Yeşilim'in günlüğü

Sevgili yeşilim merhaba.
Babanızın iyi olmasına çok sevindim
Her evde yaşanan sıkıntılar değilmi
Yinede en iyi kararı babanız verecek
Şu an en önemli olan kendi sağlığı
Zaman her şeyin ilacıdır derler
Sevgiyle kalın :1hug:

Bayram sabahı ailemi aradım
Annemle görüştükten sonra telefonu babama verdi
Biliyorsunuz şu an için konuşamıyor
Sadece nefes alışverişini duyabildim
Bayramını kutladım
Daha fazla konuşamadım çünkü sesini duyamıyordum
Ağlamaktan konuşamıyordum
En sonunda kızım teli elimden aldı
O kadar kötü oldumki anlatamam

Gözlerini kapatıp ıh ıh ıh yapıyor aynı bebek gibi “yani çok sevdim, güzel olmuş“demek
En sevdiği yiyecekler muhallebi ve çeşitli kekler .Ver onlardan al tüm güzel duaları.
Yedikten sonra ellerini açıp hamdolsun diyor ya, işte bayılıyorum onun halamın şükürlerine. Her an şükür eder aza, çoğa... Canımın içi.

Bir şeyler almak için dışarı çıktım, her çıkışımda halama uğrar söylerim.
Beni uzun yola gidecekmişim gibi yolcu eder dualarla.....

Dönüşte bir kaza atlattım. İnsanoğlu tesadüfen yaşıyoruz şu memlekette.
Yanımdan geçen nakliye arabasının yan kapakları açıldı kulağımın dibinden geçti.
Nakliyeci durdu “abla bir şeyin yok değil mi “diye...

Bir şey olmadı ama sen kapıları niye kontrol etmiyorsun diye azarladım ...Özür diledi ...
“ Özürle olmuyor dikkat ister bu işler “ dedim gitti..
Elim ayağım salınmış durumda eve attım kendimi.

Halamın odasına gittim ona sarıldım Hiç bir şey demedim öptüm öptüm ... “ Dualarla ayaktayız “ :Saruboceq: diyeceğim merak edip “ ne oldu “ diye soracak....
Üzülmesin.... Sadece öptüm odasından çıktım

yeşilim çok geçmiş olsun canım gerçekten tesadüfen yaşıyoruz, sen ki halanı sevindiriyorsun dualarını alıyorsun,babana hayırlı bir evlat oluyorsun,zaten yazdıklarından kalbinin nasıl olduğu,iyi yürekli olduğun belli oluyor,Allah herzaman yardımcındır. Çok geçmiş olsun.a.s.

yeşilim çok geçmiş olsun canım gerçekten tesadüfen yaşıyoruz, sen ki halanı sevindiriyorsun dualarını alıyorsun,babana hayırlı bir evlat oluyorsun,zaten yazdıklarından kalbinin nasıl olduğu,iyi yürekli olduğun belli oluyor,Allah herzaman yardımcındır. Çok geçmiş olsun.a.s.

babanın iyi olup evine dönmesine sevindim.her ne kadar kalbi burukda olsa.yapması gerekenler var.her nusübette bir hayır vardır derler ya yeşilim,babanın hasta olması,gözlerini acmış bak.inşallah fikirlerini değiştirecek bişey olmazda,doğru kararı verebilir.ben bile tanımadığım halde yalancı hanımından negatif elektrik aldım.neyse seni daha fazla üzmeyim.
kaza geliyorum demez. canım benim,tabiki güzel gönlün seni ve cevrendekileri koruyor.çok gecmiş olsun.gecende ben tam hastane kapısında yaşadım buna benzer olay.üstelikte ambulans şöförünün hatasıydı.komşuyu götürmüştük.tam çıkışta ben komşumun kolunda,ambulans tabii durur vaziyette.biz gecerken, birden hareket edip az kaldı beni altına alıyordu,bizimde başka gececek yerimiz yokki başka yerden gecelim.öyle bi yere durmuşki kesmiş yani yolu.neyseki çığlıklarla,koluma çarparak kurtardık.
yanii bu kadar olur.tam has.kapısı önündesin be adam.insan sağa,sola,arkana bakar,korna çalarda öyle hareket eder bu arabayı.orası zaten kalabalık bir yer.hastası var,ağır yürüyeni,iki büklüm olanı yaralısı ayy ne bilim hastane işte.öyle hoooppp birden kalkınırmı.
ama etmediğimi koymadım adama.sende olduğu gibi özür üstüne özür.dedim başhekime şikayet edecem.amann bir korktu başladı duygu sömürüsüne.
- işte yeni işe girdim,kaç zamandır işsizim,çoluk çocuk aynı hikaye yani
sen bilirsin yarabbim diyerek ayrıldım.ama hala aklıma geldikce titriyorum.
mavi boncuk,aman aman sen kendini koru,bizim olduğumuz kadar,cevrendekilerinde sana ihtiyacları var.ihtiyacları olmasada varlığın yeter onlara.iyiki varsın,iyiki burdasın.

