Yesyeni evim atom bombası düşmüş gibi 🤦🏻‍♀️

Benim 3 yasindaki kizim yerinde duramiyor ama kapi ve perdelere izin vermem. Yoksa bizimde esyalarin hasati cikti. Parkede sulu birakmam peşinden takip ederim. Diğeride 7 aylik. Henuz o katilmiyor ablasına

Çocuklu bir evde bunlar çok normal geliyor bana. hele ki bu dönemde ne yapacaklarını şaşırdılar. O kadar dikkat etmeme rağmen evde kırılan bozulanlar oldu. Kısıtlamadıysanız bunlar olacak diye kendinizi telkin edip anı yaşayın

Belli kayde ve kurallar koymaliyiz diye düsünüyorum. Mesela duvarmi boyuyorlar o zaman Kalemleri ortalikta birakmayin, Boya yaparkende hep yanlarinda durun bitincede kalameleri ortaliktan hemen kaldirin veya kendi odalarinin duvarini boyamaya müsade oldugunu ve haricinin yasak oldugunu söyleyin.
Cocuklara kücük yastan itibaren kaide ve kural koyulmasi taraftariyim.
Aman yeterki cocuk mutlu olsun cocuklugunu yasasin diye evin icine etmelerine müsade edilmesi taraftari degilim, daginiklik baska cocuklu ev elbet daginik olur ama kapi kulpunun sallanmasi kornislerin kopmasi parkeler v.s. Bunlar cok abartili geldi bana.
Aklima simdi kres ve anaokullari geldi, O zaman kreslerin hali iyice harap durumda olmasi lazim, kac tane cocuk bir odanin icinde

Duvarlar neden boyalı benim kızım da bir kez boyamaya kalktı öğrettim bir daha denemedi boyama kitapları aldım boya kalemleri aldım renkli kağıtlar da aldım biraz aktivite yaptık gösterdim artık istediğinde kendisi onları yapıyor ama ondan önce kanepe koltuk çizdiği oldu anlattım izah ettim bir daha da yapmadı kanepe tepelerinde zıplamaya birşey diyemicem bazı çocuklar yapar kızım da zıplar ama biraz temkinli bir kez kolu kırıldığı için zıplamaya bile korkar oldu yavrum varsın zıplasınlar ev dağınık olsun hadi kızım toplayalım çok dağınık oldu diyorum geçen bir baktım oda oyuncaklardan çok dağılmış anne bu ne dağınıklık deyip kendi başladı toplamaya tül perdelerin çekilmeyeceğini çekersek kafamıza düşeceğini ve doktorun kafamızı yara olduğun için tedavi etmesi gerekir diye anlatın ıslak bezleri yerde bırakmaları yaşı gereği normal siz toplucaksınız onları bi yerler batmadan öğrenilmiyor kızım da suluğundan bardağa su dökerken sehpalar ıslandı parkeler ıslandı bikaç kez oldu bir daha dökmeyi öğrendi sizinkiler 2 tane biraz afacan olabilirler ama öğretebilirsiniz kızım mesela bikaç kez TV ye oyuncağı ile vurmak istedi uyardım anlattım bir daha yapmadı mesela şuan su bardağına arabasını koydu yıkıyor kaç kez uyardım buna müsamaha gösteriyorum çocuktur yapar gidip daha sonra içmek için başka bardak alıcam evde de sürekli çocuklar kolay değil napsınlar canları sıkılıyor pandemi sürecinde leğene su koydum içeri getirdim arabalarını yıkadı siz düşünün evet şuan su bardağına tek tek arabaları sokup çıkarıyor hadi bakalım çocuk büyütmek sabır işi bir doktor arkadaşım çocuk büyütmek mesleğimi yapmaktan daha zor dedi siz düşünün bunu söyleyen bir doktor

Ya duvarlar falan boyaması normal de. Perde ve kapılardan sallanması da normal ama izin vermeyin Allah korusun kapı yerinden çıkıp üzerine düşse ya da ne bileyim kapı kolu elinde kalıp kafasına bir şey olsa.
Korniş için de camdan bile fırlayabilir.
2 yaşında kızım var. Mobilyalarım hep çizik duvarları çiziyor arkasından siliyorum falan. Perdelere bir ara o da göz dikmişti ama iizn vermedim olabildiğinxe uzak tuttum. Biz pandemiden öncede dışarı çıkamıyorduk her çıktığımızda hastalanır Dı bağışıklığı düşüktü hemen hastalanır 3 gün hastanelerde gezerdik. Onların sağlığı için Biraz kural koyun çocuklar kurallarla daha mutlu oluyor.

