Yeşilim'in günlüğü

Ank teşekkürler canım, her gelişin için ayrı ayrı teşekkürler.:1hug:

Şöyle bakıyorum da etrafıma, herkes herkese dostum diyor kolayca, şaşıyorum. Ucuzlamış dostluk lafı öylesine ağızlarda sakız...

Ucuzluk başlamış, almış başını gidiyor, hiç inmiyor vitrinlerden, ne yaz ne kış. Alıcı yok ne yapacaklar, indirim diye satacaklar. Alan alacak kalan pazarlara düşecek.
Giysilerin ilk vitrin serüvenleri 10 taksit peşin fiyatına..Cazip tabi ki öde öde aylar geçmez gene de alırız...
Ona rağmen, hemen indirim günleri başlar. Elde kalanlar ucuzluğa, oradan pazarlara..Kalanlar çoğu kez 32-34 beden...Sen ara dur pazarda bol beden...Ama ucuz, çok ucuz. Alayım da zayıflar giyerim...Zayıflamak mı??? Hiç giyilmez birikir durur dolapta...

Sebze torbalarından çok kendimize, çoluk çocuğa, hatta eşe dosta. Ucuz ya, bir sürü giysi torbaları...Uysa da uymasa da...Hatta sebze meyveden kısıp almaz mıydık ? ıvır zıvır..

Bahane de hazır, çocuğun yediği helal, giydiği haram...Vitrin parasına yazık, pazarlar ne güne duruyor...Kendimize aldıklarımızın da modası geçecek, ucuz olunca giy at...Gözümüz doymazdı bir tishirt daha ay! bu da güzelmiş...

Artık almıyorum pazarlardan yıllardır...

Şimdilerde vitrinler yaz, kış daimi indirimde...Pazar fiyatına 2 alana bir bedava..Dahası da var 10 ay taksitle ...
Çok ucuzluk var çok...Ucuzluk her yerde..

Ama herkese dostum deme....Dostluk o kadar ucuz değil.

İyi, güzel, sağlıklı haftalar diliyorum :Saruboceq:

ablacığım anlatımın gayet hoş çokta iyi mesajlar vermişsin

''Şimdilerde vitrinler yaz, kış daimi indirimde...Pazar fiyatına 2 alana bir bedava..Dahası da var 10 ay taksitle ...
Çok ucuzluk var çok...Ucuzluk her yerde..

Ama herkese dostum deme....Dostluk o kadar ucuz değil.''

Bahane de hazır, çocuğun yediği helal, giydiği haram...Vitrin parasına yazık, pazarlar ne güne duruyor...Kendimize aldıklarımızın da modası geçecek, ucuz olunca giy at...Gözümüz doymazdı bir tishirt daha ay! bu da güzelmiş...

Ayrı yeten fazla gelen kıyafetleride ihtiyacı olan kişilere veriyorum

Kalbimizin hemen yanımıdır yeri ; tüm eylemlerimizi inceden inceye süzen bir damarımızmı. Yoksa beynimizin kıvrımlarından birimi tüm hesapların yapıldığı. Sesi nasıldır, kulağımızmı duyar, beynimizmi sinyallerini yollar gizliden gizliye, kalbimiz mi sızlar.
Herkesin varmıdır bir beyni bir kalbi olduğu gibi bir de vicdanı. Vicdan ruhumuzun mu, bedenimizin mi bir parçası. Yoksa vicdan bir oluşum mu herkese göre değişen, gelişen, başkalaşan yada nasırlaşan. Yok olduğunu düşünemiyorum var olan birşey yok olamaz çünkü. Ya susturulur yada başkalaşır.

Aman sende karışık şeyler bunlar düşünme ! Duyma !
Huzur Huzur Huzur...
Çarşıda pazarda satılmıyor değil mi ?

