- 11 Ocak 2017
- 2.830
- 9.590
- 158
- 36
- Konu Sahibi Hellohappiness
-
Üzerinden geçmiş ama çok geçmiş olsun fenaymış cidden.ben 45 yaşındayım o zamanlar pimapen falan yoktu. ama Allahtan kara önlük varmış hayatımı kurtardı öyle tişört falan olsaydı.. tabi köşe başı hastane falan da yoktu babam en yakın dispansere götürdü canlı canlı diktiler
ama camı kırmışım tülü parçalamışım işiteceğim azar beni daha fazla korkutmuştu. çocukluk işte.
son olarak anaları ne ki danaları ne olsun diyorum:)
Dusakabini yaptırdık ama boya sart tabi ki yaptırıp çıkarızçıkarken evi boyatır kırdığımız yerleri yaptırıp çıkarsınız
Çocuktan soğudum şuan resmenSelam kızlar. Benim 3 yas ve 1,5 yaslarinda 2 kizim var. Oturdugum evi hamileyken sifir almistik. Ama su an öyle bir halde ki.. Duvarlar boyali, kapi kollari asilip sallanmaktan kirik, parkelerin bazi yerleri sismis durumda(suluklarindaki suyu döküp birakiyorlar ya da temizlik yapiyoruz diye islattiklari bezleri bir yerlerde birakiyorlar) vs keza mobilyalar da ayni durumda, yatak basligini kirdilar, tül perdeler asilmaktan sarkti, koltuklarin yataklarin üstünde ziplaniyor.. Pandemi sürecinde evden cikmayinca iyice costular tabi, ben de cok kisitlamadim acikcasi. Ama evin bu haline takmaya basladim. 2 ve üzeri cocuk büyütülen evler ne durumda acaba? Ben mi bir şeyleri yanlis yapiyorum?
Şişecek kadar uzun süre ıslak bırakmayın siz de. Silin hemen. Haklısınız çocuklu evler hep aynı. İstisnalar dışında.parkelerin bazi yerleri sismis durumda(suluklarindaki suyu döküp birakiyorlar
Benimde evde 4yaşında ve 2yaşında 2çocuğum var. Evde hep arkalarındayım. Mesela su istiyorlar veriyorum ama su içmeleri bitince bardakları alıyorum. Boyama yapmak istiyolar hiç bir zaman hayır demedim ama onlarla oturup beraber bende boyama yaptım temizlik yaparken bez istiyolar veriyorum ama benim işim bitince hepsini topluyorum. Onları da bu düzene alıştırdım. Tabi ki çocuk bu dağıtcak oynayacak ama bi yerden de kuralları öğrenecek bence. Büyüğe anlatıp öğretirseniz küçükte ona göre alışıyorSelam kızlar. Benim 3 yas ve 1,5 yaslarinda 2 kizim var. Oturdugum evi hamileyken sifir almistik. Ama su an öyle bir halde ki.. Duvarlar boyali, kapi kollari asilip sallanmaktan kirik, parkelerin bazi yerleri sismis durumda(suluklarindaki suyu döküp birakiyorlar ya da temizlik yapiyoruz diye islattiklari bezleri bir yerlerde birakiyorlar) vs keza mobilyalar da ayni durumda, yatak basligini kirdilar, tül perdeler asilmaktan sarkti, koltuklarin yataklarin üstünde ziplaniyor.. Pandemi sürecinde evden cikmayinca iyice costular tabi, ben de cok kisitlamadim acikcasi. Ama evin bu haline takmaya basladim. 2 ve üzeri cocuk büyütülen evler ne durumda acaba? Ben mi bir şeyleri yanlis yapiyorum?
Yaaa benim de koltuk minderleri hep yerde. Ve evet her yer oyuncak.Benim eşyalarım çocuklarım doğana kadar yepisyeni idi( evlendikten sonra hemen çocuk sahibi olmamistim)
Sonra tabim evlat nasip etti şükür.
Ilk çocuğum yürümeye başladık tan sonra her şey yavaş yavaş değişmeye başladı.
Koltuk kenarlarım deriydi, cani sag olasun yavrum disleye disleye zedeledi, sehpalarimin cizilmedik boyamadık yeri kalmadı, sandalyesinin derileri de yırtılmış durumda.
Tv ye top atmış tv nin ekranı hafif dalgalı dalgalı kararmış.
Duvarlardan bahsetmiyorum bile.
Tam oğlum büyüdü artık eşyaları yenileyelim dedik kızım doğdu şimdi onun büyümesini bekliyoruz. Kendilerine zarar vermesinler de eşyaları, evi yenilerim.
