Yesyeni evim atom bombası düşmüş gibi 🤦🏻‍♀️

1 tane oğlum var 3 yaşına gelmek üzere aynı sizden bi farkım yok.... temizlik yapsam bile heryer yıkık dökük yamalı gibi geliyor banada

Merhaba, çocuklu evde mutlaka birşeyler eskiyor bunu bende fark ettim. Ama bizde kapılara filan bişey olmadı. Yerlerin şişmesine ayrı üzüldüm doğrusu ama bazen insan yetişmiyor. Benim ilk oğlum çok enerjisi yüksek bir çocuktu ayrıca geç anlayıp konuşmaya başlamıştı. Ben ona bazı sınırları koymazsam bu çocuk ileride dahada abartio arsizlasabilir diye düşündüm çünkü laf dinletmek zordu. Kendi 1 yaşından sonra yemeğini yiyebilyordu ama canı nerde isterse orda. İlk orda başladım, yemek masada yenilecek diye. Başta ağladı tabii ama aç olduğu için mecbur masada yani büyük yemek masasına oturdu. Küçük oğlum ise 3 yaşında ve yerleri sulugu ile çok ıslatıyor, herhalde gözüme küçük geldiği için kıyamıyorum dedim kendi kendime. Çünkü büyüyüne nazaran daha sakin olmasına rağmen ona biseyleri öğretmek daha yorucu gelmeye başladı. Ben burdan Sabrimin azaldığını ve galiba hala gözümde küçük olmasına bağladım. Yani uzun lafın kısası şunu demek istiyorum, bazı şeyler normal sizide anlıyorum herşey batar olmuştur gözünüze. Ama bazı şeylerde kisitlayabilirsiniz. Kapılara asılmak yok, kıracak derecede zorlamak yok, suyu gezerek içmek yok gibi. Ve biliyorum, bunu devam ettirmek coooook yorucu Benimkilerde bizim yatakta ziplamayi severler dogurusu. O an kızip indirsem mi yoksa bı dk heveslerini alsalarmi diye bocaliyorum. Yatağa zarar gelmiyor ama eğitim/terbiye ile bırak yaaa çocukluklarını yaşasınlar arasında gitteller yaşıyorum. Enerjilerini atmaları için günlük dışarı çıkarırsanız evi oyuncakları özlemiş şekilde geri dönerler, benimkilerdr en azından öyle. Annelik zor dogrusu

Cocuklariniz cok simarik bence..Kapi koluna, perdeye asilmak nedir? Hic mi konusmuyorsunuz? Yoksa sizi umursamiyorlar mi?
Elbette konusuyorum ama ya yaslarini okumadiniz ya da cocuk yeristirmediniz. Bu yaslarda kural koymak pek ise yaramiyor maalesef. Dikkatini dagitarak baska bir seye yönlendirerek kismen engel olmaya calisiyorum. Ama ev isleri ile 2 kücük cocuk bakimi ayni anda ilerlerken her seye yetisemiyorsunuz.

Benim 2 ve 4 yasinda cocuklarim. Salonumu degistirmeyi cok istiyorum ama kucuk olan 5 yasina gelmeden asla yapmam. En azindan aklim esyada kalmadan ellerine bisey verip hadi icerde yiyin diyebiliyorum. Koltuklarim, halilarim leke icinde, bir tane aksesuarim yok salonda :) ama umrumda mi, hayir :)

Yalniz, kapilar, duvarlar, parkeler biraz fazla geldi bana. Yani kapilarla oynamalari zaten yasak ( kendilerine zarar verebilirler), duvar boyamak istemediler hic ama isteselerdi kendilerine bir duvar tahsis edip sadece onu boyamalarina izin verirdim..

Acaba siz de bazi isteklerine sinirli mi izin verseniz?

Benimkiler 3 ve 1 yasindalar. Kirada oturuyorum. Cok fazla dagitiyorlar. Ikisi de asiri haraketli ama genelde oyuncaklarina zarar veriyorlar. Buyuk oglum kucukken tv asagi indirmisti. Ayrica ufonun camini parçaladı. Telefonu mu yedinci kattan asagi atti. Aslinda surekli basindayim ama bunlar kasla goz arasinda olan seyler. Eve zarar vermelerine firsat tanımıyorum cunku kiraciyiz sonucta. Gun sonunda yatirmaya goturdukten sonra en az 1 saatim ortalik toplamakla geciyor. Gun icinde topladiklarim da cabasi.

