Yeşilim'in günlüğü

Bugün az önce dişçiye gittim sıcaklarda hiç çekilmiyor ama ihmâle gelmez diş bu.
İyi ki evime kısa mesafede, dışarı çıkınca sanki fırından geçip gittim dişçiye. oh! orasıda klimalı.işim bitti evime döndüm o kadar sıcak ki denize gitmek bile istemedi bu gün canım
Sıcaklarda gidilmeyecek ne zaman gidilecek.. Ne bileyim..

Kapımda, karşı komşumla karşılaştım.Çocukları küçük ilk öğretim henüz. Bazı sorunlar yaşıyor kızlarıyla. Fikrimi almak için bir şeyler sordu, söyledim tabi ki.

Bir anda aklıma " nasihat etmekle " ilgili yazım geldi gülümsedim." Ne oldu ablacığım " dedi. Alınmasını istemem " Hiç, aklıma bir şey geldi de canım. Ben durup dururken nasihatı sevmem, ama sorduklarında fikirlerimi içtenlikle söylerim darılmaca yok tamam mı " diye sorduklarına cevaplar verdim.

Hatalıysa, fikir soruyorsa dürüstçe ,kırmadan fikirlerimi söylemek hoşuma gidiyor.
Bakalım komşu kızım ne kadarını tatbik edecek :):)

İşte nasihat ile ilgili yazım

NASİHAT ETMEYİ SEVEMEDİM

Nasihat etmeyi öğrenemedim, sevemedim de. Yanlışlar sırası gelince bir örnekle anlatılabilir. Çocukken yüz yüze nasihat ederken büyükler, birde kendilerinden geçip, işaret parmağını gözünüze gözünüze “ Sakın ha!.. Sende onun gibi yapma, onun gibi olma.”.. Sadece kafa sallayıp “ hım!..” ne dediklerini anlamadan ve tekrarlanırsa nasihatler, içimizden “ Öf!... Yine mi başladı ” derdik.

Neden nasihat ederlerdi ki YAŞADIKLARIYLA, DURUŞLARIYLA, HAYATA TUTUNUŞLARIYLA öğretselerdi..
Hepimiz yaşayarak öğrenmiyor muyuz, Atalarımızın o güzel sözlerine hayran kaldık ta, hangi birini tatbik edebildik, şu zor şartlarda. İyisiyle kötüsüyle yaşadık, yaşadık, gördük, olgunlaştık.

Doğruyu, eğriyi bulmaları için SÖZLERİN UÇUP GİTTİĞİNİ, DAVRANIŞLARIN KALICI OLDUĞUNU öğrendim. Çocukların, hayatın içinden DUYMAK İSTEDİKLERİ DEĞİL, GÖRMEK İSTEDİKLERİDİR.

Bak şimdi nasihat gibimi oldu?? Hayır parmağımı gözünüze sokmadan, yüzünüze bakmadan, sadece yazılarımla paylaşmak istedim..Övünmeden.

Yeşilimin duyguları

Hayırlı yeni bir ay daha diliyorum
Dışarıda işlerim vardı mecburen çıktım. Aman Allah’ım! o ne sıcak, anlatamam eve zor attım kendimi Doğru duşa sonra Lavantalandım ve yine şükürler ettim. Evimizde klimalı otururken dışarıda çalışanlara Allah sabırlar, güçler versin.

Korkunç bir yangın var Manavgat taraflarında, onun sıcağı da vuruyor bir yandan. Müthiş bir sis bulutu oluşmuş tepelerde, felâketin önüne geçilecektir mutlaka ama neler yitirilerek.

Kızımla konuştum az önce, çok sever, yine Ayvalığa gitmişler. “ Nasıl güzel bir hava, sıcak ama bunaltmayan.” Diyor Ben inanamıyorum sadece dinliyor ve hıı ..hıı... diyorum.
O anlıyor " Buralardan ev alırsak annem, artık yazı burada geçirirsiniz çükü biz sadece hafta sonları gelebiliriz "diyor.
"inşallah kızım inşallah siz evinizi alında bakarız, belki bizde oralara gelir yerleşiriz" diyorum.
Diyorum da...