Benim evim ne kadar temizlik yaparsam yapayım dağınık oluyor, her yer oyuncak, koltuk minderleri sürekli yerde . Çok üzülüyorum, çocuklu evlerin hepsi mi böyle.
Banyonun acelesi var orayı yapayım da gerisi kalsın bi müddet dahaAaa sakın ha sakın. Bilemem şimdi senin oğlun nasıl yetişecek ama bence ertele boşa giderse üzülürsün
Yok yok ben vazgeçtimBenim eşyalarım çocuklarım doğana kadar yepisyeni idi( evlendikten sonra hemen çocuk sahibi olmamistim)
Sonra tabim evlat nasip etti şükür.
Ilk çocuğum yürümeye başladık tan sonra her şey yavaş yavaş değişmeye başladı.
Koltuk kenarlarım deriydi, cani sag olasun yavrum disleye disleye zedeledi, sehpalarimin cizilmedik boyamadık yeri kalmadı, sandalyesinin derileri de yırtılmış durumda.
Tv ye top atmış tv nin ekranı hafif dalgalı dalgalı kararmış.
Duvarlardan bahsetmiyorum bile.
Tam oğlum büyüdü artık eşyaları yenileyelim dedik kızım doğdu şimdi onun büyümesini bekliyoruz. Kendilerine zarar vermesinler de eşyaları, evi yenilerim.
Benim evim ne kadar temizlik yaparsam yapayım dağınık oluyor, her yer oyuncak, koltuk minderleri sürekli yerde . Çok üzülüyorum, çocuklu evlerin hepsi mi böyle.
Fayansları kırmasınlar hahahaBanyonun acelesi var orayı yapayım da gerisi kalsın bi müddet daha
Salon perdesi yırtık ve tahta kalemiyle çizilmiş, koltukta kalem çizikleri var, yine duvarlarda kalem ve yağ izleri.
Odasındaki mobilya aşırı değil ama dökülüyor.
Küçük de büyüsün, tadilat ve eşya değişim işleri sonra.
[/QUOTE+
Hepsini anlarımda yağ izini anlayamam çünkü yağa bulanip geziyor duvarlara sürüyorsa o ev dağınık değil pistir... Eski eşya çizik eşya göze batmaz ama yağlı duvar herkesin ilgisini çeker....size tavsiyem yağlı duvarlarınızı bulaşık deterjanı ve çamaşır suyunu karıştırıp mikrofiber bez ile siliniz..merak etmeyin duvar boyası çıkmıyor .....
Teşekkür ederim öneriniz için fakat anlaşılmak gibi bir çabam yok.Hepsini anlarımda yağ izini anlayamam çünkü yağa bulanip geziyor duvarlara sürüyorsa o ev dağınık değil pistir... Eski eşya çizik eşya göze batmaz ama yağlı duvar herkesin ilgisini çeker....size tavsiyem yağlı duvarlarınızı bulaşık deterjanı ve çamaşır suyunu karıştırıp mikrofiber bez ile siliniz..merak etmeyin duvar boyası çıkmıyor
benimkilerin arasinda da bir bucuk yaş var.suan okul cagindalalar ama bende sizin durumunuzdaydim o yuzden fazla abartili gelmedi Oyun hamurlari mi aktivite kitaplari hepsini aldim yine duvarlar boyandi. Daha gecen sene ve bu sene avize kirdilar oglum küçükken mutfagin deri sandalyelerini kemirip kemirip atti kanepelerde ayni sekilde ikiye gecti hala kanepeler uzerinde hopluyor bes yasindayken üç kapili gardırobu uzerine düşürmüştü kizim iki defa perdelerimi kesmisti meselaSelam kızlar. Benim 3 yas ve 1,5 yaslarinda 2 kizim var. Oturdugum evi hamileyken sifir almistik. Ama su an öyle bir halde ki.. Duvarlar boyali, kapi kollari asilip sallanmaktan kirik, parkelerin bazi yerleri sismis durumda(suluklarindaki suyu döküp birakiyorlar ya da temizlik yapiyoruz diye islattiklari bezleri bir yerlerde birakiyorlar) vs keza mobilyalar da ayni durumda, yatak basligini kirdilar, tül perdeler asilmaktan sarkti, koltuklarin yataklarin üstünde ziplaniyor.. Pandemi sürecinde evden cikmayinca iyice costular tabi, ben de cok kisitlamadim acikcasi. Ama evin bu haline takmaya basladim. 2 ve üzeri cocuk büyütülen evler ne durumda acaba? Ben mi bir şeyleri yanlis yapiyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?