Fani dünyada bulduğun mutluluk, huzurdan geçer onun yoluda vicdan rahatlığından.
Kötü olmak kolaydır, iyi olmak zor bugün duyduğum ama daha öncede bildiğim bir söz.
Düşünme İnanma Seçme Ve Karar Verme
Ah bunlar benim sayıklamalarım, hastayım ateşim var sanırım.
Anlaşılmıyorsam yeşilim...
Seni sen yapan bir vicdanın var. Ne güzel yaşıyorsun onla söyleşerek dertleşerek tanıyarak onu biraz daha biraz daha düşündürerek, inandırarak. Ve sığınarak.

Güzel yaşıyorsun güzel be yeşilim ! İnsanca... Vicdanlıca..

Bende uyanan hisler ve sevgilerimle.Şeniz

Smhsmh, Ank ve Camdankalp sağolun
Camdankalp gözlerim seni, yorumlarını arar oldu biliyorsun...gelmez gelmez de gelince koyarsın böyle virgülden sonra noktayı...

Verdiğim en büyük değer vicdandır. Merhameti olmayan insanlarla işim olmaz, inan hiç olmaz
Bana manevi bir şey vermez, vermediği gibi benden alır gider, giderken arkasına bile bakmaz vicdansız..Sevgiyle kalın.

Üç gündür Antalya serin, püfür püfür uyuyoruz nasıl da özlemişim.
Geceleri şöyle tüylerim diken diken, üşüdüğümü hissetmek ama biliyorum sonra yine ısınacak, pastırma sıcakları mı neymiş adı. Neyse ne.. Bize biraz da olsa nefes aldırdı ya Şükürler olsun.

Hepinize güzel bir hafta daha diliyorum a.s.

Canım arkadaşım..Şu günlerde ona o kadar ihtiyacım var ki!
Daha önceleri yazıp paylaşmıştım sizinle, yeni arkadaşlarımla da paylaşmak istedim

Çocukluğundan başlayan dini terbiyesi çoğumuza örnek oldu. Asla hurafeleri benimsemedi, benimsetmedi
Ailesinden öğrendiği gerçek dini bilgileri,kutsal kitabımızdan şaşmadan,kafamıza takılanları sorarsanız o kadar güzel anlatır ki.. Onun o engin bilgilerini yozlaştırmadan, aktarması için özlemle beklerdim. Nasıl bir gönül ki özlenen, yolu gözlenen..

Aile, aile çok önemli. Bazen ne ekersen onu biçemezsin ama onun ailesi ekmiş ..Aynen de biçmiş.. Gönlü güzel .Gönül güzel olunca, her şey güzel ..

Sanki dertler onu es geçmiş (Dert kendiliğinden gelmez sen davet edersen gelir )der.
Eli öpülesi babası, yanakları sıkılası anası.. İçlerinde hiç mi fesatlık olmaz ...Onlarda olmaz. Kötü tohum değiller . Bu günlere huzur içinde gelmeyi başaran nadir insanlar. Evlerinde sessizlik hakim ama huzur dolu. Sadeliklerini yokluk sanırsınız. Görgü, kültür, mütevazilik sizi şaşırtır. Arınmışlar her şeyden bu zamana inat
Koşa koşa gidip, asla dönmek istemediğiniz o huzur dolu evi Allah nazarlardan korusun

Yeşilimin anılarından

benim canım çok sıkkın bir derdim var desem yalan olur çünkü bin derdim var ama hala gülmeyi güldürmeyi unutmuyorum anlayıştan taviz vermeden herkesin her zaman yanında olmaya çalışıyorum ama kim benim gerçekten yanımda bilmek istiyorum!
ben nedense kimseden kötülük art niyet beklemiyorum çünkü ben yapaılandan ders alamıyorum kahreden nerde varsa onu yaşıyorum .
Ya hani derler ya herkes kendinden bilir işi die gekçekten öle mi?eğer gerçeklten öyleyse ben çok ii şeyler biliyorum ve kendime teşekkür ediorum.ağzına canına ruhuna eline sağlık...

Son düzenleme:
Yeşilim şu arkadaşının adresini versen de biraz biz de huzurla dolsak!..........Gerçekten eşi bulunmaz bir yaşantı.İmrendim doğrusu!..........

