Yeşilim'in günlüğü

Kızlarımızın kayınvalide (kaynana ):):) görümce, kayınpeder, elti şikâyetlerini okudukça üzülüyor insan.

Bilmek gerekir ki bu böyle gitti böyle gidecek. Düzelmesi annelerden başlıyor .
Bir lâf vardır " birşeyleri düzelteceksen anneanneden başlamalı " çok doğru ..
Bizler yetiştiriyoruz evlâtlarımızı ondan sonrada şikâyetlerimiz bitmiyor.

Öğretmişler bir kere " Büyüklere saygı, küçüklere sevgi "
Dememişler ki hak edene...hakkınızı arayın kendinizi ezdirmeyin "

Bu kez,hakkımızı arasak.... Terbiyesiz , aile terbiyesi almamış derler ...
Ne yapsak suç, susarsak.... Ezik, pısırık.

Kayınvalidem vefat ettiğinde başsağlığına gelenler "sizi çok çok severdi yere göğe sızdıramazdı " dediler o ana kadar ağlamamıştım hıçkıra hıçkıra ağladım

"Neden şimdi, neden sağlığında bana belli etmedin, sevdiğini göstermedin, neden başkalarından duyuyordum"
Bunca yıla yazık oldu. Çok yalnızdım buralarda, hiç yanımda yoktu. Bense seviyeli ama sıcacık sevgimi sunmuştum bıkmadan.
Oğlunu ondan esirgemedim, eşimi seviyorsam onları da sevmeliydim. İçimden geliyordu sahte değil, gerçekten seviyordum.

Ama onlar şartlanmış bir kere, el güneşleri herkese övgüler bize gelince PİNTİ...
Şimdi ellerden duyuyorum " sizi çok sever, övgüler yağdırırdı " yazık çok yazık
Geçmiş olsun.

Ondardır ki gelin kızımı çok seviyor, sık sık onu sevdiğimi,dile getiriyorum. Hiç komplekse girmeden karşılığınıda fazlasıyla alıyorum.
Ruhum rahat, özgür bıraktım gönlümü. Benim sevgim hepsine yeter

Gelinkızımla ilgili ilişkilerimde sormak istediklerinizi seve seve paylaşırım.

Bu ne güzellik aman tanrım .:)))KK dostum halacığın bir harika anlattığın gibi şeker ve ton ton Bayıldım .

KK dostum yarama dokundun, yazındaki o görgüsüz turistler kadar olamadım ne yazıkki .Çocukluğum hep

Yoksulluk içinde geçti.Memur maaşıyla ne kadar geçinilebilirse

O kadardı geçimimiz .Evimiz kendimizindi ama toprak damlı bir evin içinde ne kadar rahat yaşanır onu ancak

yaşayan bilir herhalde. Kışın karda o tatlı uykundan su damlayan bir çatının altında uyanmak, tuvalet bahçenin içinde

ama eve uzak ve iki taş arasında, içinde cardın denilen mahlukların cirit attığı bir tuvalet .Gece girmeye korkarsın her

an karşılaşma korkusuyla .Yazın akrep ,böcek hatta yılanla içiçe yaşamak.İşte ben böyle bir çocukluk geçirdim .Erken yaştada

evlendim .Eşiminde ekonomik durumu pek parlak değildi .Çocukları büyütme telaşı,arkadan kayınbiraderim ve eşinin arka arkaya ölümü

arkada bıraktıkları iki yetimin bakımı onların ve bizim çocukların okul masrafları derken zaman o kadar hızlı akmışki

bir baktık yaş ilerlemiş ve biz hala o görgüsüz turistlerin yaptığı beş beşlik tatili yapamamışız ne yazıkki.O

canım tatil köylerine ancak televizyondan bakmakla yetindik ve yetiniyoruz hala ....

Neden bizde onların yerinde olmayalım? Sakın yanlış anlaşılmasın durumumdan memnun değilmiyim, memnunum elbet ama

yinede sormadan geçemiyor insan, bizim böyle bir tatil yapmaya hakkımız yokmu diye...

