Yeşilim'in günlüğü

bende bu yarışma hakkında sizin gibi düşünüyordum. taki kardeşimi yarışma için mulakata çağırdıkları güne kadar. mulakattan sonra yarışmayı seyretme zorunluluğu getirmişler ordaki hal ve hareketlerine göre tekrar mülakata çağırabileceklerini söylemişler. anlıyacağınız biri kazanıp kaybettiğinde sevinci üzüntüyü nasıl yaşıyor onları gözlemliyeceklermiş. kardeşim. ortamı hiç beğenmemiş. hiç göründüğü gibi değil diyor. biri 500 bini açtığında kafalar öne deniyormuş zoraki üzüntü yani.. valla bende inanamadım ama bunu anlatan kardeşim. oyüzden inanmamak mümkün değil. yinede izlediğim bir yarışma. alışkanlık yapıyor.

Bu gün sizinle eski yazımı paylaşacağım..Çünkü aynı arkadaşım madamı sevip sevmediğimi sordu... Üzüldüm, hâla beni tanımamış gibi...
.................................

Canım dostum...Daimi sıkıntılı,huzursuz...Hayatta her şeye sahip...Her şeye.
Onu seven ailesi, sağlığı, bol parası, yuvası,eşi,çocukları.. Daha ne isterdi hayrete düşerdim..
Bilirdi hayatımın kırık taraflarını.Aynı filmleri, aynı müziği, aynı kitapları okurduk..
Güzel gözle bakmak varken sevdalara.....O daima tenkitle burun kıvırırdı...

Ama keşfetmiştim, özünde çok iyi idi, ondandı sevgim.

Fikrimi sorarsa söylerdim.O yine bildiğini okur, sonrasında mahcup olur, kedi gibi pısardı..Anlardım ...Yine bildiğini sanıp yanıldığını...
Açık sözlüydü ama fazla açık sözlü..Dangalaklığı dobracılık sanırdı...
Onu çok iyi tanıyordum. O hâla tanımıyordu, ne beni ne kendini

Bir gün....Yine fikrimi sordu, sinirlendim..” Beni artık tanı, soruyor bildiğini yapıyorsun.
Aynı şeylerden zevk alıyor, aynı kitabı okuyor, ayrı bakıyorsak hayata seninle nasıl anlaşabiliriz bilmiyorum..Sorduğun soruda ben ne yapardım,önce sen onu bul”..dedim...Ve buldu.
Yıllar süren dostluğumuz beni bulduğu içindir.Çünkü ben onu çoktan bulmuş,anlamıştım..

Hepimize hayırlı Cumalar

Tabi ki çocukluğumun annesini seviyorum, sorulur mu arkadaşım. Madama kırgınım sadece o kadar
Zaman zaman kırgınlıkarım, kızgınlığa dönüşürdü onu törpülemeyi öğrendim ...
Yazıp rahatlıyorum bunları, sizlerle paylaşıyorum...

" Ben bu anıları kitap yapacak, herkesle paylaşacağım, bana çocukluğuna ait biraz detaylı bilgi verirmisin" dedim.
" Babanla benim eski günlerimide yazmışsındır.asla, asla ben yaşadığım müddetçe asla..Hayatta benden başka tek teyzem ve onlarca yeğen, kuzen var hayır " dedi.

Eyvah! bende onun yerinde olsam böyle düşünürdüm haklı ...
Gerçeklerle yüzleşmekten mi çekiniyor acaba.
Ne yazık ki geriye dönüş yok Yaşandı ve bitti.

Bir dadısı vardı Claudia ( Klodya ) anlatırdı arada, bende onları paylaşırım.

yesilim canim benim...yazdiklarini okuyorum..bilsen nerelere gidiyorum...bilincaltim üst düzeye cikiyor. seni okuyorum..ben dolasiyorum..beynimi biran öyle hizli calistiriyorsun ki.. unuttugum ya da unutmaya calistigim olaylari hatirlatiyorsun bana...kisacasi bana cok iyi geliyorsun.... ben annemi 5 sene önce kaybettim..oldum olasi cocuk ve yaslilara cok düskünümdür...hele annem yasinda gordugum insanlari icime sokasim gelir. yasli komsularim var..apt..da ve sokagimda.. onlarla olmak inanilmaz derecede bana keyif huzur ve mutluluk verir..onlar benim cınar agaclarim...az önce birisinin carsida isi varmis ..kizina havale cikartması lazimmis..nasil kiyarim bu sicakta onun disari cikmasina..ver canimin ici ben hallederim gelirim dedim...onlar benim yarinim.son perdenin oyunculari onlar..elleri öpülesi...insanlar....halanin fotografini gordugumde yine beni cocukluguma goturdun...o zaman ki oturdugumuz sokakta pamuk teyzem vardi (saclari beyaz oldugu icin biz cocuklarin taktigi isimdi) o fotografla beni pamuk teyzemle karsilastirdin...o teyzem simdi yok..ama sanirim bu vesile ile rahmet istedi..cennet mekani olsun....tüm yaslilar sizi seviyorummmm..

