Yeşilim'in günlüğü

bülbülü altın kafese koymuşlar yinede vatanım demiş.
yeşilim üzülme canım be,demekki yaşadığı yerleri canı cekiyor.gitsin görsün mutlu oluyorsa,ha bu demek değilki sizin yanınızda mutsuz,bu farklı bişey.aslında bende tarif edemiyorum ama kızımın yanında 8-9 gün durdum yaa inan memleketime,evime gelmek için can attım. sanki ne varsa burda.rahat değilmiydim.rahattım. dedim ya tarifi yok.
gönüller biir,canı sağ olsun.gelemesse,durumda müsait olursa sen gidersin.bel ki sende oraları özlemişsindir,bir değişiklik olur
yolu acık olsun.üstüme vazife değil biliyorum ama ben babayla madamın tekrar birleşmesinide istiyorum niyeyse.en azından öteki bayanın inadına..
ayy kendimi kinci biri gibi gördüm birden.yok yok valla kinci değilim.aksine hemen affederim de ayyy utandım birden yaa

Sevgili İrna, aynı şeyleri düşünmüşüz. Herkesin yaşadığı yer kıymetli biliyorum, bu safer nedense ona karşı daha anlayışlıyım, gidipte dönmemek var veya görüşememek ne bileyim Realistin dediğ gibi yaşlanıyorum bende...Duygusallığım üstümde gayet insani duygu bunlar ama...

Babamla madamın birleşmesini bende isterim ama çok çok uzak bir ihtimal, öyle olsa madam gitmez beklerdi...Artık herşeyleri uyumsuz tatlım. Senin iyi niyetini anlıyorum. Yinede bellimi olur bakalım zaman ne gösterecek
Zaten iyi kötü herşeyi sizlerle paylaşıyorum, Utandım demişsin hayır görüşlerini düşüncelerini paylaşman beni rahatlatıyor canım benim Şeniz

Dün akşam vedalaştık, şimdi uçuyor. Akşam Barcelonada inecek oğlu karşılayacak oradan Zaragozaya geçecek. Gidince bizi arar haber verir. Umarım sağlığı yerinde olur da o gelir ...gelemezse ben giderim...

oyyy kıyamam senin o boncuk gözlerine.senağlama
allah kavuştursun, :Saruboceq: inşallah gönlünce olur herşey.nede olsa annemiz.istek büyük yerden olunca,boynumuz kıldan ince oluyor. hayırlısı yeşilim hayırlısı.üzülme nolur.üstünede :istemem amaiyi gelir biraz.:teselli:

Güne ölüm, yaralı haberleriyle başlamak insanın içini çok acıtıyor kendi kendimize artık isyan ediyoruz. Elimizden hiç bir şey gelmiyor o daha da acı

Bazen her şey boş geliyor..Hayatı sevdikçe, sıkı sıkı bağlandıkça, güzel gözlerle baktıkça yetmiyor, herkes iyi olsun bize de yansısın istiyoruz.

Tek taraflı güzellik olmuyor. Yaşam karşılıklı alış verişle güzel. Ben seni güzelliklerle besleyeceğim sende beni. Başka türlüsünü bilmem, bilmekte istemem.
Hassas, duygusal, merhametli, nazikse... Riyasız sevgi taşıyorsa, korkmam yoluma devam ederim onunla elele, kolkola.... İşte vefalı olmak budur

Geçenlerde Talin’in paylaştığı VEFA adlı yazı beni etkiledi
Vefalı olmak, harika bir duygu kendi kendini ve vefa borcun olanı beslemek gibi....

HAYIRLI CUMALAR sağlık, huzur, neşe bolluk ve vefalı olabilmeyi diliyorum

Canım kk dostum neler yaşamışsın ben yokken .Çok üzüldüm .Ama olmuş artık ne desem boş .Yaşamak hem çok güzel hem çok acı .Bir yanda ölüm haberleri ve acılı aileler diğer yanda düğünler ,eğlenceler sınırsızca devam ediyor kimi evlerde cinsel tacizler ,tecavüzler ,kimi evlerde cinayetler ve kimilerinde doğum sevinçleri vs.vs. işte böyle bir yaşamın içindeyiz .Vefalı olmak ve karşıdanda aynı vefayı beklemek galiba tüm insanların hakkı ama ne yazıkki herkes bir olmuyor işte Hele tek taraflı hiç olmuyor Hayırlı cumalar ve bol vefalı günler dileğiyle..Öpüyorum .