Canım dostum ne diyebilirimki .Tüm anlattıklarında yaşanmışlık var acı var hüzün var özlem var herşey var.Geçmişin kokusu var .Bizleride oralara çekiyorsun anılarınla.Seni seviyorum ve hep böyle kal bizleri mahrum bırakma yazılarından ve anılarından diyorum .

yeşilim yine çok güzel yazmışsınız yazılarınız o kadar akıcıki okurken çok keyif alıyorum
lütfen bizi anılarınızdan mahrum etmeyin halanızda çok tatlı bir hanımefendi
size sevgilerimi yolluyorum kendinize iyi bakın a.s.

Lereenim canım KK daşım tüm içtenlikle yazdıklarına katılıyorum.
Hiç bıkmadan gelecek güzel günleri beklemekten başka ne var hayatta ...Umut sadece umut
Bundan sonra herşey gönlüne göre olsun..Tüm arzuların

Ank06, sizler beni yalnız bırakmadığınız sürece, sağlığım el verdiğince, ben hep burada olacağım... Sizlerle.
....

lereenim çok doğru söylüyorsun bazen bende isyan ederim yurdumuzun okadar güzel yerleri varki çoğunu görmedik güya türkiyede yaşıyoruz. Mayısta oğlumu evlendirdim ve biz yaşamadık onlar yaşasın diyerek balayına gönderdik. Fazla değil 3 günlük döndüklerinde söyledikleri bişiye çok üzüldüm otelde sade turistler varmış türk olarak bir biz vardık dediler. Ve dedikleri onlar bizim yarı fiatımıza kalıyorlar. Aslında bize kötülüğü yapan yine biziz neden kendi ülkemizde biz turistlerden daha fazla ödeyelim bu heryerde böyle. Ben kütahyalıyım buranın porseleni meşhurdur burada almaya kalk çok pahalı ama turistlik yerlerde yarı fiat ben yerinden almıyacağımda nerden alacağım anlayacağımız biz tatil neyim yapamayız bu devran böyle gelmiş böyle gider canım..........

yesilim ben de senin gibi duygulari ile yasayan biriyim..suan ki duygum mu nedir? egil kulagina soyleyecegim :) SENI SEVIYORUM... bir yanagimda kordonun kokusu bir yanagimda karsiyakanin kokusu var...sana İzmiri getirebildiysem ne mutlu.....
sevgimle seni opuyor ve kucakliyorum..dostlugundan da inanilmaz lezzet tat aliyorum...
DOST TADINDA DOSTCA......

Minasera canım, İzmir kokusu var etrafta diyordum meğer gelmiş o güzel kokuyu getirmişsin :):) hoş geldin canım .. hoş geldin benden de sana kucaklar dolusu sevgiler,dostluklar. :1hug:

Şu anda Fethiyeyi gösteriyor ve 18 aylık bir turist bebek yamaç paraşütü yapıyor.Bir bebek kadarda olamadık görüyormusun dostum .

Üç kilo fazlam var kafama takmıyorom. Bak şimdi gülüyorum kendi kendime, takmasam tartılır yazarmıyım çok hoşsun Yeşilim . Galiba biraz takıyorum)))
Nasıl kilo almam, o kadar özgürüm ki....

Çocuklarım küçücükken evimde hergüne yardımcım vardı. Ben sadece çocuklarımla ilgilenirdim. Onları gezdirir, hergün denize götürür ,dönüşte banyo,yemek, uykuları ....Tatlı telâşlarmış Nasıl kilo alınırdı ki, ben çok telâşlı biriyim

Kızımla oğlumun araları beş yaş. Oğlum da okula başlayınca yardımcımızın günlerini önce haftada üçe, ikiye, bire...Sonraları onbeş günde bire...

Evlendiklerinde, evden, yuvalarına uçtuklarında ise ayda bire indi ...Şimdi ise canımın istediği zamana. Vakit çok, kirleten yok, gezmeler azaldı, hareketlilik az,yemekler yaşımıza uygun, pratik şeyler.

Hâl böyle olunca gelsin kilolar ...Özgürlük kiloları bunlar, olsun ama dikkat etmeliyim bundan sonra.

İkilemlerim

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=23191

Son düzenleme:
fazla kilo iyi birşey değil siz daha iyi bilirsiniz...
önemli olan sağlıklı olmak...
37 yaşındayın daha rejim nedir bilmem...ama dengelerim yediklerimi...mesela sabah en büyüğünden canım çikolata istemişse hepsini yerim...ama ne öğlen ne akşam yemek yemem...canım istemiyor çünkü istese de bir elma yada başka bir meyve..her halde önemli olan az yemek sık sık yemek...
hepimize sağlıklar diliyorum...fazla kiloların olmadığı düzgün vücut diliyorum...eh malum tatil ayı....
sevgilerimle....