Annen,pamuk teyze ve tüm kaybettiklerimiz için Allahtan rahmet diliyorum Minasera mekânları cennet olsun canım.
" Onlar bizim yarınlarımız " çok güzel geldi bana bu cümle.
Dün onlarda çocuktu, sonraları biz gibiydiler.. Oysa şimdi bebek gibi ihtimam istiyorlar haklı olarak
Sen de " elimden geleni yapıyorum " diyorsun onlar için, ne mutlu sana.
Tüm yaşlıları seviyoruz evet

Sabah.....Çok erken deniz, yeni doğum yapmış anne gibi durgun, sessiz, mutlu.

Öğleye doğru, yaramaz çocuk gibi kıpır kıpır.

Daha sonra, genç kızlığa adım atmış rüzgârın estiği yönde, hırçın.

Akşama doğru yorgun yaşlı misali, dinlencede.

O kadar değişken ki deniz,biz insanlara benzettim.Gerçek hayattaki gibi
Sabah güne güzel başlayıp, hırçınlıklarıyla bizi sindirmek isteyen insanlarla boğuştuğumuz gibi ..

Hepimize... Hafta sonunu güzel geçirmemiz dileği ile...

Bu gün hiç bir şey yazmayacaktım ..Arkadaşlarım izmir'de buluşmuşlar rüyalarıma girdi çok etkilenmiş olmalıyım ki ....

Allah sindirsin, herkesin gönlüne göre versin,hiç kimse sevdiklerinden, sevdiği yerlerden ayrılmasın arkadaşlar.Şeniz
....................

Yine yanağımda ıslaklık hissettim, yastığımda nemlenmiş. Artık eskisi gibi hıçkırarak uyanmıyorum.

Eşim söyledi sonraları uykumda hıçkıra hıçkıra ağlarmışım.
Onun bildiğinden habersiz uyanınca, yastıklar şahit ya, önce yastık kılıflarını değiştirirdim.
Sanırdım ki, sadece kılıf ve ben biliriz İzmir özlemimi.

Hâla her gün Alsancaktayım. Karış karış geziyor, özlem gideriyorum...
Artık tak etti, Allahın izniyle Eylül sonu Ekim başı kucaklayacağım İzmir’imi.

Hepimizin sevdiği,canımız ...Merakla geçen haftalar sonrasında, Delfinimizden gelen haberle sarsıldık.
27 yaşında ve kendi içinde yaşadığı rahatsızlığı, hiç kimse ile paylaşmayan o sessiz, duygusal Delfinimiz'e ancak dualarımızla ulaşabiliriz

Ne kadar güzel, ne kadar içten, tanıyan, tanımadığı halde dualar eden sizlerin yorumları...
Delfinimizi bulmak için elinden geleni yapan site arkadaşlarımız,editörümüz... hepsi hepsi beni çok etkiledi .... İyi ki bu siteyi bulmuş gelmişim.Hepinizi seviyorum

Hepimiz seni seviyoruz Delfin

Son düzenleme:

Ablacım nasıl gidiyor düğün telaşın diye sormuşsun bana dünden beri ruh gibiyim ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..İnanmıyorum Deryama yakıştıramıyorum o yaşta birine böyle bir hastalığı düşündükçe aklıma konuştuklarımız geliyor içime bir umut doğuyor herseferinde..
Bense işlerime devam ediyorum ediyorum ama içimden gelmeyerek bugün olması gerektiği için bazı şeyleri yapıyorum..Bi çare belki bi haber çıkar diye herkeze yazıyorum yazdıkça ağlıyorum dua ediyorum Allahıma
Bu mübarek günlerde duyacaktır sesimizi Deryama birşey olmayacak işte ben burdayım diyerek karşımıza çıkacak..İnana ablacım gelmese bile birşey yapmasa bile iyi haberi alayım o bana yeteceksenağlamasenağlama

