yapsaydım” derdim kendi kendime...

Yine bir gün üç arkadaş göl gazinosu çevresinde dolanırken bankta bir kız gördük...İki elini yüzüne kapatmış öyle ağlıyor ki....Çok üzüldük ..Mutlaka sormalıydım ağlama nedenini...Okuyup gazeteci olacağız ya, ne zamandır fırsat kolluyordum birilerine soru sormak için...
Önünden geçerken önce ders çantamı, ardından kendimi yere, kızın ayaklarının dibine atıyorum ...Kız şaşkın, bu nereden çıktı, düştü diye..Bana yardım ediyor,arkadaşlarımla beraber bankta oturuyoruz
Oradan buradan konuşuyoruz ama hep o sorular soruyor, biz de az önce ağlıyordu ya,üzüntüsünü azaltmak için anlatıyoruz...Okulumuzu,ailelerimizi, neden fuarı sevdiğimizi,mini golf oynadığımızı..“Burası güvenilir mi” diyor...“ Tabi ki” diyoruz.

Artık biz sorular sormalıydık..Üç arkadaş hangimiz başlayalım diye bakışırken..“Ben gazeteciyim, röportaj yapıyorum Fuardaki yalnızları merak ediyorum. Dertliler mi,güvenilirler mi, şüpheliler mi, zor oluyor ama oluyor” Demez mi..Aynı bizim olmak istediğimiz gibi...

“Az önce ağlıyordunuz..” diyoruz..“ Biri vardı günlerdir takipteyim,dikkatini çekmek içindi. Hep buralarda bakalım kimmiş merak ettim ama sen düşünce işi bozdun bak gitmiş.” dedi

Bizde gerçeği anlattık gülüştük...
Adını bile öğrenemediğimiz kızın, gerçekten gazetecimi, bizim gibi gazetecimi olmak istediğini hiç bir zaman bilemedik. O her şeyimizi öğrendi gitti... Bir kez bile ne gördük ne rastladık.
Ama yıllarca hep andık,güldük..

Yeşilimin anıları

Hepinize gününüz aydın olsun ...diyeceğim, sindirmiyorlar ki iyi olmayı

İyi kalksanız yataktan, heberler feci insan etkileniyor işte...
Şehitlerin acı haberleri, trafik kazaları, anlaşılmaz politik davalar, pahallılık, yoksulluk, cinayetler....
Sabah sabah her kanalda gözümüze, kulağımıza zorla sokulan haberler

Hepsinin tuzu kuru. sunucusu, habercisi.... Haber yapılması gerekir bazı yardımlara ulaşmak için, ancak bu kadar da aleni, aşağılayarak yardım yapılmaz ki.
Eskiden yapılan yardımları açıklamak ayıptı, gizli yapılırdı....Usul öyledir.

İftar yemeği kuyrukları, tüm TV kanallarında. İnsanlar gizli, utanarak yiyorsa, kafasını çevirene inadına, zorla mikrofon tutmak....

Bilmiyorum nerelere gidiyor ülkem... Biz milletçe bu kadar görgüsüzce yardımlaşmazdık

Daha neler neler yazmak isterdim bir bilseniz ...Biliyorum sizin de içinizden geçenleri

Bu gün İzmir'in kurtuluş günü Kutlu olsun

Zaten unutamam bu anlamlı günü, aynı zamanda annemle babamın evlilik yıl dönümü
Sorardım " ben Nisanda doğmuşum 7 aylık mıyım " diye
" Sen çok karışma bilmezsin " derlerdi
Sonraları anladım, babam annemi kaçırmış ya... Aileler istemiyor diye benimle işi kolaylaştırmışlar :mymeka:

canim gazeteci yesil melegim:)

nasilsin? halam nasil oldu? onu öp yerime. allah onu seni ve aileni korusun....

