Yeşilim'in günlüğü

Yeşilim erkekleri zaten bizşımartıyoruz yemek işide öyle zaten
Şımarmasın bu erkekler

Çok zaman oldu giremiyorum,yazılar birikmiş.Zevkle okudum yeşilim ellerinize ve duygularınıza sağlık .

“Her şeyin başı sağlık”, “bir derdim” varı okuya okuya kendimde bir şeyler arar, bulur oldum
Haklı olarak eşim söylendi " ne şekeri, ne guatrı "diye "
“ Var var bak aynı benim şikâyetlerim " dedikçe kendimi DR da buldum. Her şey temiz çıkınca bir oh! Çektim.

Boynum hafif eğik, suçlu gibi geldim eve “ hepsi temiz” diye müjde verdim

“ Ben sana dedim ama dinlemedin kendini çok dinliyorsun ” dedi

Gidip görünmesem içimde soru işareti kalacağına rahatlamak en güzeli, kafama takacağıma gittim ve rahatladım. Ben hastalık hastası değilim. İyi olursam hepsine daha iyi bakacağıma inananlardanım.

Yaş ilerledikçe hissettiğimiz bazı rahatsızlıkları göz ardı edemeyiz değil mi ?
İleride sorun olmaması açısından baştan önlem almalıyız.

Hepimize sağlıklı neşeli huzurlu günler diliyorum :Saruboceq:

oohhh ne iyi etmişsin.kafan rahatlamış ne güzel.allah daha çok sağlık sıhhat versin.tabii eşinle birlikte allah ayırmasın
yeşilim ama yinede yediklerinize dikkat edin canım yaa. edinki yıllara direnin.

bende
yaşamak için yiyorum desem yeri var.az ama sık yiyenlerdenim.yatılı misafirliğim hiç çekilmez.sık sık acıkırım.bazen arkadaşlarla yürüyüşe cıkarız.ben yanıma yiyecek alırım.gülerler bana.bizim çocuk acıktı yine diye.
napıyım onlar gibi yemek yiyemiyorum,
aman allah kimseyi aclıklada tebiye etmesin,en iyisi ne tok nede ac
sağlıcakla kal

Merhaba ablacığım iyi olmana sevindim bende sağlık konularında pimpirikliyimdir.Eşimde tam aksine hiç önemsemez.O hep´´iyiyim de iyi ol``der.Ama maalesef onun bu teorisi fiziksel anlamda tutmuyor.Bende hastalık hastası değilim ama insanın hiçbir rahatsızlığı hafife almaması gerekiyor.
Sevgiyle ve sağlıkla ablacığım

Sağlık gerçekten hayatımızda en büyük zenginlik.Vücudumuza iyi bakarsak zenginliğimiz sürer ama bir ihmal fakirleşmemize sebep olur Herşeyin fazlası zarar diye boşuna demiyorlar .Tabiki abartmamakta fayda var:)))

Yazdıklarınıza katılıyorum az öz yemek en sağlıklısı
İştahlıyım ama gerçekten sık sık, az az yerim

Madamın yanına gittiğimde yıllar sonra..Bir komşusu vardı adı Dora...Koyu bir İspanyol milliyetçisi. Türkler hakkında yanlış fikirler edinmiş..Önceleri çok kızdım,bozuldum. Madam,o kadar da anlatıyorum kafası almıyor bir türlü diyor..Ne dese bön bön bakıp inanmazmış..Madamın salonunun bir bölümü şark köşesi..Kendinizi Türkiye de sanırsınız

Ama bir bölümü var ki Atatürk e ayrılmış..Fotoğraflara,doyamazsınız bakmaya. Hele gurbetteyseniz..Ailece müthiş Atatürkçü ve milliyetçilerdi zaten.
O kadarki evin içinde, radyoda istiklal marşı çalsa ailece ayağa kalkarlardı.
Kardeşimle bakışıp hınzırca gülerdik. Evde ayağa mı kalkılır, söylemez çocukça eğlenirdik onlarla.