Buralardan gitmemiz zor tabi ki. Arkamızda büyüklerimizi nasıl bırakıp gideriz. Yaşamımız boyunca onlar için yaptığımız ertelemeleri bir bilebilse büyüklerimiz. Kim demiş ipler bizlerin elinde diye.
Sizi bilemem, bizde ipler hep başkalarının elinde. Rahat bırakmıyor vicdan.

Gerçek sevgilerimle..Mutluluk sevgidir....

dediğiniz gibi ipler başkaların da olmasa da o vicdan var ya , o rahat bırakmıyor...
ama ben şikayetçi değilim ablacım...yaşanılanların önüne geçemiyoruz,
eğer varsa inan gidilirdeee,yerleşilirde....
herşey gönlünce olsun....
nerede ve nasıl mutluysak öyle yaşayalım...
sevgiyle kalın...

inanın yazdılarınızı zevkle okudum nekadar güzel duygularınızı yazıya yansıtmışsınız tebrikler vallahia.s.

Son düzenleme:
bu arada aceleden yazınca unutmuşum çok geçmiş olsun allah tez zamanda sağlığınıza kavuştursun a.s.

Teşekkürler Songül ve Güllüşen.... Misafirim var canım arkadaşım onunla denize gittik. Etlerimiz pörsüdü suda. Çıkılacak gibi değildi güneş altına. Ben hemen hemen hergün bir saat yüzüp geliyordum bugün uzunca kaldık. Özlenmiş sohbetler şimdi evde devam ediyor.Güzel bir hafta sonu diliyorum.HEPİNİZE

Ben hastayken istemem koşuşturmaları, ölümümde istemem ağlaşmaları...
Yaşarken neşeli, huzurlu, mutlu ve sevgimi sizlere akıtırken, tüm bu güzel duyguları aynen şimdi isterim.
Sağlığımda, riyasız, verin.... Benim verdiğim gibi.

Sizi silmiştim içimden, hayatımdan ve epeydir aramazken birden “ Yeşilim, neyin var, bir şeye mi sıkıldın diye arayınca...” Yooooo ne zamandır görüşmüyoruz ki neşemi, sıkıntımı ne bileceksiniz ” dedim.
O anda kafamda çaktı ....Siteden.... Siteden okuyup öğrendiler. Hmmmm! bende yazmaya, içimi dökmeye devam. Kırmadan, şey etmeden....:):)
İyi Pazarlar......

Kızın seni Ayvalıklarda düşünürken bende Akçay taraflarında mis gibi bunaltmayan serin bir yazda düşündüm. Yeşilim niye oralarda diye.
Geldim misafirlerin var sanırım güzel sohbetler dilerim.

En son yazdığını dikkate almıyorum nasıl kelimeler Allah korusun Allah en gecinden versin. Sen daha bizlere çok lazımsın.Şeniz

yeşil o nasıl söz öyle içimi ezdin ahada,sakın nolur yapma böyle.allah gecinden versin.kk seninle güzel,seninle rengli,seninle huzurlu valla ben bunları hissediyorum.
bu huzuru,rengi,sevgiyi eksik etme boncuk gözlüm,
:1no2: isteğini şöyleeeeeee epey fi tarihine atsak.iyi olur demi.
allah sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah :Saruboceq: :Saruboceq:

Şeniz a.s.

Camdan kalbim ve İrna ... Söylediklerinize amin diyorum canlarım, hepiniz sağlıklı, huzurlu yaşayın.
Şurada yaşar giderken, sağlıklıyken, gönül almak varken, nedir bu yaşlarda hâla birileriyle cebeleşmek anlamıyor ve isyanımı yazıyorum.( siteye değil isyanım yanlış anlaşılmasın )

Kendi pişmanlıklarım yok gibi. Yazdıklarım hep başkalarının bana zarar verdiklerini gördükçe paylaştıklarım. Zararın neresinden dönersek kârdır diye, ufak sinyaller. Nasihat değil biliyorsunuz haddim de değil.