Kocaman günaydınlar olsun sizlere
Bugün çok iş var evde malum bayram yaklaştı
Perdeler yıkanıp asılacak temizlik var
Herkese kolay gelsin

Yeni bir günü geride bırakıyoruz zaman ne çabuk geçiyor işte bayram yaklaştı

Bayram işleri, mecburi işler.... Zaten rutin yapılanlar var

Yorulup bayrama hasta giren arkadaşlar tanıyorum

Her gün yaptın mı zaten iş az olur. İllâ perdeleri, camları, halıları, koltukları bayram için biriktirmeğe ne gerek var. Bazıları ne güzel yavaş yavaş dip, bucak yorulmadan yaparlar işlerini oh!
Temizlik bitince, birkaç günlük bayram öncesi yemeklerimi, tatlılarımı yaparım.
ziyaretlerden eve gelişlerde rahat oluyor. Çıkar ye.

Sizlerde sakın kendinizi yorup hasta etmeyin. Bayramın tadını çıkarın

Eskisi gibi tatile gitmeyeceğiz, büyükler şimdi bizde onları rahat ettirmek zamanı
Çocuklarımız bir yerlere gitmezlerse, ziyarete gelir. Giderlerse önceden bayramlaşırız

Ne yapalım artık zaman değişti.

Hayat onların.... Kararları onlar verecek.... Bir zamanlar, bizim kararlarımıza uydukları gibi

Hepimizin bu mübarek kandili hayırlara vasile olsun.
Dualarınız kabul, her şey gönlünüzce olsun

Şehitlerimize, Allahtan rahmet bizlere , yakınlarına sabırlar diliyorum.

,

Asker yolu gözleyenler ,,,, Allah sağlıkla kavuştursun

Yine takıldım nostaljiye. Bilmem nedendir bayram önceleri ve özel günlerde böyle bir duygusallık yaşıyorum

Sanırım bir daha geri gelmeyecek o güzel, günlerin ardından sadece hüzün

Aslında şimdiki gençlerin yaşayamadığı kadar çok şey görmüş, çok şey yaşamış bizler daha şanslıyız.
Yokluğun ne olduğunun bilincinde yaşamış azla yetinen bizim jenerasyon daha çabuk olgunlaşmış adımlarını daha temkinli atar olmuştu

Şimdikiler öylemi ya... Armut piş, ağzıma düş. Onlarca yüzlerce, binlerce alternatif... Seç seç al ucuzu, pahallısı. Çabuk elde edince anlamı kalmıyor alınanların

Birçoğumuz gibi, çocukluğumuzda yeni alınan ayakkabılarla yattığımızı düşünürsek, o hazzı hâla anıyorsak demek ki mutluymuşuz.

Tatmin olmuş duygularla, herşeyin kıymetini bilen bizler, sanırım şimdiki zamandan huzursuz, mutsuz nedenlerini bilen ama umudunu yitirmeden adımlarını temkinli atmayı çoktan öğrenmiş şanslı nesiliz.

Kim ne derse desin, bizleri çabuk olgunlaştırdığı için güzel anılar hatırlanmaya, şanslıymışız demeye değer.

Çok güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum

ellerine sağlık ne güzel döktürmüşün herkese hayırlı bayramlar dilerim
Kim ne derse desin, bizleri çabuk olgunlaştırdığı için güzel anılar hatırlanmaya, şanslıymışız demeye değer

Yeşilim iyi akşamlar....
Bugün doğum günüm benim
Kızım ve eşim bana hediye almışlar .
Çok mutlu oldum bugün
Pastamızı yedik çayımızı içtik
Daha ne isteyim ben
Önemli olan huzur değilmi zaten

canım ablam sayfalar sırayla geçti yüreğimden ,sonbaharın verdiği içimdeki huzur senin anlatımınla bir kat daha huzur buldu , dile getirmek ne mümkün ,ALLAHım hiç bozmasın içindeki huzuru içimizdeki huzuru, korkuyor insan gelip biri bozacak diye sakınan göze çöp batar misali, sağlığın hep seninle olsun ,huzurun kalbinde ,sıhhatin bedenini terketmesin ,sende bizi bırakma ,
ALLAH ım tüm sevdiklerini korusun ,babacığını sağlığına sıhhatine kavuştursun ,
öpüyorum ablam , ben hep buradayım huzur dolu yeşilim ablamda ....