Ah! Nazlım ah! bizde çaresizlikten sesimizi buradan duyuruyoruz. Bütün konsantrem gitti, sizler gibi
Birde Güngören olayları, gece uyuyamadım, dayanamadım ilâç içtim uyumuşum.
Allah yardımcıları olsun. Hepimizi ,hepinizi Allaha emanet ediyorum.

derya inşallah iyileşip gelecek tekrar aramıza,buna inanmamız lazım...Rabbim onu sevdiklerine bağışlasın ve acil şifalar versin...
malesef dün gece yaşanan olay hepimizi derinden yaraladı yine...
bunu yapanlar cezasız kalmayacaktır,bunada inanmalıyız ...ve her zamankinden daha da güçlü olmamız gerektiğine inanıyorum ve hep diyorum ki...
Rabbim bütün iyi insanları korusun...
sevgiler...

bende dün akşamdan beri inanılmaz üzüldüm oysa dün ailecek çok güzel bir gün geçirmiştik nevbaharın deryayı bulmak için yaptığı girişimler üzerine facebookta deryayı aramak adına birşeyler yapmaya çalışırken siteye girince haberi okudum ve inanılmaz üzüldüm çok yakinen tanımasamda delphin hayatımda gördüğüm en hanımefendi insanlardan biridir gencecik yaşında kişiliğini oturtmuş biridir çalışkanlığıda takdire şayandır umarım dualarımız sayesinde şifa bulup aramıza döner dün akşam onun için dua ettim inşallah bukadar kişinin bu konuda tek yürek olup dua etmesi onun iyileşmesini sağlayacaktır onun arkasından haberlerdeki hain saldırıyı okuyunca ikinci şokuda yaşadım kızımın msn açmasını bile bekleyemeden gidip yattım aslında yatar yatmaz uyuyamam ama sanki bütün bu düşüncelerden kaçmak ister gibi derhal uyumuşum çok şaşırdım ölen vartandaşlarımıza rahmet diliyorum delphinin de biran evel iyilik haberlerini almayı çok istiyorum

Kaybettiklerimiz, hayattan kırgın mı ayrıldılar, kalanlar kaybettiklerini kırdıklarına pişmanlar mı ? ağıtlar keşkelerle mi dolu yoksa, nasıl yolcu ettiler bilinmez.

Her şey biz insanlar için, sağlığımda ara, beni kırma, sakın incitme, ben sana nasıl davranıyorsam öyle davran en azından.
Çekememezlikler, fesatlıklar, dargınlıklar, ne kazandırır. Hastalığımızda koşuşturmanın, ölümden sonra ağıtların hiç yararı yok ki.

Varsa ruh güzelliğin, yaşadığın hayatın içinde paylaş. Günaydın demeyi, hatır sormayı, gönül almayı

Boş lâflarla zaman kaybetmeden, geç olmadan..... Ne kalana, ne gidene yaramaz keşkeler

Zaman içinde çok kırgınlıklar yaşıyoruz. Ölüm gelince akla, affetmeyi öğreniyoruz..Unutmasak da yapılanları

Hayırlı kandiller Sağlık,huzur, bolluk içinde geçmesini diliyorum

Günaydınlar hepimizle olsun

Madam ve halam, yani gelin görümce birbirlerini severler. ikisinin de birbirleri hakkında kötü sözler söylediğini duymadım. Madam, babamla evlendiğinde, halamın yaşı epeyce varmış, yaşıtlarmış gibi dertleşip anlaşırlaşmış. Çok sonraları babamla ayrıldıklarında da, halamın arkalarından konuştuğuna şahit olmadım.

Geçenlerde “ Halacığım, Madamla kardeşim gelecek “ dedim

“ Ne işi varmış, hangi yüzle, sizi bırakıp gitti, unuttu galiba “ demez mi

“ Canım biz küçücük değildik, anlaşamamışlar işte “

“ Olsun ayrılığın küçüğü büyüğümü olur, ben hiç unutmadım “ Halam sanırım eskilerdeydi o an, çok eminim.

“ Gelince konuşmayacak mısın sen onu çok severdin, o da seni “

“ Severmiy di beni “

“ Aaa! çooook unuttun mu ?“

“ Neden unutayım canım, senin ağzını arıyorum “ Ben basıyorum kahkahayı hem unuttuğunu kabul etmiyor, hem duyması için o kadar bağırarak konuşuyorum ki kendim bile sesime şaşıyorum.