“ Bize ışık oluyorsun “ demişler. Çok mutlu oldum. İstiyorum ki, gerçekten herkes sevgi dolsun sevgisini dağıtsın, ışık versin.

Nadide çiçek gibisiniz her biriniz, nasıl onlarca, binlerce çiçek varsa, nasıl her birini farklı beğenip seviyorsak, bende sizleri farklı farklı seviyorum.

Aramızda kaktüs olmadığı sürece.

Herkesi farklı çiçekler gibi seviyorum.
Sevmek kolaydır, sevdikçe yeşerirsiniz, yeni yeni filizler verirsiniz Hatta o kadar çoğalır ki sevginiz, arada budamak istersiniz. Daha güzel, daha sağlıklı sevgilere diye.

Yine de siz siz olun güzel, şirin, görünen kaktüslerden uzak durun.

İyi haftalar diliyorum......Unutmayın sevgi emek ister.

canım benim gel bi öpeyim seniŞeniz
yazdıklarını okumaktan buyuk keyif alıyorum
iyi ki varsın

evet çok haklısın sevgi emek ister
seni çok seviyoruma.s.

belliki biri yeşilimin içini acıtmış biliyorum söylemesi kolay bunu bende gerçekleştiremiyorum ama değermi cancağızım güzel canını sıkmaya onlar seni neden kırdıklarını bile hatırlamazlar sonra ben sana ne yaptımki diye sorarlar sen yine kibar davranıp kaktüse benzetmişsin oysa kaktüsün dikenleri ortadadır elini uzak tutarsın bu tip kişiler çimlerin içinde çıkan ayrık otlarına benzerler önce çimin bir parçası zanneder ellemezsin oraya iyice kök salınca birdenbire büyüyüverirler artık gözüne gözükür hale gelmiştir nemi yaparsın alırsın kocman bir bıçak uğraşır kökünden söküverirsin bir müddet çıkardığın yer çukur kalır suladıkça kapanır gider seni sevenler bu kadar fazlayken sıkma canını güzel arkadaşımŞeniz

Son düzenleme:
Talin,Barçman.. Morallerinize teşekkürler kızlar

Evlenip Antalya’ya gelince istedim ki, buranın güzelliğini uzaklardaki arkadaşlarımda görsün, tadını çıkarsın. Eşimde kafa dengi...
Havuz, deniz,güneş çakıl kum. Henüz bakirdi Antalya. Oturduğumuz bahçelievler semti o kadar güzeldi ki çok sevmiştim.
Ve istediğim gibi arkadaşlarımı yaz tatiline çağırdım. Geldiler, gezilerde Antalyayı keşfettik tek tek Eğleniyorduk, sıcak şikâyetleri dışında her şey çok güzeldi.
Kimi bir hafta, kimi iki hafta, kimi yazı geçirdi... Haz aldığımız en güzel yıllar

Zaman geçtikçe evlenenler, bebekler, okulları derken hepimiz birbirimize hasret kaldık
Arada gelip gitmeler oldu da o ilk gelip gitmelerin tadı olmadı... Neden mi ? Sonradan tanıdığımız eşler yüzünden. Kimileriyle kanımız kaynamadı, kimi huysuz, kimi kaprisli, yaramaz çocuklarda tuzu biberi oldu sıcaklarla beraber, çekilmez oldu, gençlikteki gibi olamadık

Sıcaklardan kaçın, siz gelin diyorlar olmuyor olmuyor
Hele aramızdan genç yaşta kaybettiklerimiz var ki, yeni eşlere alışmak zor bana göre değil.
Aklım eskilerde, anılara ihanet gibi olur, uyum sağlayamazdım sanırım onun için gidemedik.

Balkona çıkmıştım, yolcusu gelenleri çığlık çığlığa karşılayan aileyi görünce aklıma yine anılar düştü
Seyrettim o çoşkuyu, hem özlem duydum, hem sevindim onlar adına.

