Yesyeni evim atom bombası düşmüş gibi 🤦🏻‍♀️

Üzerinden geçmiş ama çok geçmiş olsun fenaymış cidden.
Ben de kızım yaramazlık yaptığında hiç kızamıyorum malesef... Genetiği hiç bilmeyeymişiz iyiymiş

Benim de oğlum 3 buçuk oluyor. Evi topluyorum, dağınıyor, kirleniyor, oyuncaklar her yerde vs... ben daha cok takardım ilk zamanlar, şimdi hepten koyverdim..

Salon perdesi yırtık ve tahta kalemiyle çizilmiş, koltukta kalem çizikleri var, yine duvarlarda kalem ve yağ izleri.
Odasındaki mobilya aşırı değil ama dökülüyor.
Küçük de büyüsün, tadilat ve eşya değişim işleri sonra.

Çocuktan soğudum şuan resmen

Benimde evde 4yaşında ve 2yaşında 2çocuğum var. Evde hep arkalarındayım. Mesela su istiyorlar veriyorum ama su içmeleri bitince bardakları alıyorum. Boyama yapmak istiyolar hiç bir zaman hayır demedim ama onlarla oturup beraber bende boyama yaptım temizlik yaparken bez istiyolar veriyorum ama benim işim bitince hepsini topluyorum. Onları da bu düzene alıştırdım. Tabi ki çocuk bu dağıtcak oynayacak ama bi yerden de kuralları öğrenecek bence. Büyüğe anlatıp öğretirseniz küçükte ona göre alışıyor

Yaaa benim de koltuk minderleri hep yerde. Ve evet her yer oyuncak.

Benimde 4 yaşında oğlum var bayağı hareketli ama kapı perde asılmalar hiç olmadı olsaydı direk müdahale ederdim çok yanlış diye..En sevmediğim şey duvarların çizilmesi ben çok net bi şekilde uyarmıştım ve dinliyor ama annemde halı çizmiş bizdeki gibi burda da yapmayacaksın dedim..yani kurallarınız olsun elbet uygulayacaktır,Aslında kıran döken çocuklar varsa onlardan görüyor olabilir benim oğlum biraz yalnız büyüdü hiç kırıp dökme durumu yok

Yok yok ben vazgeçtim
4 aylık oğlum var seneye yani oğlum 13-14 aylıkken evi yenilemeyi düşünüyordum da bu konuyu okuyunca eski evde yaşamaya devam diyorum bi süre daha

Bu kadari bana normal gelmedi. Oglum su an 15 yasinda. Ben hic boyle seyler yasamadim. O da enerjisini bosaltmak istediginde hoplar ziplardi ama esyalara bu kadar zarar verecek kadar degil.

Cok sasirdim,bu serbest birakmak degil ki. Kirip dokmek,zarar vermek anormal geliyor bana. 5 yasinda bir oglum var,kendim de tek cocugum, memur cocuguyum bana hep ogretilen esyalara zarar verilmemesi gerektigi,duvarlar ev sahibinin cizersek uzulur derdi annemle babam. Bir suru defterim vardi doyasiya cizerdim. Bence Kesinlikle mudahale edilmesi gereken bir durum. İleride baskalarina ait her seye cok kolay zarar verecek bireyler yetismemeli

5 ve 2 yaşlarında iki bıdık var bizde de.

Duvarlarda ve koltuklarda kalemle çizilmiş yerler var, büyük olan değil ama küçüğüm gözümden kaçtığı zamanlarda kalemleri defterlerin dışında değerlendirebiliyor :)

Onun haricinde zarar verdikleri pek birşey açıkçası. Eşyalara zarar vermemeleri konunda uyarıyorum. Perdeden falan asılmaya kalksalar müdahale ederim.

Çocuklar biz sınır cizmezsek her türlü zararı verebilirler eve de eşyalara da, dur demek gerekiyor bir noktadan sonra.

Teşekkür ederim öneriniz için fakat anlaşılmak gibi bir çabam yok.
Pis oturacağım.

Bana bu kadari biraz fazla geldi. Ama herkesin kendi tercihi demek :)

Perdelerden asılmak, yeri islak birakmak vs bizde güvenli degil mesela. Cunku 3 taneler, biri olmazsa diğeri islak zeminde kayar düşer.
Oyle ellerinde su, yemekle gezmelerine musade etmiyorum.
Salon masasi pandemide etkinlik masasi oldu, üstü cizik boya vs.dolu.
Ev kirlenir, temizlenir. O da sıkıntı degil
Ama kirip dokmek, yatak başlığına , kapı kollarına varana kadar izin vermem.
Bunlar olurken siz ne yapıyorsunuz?
Öylece çocuklara mi bakiyorsunuz?

Benim oglumda koltuklarimiza baya iskence etmişti zamaninda ama sadece koltuklara.Buzdolabindan sütü alır koltuga döker sungerin sutu cekmesini beklerdi birde koltugun kenarlari beyaz deriydi o deri kismi da tukenmez kalemle karalardi.Koltugu gozden cikarmistim ben ki biraz buyuyunce degistirdim zaten.Ama sadece koltuk degistirdik biz baska da bir seye zarar vermedi.Sınır koyduydum duvara yapamazdi mesela.Sınırını mı koyamadiniz siz acaba bilemedimki yani bu kadar cok yere zarar vermeleri bana hem fazla geldi hem de kisilik gelisimleri icin dogru bulmadim.

benimkilerin arasinda da bir bucuk yaş var.suan okul cagindalalar ama bende sizin durumunuzdaydim o yuzden fazla abartili gelmedi Oyun hamurlari mi aktivite kitaplari hepsini aldim yine duvarlar boyandi. Daha gecen sene ve bu sene avize kirdilar oglum küçükken mutfagin deri sandalyelerini kemirip kemirip atti kanepelerde ayni sekilde ikiye gecti hala kanepeler uzerinde hopluyor bes yasindayken üç kapili gardırobu uzerine düşürmüştü kizim iki defa perdelerimi kesmisti mesela . Oglum annemin evinde aynali küçük bir vitrin vardi uzerine düşürmüştü ve aynasi da üzerine duaerken kirilmisti Allahtan bir siyrik bile olmamisti simdi daha bi durgunlasti ama

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…