Esmer güzeli, Ank, Berfin her uğramanız için kocaman sevgi ve öpücükler, sağolun canlarım

Şaşırdım kart ve mektup alınca bir o kadarda sevindim
O kadar zarif yazılmış ki eskiden olduğu gibi
Özlemişim yazışmayı ...Mektup alıp yollamayı
Hemen cevap yazdım kart olarak cep telefonundan çekmedim, aynen geldiği gibi
Dedim ya özlemişim, kartı güzel bir yere koydum gelip gidip bakıyorum...

Şimdi birçok gelen mesajları cevapladım ne kadar anlamsız buluyorum cep telefonundan mesaj.
Ama çok rahat, kolay ve daha ucuz bence, hakkını yemeyelim tık tık tamam.

Daha eskilerde telgraf vardı şimdilerin bilmediği. Güya çabuk ulaşırdı karşı tarafa nerdeeee! yine de zaman alırdı

Cep telefonu öyle mi ya! Anın da görüntü, harika bir şey.
Hele hele İnternet...Söyleyecek, yazacak söz bulamıyorum
Bu nesil bazı konularda şanslı
Ama bizler eskiyi, yeniyi gören nadir şanslılardanız değil mi?
Anlatacak ne çok olay ve anımız var...

Daha nice yıllara hayırlı bayramlar diliyorum a.s.

Az önce boğa güreşi vardı haber kanalında... Sizinle hatırlayıp paylaşmak istedim

Aylardan kasım Havalar henüz soğumamış.

Madam “ Boğa güreşleri gösterisi var gidelim mi “ diye soruyor
Meraktan gidiyorum... Gitmemiş, görmemiş demesinler diye. Sanıyorum ki bu kez kansız gösteri... Üç beş dönüp alkışlanacak... Gösteri ya!
Otobüs otobüs turist orta yaş ve üzeri...Gençler gitmeyip protesto ediyorlarmış..
Arenaya girip yerimizi alıyoruz...Çok kalabalık çok..

Önce Pikador (At üzerinde, Boğaya okları saplayan,)...Sonra Matador herkesi selâmlıyor
Ve... Boğacık ..çıkıyor ..Zavallı tüm ihtişamıyla önce hava atıyor, eşeleniyor, dört dönüyor...
Kırmızılı Matadoru görene kadar...Hızını alamıyor, saldırıyor dönüyor kırmızının etrafında dakikalarca...
Pikador sinsice atın üzerinden, eliyle sallıyor uzun oku...Tüm arena Oley! Oley! 0ley!... Boğacık acıyla birkaç saldırı daha yapıyor Matadora...
Sırtındaki ok sallandıkça kanı akıyor, canı yanıyor... Bir ok daha yiyor sırtına....Oley! Oley! Oley!...
Dört beş oktan sonra Boğa hem kızgın hem hem acı saldırırken Matadora....

Ben kalkıp Türkçe tabiî ki bağırıyorum sanki duyacaklar gibi “Hayır Matadora değil Pikadora saldır, indir şu sinsi haini attan görsün gününü”
Bağırdığım anda Matador, zaten yaralı olan Boğaya,öyle bir isabet ettiriyor ki...Bağırmam heba oluyor...
Arena yıkılıyor sandım Oley! Oley! Oley!..
Boğacık oracıkta yıkılıyor, can veriyor..Birkaç kişi bağlıyor, çıkarıyorlar...Dışarıda,şölenle yemek üzere...

Boğayı arenadakiler öldürmüş gibi bir sevinç, herkes yanındakini tebrik ediyor.....Koca Boğanın çaresizliği, kalleşçe oklanışı, yıkılışı
Bir de bana dönüp sormazlar mı.. “Gördün mü?? Matador ne harika değil mi” diye...
“Aman gördüm, zavallı Boğacığın haince saldırılıp tuzağa düştüğünü gördüm.Ben saymam ..Matador teke tek dövüşseydi de görseydik. Hem ben gösteri diye geldim... Bilseydim”...