king konga özenmiş öyleyse evde spor yaptırsanıza beraber yaparsınız siz de hem enerji atarlar hem de size de faaydası olur.
Yapıyoruz spor, bahçe de var çıkıyorlar da merak işte. Malum şu süper kahraman saçmalıklarını görüp gerçek sanıyorlar bir dönem

benim 1 tane kizim var pandemiden oncede duvarlarimi yaziyordu
sonra bir yerde bir yazi okudum bir odada bir duvari cocugunuza verin istedigi gibi yazip cizsin onlarin ic dunyasiyla alakaliymis kağıtlar yetersiz geliyormuş sanirim.
bende oyle yaptim bir duvari ona verdim istedigi gibi yazip cizip boyuyor
evde su falan dokerse ögrettim hemen gelip soyluyor sileyim diye
perdeler cok tehlikeli dikkat edin çok cocuk boguldu oyle perdelere dolanip oyuzde perdelere yaklastirmiyorum pek bir tane uzun perdem vardi baktim sarilip dolaniyor onla oynuyor kestirdim o perdeyide.
cocuklu evler hep ayni benim evinde sıfırdi bi cok yerine hasar verdi hiç umursamiyorum
hayal dunyasina karismiyorun kendisine zarar verebilecek yerleri yasakliyorum okadar

çıkarken evi boyatır kırdığımız yerleri yaptırıp çıkarsınız

Üç yaş arayla iki oğlum var duvarları boyadıklarını her şeyi kırıp döktüklerini jiç bilmem bi ara duvara kağıtlar asmıştım buraya resimlerinizi yapın diye ama sürekli açıklarım eğer zarar verirlerse tekrar alamayacağımızı... Oyunlar ailecek oynanır bizde... Vurdulu kırdılı oyunlardan çizgi filmlerden bile hoşlanmazlar ve hiç ne kendimizi ne onları kısıtlamadık her yere birlikte gittik gitmeden hep oynamak istediğiniz oyuncaklarınızı hazırlayın dedim ve gittiğimiz yerlere götürüp geri getirdik hep... Gayet de sakinler... Baskı değil hep konuşarak yaptık biz bunu... Dağıtacaksak birlikte dağıttık birlikte topladık... Ben şahsen evime gelip orayı burayı kurcalayan çocuklardan jiç hoşlanmam ama annelerin hep bir kılıfı vardır bizimki keşfe çıktı çok meraklı her şeyi öğrenmek istiyor falan filan diye... Çocukların da bir sınırı olmalı ve o sınırlar içinde özgür olmalılar diye düşünüyorum

Hayir efendim her cocuk boyle falan degil..Tatil tercihimi ya + 16 ya da Rus alman ingiliz cogunlukta olan otellerde yapmak zorunda kalıyorum bu tip cocuklar yüzünden..Onlarin da ozelllikle ingiliz ve ruslar cocuklari var.Onlar da sahilde oynar sarki soyler ama nedense seslerini yaninizda olsa zor duyarsiniz..Yemek saati anne babalari ile sakince masalarinda yerler..Ama nedense bizim cocuklarda ses ses ses!! Egri oturup dogru konusun;cocuk yetistirmeyi pek beceremiyoruz deyin olsun bitsin..

Karalamak için defterleri oynamak için oyuncakları var çocukların

Sıkan bir anne değilim ama duvarı karaladıklarında defteri gösterdim anlattım iki çocuğumda bu huylarını bıraktılar

Parkeye su dökmek asla olamaz
Suluk vermeyin ellerine susayınca mutfakta içip gitsinler

Çocuktur yapacak sözüne katılmıyorum nasıl alışırlarsa öyle giderler

Eve salincak kurdum o gün sallandilar bir daha yüzüne bakmadilar. Parke kurulama konusunda da gördügümde kuruluyorum ama 2 kücük cocuk olunca yetisemedigim fark edemedigim oluyor maalesef.
İki çocuğa yetişmek zor haklısınız ama böyle de devam etmesi doğru değil.salıncak bir örnekti ama trombolin kaydırak gibi enerjilerini atacakları bir şey sağlamak lazım.perdeyi asılmak kapı koluna asılmak eve zarar vermenin de ötesinde cok tehlikeli.Duvar boyama konusunda tek odaya izin verirseniz mantıklı olur.ve artık büyük kızınızın sınırları yavastan öğrenmesi lazım .
Biz suan müstakil yazlık yaptırma peşindeyiz kapı ve parkeler yaklaşık 30 bin tutuyor.hadi koltuğu da yenileyelim diyince miktar 50 bini geçer büyük rakamlar çoğumuz için .

