Yeşilim'in günlüğü

yeşilim bütün yazılarını zevkle takip etmeye çalışıyorum ama özellikle halanla ilgili bir yazıya denk gelirsem dahada büyük bir dikkatle ve zevkle okuyorum halanın remini gördüğüm için 41 kere maşallah diyorum kadıncağız haklı hiçde yaşlı durmuyor benim rahmetli anneciğimde vefat ettiğinde 75 yaşındaydı ama genç kız gibiydi oda yaşlandığını hiç kabul edememiştir hatta kendisine teyze diyenlere bile kızardı güzel bir yazıydı ellerine sağlık

Barçman, teşekkür ederim bende seni takip etmeğe çalışıyorum
O kadar yorgun oluyorum ki buraya oturup dinleniyor, bir şeyler paylaşmak istiyorum. Elimden geldiğince uğruyorum bir kaç yere çok kalabalığız tabi ki çoğuna ulaşamıyoruz....
Ama biz birbirimize çabuk ulaşabiliyoruz. Sanal olsa da tanışmak sağlıksız değil, insan hissediyor yakın olanı, uzak olanı, seveni, sevmeyeni .
Halacığım ne tatlı değil mi ? onun fotoğrafını burada sizlerle paylaşacağım. İyi günler diliyorum

halana maşallah sağlıklı çok daha yaşlara inşallah ben şanslıyım resmini gördüm çok tatlı olduğunu biliyorum paylaşki herkes görsün onun sağlığı için duacı olsun diğer sözüne gelince kesinlikle katılıyorum uzak ve yakın olan bir müddet sonra hissediliyor benim gibi bu konularda salak olan biri bile hissedebiliyor bizi sevenler bize yeter diyorum sanada iyi günler yeşilim

İşte benim canım halam....Görmek istiyordunuz, O kendini o kadar genç hissediyor ki " hürmetler ederim efendim " diyor. Kalkıp yer veriyor size saygıdan, tontişim o benim, canım o canım.
Daha başka fotoğraflarını da ilâve ederim bunu biraz titretmişim

Camdankalbim sana teşekkürler tatlım çok teşekkürler
ŞenizŞenizŞeniz

AY CANIM YAA NE ŞEKER KADIN DEDİĞİM KADAR VAR DEĞİLMİ KIZLAR ELLERİNDEN ÖPÜYORUM DİYECEĞİM AMA KIZAR BEN EN İYİSİ ABLASI OLARAK YANAKLARINDAN öpeyim
o güzel yanaklarından hemde çok çok allah daha çok sağlıklı yıllar nasip etsin kardeşime

" Aaa ne o öyle el öpmeler " dermiydi ki çok tatlı değil mi ?

İletirim ablası iletirim bu güzel sözlerini ... Beni de güldürdün ya sen

Hlanıza hayran kalmamak mümkün değil herhalde allah uzun ömürler versin
Çok güzel yazmışsınız yine her zamanki gibi sevgiyle kalın a.s.

yorum yapmadan hep sessızce okuyorum gunlugunu yesılım....

blog yazılarınıda ....

ama halanın ...halamızın ...resmını gormeden yazmadan edemedım....

masaallah halanıza ....
ve onu kendıne ışık yapıp ....basına tac eden sıze.... varlıgını yuk edınmeyıp koruyup...kollayan....seven....bızlerede sevdıren sen ve halamızı :)ı rabbım nazarlardan saklasın.....

hep yaz ....bızlerle paylas.....yuregımız senınle canım....sevgılerımle....

Son düzenleme:
ablacım bende merak ediyordum halayı sağolasın çok şeker tatlı bir bayan yaşlılığı kabul etmediği kadar var genç duruyor bakımlı keşke o yaşta hepimiz böyle olabilsek öpüyorum yanaklarından.

Ben bu kadar anıyı nasıl kaçırmışım Yeşilim.Bir solukta okudum inan.Harika yazmışsın eline sağlık!.....