Saral, Ank, İrna canlarım.... Çok teşekkür ederim dileklerinize

Bazen Allah koruyor, bu benim yaptığım iyiliklerle ilintili değil canlarım, herkesin yaptığı şeyler. Benim bir ayrıcalığım yok gerçekten.

Çünkü zaman içinde isyanlarım oluyor ne yalan söyleyeyim işte o zaman kendimden utanıyorum ama o an ki isyanı yapmasam nasıl rahatlarım bilmiyorum.
Dualara sığınıyorum “Allah’ım beni sınama, sabırlar ver “diye

Babam avukatına gitmiş boşanma davası açmış, sanırım çok kararlı hayırlısı neyse o olsun inşallah
Bu yaştan sonra artık böylesi durumlar canımı sıkar oldu.
Bazen komik geliyor, bazen sıkıcı....
Her şey biz insanlar için..Hepimize ömür boyu sağlık, huzur, bolluk diliyorum :Saruboceq:

Onu, minicik bebeğimizi kucağıma aldığımda 40 yaşındaydım. Büyütürken tadını çıkardım ama ne tad anlatamam.
İnsan gençken kocaya mı, ailesine mi, çocuklarıma mı koşuşturmaktan, geçivermiş hayat ama torun öyle mi ya..

Canım benim büyümüşte beni Istanbullardan ararmış. Hatır sormak için.
Kocaman oldu "yerim seni "diyemiyorum sadece sevincimi çeşitli acaip sesler çıkararak....
O anlıyordur:):) bende onun gülüşünden anladım

Beni çağırıyor " elbet bir gün "diyorum

"Hala var diye değil mi? ama seni çok özledim "diyor

"Senin başında annen var ama halanın yanında kimse yok"

"Biliyorum anneannem yine de içimden geldi "

Umarım tüm evlâtlarımız bir ömür boyu hepimize hayırlı olurlar

Eşim hadi şöyle biraz yürüyelim dedi geçen gece aşağıda yazdıklarımı aynen yaşadık ve her geçen gün bazı insanların hiç değişmediğine tanık olduk

Onlar hepimizin canı

TV programlarının cıvıklığını seyrettikçe içim acıyor.Yüreğime bir kez daha teller battı.
Biz ŞEHİTLERİMİZE üzülüp, gözyaşı dökerken....Hiç bir şey yokmuşçasına,dansöz oynatmayı eğlence sanıp eğlenenleri......Komedi diye sululuk yapanları....
Nasıl içlerine sindirdiklerine hayret ettim.
Özellikle dolaştım kanalları.Çoğu,sanki sözleşmişler gibi,vur patlasın,çal oynasın...Neye karşı,kime karşı,neyi kanıtlamak için..“Siz vurun,bizim umurumuzda değil mi” Demek oluyor.Ama bizim umurumuzda

Biri diyor ki “Acımız büyük ama sanat matem dinlemiyor”..Senin oğlunu,kardeşini vursalardı,görürdüm ben senin sanatını.. Matem tutun demiyoruz ki.. Biraz seviye,biraz insaf,biraz merhamet
Şu günlerde bile,o saçma sabah ve magazin programlarına ara vermediler ya..Pes...Pes

Bu çocuğunu kaybetmiş anneyi,babayı üzülmesin diye,eğlendirmeğe gelen komşulara benzer.Olabilir mi,kabul edilebilir mi böyle bir şey..

Hafta sonu şöyle biraz yürüyüşe çıkıyoruz...Aman Allah’ım her yer dolu.Çılgınlar gibi Antalya eğlenceleri.
Eve dönüyoruz,TV açıyoruz rezalet..Acı bir rüya gibi..Kanlı günlerin gecesinde,ancak renkli rüya görüyor olabilirdim.İnanılmaz...

Yani o çocuklar kim için ŞEHİT oldular ..Siz diskolarda,şehitlerin ardından eğlenin diye mi..

O genç ŞEHİT çocuklar ,vatan için öldüler.
O genç ŞEHİT çocuklar hepimizin çocukları, kardeşleri, ağabeyleri
Bize ne oldu...anlamıyorum
Grevlerin,davullarla,zurnalarla halay çekilerek yapılmasını anlamadığım gibi.