Dora sorular soruyor Türkiye hakkında.Öyle sorular ki damardan..Takılmış " Gece yarısı ekspresi " filmine. Madam araya giriyor." Dora kaç kere anlattım ya.."
Dora inat ama ben ondan inat. Altta kalır mıyım.Madam tercüme ediyor tabi ki.
Önce filmi izah ediyorum, sonra soruyorum. " Sen Türkiye'yi tanıyormusun?"
"Hayır "diyor.
"Tanımadan niye bu kötü fikirler Dora. Biz okulda öğreniyoruz tarihi, dünyayı her ülkenin yüz ölçümü, dağları, denizleri, gölleri, ovaları yüz ölçümleriyle komşuları kimlerdir. İstersen öğrenme kalırdık sınıfta.." Dora şaşkın, " daha dur diyorum... Sokakta boyacılık yapan, simit satan çocuklar bile çat pat İngilizce, Almanca bilir konuşurlar turistlerle birazda Rusça...Ne diyorsun sen, sor söyleyeyim sizin tarihi, gölleri dağları, şehirleri ama sende say bizimkileri diyorum."
" Yok yok sormam " diyor gözlerini pırtlatmış..

Mat olmaya niyeti yok Atatürk'ün resmine bakıp sizin dedeniz (Atanız) demek istiyor.. Koşup koca bir Türkiye haritası getiriyor ortaya seriyorum
Başlıyorum şurada şunlar,burada bunlar,Türkiye kuşatma altında.Düşmanı nasıl kovdukları, Atatürk ve yandaşlarını Mehmetçiği, halkın olağan üstü çabalarını dilimin döndüğünce cahil Dora’ya anlatıyorum..Tarih dersi bitiyor Dora’nın soruları bitmiyor.Madem ki dedeniz bu kadar büyük, çok seviyorsunuz neden Türkiye de bazıları onu kabul etmiyor...

" TÜRKİYEYİ TÜRK MİLLETİNE ARMAĞAN EDEN DEDEMİZ, ONLARIN DA DEDESİ
Yani Atası, yani Atatürk’ü Dora " diyorum

Ve ATATÜRK demeye dili dönmeyen Dora’ya ATATÜRK demesini öğretiyorum...
Canım Atamızı çok seviyoruz çok..

Yeşilimin anılarından duyguları

ne kadar güzel anlatmışsın yeşilim ya...
keşke bizimde dora gibi cahillere anlatma fırsatımız olsa.
herşeyi üstten görmeyi ne kadar seviyor bu cahil insanlar. bağnazlık dan başka bişey değil. bilseler barbar dedikleri türkler onlardan çok daha insan :)

Allah büyük yeşilim atlatırsın tabi..Atlatırız tabi..:teselli:
İçine böyle atma ama olur mu anlat ,anlatamıyorsan da kendini üzme ..
Senden baskası bazen senin kadar değer veremeyebiliyor işte..
inşallah derdin ne ise bir an önce uzaklaşır senden ..burada mutlu mutlu mesajlarını görürüz..:1rolleyes:

Son düzenleyen: Moderatör:
Doraya laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor galiba .Yinede Sevgili kk dostum ağzına sağlık anlamayana böyle anlatırlar işte.

Sel, Lereenim... O cahillere yılmadan anlatırsak, anlarlar mı bilmem ama bizler ömrümüz olduğu müddetçe yılmadan anlatmalıyızŞeniz

Takılıp kalıyorum bazen, kendimi küçük çocuk gibi hissedip yatmak, hiçbir şeyle ilgilenmek istemiyorum.

Ne kadar güzel bakarsak bakalım, Hayatın yükleri arada ağır geliyor. Nedense utanıyor da insan itiraf etmeye, almışız tüm sorumluluklara öf! Demeye hakkımız yokmuş gibi

İşte gün bu gün. Sıkıldım demek, yardım istemek, ağlamak... Hatta bir omuz bulup doya doya ağlamak. Omuz var, var da kimseyi üzmemek için yine içine atmak, bastırmak.

Şu günler de herkesin derdi çok, memleket meselelerinden, geçim derdine kadar. “ Kime neyi anlatacaksın sıkıntıymış, herkesin sıkıntısı var Yeşilim hanım. Kendine gel bir silkin” dedim.
Gördünüzmü ? Yine anlatamadım kimselere, kaldı içimde koca bir kaya misali

Bunu da atlatırız değil mi evvel Allah a.s.