Giden yıllar artık rahat bırak beni. Acısıyla, tatlısıyla yaşandı bitti
Ne bu böyle zırt, pırt düşüyorsun aklıma
Aklıma gel de, düşmeden gel. Düşünce, kalkman zor oluyor
Sende yaşlanıyorsun yavaş yavaş.Yavaş ol zaten, acele etme
Benim hiç acelem yok.

Yaşarken sevdiklerimin kıymetini bilmem ondandır.

Bugünde deniz akvaryum gibi anlatamam güzelliğini nemde yok. Kemere kadar net gözüküyor. Dağlar mavidir burada gökyüzünün ve denizin yansıması vurur masmavi...
sessiz oturmuş seyrederken arkadaşımla o harika manzarayı cep telefonu çalıyor

"yeşilim gelince markete gidelim de şunu şunu alalım "

canım kocam, şimdi sırasımı ? nasıl olsa gidip alacağız... diyemedim tabi ki :roflol:

" tamam canım gelince gideriz hemen " diyorum. Son kez giriyorum denize ama uzun uzun kalıyorum..Sonra eve

Aklıma şu daha önce sizinle paylaştığım yazı geldi yani değişen bir şey yok

Eşimle parka yürüyüşe gideriz . Ben yer çıkarım Israr ederim “ çıkmadan önce bir şeyler ye ”..
O da her seferinde “ Ben acıkmam” der..Ama bakın neler olur.

Ben seyre dalarım parkta,manzara muhteşem,hava durgun..Uzaktan müzik sesi gelir...Kuş cıvıltıları, mis kokular..İnanın anlatmakla olmaz.. O ne harika, o ne muhteşem manzara..
Ve dalmış bakınırken...
Eşim dürter. “ Yeşilim,duymuyor musun..Pazara mı gitsek yürüyüşten sonra.”.Sıralıyor alacaklarımızı,yemek tarifleri,çeşitleri. Aslında o da duygusaldır..da...
Acıktı belli. cokacimcoook Temiz hava, bol gıda.. Karnım henüz tok, hatta çok tok..

Bozuluyorum “Tadını çıkarıyorduk ortamın, sırası mı şimdi ”

“Yani,unutmayalım alacaklarımızı”diyor.

.”Pazarda hatırlarım, şimdi hiç aklımda eksik meksik yok” diyorum..

Bu kez o bozuluyor...“Ne olur ne olmaz, sen sırala şimdi kafanda” diyor..Diyor da.. Tok karna bu şahane ortamda....Pazar alışverişini düşünmek..

Yandan bakıyorum çok ciddi, “Kalk Yeşilim kalk, pazara doğru yol alın...Anca gidersiniz diyorum” İçimden tabi ki. Kalkıyoruz...İstersen kalkma..

Ondan sonra eşimle parka, marka tok karınla gitmeme kararı alıyorum..Hadi.. der demez,açım ya.. Fırlarım artık bozulmadan...
Söyleniyorum hım hım “ Ben sana ye de çık diyorum”

Soruyor.“Bir şey mi dedin yeşilim”...

“Tok karna çıksaydın..şimdi Pazar yollarında değil parkta olacaktık... Diyeceğim de diyemiyorum :roflol:

Bu günde aynı şey olunca, aklıma geldi o canım denizden bir kalkışımız var..,Sanki market kaçıyor da biz kovalıyoruz..:a015:

Son düzenleme:
Boş atıp tutma
Sevmeyi bilmeyeceksen, atma ilk adımı
Boyama kelimeleri, sallama hayalleri
Boş atıp tutmak kolaydır, Ya sev ya bir adım geri..

Seni seviyorum demek kolaydır bence. Ama gerçekten sevince, sevilince özverinin ölçüsü önemlidir değilmi?

Beşi bir yerde idik ( bir zamanlar )

Toplanırdık beş arkadaş.Beşi bir yerde derdik birbirimize.Çocuklar okula biz birbirimize.Bazen öylesine kağıt oynardık,bazen yaptığımız el işlerimizi gösterirdik, yenileri birbirimize öğretirdik.