Bu benim isyanım

canım arkadaşım ne güzel duygularını anlatmişin ben de kan ağladım ölen gencecik askerelermize ama bu kanalllar veya bu eylenceler kime kime ya bu vatan ağlarken nereye gidiyoruz bizzzzzzz

Yeşilim;,uzun zamandır uzun zuadıya derler ya,işte o şekilde yazamadım sana.Öncelikle geçmiş olsun canım.Allah görünür görünmez kazalardan korusun.Eskiler dünya dua üzerinde duruyor derler.Hakikaten öyle!.
Babana geelince ne yaalan söyleyeyim sevindim.Darısı benimkinin başına!!......
Ama bir de şu var ki sinirleriini sağlam tut canım.Bu bir müsabaka.İkinci raund senin için kolay olmayacak.Her ne olursa olsun o bayan bu evliliğinin bitmesinden seni sorumlu tutacak.Allah yardımcın olsun ne diyeyim.......Sen çok güzel şeyleri haakediyorsun ama insanlar acımasızsa bu senin ssuçun değil!....
Şehitlerimize gelince birşey demek istemiyorum.Herkes aynı şeyleri düşünüyor çünkü...
Ama bir şeye takıldım.Tahriklere kapılmamalıyız.Zavallı yaşlı adam akşam haberlerde "Bir oğlum asker,bir oğlum dağda.Korkuyorum ikisi karşılaşırsa ne olur" diyordu..
Yani PKK nın amacı belliBu ülkede kaos yaratmak.kürt vatandaşlarla bizim aramızı açmak.
İsttiyorum ki herkes anlasın her kürt vatandaşımız pkk değil.Ama her PKKlı bir vatan haini!...Kana susamış gözü dönmüş adi bir canavar

Realist, tazdıklarının tümüne katılıyorum tümüne babam ve şu cümlene"her kürt vatandaşımız pkk değil.Ama her PKK lı bir vatan haini!." ellerine sağlık ilk göz ağrım

Bu sabah madam aradı kardeşimde kalıyor biliyorsunuz çok az görüşebildik İspanya'ya dönmeğe karar vermiş onun haberini veriyor

" Biz ne zaman görüşeceğiz dedim "

" Az sonra geliyorum "dedi

Geldi, kahvelerimizi içtik onu dışarı yemeğe götürdüm oradan kalkıp o güzel parkımıza gittik dolaştık, her zamanki cafede oturduk. Sobet sohbeti açtı Neden dönmek istediğini sordum.

" Oralara artık çok alıştığını, seneye sağlığı elverirse yine gelebileceğini ev ev üstüne olmadığını evini, oğlunu özlediğini " vs..vs...

" Karar senin nasıl istersen " dedim ama içim burkuldu, üzüleceğimi hiç sanmıyordum
O da yaşlandı gitmek var bir daha görüşememek var. Belli etmedim ama kötü oldum ya!
Birden kalktım herkesin içinde onu öptüm sarıldım sarıldım.

Fotoğraflarını çektim.. Sonra yürüye yürüye bize geldik.. Akşam yemeğimizi de yedik....Kardeşim gelip alana kadar sohbet edip oturduk....

Onlar gitti ben doğru gerçek günlüğüme, içimden gelenleri yazdım da yazdım

Farkında mısın yeşilim sen fazlasıyle duygusal oldun.(Benim gibi)Yaşlanıyormuyuz ne?

Valla güldürdün beni Realist...Bu yaştan sonra duygusallık hat safhada ama aptallığa yer yok asla, biliyorsun anladın sen onu :):)

Bu gibilere hiç yok

Arkadaşım dostum, bana “ bir derdim ” var deyince, dinledim ve ona kızdım. “ Bu da dert mi “ diye... Bozuldu, bozulsun. Mademki dert sanmış bana açmış, derdinin dert olmadığını kapris yapıp dertlendiğini bilmeli

Hayatta ne dertler var dermansız Oğullarını şehit vermiş, kazalarda yakınlarını kaybeden aileler... Yoksulluğu kader sanıp sinenler....Katil, hırsız evlât acısı ile yananlar
Amansız hastalıklarla uğraşıp sağlık arayanlar

Şimdi bana kuşu ölmüş birinin, acısı hafif geliyor
Bende aşırı hayvan sever, çevre severim. Ama önceliklerim vardır sonra kuşu, börtüyü böceği daha neler............... Bir derdi varmış......