Hoş geldin eski değil daimi dostum Dimağ, her zaman bekliyorum.Teşekkür ediyor Sevgilerimi yolluyorum canım
..........................................................................................................................................

Bu yazdıklarıma kızmayın, sordunuz açık yüreklilikle yazıyorum.
Zaten başka yazsam, neden bunları burada paylaşayım ki. Bu yazdıklarım özetin özeti, içimdekini bir bilseniz.
Ne teller battı yüreğime, diken olsa çıkarırsınız da tel olunca acıtıyor.

Arkadaşım merak etmiş soruyor “ Madamla konuşurken ne diyorsun Madam mı, annemi? “

İlkokulda öğrendiğim ilk harflerde “ANNE “ sözcüğü iki “ N N ” ile yazılmış

“ ANE “ DEĞİLDE, BASTIRA BASTIRA, DOLU DOLU “ ANNE “

Çok sevmiştim bu kısa, öz kelimeyi. Büyüdükçe, büyüdükçe ....Bu kısa, öz kelimenin neler içerdiğini keşfettim.
“ ANNE “ “ ANNEM “

Madamın yanına ilk gidişim ( yani onu görmeyeli 19 yıl olmuş ) sanki yabancı gibi, herhangi biri.
Bir kaç kez, Madam dedim öylesine yazdıklarımdan alışmışlık ..Ve tepkisini ölçmek, az acıtmak için galiba

“ Neden bana Madam diyorsun “

“ Sana bu sıfat daha çok oturdu sanki “ diyorum ..

Ağladı çok ağladı, ben her zamanki gibi kıyamadım ve ilk riyakârlığımı yaptım
19 sene sonra Anne dedim Arkadaşım, öylesine anne dedim.

Kızım bana Anne değil “ ANNEM “ ... Gelinim “ YEŞİLİM ANNE “ der

İçten gelerek söylenen “ANNE “ sözü gibisi yoktur.

Dün akşam o kadar güzel Alsancak fotoğrafları seyrettim ki, meğer ne sevdalısı varmış.
Sonra siteye yolladım o henüz o kadarını.

Etkilendim bir hoş oldum. Tek tek dakikalarca baktım o başka bambaşka tarihin kokusunu hissettim.
Türklerin, Rumların, İtalyanların aynı sokakta, yan yana kapı komşulukları.

Geceleri birer minder serip, merdivenlerinde üç dilden sohbetler edildiğini duydum.

Birbirlerine sundukları o leziz, çeşitli yiyeceklerle yutkundum.

Bu kez hıçkırarak değil, yenilmişliği kabul ederek ağladım. Çocukluğum, gençliğim beni yenmiş “ asla buraya, bana geri gelmiyor “

yesilim alsancaktaki o yillari gayet iyi bilirim...kordondaki fayton gezmelerini, namik kemal lisesinin arka sokagindaki amerikan mahalleri...yarin sabah alsancakta isim var.doktora gidecegim ..isyerime ugrayacagim..senin de kulaklarini cinlatacagim...seni opuyorummmmmm

Yaşlılığın bu kadar zor, acımasızlığını nereden bilebilirdim ki ...
Dün akşam, “ benimi çağırdın Yeşilim “ diye sorunca. Duymuyordu halam, ne oldu ki dedim kendi kendime

“ Hayır seslenmedim “

“Ama Nadire gel gel dedin “

“ Ben sana adınla, hem de ayağıma çağırırmıyım halam benim ” dedim. Bilmem bu dediklerimi duydu duymadı.

Biraz telaşı vardı sakinleştirdim. Yarım saat kadar sonra “ kısarmısın şu radyoyu” diye kalktı.

“Evde hiçbir şey açık değil “ dedim

“ O zaman aşağıdakilerden geliyordur “ diye ısrar edince ,alt kata iniyor gibi yaptım, evde olmadıklarını, yazlığa gittiklerini biliyorum.

“ Tamam canım, yaramaz oğlan sesi açmış kapattı “ dedim. Teşekkür etti, teşekkürü hiç ihmal etmez hiç... Yatırdım sık sık kontrol ettim odasını, bebek gibi uyudu.