Yediklerimizle kalırdık aman bir ikram bir ikram. Sanki restorana gitmişiz de, hangisinden başlasak diye sıraya girerdik ...Dolmalar,börekler,Rus salataları,turşu çeşitleri,kekler,pastalar erken toplanır dağılana kadar yerdik...
Nedense en önemli konu kilo almak..”Spor yapalım..Artık Pazartesi günü rejime başlayalım, sigarayı azaltalım..Haftaya toplantı sırası kimde ise,peynir kraker yiyelim” Sözler verilir.
Her hafta aynı konu ama aynı yiyecekler.Hatta yeni öğrenilen bir yiyecek ilâve edilirdi
“Aşk olsun hani yapmayacaktık” desek haftaya yapmayız denirdi..sonraki haftalar itiraf ediyoruz ki birbirimize..ya kraker peynir çıkarırsa diye karnımızı doyurup gittiğimize, yarılıyoruz gülmekte

Çocuklarımız büyürken bizde büyüyorduk.
Sinema günlerimiz vardı...Aynı kitabı okur, bitirince konu hakkında tartışırdık
Tartışmadığımız tek şey din, siyaset, renk ırk..Beşimiz farklı idik ama kimse kimsenin fikirleri içinde duruş sergilemezdi. Okuduğumuz kitaplarda farklı görüş var ise, tartışıp tartışmayacağımıza karar verirdik. Çocuklarımızda o güzel birlik içinde büyüdüler

Ama içimizde biri vardı ki BEŞİNCİMİZ ilk günler hepimizi üzdü. Hem bizimle olmak için can atardı, hem de kötü tohumlar serpiştirirdi. Ama o tohumlar hiç tutmadı..

İyi günler olsun hepimize

Bu gün içimden bir şey yazmak gelmedi, olur bazen.

Kız kardeşim elinden bir operasyon geçirdi (karpaltünel ) DR 15 dakikalık bir şey dedi. Gerçekten çok güzel geçmiş şükürler olsun. 15 gün sonra diğer elinden olacak.

Ancak ertelenecek şeyler değilmiş. Ağrılar ve uyuşmaları hisseder hissetmez, DR a görünmek lâzımmış, aman sizler dikkat edin.

Herşey hayırlısı ile gönlünüze göre olsun

Teşekkür ederim İrnacığım herşey gönlünce olsun

Biz bugün KK arkadaşlarımızla buluştuk, o güzel Atatürk parkında.
Her zaman oranın güzelliğine hayran, yazdıklarıma katkılar sağlayan o muhteşem manzara.
Parka gidince, bakan göz vardır, gören göz vardır...Antalyada hiç bir şeye değişilmez o harika manzara... insan sevdikleriyle de olunca değmeyin keyfime...
İşte günlerden bir gün içimden bunlar geçti

TANRIYA ŞÜKRETMEK İÇİN GÜZEL BİR VESİLE

Antalya da denize bakan parkları gezdiniz mi,sindire sindire yürüdünüz mü
Tanrının bahşettiği güzelliklere, dertlerinizle gittiyseniz, dertlerinizden arınarak
döndüğünüzü keşfettiniz mi.

Buranın cennet bahçesi olduğunu,dualarınızın peş peşe sıralandığını hissettiniz mi.
Seyrettiniz mi denizini,baktınız mı gökyüzüne,çiçeklerin sonsuz renk ve çeşitlerine
Soludunuz mu tabiatın kokusunu.

Önemli sandığınız,vesvese ettiklerinizin ne kadar boş olduğunu fark ettiniz mi
Ta.. içinizden şükredeceksiniz tanrının bizim için neler bahşettiğine

Bir kez daha tanık olacağınızı bilerek gidin,ama görmesini bilin......

Güzelliği seyrederim,seyreden ama görmeyenler adına
Çiçeklerin kokusunu duyarım,duygusuzlar adına
Yürürüm uzun uzun yüzsüzler adına
Sessizlik içinde duyduğum o gizemli sesler adına
Allah’a şükrederim verdikleri adına

kendim çekmiştim

gece

Son düzenleme:
Kardeşine acil şifalar diliyorum.Bu bilgi için de teşekkürler Yeşilim!......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…