“ Kaç gibi gelirler “

“ Az sonra halacığım ”

“ Biraz uzanayım kalkarım “ Artık hep uzanıyor, uyuyor derin derin. Sadece yemeğe ve tuvalete kalkıyor.
“ Tamam, ben seni uyandırırım “

“ Kim uyuyor ki, öylesine uzanıyorum şimdi saat kaç “

“ 14 00 ”

Geliyor bizimkiler, uyandırmaya kıyamıyorum. Çok sonra kalkıyor geleceklerini unutmuş bile.
Tuvalete giriyor ( her seferinde bende peşinden gerekeni yapıyorum ) geldiklerini söylüyorum
“ Ay! Canım, ne zaman geldiler, özlemişim ay! ay! ay! “ diye doğru içeri, kucaklaşmalar, sohbetler (daima eski günler, halacığımın hatırladığı kadarı ile )

İşte böyle, hafıza kaybı değil de, yaşlılık kaybı.

Gerçek sevgiyle kalın iyi günler

Ablacımmm, Çok teşekkür ederim. a.s. yazılarını o kadar çok seviyorum kiiiii....Öpüyorum seni. Şeniz

insanın yaşadıkları iyi yada kötü silinmemek üzere yazılıyor bir yerlere...
istediğin kadar unutmaya çalış,zorla hatırlatıyor kendini...
ama hayatın belli bölümlerinde,belli kişilere rol yapmak zorundayız herhalde,üzmemek adına,üzülmemek adına...
utunkanlık...
şimdi erken yaşlarda başladı bizlerde..
Allah hayırlısını versin...
yüreğine,ellerine sağlık ablacım...
sevgiler...

Bazen insan birini, birilerini nedensiz de sevebiliyor,art niyetsiz,sebepsiz işte
Sevdiklerimiz bir başka taht kurmuş gönlümüzde..Kırılmışlıkları bilmeden yargılamak ı ıh!

Daha önce paylaşmıştım bu yazdığımı ama öyle şeyler oluyor ki, insan hatırlamadan,hatırlatmadan edemiyor

Yıllar önceydi bilmem hangi yıl... Canım sıkkın, kapışmışız en sevdiğim arkadaşımla. Haklıydım kendimce çok haklıydım... Yatıyor, uyuyorum... Gecenin bilmem hangi saatinde, İçimden bir şey öyle dürtüyor ki beni, kalkıyorum ne oluyor diye, dolanıyor, yatıyorum.Uyku yok ertesi gece, daha ertesi...Dürtmeler devam ediyor.Beni rahatsız eden o şey ne diye düşünürken,buluyorum.

Arkadaşımı özlemiştim. Ona karşı haksız mıyım acaba, çözmeliydim bunu...
Gittim uzun uzun, sinirlenmeden derinlere inerek konuştuk. Ben haksızdım, kabul ettim. Yanlış yapmış, yanlış karar vermişim... Çok mutluydum çözümlediğimize, sarıldık. Öyle bir sarıldık ki, kopmamacasına.

Akşam huzur içinde uyudum. Bir el sırtımı sıvazlıyordu.
O gündür bugündür ne zaman yanlış kararlar versem, dürtülerek uyanıyor, ne zaman güzellikler yapsam sıvazlanıyordu sırtım...
Vidandı bu, evet vicdanım. Demek dinlemesem kendimi, duymayacaktım vicdanımın sesini.

Vicdan çok yakınımızda onu bilelim, daima dinleyelim.. Gençlikte çoğu zaman hep haklı görürüz kendimizi. Yanılınca yanıldığımızı, haksızlığımızı kabul edip özür dilemek küçültmez, büyütür bizi...
(Umarım nasihat gibi olmamıştır. nasihati sevmem ya..)

süper olmuş yeşilim benimde hayatta en korktuğum şey vijdanımdır onun için gece yatınca hemen uyuyamam önce gün içinde yaşadığım olayları gözden geçiririm eğer davranışlarımla ilgili doğru hareket ettiğime inanıyorsam içim huzurla dolu uyurum ama eğerki birine karşı haksızlık yaptığını düşünürsem sabahı zor ederim özür dileyip gönlünü almak için hata yaptıysam çekinmeden özür dilerim birinin bana karşı hata yaptığını düşünüyorsamda bir müddet beklerim siniri geçsin diye değer verdiğim biriyse mutlaka sebebini sorar savunmasını dinlerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…