Yeşilim Allah kavuştursun.Ayrılıklar zordur bilirim.Babamı her yolcu edişimde el sallardım uçaklara.O yüzden beni ""uçak" şiiri çok etkiler.Çocukluğum gelir aklıma ,bir de babamın gidip gelişleri.Hüzünlenirdim,ama kimseye belli etmezdim.
Çünkü o çocuk aklımla terkedilmişliğe itildiğimi düşünürdüm
Üf!..... Yeşilim anılara daldırdın beni..

Vefaya gelince!..O bir erkek ismiydi herhalde çevremdekiler için.
Bana gelince ben herkesi ararım.Ama herkess bunu bildiği için benii aramaz.
Nedense her telefon açtığımda uzaktaki yakınlarım şöyle der"Kalp kalbe karşıymış kızım.Şimdi seni konuştuk,sen aramasan ben arayacaktım"
Nedense,hep ilk arayan ben oluyorum.

Ne yapalım alıştırmışız bir kere.
Öpüyorum Yeşilim!.........

Nihayet yuvadayız ..

Ne kadar alışmışız buraya, eşim pek memnundu sinsi sinsi gülüyordu ben evin içinde döndükçe hatta kızdırmak için " ben sitenin açılacağını sanmıyorum boşuna bekleme ” dediğinde çok üzülmüştüm. Üzüldüğümü görünce “ şaka yapıyorum canikom” dediyse de “ acaba mı “ diye uykularım kaçtı açılacağını bile bile

Şimdi emekleri boşa gitmeyen Kazen, Curly ve emeği geçen herkese teşekkür edip yeniden burada olmanın tadını çıkaralım.

Tadını çıkarırken cılkını çıkarmayalım. Kurallara uyalım, yönetime sahip çıkalım.
Mademki çok özledik, site olmayınca boşlukta kalıyoruz o zaman evimizde yaşıyor gibi özen gösterelim.
Sizleri özlemişim,hepinize kucak dolusu sevgi yolluyorum :1hug:

Boşluk ki hem de ne boşluk.Bilgisayarın yanına uğramıyordum.Belki binlerce site varken neden ille de burası benii çeken bilmiyorum.Başka sitelere göz atma gereği bile duymadım.Neysee çok şükür açıldı.
Dediğin gibi Yşilim.Kazene ve Curlye teşekkürler.

Hayattan kırgın mı ayrıldılar, kalanlar kaybettiklerini kırdıklarına pişmanlar mı ? ağıtlar keşkelerle mi dolu yoksa, nasıl yolcu ettiler bilinmez.

Her şey biz insanlar için. Sağlığımda ara, beni kırma, sakın incitme, ben sana nasıl davranıyorsam öyle davran en azından.
Çekememezlikler, fesatlıklar, dargınlıklar, ne kazandırır. Hastalığımızda koşuşturmanın, ölümden sonra ağıtların hiç yararı yok ki.

Varsa ruh güzelliğin, yaşadığın hayatın içinde paylaş. Günaydın demeyi, hatır sormayı, gönül almayı

Boş lâflarla zaman kaybetmeden, geç olmadan..... Ne kalana, ne gidene yaramaz keşkeler

Zaman içinde çok kırgınlıklar yaşıyoruz.
Ölüm gelince akla, affetmeyi öğreniyoruz............Unutmasak da yapılanları a.s.

Güzel hafta sonu diliyorum

Evet canım dostum ne kalana ne gidene yaramaz keşkeler .Bunu bile bile hala sürdürmekteyiz gönül almamayı,hatır sormamayı,vefasızlık yapmayı.İlle ölümmü olmalı, ,hep son anımı beklemeliyiz, neden daha önce davranmayız.Herşey sağken güzel olmalı Keşkesiz bir yaşam dileğiyle..