Gençler Boğa güreşini protestoda haklıymış, ne gösterisi ...Hain pusu, hainleri hiç sevmem ...Herkes gibi...Hainlerden nefret ederim..

Yeşilimin anılarından

ahhh bitanem.
o arenalar yokmu.bırak gitmeyi,tv.de bile gördüğümde dayanamadığım,içimin bulandığı,şiddetle nefret ettiğim gösterilerden biridir.hayvan döğüşleride bunların içindedir.ne deyim allah bu gibi güreşlerin sonunu getirsin dilerim.hayvanların sırtından,bi dolu rant sağlayanlar var.nasıl başa çıkılır bu acgözlü ve ,bir türlü anlam veremediğim zevklerine hizmet etmek için seyretmeye gelen insanlarla klava:klava: bilinmez.tartışılır heral.
canısı
baban,halan sendeler.allah kolaylık versin.iki hastaya bakmak kolay değil.yeşilim yardımcın yokmu.burdan babanın eşinede kızmıyor değilim hani.sağlıklı olduğunda iyi oohh ne ala.ama olurmu ?bu durumda adamcağız sanki temelli hasta değil ya şurda gecici baksan ne kaybın olacak sanki.yaa anlamıyorum yaa üstelik kocan bu adam allah allah.ama ama yeşilim
yani bizlerde genc değiliz artık .
bazen ; kendi adıma konuşayım.
elim ayağım tutmadığı,ev işi dahi yapası,gözüm almadığı anlar olur.eeee sende insansın sonucta.yaa tamam baban
aman sacmaladımmı bende bilmiyorum.da kızdım niyeyse
allah bir an önce her ikisinede şifa versin. sende, rahatlayasın canım.
biliyorum,şikayet etmiyorsun,etmemeliyizde babamız,halamız.bakıma ihtiyacları varsa mutlak bakacağız.ne bileyim işte senide düşündümde işin hiçde kolay değil.bol sabır be boncuğum çooooookkkk Şeniz

İrna, sıkıntılarımı anlamışsın, yardımcı olsa ne olacak bütün mesuliyet ben de. Temizlik için arada yardımcı alıyorum ama mesele farklı... Hiç kimsenin yanımda olmaması üzüyor beni. Biraz yanlarına alıp yükümü hafifletseler fenamı olur

babamın eşine gelince yorum bile yapmayacağım bir insanda merhamet yoksa sonradan hiç olmuyor.

Çok çok sıkıntılarım var. Hiç bir yere çıkmayınca, sitede nefes alıyorum sizlerle oyalanıyorum.

Sağol tatlım, beni anlamış uzun uzun yazmışsın sana sevgilerimi yolluyorum iyi geceler

Babacığım iyileşti çantasını alıp evine döndü ..Bir gidişi vardı gözlerimin önünden gitmiyor.
Dönüp dönüp, baka baka, el sallaya sallaya... Dön, gitme desem biliyorum dönecek ama halletmesi gereken işleri ve evde bir hanım var...Artık istemediği bir hatun.

Çok geç kaldı karar vermekte “olsun, hatanın neresinden dönersem kârdır” diyor.
İyi düşünmesi gerek diye ısrar etmedim kalması için
Çok kararlı, bir kadın kaç yıllık evli olursa olsun bakmazsa kocaya olacağı bu demek ki

Kararlarında hiç etkilemedim, karışmadım çünkü ne kadar kötü bir hatun olduğunu cümle âlem biliyor. Her şeyi bile bile yapıcı olmak komik olur. Sadece çok iyi düşünüp tahlil etmesi gerektiğini söyledim......
Ve gitti...Sinirlerim gergin, kafam karışık öylece baktım arkasından

Yarın yeni bir gün ve yeni bir hafta. Hepimize hayırlı olsun. Sağlık, huzur ,neşe, bolluk getirsin a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…