Hatay"ın Dörtyol ilçesinde bir omuz var ne zaman istersen burada hazır bekliyor.Yeşilim kk dostum benim dostluğumun sanal olmadığını sana başka nasıl ifade edebilirim .Öpüyorum .Sen sakın üzülme olurmu.

Canım Lereenim, gerçekten biliyordum bana omuz vereceğini. Buralara geldiğinde birbirimize anlatacak, paylaşacak çok güzel beraberliklerimiz olacak. Bu illâki dertlerle değil, iyi güzel bir çok şeyleri de paylaşmak olacak.

Seni seviyorum biliyorsun, senin de beni sevdiğini biliyorum ve hiç yanılmadığımı... Dostluğun için sana binlerce kez teşekkürler. a.s.

Arada sıkıntılar yaşıyoruz hayatın içinde var biz istemesekte. Her yeni gün farklı biçimlerde geliyor önümüze. Onun için iyi günlerin kıymetini bilmeliyiz, yarınlar ne gösterecek belli olmuyor.

Hepimize ama hepimize hayat güzelliklerini sunsun, kötülükleri çabuk atlatmamızı sağlasın.:Saruboceq:

Bende seni seviyorum biliyorsun .Umarım gelmek kısmet olur ve o zaman tabiki sadece dertler değil güzelliklerde paylaşırız.Yarınımız bize ne gösterecek bilmiyoruz ama güzel günlerin kıymetini bilmeliyiz .İyi dileklerine bende katılıyorum sonuna kadar.Hep güzellikler görelim.Aynı dostluk teşekkürüde benden sana gelsin .Öpüyorum ve sevgi dolusu kucaklıyorum.

yeşilim ne güzel anlatmışsın duygularını doranında inatla anlamamasına şaşırdım..keşke duygularını bende rahat dökebilsem..

ilahi yeşilim istediğin omuz olsun canım benim.,biraz kuru sayılır ama bendede var bir omuz.çok gözler yaş akıttı orada.kimisine yol oldu kimisine yol bulamadı ama elinden geldiğince ortak oldu.çare bulamassanda,söylemek bile kafi gelir insana,aşkolsun başkasını üzmemek adına içine attın hemi.:çok üzgünüm:
neyse birdaha istemem asla dertlenmeni ama olurya ozaman.toz duman edelim hepcek adsız canavarları.
ah ben sana bir ulaşsam varya omuzundan hiç ayrılmam , hemm yumuşacıktır ooohhhh.yapışıp kalacağımı bildiğinden allah beni senden uzak yerlere koymuş senağlama baksana.
allah omuz aratmasın yinede,güzel günler dileğiyle.Şeniz

Böyle sıkıntılı günlerde güzel omuzlar bulmak.... Ne mutlu bana.
Ah! İrnacığım, benim omuzum da herkese hazır. Gel gör ki ben huysuzum galiba anlatmayınca nereden bulacağım o omuzu dimi ama

Sağol canım, her zaman yanımda olmanız,yorumlar katmanız bile bana ilaç gibi geliyor...
İnan .....

Sevgilerimi yolluyorum sana çok çok teşekkürler :1hug:

bu kadar güzel yazılarınız fikirleriniz olduğu için ve bunları takip etmekte olduğum için çok şanslıyım hayat çok güzel birgün biryerlerde yazarak bile sana duygular anlatabilen yaşatabilen gülümnseten insanlarla karşılaştırıyor bizi o yüzden aslında hergün aldığımız nefese dua edelim ve şükredelim!

ehm ehm benimde omzum sana acık dinlerim sizinle beraber çare ararım..
gerekirse sadece susarız hissederek anlarım ...
ama böyle sıkıntı yapma..a.s
ee bide sevgilerini bende istiyorum..:dilcikar:

Ben hep diyorum ki ...Nasıl değişik çiçekler varsa, beni kendine yakın görenleri, o çiçeklerden biri gibi seviyorum Fairylike. Her biriniz değişik ayrı çiçeklerimsiniz benim :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…