Yeşilim günlüğünüzü baştan sona okudum.Ve çok duygulu anlar yaşadım.Siz nasıl bir insansınız.Nasıl bu kadar hayat dolu olabiliyorsunuz.İşte insan olmak bu dedim.İşte vefa bu dedim.Takdir ettim sizi.Gönlümden sevgi aktı nefret ettiklerime bile.Yüzünü görmek istemediğim insanlarla en azından tokalaşabilirim diye düşündüm.Herşeyi affetmek gerektiğini öğrendim yazdıklarınızdan.Umarım uygulamaya geçirebilirim.Çünkü hala nefret ediyorum.Hala gözümün önünden gitmeyen sahneler ve o sahnelerin oyuncuları var.Zamanla unuturum ümit ediyorum.Aslında kinci değilim ama hataları affedemiyorum.Okurken duygu tranvası yaşadım.

sonuna kadar çok haklısın yeşilim !
birileri,birilerinin canını yakmışda,sonunda bu hayattan yok olmuş ve seninde canın acımış. gibi hissettim birden.inşallah yanılmışımdır.inşallah bizlere,kulağımıza küpe olsun mahiyetinde sözlerdir.
senin için çok hassasım,kimseler seni üzmesin yada izin verme nolur.
sanada güzel hafta sonları çoooookkk öpüyorum....a.s.

canım ablam hayat hep keşkeler üzerine malesef ,biz istesekte istemesekte ,
bizler ne kadar kalp incitmek istemesekte ,muhakkak gelir bütün terslikler bizi bulur ,bu birazda hep kendimizden ödün vermekten ,
üzmekten korkarım kaçarım ,candır yaradan üzmedi ben nasıl üzerim diye düşünürüm ,
ama gel görki bizler düşünülmüyoruz ,
rahmetli ananemden görmüşüm öğrenmişim ,insanlara yaklaşımı ,hayvanlara dahi aşıktı,4 tane kedisi vardı , onlarla insan gibi konuşurdu ,önce onların yemeğini verirdi,biri onlara kızsa ,üzülürdü
yapmayın dediklerinizi anlıyor üzülür diye ,hiç kalp kırmadı ,
gel görki ,evlatları hiç bir zaman hakettiği değeri vermedi ,
şu an o yok benimde canımın büyük bir parçası yok ,
10 yıla yaklaştı vefat edeli,hala inanmıyorum gittiğine,
sanki hep yanımda gibi sıcaklığı ,koruması desteği hep benimle ,
sağlığında kıymetini bilemeyenler şimdi arada el gördülük gözyaşı döküyorlar ,
ona yaşarken güzel davransalar ,bir tatlı dili güler yüzü eksik etmeseler ,
acaba uzuvlarından biryermi eksilirdi,
haksızlığa gelemiyorum ,sabırlı ol diyorum kendime ALLAH görüyor .
bir selam ,bir günaydın ,bir nasılsın demek ,bize hiç bir şey kaybettirmez ,
aksine kazandırır,
dilerim her zaman yüreğinde ALLAH korkusu olan insanlar çıkarsın rabbim karşımıza :)
Yeşilim ablam sen güzel yüreğinle her şeyin en güzeline layıksın ,
yüzünden hüzün silinsin ,sevinç haberleri coşsun yüreğinde .....

Son düzenleme:
Bana uğramanıza çok seviniyor, sizi her zaman o güzel yorumlarınızla dört gözle bekliyorum teşekkürler. Şeniz

Halacığım az görüyor, az duyuyor ya.... Bazı akşamlar yanımızda oturuyor, sağlığı iyi diye seviniyoruz çünkü hep uyuyor artık

TV de haberleri izlerken ışık yansıması olmalı güzel görüyor ve okuyor
Üstelik okumamız, yazmamız yokmuşçasına yüksek sesle okuyor alt yazıları

“ Aman Yeşilim çok acı haberler, şöyle neşeli haber yok mu ? “ diyor
Güzel bir soru, eşimle birbirimize bakıyoruz " NEŞELİ HABERLER " var mı ? diye.

Odasındaki TV yi açıp TV 4 programını açıyorum " bak şarkılar türküler ne güzel sen seversin seyret " diyorum. Kaç zamandır izlemiyor sürekli uyuyor yapacak bir şey yok

Pek memnun oluyor el çırpıyor, mırıldanıyor bütün şarkılara eşlik ediyor duyuyoruz içeriden
Siz düşünün artık haberlere karışan şarkı seslerini Allahtan sık sık olmuyor bu durumlar

Az sonra sesler kesiliyor odasına bakıyorum uyumuş. Önce TV yi sonra ışığı kapatıp çıkıyorum odadan “ İyi geceler evimizin bebeği "

Her şey gönlünüzce olsun a.s.

