Yesyeni evim atom bombası düşmüş gibi 🤦🏻‍♀️

Bebek isteyen biri olarak, korktum acıkcası..

Ben çocuğa bu kadar özgürlük verilmesine karşıyım. Duvar boyamak bile bana fazla geliyor açıkçası. Bunun yerine farklı yerlere yönlendirilebilir cocuk. Enerjisini atması için açık havaya çıkarılabilir. Kural koyulması taraftarıyım. Sınır bilmedikçe hiçbir seyle tatmin olmayan bir çocuk çıkıyor ortaya. Belli seylere izin verilebilir tabi ama bunlar cok fazla ve tehlikeli en önemlisi.

Sizin oglunuzda benim oglumun gelecegini gördüm resmen . Benim oglaninda resme yetenegi var en zevk alarak yaptığı sey bu daha cok animasyon karakterleri çiziyor ama. Manzara resimleri cicek bocek hic görmedim en büyük sıkıntımız da ders calismak istememesi daha cok küçük ama ileride de böyle olur diye korkuyorum. Kitabi bile atlayarak okuyor çok haylaziz ders konusunda

Ayni durumda olan anneler bilir öylece cocuklara bakacak vaktiniz olmuyor pek. Yaslari yakin olsa da bu yaslarda arada ucurum oluyor. Öyle beraber takilmiyorlar yani. Ayrica emzirme zamanlari ya da kücügü uyutma cabalarim ki 1 saate kadar da uzayabilir vs gibi zamanlarda büyük kizim yalniz oluyor mecburen. Onun disinda yemek temizlik vs ev isleri ile ilgilenirken sık sık gidip kontrol etsem de gözden kacan seyler oluyor.

Aslinda basta duvarlari cizmesine izin vermiyordum. Ama kalem eline gecince her yeri boyar oldu. Ben de takip ettigim pedagoglarin önerisiyle sadece odalarini boyamalarina izin verdim. Simdi daha az yapiyorlar ama boyanmis yerler silmeyle falan cikmiyor. Kapi koluna asilmasina cocuklugumda benim de yaptigim aklima gelince ses etmedim Zaten yapma etme dedigim seylere daha cok sariyorlar. Simdi kapilara asilma da azalmaya basladi müdahale etmeyince. Bende mi bir sorun var yoksa dönemlerinin bir özelligi mi bilmiyorum, ancak dikkatini dagitabiliyorum yakaladikca. Yoksa "hayir yapamazsin" dersem daha cok yapiyorlar. Tabi neden yapmamalari gerektigini de acikliyorum her seferinde. Bilmiyorum belki zamanla oturacak bir seyler ama bu arada ev elden gidiyor

62 ay
37 ay
21 ay
Saygılar.

Yaa zaten damdan düsen halden anlar derler ya aynen öyleymis. Cocuklar bunlari yaparken sen napiyorsun, sınır koymuyor musun gibi tepkilere gercekten bozuluyorum. Aralari bu kadar yakin 2 cocuk büyütmek gercekten cok zor. Yasayan bilir. İkiz olsalar daha kolay; ayni gelisim döneminde olurlar, uyku saatleri ayni olur, beraber vakit gecirirler, biri digerine zarar verir kaygisi olmaz vs

62 ay
37 ay
21 ay
Saygılar.
Yardim almadan yaslari bu kadar yakin 3 cocuk mu yetistirdiniz gercekten ayakta alkisliyorum. Yardimci falan varsa nispeten daha kolay. Biri cocuklarla ilgilenirken biri ev isi yapar ya da birinin uyutma, emzirme, alt degistirme vs zamanlarinda digeri yalniz kalmaz. Tek basiniza idare edip kurallarinizi uygulatabildiyseniz tavsiyelerinizi dinlemeyi cok isterim.

Benim tepki vermediklerim oluyordu hatta annem cok kizardi bana mesela 4 yasinda yatagini getirip mutfak masasina sererdi oyun niyetine bir defasinda mutfak dolabini koli bandiyla bantlamisti uc dort kapakta hala iz var geçmiyor tabii izi hic akil edemedim sonradan pisman oldum ama yinede kiyamazdim engel olmaya kendine zarar vermeyecegi sürece halledilebilir yaramazliklarini gormezden gelirim

Icime bi su serpildi bizde duvarlar felan boyali degil sukur. Tek sıkıntım parkem. Yavrum sandalyeyi ordan oraya cekmekten parkenin bazi yerlerde kavladi. Birazda bizde hata kalitesiz almisiz, takilirkende zedelenmisti. Geriye dikkat ediyorum. Esyalarim halen temiz. Koltuguma birsey dokuldugu oluyor ama deri oldugu icin sorun yasamiyorum hemen siliyorum. Oturma odasinda fazla oyuncak bulundurmuyorum. Oyuncaklari sag sola atmamalarina dikkat ediyorum.

Öncelikle kiracıyım ve çocukları bu kadar serbest bırakma özgürlüğü pek olmuyor ama çocuklarımda düzen konusuna dikkat ediyorlar dağıtma toplama bilinci var ve nelerle oynanıp oynamayacaklarini biliyorlar . Ay sonu cikacagim ve sadce ufak bir iki tadilat yapacagim . Yaşlar 7 ,4 ve 1 buçuk .

Garip garip resimler çiziyor bizimki de. Diyorum çiçek böcek çiz bari duvara asayım diye yok. Mutfak için tabakta meyveler çizecek bakalım. O kadar etrafı batırdığı bi işe yarasın

Hiccc kafana takma benim evde ayni o haldeydi birtek duvarlara yazi yazmalarina deli olurdum tam temizledik buyuduler dedim 8ve 12 yasindalar hersey rayina oturdu simdide heryerden kitaplari sarj kablolari parfumleri bilmem neleri cikiyo neyse dedim bunada sukur simdi yine hamileyim ama bu dogunca kendi odalarinin bi duvarini boyamam duvari yapicam yani anlayacagin bi 6 sene daha bu daginiklik devam eder ama canlari sagolsun napalim

Benimki de öyle merak etmeyin
Hiç duvar karalamadı, kapı da falan sallanmaz. Hayır dediğim zaman asla yapmaz. Dagıttıgını toplar.

4 yaşında oğlum var şimdiye kadar asla duvarı boyamadı. Ben sadce bir kez duvarlar boyanmaz dedim o kadar. Ama aksi inat bir çocuk da olabilirdi onun için birşey diyemem. Ama mesela laminat parke üzerinde parmak boyası yaptığımız oldu ki geri silince çıkıyor zaten. Koltuğuma çok şey döktü su süt kahve soda onu da şimdiye kadar sildim ama artık kusuyordu altındakini bu sene koltuk yıkamacı çağırıp yıkattım. Asla salonu kilitleyen vs bir anne olmadım ama çok az eşyam zarar gördü şimdiye kadar oblar da hep kaza denecek cinstendi.

Çocuktan çocuğa değişiyor, kızıma herşeyi bir kez söyledik ikinciye yapmadı. Oğlumuz gözümüzün içine baka baka yapıyor, dolap kapağı çarpmalar sandalye sehpa devirerek yürümeler çat diye kolumu ısırmalar ki biz iki ebeveyn cidden sakin insanlarız, ablası da dahil. Fakat oğlum bi bambaşka bişe resmen neyi devirip dağıtabilirim diye geziyor ve bunların hepsini üç saniyede yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…