merak edildigime cok sevindim. giremiyorum zaman bulamiyorum.
yapmak istedigim okadar cok sey varki ama yapamiyorum bazen:)

gücümmü yetmiyor yoksa sabrimmi yetmiyor bilmiyorum..
icimden soluyorum su ara göz yaslarim bile yetmiyor....

acilar zamansiz geldi bu sefer hazirlikli degildim:)
ama en iyi ilac gülmek. evet inatla hayata gülmek:)))

her ne olursa olsun hayat yasamaya deger dimi?:) ailem icin deger....

dodom cok iyi:) hizla büyüyor benim biricik askim:))) ayaga kalkabiliyor artik:)
kalktiktan sonrada bana bakip gülüyor (annecim bak ben nelerde yapabiliyorum) der gibi:)))))

fazla giremesemde aklimdasin canim benim...

seni gönülden seviyorum yesil melegim....

Sonraları anladım, babam annemi kaçırmış ya... Aileler istemiyor diye benimle işi kolaylaştırmışlar
:roflol:sende sevenleri,birleştirmişsin işte ne güzel :roflolhh bütün zincirler kırılmış :lepi:
izmirin kurtuluşu onlar için ikinçi bir sevinç kaynağı olmuş.

Yardımı gizli yapsa reytingi kim yapacak Yeşilim.Tabii ki hayır gizli olmalı.Hani derler ya:Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek.Onlarınki zaten reklama giriyor.Bunun adı yardım değil.Kesinlikle de sevabı falan yok.Benim kızım 5 yıl okudu ilkokulda sınıfın fakiri kim bilmedik.Vardı ama yalnızca öğretmeni biliyordu.Toplanan paralardan her aktiviteye katıldılar.Ama biz sınıfın fakirini asla bilmedik.....

Batınca probleminiin ne olduğunu bilmiyorum üzüldüm ama senin üstesinden geleceğini biliyorum
"hayat herşeye rağmen güzel ve yaşamaya değer" demişsin. İşte budur. inişleri çıkışlarına rağmen hayat güzel.
Halam iyi sağol canım...Az sonra babamla hastaneye gideceğiz yatışını yaptık. .. Hayırlısı ile dönüşte bize getireceğim iyileşince evine gidecek ...
Yüzünden gülücükler eksik olmasın. Sen Dodoma iyi bak onu öp....

İrnam, ben onları birleştirmişim ama ayrılışlarında, barıştırma girişimlerim başarısızdı...

Realist, bizler yardımların gizliliğinden yanayız. Şimdiler de maalesef dediğim gibi görgüsüzlük almış başını gidiyor ..gidiyor da, elbet bir gün bir yerlere toslayacak.

Hepinize ....Herşey gönlünüzce olsun.

yeşilim ikilemi okudum canım çok etkilendim,çocuk ruhunla bile ne kadar güçlüymüysün,hayranlığım bir kez daha artı.
babanızada açil şifalar diliyorum,tez zamanda aramıza dönmen dileğiyle boncuk gözlüm.

Şükürler olsun herşey yolunda gitti babam iyi, şimdi hastanede yatıyor.
Ne zor şeydir ameliyattan çıkmayı beklemek. Aman Allahım dakikalar, saatler geçmek bilmez
ta ki odasına gelene kadar

İlginize teşekkürler, sağlık, huzurlar ve neşe diliyorum. Hepinizi kucaklar öperim

Yeşilim tekrar geçmiş olsun
Bende sizi öpüyorum
İyi geceler

canim yesilim..babanin ameliyatinin basarili gecmesine sagligina kavusmasina gercekten cok sevindim..seni özledim.hem de cokk.

Yeşilim tekrar geçmiş olsun
Bende sizi öpüyorum
İyi geceler

Babana acil şifalar diliyorum yeşilim senide çok öpüyorum. geçmiş olsun

canim yesilim..babanin ameliyatinin basarili gecmesine sagligina kavusmasina gercekten cok sevindim..seni özledim.hem de cokk.