Bakıp bakıp keyifleniyorum, bayılıyorum şu dedeye ...Harika değil mi ?
İnsan kendini nasıl görmek isterse .......Harika ya...Sizlerle de paylaşmak istedim

Allahtan, Allah hepimize vermiş o duyguyu da birbirimizi anlıyoruz. Hiç birimiz ben kıskanç değilim diyemez.Hepimiz de mutlaka var. Kimimiz de az, kimimiz de çok.Ama var.
Ben yemek aramayan insanları kıskanırım, yemekle arası olmayan...Nasıl olur çözemedim.
Yıllardır midemi terbiye edemedim. Çok çabuk acıkır, herkesi de acıktı sanırım..Çocuklarımın arkadaşları gelirdi, onları ısrarla yemeğe boğardım ..Sanki anneleri yedirmiyor. Aradan zaman geçtikçe çocuklar bize gelmeğe korkar olmuştu.

Yemeklerimi hazırlarım..Acıktıkça akşama kadar bir iki ilâve yaparım. Bayram önceleri onlarca şey hazırlarım. Dolap boş olmasın, bir yerlerden dönüşte hazır olsun. Çıkarır çıkarır yeriz diye...Bir de söylenirim “Ne bu boğaz, iş bitmiyor öf.öf....Arkadaşlarım iki çeşit yapıp, gezmeğe gidiyorlar, benim vaktim mi var”.diye...
Misafir gelsin çeşit çeşit yemekler yapmaya da bayılırım..Misafirler de bayılırlar ama iki kere bayılırlar Bir yemeklere, iki ısrarlarıma “Buyurun ama bir şey yemediniz” Servis Tabağındaki her şey bitmeliymiş gibi...

Bazı arkadaşlarım “Eşime ne koysam, gıkı çıkmaz ne bulsa yer” dediği an, işte yine kıskandığım andır.
Bir gün arkadaşlarıma özendim “iki çeşitle de doyuluyorsa, ben niye yoruluyorum ki” dedim
Vay!sen misin ..Dolaplar arandı..Suratlar sallandı ben anladım...Homur homur..Bu ne demektir?..Kim olsa anlar .Alıştıran benmişim anladım da...Geçmiş olsun Yeşilim hanım, çoktaaaan geçmiş olsun.kaydirigubbakcemile5

Çok hoş yeşilim keyif alarak okudum yazınızı.
Bende yemek aramayan insanlardanım öyle damak zevkimde yoktur .
Bir tabak salatayla bile karnımı doyururum .
Benim için lüks bir restorant yerine dönerciye gitmeyi tercih ederim
Ama kızımla eşim maalesef öyle değiller
Onlar tam bir etoburdur

Ah yeşilim ah bende yemekle fazla arası olanlardan değilim .Ama misafirime aynen senin gibi davranırım .Eşimde boğazına fazla olmasada düşkündür:))Ama galiba alıştırmaya bağlı ,katılıyorum .Eeee başa gelen çekilir değilmi:)))

Bakıp bakıp keyifleniyorum, bayılıyorum şu dedeye ...Harika değil mi ?
İnsan kendini nasıl görmek isterse .......Harika ya...Sizlerle de paylaşmak istedim

Gerçekten insan kendini nasıl görmek isterse öyle.Dedeciğimde rahmetli Erdal İnönüye benziyor:))

Yukarıdaki dedemiz gerçekten rahmetli ınönüye benziyor :):)

Eşim yemek aramasa belki ben de midemi terbiye edebilirdim o kadar da zahmetlere girmezdim ama çok iştahlıyım. Burcum Boğa, bir çok özelliğini taşıyorum

Ank ve lereenim yemekle aranız olmadığı için sizi gerçekten kıskadım daha doğrusu gıpta ettim

Ne bileyim işte belki de eşimi suçlamak daha kolayıma geliyor nasıl alıştırırsak öyle. Yine de kabahat bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…