Yeşilim resim görünmüyordu benim açtığımda bende buraya kendi yöntemlerimle ekledim :)))))
Hep söylerim sana senin anlattığın her cümlede bir koku var ben ona huzur kokusu diyorum. Sen lavanta olduğunu söylüyorsun ama ben ona huzur kokusu diyorum.
Tolgan abim 18 yaşına girmiş haberim yok bir gün ortalarda olmuyom siz ben yokken doğum günü yapıyorsunuz küstüm size :dilcikar: Huzurlu mutlu sağlıklı yaşasın.
Halamız kendini o asil duruşuyla yeterince anlatıyor ona sadece imreniyorum.
Bu yaşta ( kendi duymasın :) bu güzellik.
Onu sevgilerimle öperim.

Ay! hepinize teşekkürler.. Biliyordum halamı sizlerinde sevdiğini ondandır fotoğrafını paylaşmam ...
Gerçekten hepimiz onun gibi sağlıklı, huzurlu yaşlanalım daha ne isteriz ki
Bir şey daha var ki onun için en önemlisi sevilmek, sevmek kadar da sevilmek.Sevildiğinizi bilince hayata bir başka bakıyorsunuz, kendinizden emin, güçlü...Çünkü sevip, sevilmişsiniz, sevildikçe, sevmişsiniz..

Halam çok sever, sevgi doludur. Çiçeği, börtüyü ,böceği. Asla kimse için yorum yapmaz " Allah akıl fikir vermiştir, çalıştırsın kafasını iyi yolda yürüsün " der.
Her şeyi dert etmez..Dertleri dinler ..Sadece dinler, etkilenmez ...Yaradılış ..
Ondandır sevildiği de

" Allahın sevdiği kullarındansın " diyorum, sadece " İnşallah "diyor.
Hiç ama hiç birşeye karışmaz...DI.....

Yaşlılık zor, çok zor. Bazen kendini bile tanıyamamak....

Bakmayın fotoğrafta böyle gözüktüğüne.. Şimdilerde sadece tuvalete ve yemek yemek için kalkıyor. Hemen ardından elini yüzünü yıkayıp uzanıp, uyuyor bebekler gibi...
Alış verişlere gideceksek, sırayla evde kalıp yalnız bırakmıyoruz ,neme lâzım ...

Sizi sıkmadan bitireyim şimdilik, yine onunla ilgili ufak tedek şeyler yazarım.
Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum

"Bir şey daha var ki onun için en önemlisi sevilmek, sevmek kadar da sevilmek.Sevildiğinizi bilince hayata bir başka bakıyorsunuz, kendinizden emin, güçlü...Çünkü sevip, sevilmişsiniz, sevildikçe, sevmişsiniz.."

............................................................

kendımı buldum bu satırlarda...

bılıyormusun kızlar halaya cekermıs yesılım.....

o yuzden bu kadar sevgı dolu satırlarla....sevgıyı bızlerle paylasıyorsun.....
ıyıkı varsın ....

ve camdan kalp.... cok guzel yorumlamıs .....yazılarını .....

"Hep söylerim sana senin anlattığın her cümlede bir koku var ben ona huzur kokusu diyorum. Sen lavanta olduğunu söylüyorsun ama ben ona huzur kokusu diyorum....."

ve.....

halan ne guzel yureklı bır ınsanmıs kı .... rabbım onu son gunlerınde guzel yureklı bırıne emanet etmıs...
evet ıyı bır omur ... nasıb etsın rabbım hepımıze ....ama senın gıbı bırınıde...

sevgı ıle kal canım...

halada çok şeyler vardır,akıl alacağımız,bilmedilerimiz.hani derlerya eski toprak o misal.
ben çok severim kendimden yaşca çok büyük insanlarla sohbet etmeyi,kendimi onların yanında hep eksik görmüşümdür.onlarla ne kadar çok yanyana o kadar bilmeklerimizin farkına varmak.tamamlamak.
ananem boşuna dememiş büyükleri dinleyin,olarda öz vardır
ama nerde çevremde kalmadı,anılarını dinliyeceğim.
allah sağlıklı yaşamlar nasip etsin yeşilim.
keşke sana yakın olsaydım,halanı,madamı kacırıverirdim arada