Öğleye doğru yan apartmanda oturan bir komşu teyzem uğradı, halamı merak etmiş.
Başında eşarbı, tatlı dilli bir Teyze.

Halam işaret ediyor “ kim bu hanım “ Gibilerden ama görmelisiniz belli etmemek için yaptığı mimikleri

“ Halacığım .........Teyze

“ Hoş geldiniz ....Teyze nasılsınız “ diyor. Eşarbı görünce kendinden yaşlı biri zannediyor.

Hiç tanımıyor, hatırlamıyor artık. Olsun gibilerden işaret ediyor komşum
Kahveler içiliyor önce o hanıma ikram ediliyor ısrarla.
Biraz daha oturup kalkıyor komşumuz....

“ Çok tatlı bir teyzeymiş, ayıp olmasın diye sormadım kimdi o Yeşilim “

Hepimize, hepinize sağlık dolu güzel yıllar diliyorum

canımsın yaaa...
bu yaşlılık gerçekten herkese eşit davranmıyor,tıpkı hayat gibi...
bazılarını görüyorum canlarım diyorum,gıptayla bakıyorum...yaşlılık kelimesi bile yakışmıyor onlara..eşinin elinden tutmuş vallahi 20 likler gibi yürüyüş yapıyorlar,bir cafede oturup kahvelerini yudumluyorlar..vs.vs...
bazıları için de eziyet oluyor yaşlılık...
babam yaşlılığı hayatta yakıştırmaz kendine ama benimde çok etkim var...görüştüğümüzde saç traşını olmuştur,annem güzelce giydirmiştir...canım benim,biitanem derim,sarılırım,öperim,koklarım,yakışlım derim,delikanlı gibi olmuşsun derim...hoşuna gider hemen bir kaşı havaya kalkar...oda beni öper...
ablalarıma yapamıyor bu sevgi sözcüklerini ve gösterisini...yapı meselesi herhalde...ama annemde babam da alıştı sevişlerime,biraz durgun olunca hemen birşey mi oldu derler...ah ah ablacım bugün babalardan,annelerden,hayattan bahsettik hep..ben duygusal biriyim vallahi iş miş dinlemem,gözyaşlarım akar gider...hayat işte...
Allah ömür verirse eğer,sağlıklı bir yaşlılık geçirmek isterim herkes gibi...yaşlılıkla ilgili hayallerim bile var ama dedim ya ömrümüz yeterse....biraz karışık oldu ama içimdeki duygular bunlar,paylaşmak istedim...
Herkese sağlıklı ömürler diliyorum...
sevgiler...

yeşilim söz konusu halan olunca okumadan yorum yapmadan geçemem biliyorsun bazı yerlerini gülerek bazı yerlerini hüzünlenerek ve ağlayarak okudum çünkü halanının rahmetli annemele benzer yönleri çok annem komada ölmek üzereyken bir ara gözlerini açınca hatırını soran hemşireye teşekkür ederim demiş ve son lafıda o olmuş bana bunu hemşire ancak bir yıl sonra kendimi biraz toparlayınca söyledi aynen halan gibi çevreye karşı çok nazik bir insandı annem bütün kaprisi bir tek banaydı herhalde nazı geçtiği tek kişi olmamdan kaynaklanıyor bu arada halan artık kendisine adıyla seslenmenimi istiyor acaba diye düşünmeden edemedim neyse ben nadiremin yanaklarından öper ona sağlıklar dilerim seninde ellerine sağlık arkadaşım

Songülcüğüm ben sana taaa! buralardan sarılıp öpmezmiyim, canım benim
Allah büyüklerine sağlıklı uzun ömürler versin.Dediğin gibi onları sev, hiç sakınma sevgini sunmaya... O kadar güzel yazmışsın ki ...Teşekkür ederim. Benden de sana en içten sevgiler...

.......................

Canım barçman, önce annene Allahtan rahmet diliyorum, mekânı cennet olsun..
Eskiler daha duyarlı, daha başka görmüşler sanırım ondan zariflikleri..
Şimdilerde nerdeee, bırak teşekkürü selâm vermeyi çok görüyorlar.

" Nadireeee hanım hadi birşeyler yiyelim gel "diyorum geliyor. Öylemi yapsam acaba :uhm: hatırlattın gerçekten deneyeceğim ve sana bildireceğim teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…