Hepinize teşekkürler, yarına kısmetse evimize çıkacağız.

Bende sizi seviyorum.... Kucaklayıp öpüyorum Şeniz a.s.

yesil melegim,

babana acil sifalar diliyorum. Hersey yoluna girdi cok sükür. Insallah birdaha hic beklemezsin ameliyathanelerin önünde canim benim baba sevgisi baskadir anliyorum seni.
ona bol bol saril ve sevdigini söyle bu sanada onada iyi gelicek....

sanada dünyanin tüm güzelliklerini diliyorum sen gercekten iyi bir dostsun yesil melegim.....

benim icinde endiselenme güzel arkadasim. sanirim bu probleminde üstesinden geliyorum:)

dodom cok iyi hizla büyüyor:) bugün ona kücük bir top aldim ve ilk defa bir oyuncakla bukadar oynadigini gördüm, evirdi, cevirdi, azina aldi, düsürdü, pesinden emekledi:)))))
görmeliydin cok sekerdi...

seni kocamaaaan öpüyorum ve tabiki dünyanin en tatli dakik halator umuda öpüyorum...:)

dododa öpüyor uykusunda:) suan uyuyor:)

Yeşilim geçmiş olsun canım.Allah babanızı sizlere bağışlasın.Umarım tez zamanda iyileşir.

Evimizdeyiz..ne güzel şeymiş evde olmak ...
Zaten evden çıkmayı sevmiyorum, hep anlatıyorum ya oyalanacak o kadar güzel uğraşlar var ki
Kitap okumak, gazete çevirmek o matbaa kokusunu hissetmek... Netten de okuyorum bir çok gazeteyi, o tadı vermiyor...
Biraz el işi, ev işi, ütü, çamaşır, temizlik siteye dalış yapmak derken vakit geçiyor
Allah korusun ben başka yerlerde, başkasında yapamam. Kendi evimde çok rahatım ...
Saat mefhumu yok, karışan yok, gittin geldin diyen yok aman aman ...:Saruboceq:
evim evim ..
Sanırım herkes benim gibi düşünüyordur

Batınca canım benim, o güzel düşüncelerine, dileklerine teşekkürler. Her zamanki gibi Dodoyu, seni öpüyorum. Herşey gönlünce olsun. Hiç birşeye üzülme, dert etme ileride üzerine yapışıp kalıyor o dertler... Dodonun çok çabuk büyümesini izlemen kadar başka mutluluk yoktur. Sende onu kucağında, sevgi dolu büyüt tatlım sonra çok ararsın öpmek, kucaklamak için ama utanıp gelmiyorlar herşey çocuklukta kalıyor. ......:uhm:

Realist, babam şimdi iyi, tüm dileklerin için sağol canım benim. Sen sitede benim ilk göz ağrımsın biliyorsun:teselli:
Seni de kucaklar sevgiyle çok çok öperim..
Batınca, Realist uzatın yanaklarınızı Şeniz

Realist, babam şimdi iyi, tüm dileklerin için sağol canım benim. Sen sitede benim ilk göz ağrımsın biliyorsun:teselli:
Teşekkürler canım.Sen de benim için öylesin.Okadar çok konuda aynı fikirdeyiz ki sanki ruh ikizimmişcesine!.....
Hani şu okumayı netten yapamıyorum diyorsun ya!...Ben de aynıyım.Bir iki roman indirdim netten okurum diye.Olmadı sildim.Kokuyu hissetmeliyüim.Kitabın sayfalarını çevirmeliyim.Ve bir sandalye üzerinde değil de yatarak,oturarak,canımın istediği her pozisyonda okumalıyım....
Neyse baban iyidir umarım. En kısa zamanda ayağa kalkar inşallah!....
Benim bba iyi çok şükür.Ama insan yaşlandıkça daha çok bağlanıyor köklerine herhalde.Allah acılarını göstermesin uzun bir süre inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…