Bak bu konuda da sana katılıyorum Yeşilim.İnan bana ülke bu kadar şehit vermişken şu kağıt israfı konusunda biryerlere baskı yapsak bile kimse ciddiye almayacak gibi geliyor bana.Hele ki dün İstanbul'un göbeğinde yakalanan canlı bombaya ne demeli.Azıttılar yine!...
Hani geçen seferki operasyonlarda bitiyordu bu terör belası.Hala aynı şeyleri yaşıyoruz tekrar tekrar..
Aklıma şu söz geliyor Yeşilim:Tarih tekerrürden ibarettir diyenler,yaşananlardan ders almayanlardır...
Yaa , işte böyle.Ne yaparsın kızma onlara da!...Demek ki onun canını da kuşunun ölümü acıtmış.Hatta hiç kimseye kızma.Kızmak onların düşüncelerini etkilemiyor sonuçta.Evet anlıyorum ben de öyleyim.Zaman zaman tepki gösteriyorum.Ama bu tepkinin lüzumsuz olduğunu çok geç anlıyorum.Çünkü insanlar çok anormal davranışlar sergiler olmuşlar.Kendini bilen insan çok az.Yaptığının arkasında duran hiç yok.Bu yüzden kendimizi yıprattığımızla kalıyoruz.
Geçen yıl yolda yürürken balkonun birinden kesilmiş demirleri atıyordu adamın biri.Ve az kalsın zavallı kapıcının kafasına iniyordu kesilmiş demirler.Gelseydi kesin adam ölürdü.Ben adama biraz dikkat edin lütfen adam kıl payı kurtuldu dedim.Dedim de ne oldu?Adam bana bakıp"hanım sen yürü yoluna" dedi.Terbiyesiz adam deyip yoluma yürüdüm.Yani bir gerçek varki herkes doğru olanı kendinin yaptığını sanıyor.Bu kadar cahil bir toplum olduk...Öpüyorum seni Yeşilim......

öhö öhö pardon.oohhhh ne sohbet böyle yaa kıskandım.konular hiçde iç acıcı değil ama yinede karşılıklı sohbetiniz hoşuma gitti.
yeşilim,realist her ikinizde haklısınız canım. dertlerde,acılarda insana göre değişiyor demekki.neren ağrırsa canın orda misali gibi.beterin beteride var.tabiki .
realist kağıt israfındada dediğin gibi canım.tonlarca kağıt israfı yapılıyorki bende şaşıyorum.oysaki hiçmi düşünülmez tonlarcada ağaç demek olduğunu.elbetteki biliyorlar ama ama tıpkı balkondan demir parcaları atan adam gibi,
- yürü yoluna denilir eminim.
şehitlerimize gelince ne denilir,ne yapılır benim .nutkumda,beynimde durdu.üzülüp başsağlığı dilemekten öte gidemiyoruz.
biliyorsunuz benim kızda karsın bi köyündeki bir görseniz,kuş uçmaz kervan gecmez biyerde,köy halkı hep kürt.tabiki pkk lı değiller.kendi hallerinde gecinme peşine düşmüş,çoğunluğu çocuk ve kadından oluşan,erkekleri dışarda inşaat ilerine giden,bir sürü sıkıntılarla yaşayan bir köy.
ne diyebilirim onlara.kürt diye düşmanmı olalım .bir kaç pkk lı kürt diye kendi soyunuda kötülüyor işte neyse yaa sözünüzü balla kesemedim kusura bakmayın emi.
hadi gari gec olmuş yatayım bende. çok çok öpüyorum hanımlar

Realist, İrna burada yazamadığımız bir çok çelişki var aman böyle kalsın ....
siyasi kürtlerle diğerlerini birbirinden ayrı tutmak lâzım bence de hepsi bir değil
Biliyoruz din ve siyeset yasak sitede çok değişik yorumlar ve tartışmalara sebep oluyor
Gözüm sizleri arıyor her gelişiniz için ayrı ayrı teşekkürler canlarım yine bekliyorum

Madam yarın İspanya'ya dönüyor. Dün akşam beraberdik bu akşamda veda gecesi kardeşime gideceğiz...Yolu açık olsun, umarım tekrar gelir "artık yaşlandım gelemem" diyor ama ona belli olmaz ....

Gelemezse bana yine yol gözükür. Ne yapalım annemiz işte..Herkes kendini haklı bulunca söylenecek söz kalmıyor. sözler havada, ne zaman yerini bulacak diye uçuşuyor sürekli
yerini bulacak.... Ne zaman bilinmiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…