Hiç normal değil, herhalde sanıyorsunuz ki 7-8 yaşına geldiklerinde birden normale döncekler, çocuklara yaşına göre sınırlar koyup neyi yapıp neyi yapamıyacagını öğretmezseniz 20 yaşına da gelse boklu donlarını halınızın üstünden toplarsınız , bir arkadaşım ,şu an 25 yaşında olan oglunun ve eve sürekli getirdiği arkadaşlarının pisliklerini temizliyor ağlıyarak, çocuktur yapar diye birşey yok, duvarı mı boyamak istiyor; duvara büyük bir boş kagıt asarsın sınırın bu kagıt dersin, enerjisini atmak istiyorsa bahceye parka çıkarırsın günde iki defa, belli saat diliminiz olur gün içinde müziği açar kulaklıkları takar sessiz disko oynatırsın, bir sürü çözüm bulur arayan, ama bin bir emekle para verilerek alınmış evi eşyaları ahır gibi kullanıp naapalım çocuk bunlar demek çok ayıp bence

Benim eşyalarım çocuklarım doğana kadar yepisyeni idi( evlendikten sonra hemen çocuk sahibi olmamistim)

Sonra tabim evlat nasip etti şükür.
Ilk çocuğum yürümeye başladık tan sonra her şey yavaş yavaş değişmeye başladı.

Koltuk kenarlarım deriydi, cani sag olasun yavrum disleye disleye zedeledi, sehpalarimin cizilmedik boyamadık yeri kalmadı, sandalyesinin derileri de yırtılmış durumda.

Tv ye top atmış tv nin ekranı hafif dalgalı dalgalı kararmış.
Duvarlardan bahsetmiyorum bile.

Tam oğlum büyüdü artık eşyaları yenileyelim dedik kızım doğdu şimdi onun büyümesini bekliyoruz. Kendilerine zarar vermesinler de eşyaları, evi yenilerim.

Benim evim ne kadar temizlik yaparsam yapayım dağınık oluyor, her yer oyuncak, koltuk minderleri sürekli yerde . Çok üzülüyorum, çocuklu evlerin hepsi mi böyle.

Ama biz de altı kardeşiz sokakta büyüdük şimdiki çocuklar napsun evde hapis gibiler benimde çocuğum var eşya umrumda değil ki iyiki zamanında pahali şeyler almamışım sinir konusunda bence sadece odasında izin verin yani odasinin duvarını cizsin istediği kdr. O onu. Alanı olsun oyun alanı olarak ta odasında bir köşe belirleyin odaya oyuncaklari koyun. Toplarken yine ordan toplayın yerlerine koyalım diye özellikle söyleyin anlatın mutfakta en alt çekmeceyi boşaltın oyuncak.koyun yada küçük tencere tava. Boşaltsn oynasn orayı siz yemek yaparken.

Yanlız söylemeden geçemeyeceğim. Okula başlayınca bırakırlar bu yaptıklarını diye düşünmeyin nasıl yetiştirirseniz öyle gidiyorlar.

6 yasında oğlum hiç duvar karaladıgını bilmem. Evde kullanmak için tahtalar vardı onlardan ve büyük resim defterlerinden aldım. Hep onlara yaptı resmini. Oyuncakları da istediği gibi döktü oynadı oyun bitince beraber topladık hep hala da öyledir , oyunu biter kendisi toparlar yerleştirir. Su döktüğü yeri siler ya da söyler döküldü diye.

Sizin 2 tane olduğu için belki yetişmek de zorlanıyorsunuzdur ama sınır koymalısınız. Çocuklarınızın sınırı olmadığı için bi misafirliğe gitseniz aynı şekilde davranmak İsteyecekler doğal olarak.

Canları sagolsun. Allah başka dert keder vermesin. Ben pandemi sürecinde salonu boşaltip oyun odasi yaptim 6 yasindaki oğluma . Ama bizde perdeye asilma falan yok. Bende kısıtlamıyorum kendine zarar gelmesin yeterli. Şükürler olsunki evlatlarımız var. Bol bol lego aldim.

canlari sagolsun derimm yeterkj onlar saglikla etrafta kosurtursun aman kirilan,dokulen ,yipranan,dagilan herseyin yerine yenisi gelir bu kadar caninjzi darlamayin.. bir gun buyuduklerinde inanin o gunleri ozleyeceksinjzzz en guzell cocukluk yillarini birlikte gecirin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…