Şimdi dikkatimi çeken bir şey var ..Halam, madam değil.. Madam, çocukluğumun annesi sonralarda bana çoook uzak şimdilerde benim madam dediğim....(kızmayın, öyle hissediyorum yapacak bir şey yok )
kız kardeşimde kalıyor şimdi madam
Halam ise babamın karısı tarafından dışlanan benim öz halam..Anne gibi, sıcak sıcacık...
Çok karışık değil, eski yazdıklarımı okursanız neler olduğunu anlarsınız.
Şimdilik sevgiyle kalın, hoşçakalın

Yeşilim seni en iyi ben anlaım.Çünkü ben de babaanne+hala ile büyüdüm.Benim de halamın sağ olmasını çok isterdim.Ama kader işte,Allah rahmet eylesin....Allah halana sağlık esenlik nasip etsin.Çok tatlıymış çok...Hakikaten şeker gibi.Hele ki sevgi dolu diyorsun ya!...Ben öyle insanları çok severim.Ondandır zaen o yaşta bu kadar sağlıklı olması!.....Kocaman bir maaşallah halacığına!...Maceralarına bayılıyorum!:....Lütfen ondan da yazmayı ihmal etme!...

(Eskiden çok eskiden)..... Birden ayılır ben ne yapıyorum dersiniz ya, işte öyle bir günde dost sandıklarıma

SEVGİ EMEK İSTER ( Dost sandıklarım, eskilerden bir gün, ansızın )

Çok sevmiştim her birinizi Ayırt etmeyi bilemezdim o yıllarda
Öyle çoktu ki sevgim, paylaştırdım her birinize
Benim sevgim abartılı değildir. ÇİÇEĞE bakar gibi, suladım, besledim
Hiçbir yaprağına kıyamadan... Anlarsınız sandım, abartısız, yalın
Dostluk değil kardeşlikti bizim ki... Öyle sandım, kopmaz bağlar...
Hep ben bakacak değildim ÇİÇEĞE ... iş, güç... Biraz size emanet ettim.

Kıyamadığım ÇİÇEĞİMİ çürüttünüz. Kökü bile kalmamış
Üzüldüm,sadece ben üzüldüm..Hay huyla geçmiyor ömür...
Hüzünde var içinde, bana daha çok yakıştı hüzün, siz yok sanırken
Menfaat girince içeri, çıkmak bilmez. Bana giremedi, izin vermedim.

Sonraları seyrettim sizi, bunlar mıydı dostlarım, kardeşlerim...
Zamanında ikaz ettiler, üzülür, kırılırsın, omuz silker, dinlemezdim
Kimseye lâf ettirmezdim. İsterdim ki, siz de omuz silkin.
Ben empati yaparım güzel düşünürüm. Sizinki de güzel sanırdım
Öğrendim fesatın empatisi de fesatça olur
Size güzellikler yaptım, sıra sizde, yoksunuz öylemi??
Hadi size güle güle

Yeşilimin duyguları...
Hepinize güzel günler olsun

Her zaman ki gibi yine döktürmüşsün yeşilim ağzına sağlık yazılarını özlemişim.a.s.

Mesure, bende seni özlemişim canım a.s.

Sağlıklı, mutlu, huzur ve bolluk dolu bir güzel hafta daha diliyorum

Halam iştahsız ya, bir dilim yağı, reçeli sürüp veriyorum, sütü ,zeytini....
Bir gün dilim büyük, içime sinmedi ikiye böldüm ama halam onu iki dilim sanıp

" 2. dilim bana çok " diyor."

" Aynı dilimi ikiye böldüm " diyecek oldum öyle bir baktı ki Osmanlı bakışı
Öyle demeyin, Osmanlı tokatı olurda Osmanlı bakışı olmazmı? olurrrr .

Bir daha dilimi ikiye bölmüyorum o da koca dilimi yiyor bende zevkten dört köşe onu seyrediyorum.

Bebeğimiz az yemek yerse nasıl üzülüyorsak, bende öyle üzülüyorum halama.

Bugün biraz keyifsiz onunla ilgileneyim uyursa yine gelirim

----------------------------------------------------

Aşağıdaki yazım, babamla ilgili olan

1-http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=20515

2-http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=26779

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…