Benim çocuklarda aynı mobilyalar beyaz deri koltuklarım hep tükenmez kalem daha geçenler oğlan perdenin korneşini tavandan söktü

Katılıyorum eşya ve evden geçiyorum tehlikeli canlarını epey yakacak hareketler yapıyorlarmış.
Allah korusun bir gün fark etmez pencere açık olur tüle asıldığı yerde, kapı yerinden çıkar, biri aniden kapıyı açar suratına gelir vs.
Belli sınırlar koymanın vakti gelmiş.

Benimki devede kulakmış.
Hayal bile edemedim...

ben 45 yaşındayım o zamanlar pimapen falan yoktu. ama Allahtan kara önlük varmış hayatımı kurtardı öyle tişört falan olsaydı.. tabi köşe başı hastane falan da yoktu babam en yakın dispansere götürdü canlı canlı diktiler
ama camı kırmışım tülü parçalamışım işiteceğim azar beni daha fazla korkutmuştu. çocukluk işte.
son olarak anaları ne ki danaları ne olsun diyorum:)

Benimki tek. O bile tek başına aynısını yaptıysa 2 taneyi düşünemiyorum. Şu perde olayı bir bizde var sanıyordum okuyunca içime biraz su serpildi asilmaktan perdeler sarktı kısmen koptu. Bazen yemekten sonra ağzını gidip perdeye silmesiyle zaten nirvana ulaştık. Yapacak birsey yok. İlkokula kadar böyle heralde sonrası daha sakindir diye umut ediyorum

Çocuklu ev dağınık olur, kirlenir, duvarlar vs çizilir ama eşyalara bu denli zarar vermelerine izin vermedim, vermem. Eşya da kolay alınmıyor, hor kullanıp sanki alınması kolay bir şeymiş gibi düşünmelerini istemiyorum.
Duvar çizdikleri dönem, verdim odalarında bir duvar çizdiler doya doya. Perdeleri asılmak çok abartı geldi. Koltuklarda zıplıyorlar tabi ki.
Kırılan eşya yok mu var tabi ki :)

Bizim evde 16 yaşında bir ergen var ve resim yapmayı çok seviyor. Sadece odasında değil her yerde resim yaptığı ve çok dağınık olduğu için benim evde aynı halde diyebilirim. Sadece kırık eşyam yok. Özellikle pandemi boyunca vaktini resim yaparak geçirdi. Her yer tuval ve boya dolu. Salonu dağıtmadığı sürece diğer yerler için bişey demiyoruz

Benim çocuklarda aynı mobilyalar beyaz deri koltuklarım hep tükenmez kalem daha geçenler oğlan perdenin korneşini tavandan söktü
Duvar koltuk boyayan çocuğa en iyi yapılacak şey çizdiği yerleri sildirmek.
Yaptığının sonucunu görüyor.
Ben komşu çocuklarına yaptırdım pahalı bir rujumu alıp koridorun duvarını boyamıştı verdim eline ıslak mendil burayı temizlemeden gitmiyorsun dedim.
Anneside izin verdi epey uğraştı yoruldu.
Bir daha kendi evlerinde bile duvar boyamamış.

Bazi davranışlarını farklı alanlara yönlenirseniz daha iyi olur. Duvarları boyamak yerine büyük kağıtlardan duvara yapıştırabilirsiniz. Kapı koluna perdeye asılmak da bana normal gelmedi.
Parkeler kötü diyorsunuz hamileyken ev alinmis max 3 5 yıl kullanmışsınız tekrar yaptırmanın maliyeti ne kadar. Ev boyamanın kapıları değiştirmenin vs. Her istediğini yapmasına izin vermeyin. Siz çocuklarının ebeveynisiniz.

Son düzenleme:
Bu arada ben odalarında izin verdim ama oda dışında boyadıkları yerleri onlara sildirdim, anne çok zor çıkmıyor diye sızlandıkları zaman, bende silerken çok yoruluyorum o yüzden bir daha çizmeyin diyordum
Kağıt tahta var çok güzel bir şey, ondan alabilirsiniz.

Arkadaşım bu yazım sana değil sadece...duvar boyanır ama ailede ona uygun kalem alır verir eline mesela kurşun kalem gibi en azından silince çıkıyor ama tükenmez kalem için boyaman gerek... Evde özgür alan olusturacaksak kendi odasını yapabilirsiniz ..yada banyoda fayanslari boyasin sizde silersiniz gibi .. benimde küçükler ama evi dagitsalarda zarar vermelerine izin vermem

Eve salincak kurdum o gün sallandilar bir daha yüzüne bakmadilar. Parke kurulama konusunda da gördügümde kuruluyorum ama 2 kücük cocuk olunca yetisemedigim fark edemedigim oluyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…