• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeter artık evlenmek istiyorum

Nasreddin hoca damdan düşünce sormuşlar hoca halin nicedir diye.. Bana damdan düşeni getirin halimden ancak o anlar demiş...

buraya evlenip mutlu olmayanlar, aldatılanlar, evlililiğin bir halt olmadığını yazmış. Yaşıt veya küçük olup ilişkisi olanlar da amaaan, herşey evlilik mi, çıkar biri bişey olmaz demiş. Tuzu kuru kesim diyebiliriz bu arkadaşlara. :KK53: Evde oturma çalış, düğünlere git, sosyalleş diyenler olmuş. Evet güzel öneriler fakat evliliğin bunla da alakası yok.

Evlenmek istiyoruz çünkü sevmek ve sevilmek istiyoruz. Yaşlanıyoruz, hayatı paylaşacak birini arıyoruz. Dertlerimizi, sevinçlerimizi paylaşabilmek omzunda ağlayıp kucağında şımartılmak istiyoruz sevdiğimiz adamların. Biz yalnız yaşamaktan, yalnız yaşlanmaktan ve yalnız ölmekten korkuyoruz. Bizler o "sırf evlenmek için bi hödükle evlenmiş" kategorisinde olmayı da istemiyoruz. Beklediğimize de, sabrettiğimize de değsin diyoruz. Ömürlük olsun diye dua ediyoruz. Kim boşanmak için evlenir ki?

Bütün bu fırtınalar içdünyamızda koparken, milletin facebookta ilişki durumu değişimi, tepside söz yüzükleri fotoğrafları, nişanda el öpmeler, düğünden enstantaneler, hamilelik haberleri, bebeğin doğumuyla anne&baba&bebek ellerinin yakın çekim fotoğraflarını adım adım izleyip, halil sezai eşliğinde isyana başlıyoruz. Hayır görmesek bile gözümüze sokuluyor. Bülent ersoy hanımefendinin bile bilmem kaçıncı kocayı bulduğu bi dünyada hala bekar olmak hiç de öyle kolay değil.

Asıl sorunumuz ne biliyor musun arkadaşım? Evliliği mutluluk olarak görmemiz. Hata yaptığımız nokta tam da burası.

Konudan konuya atladım ama bu konuda dertli olanlardan biri de benim, yazacak o kadar çok şey varki. Ah ahh efkar bastı... :KK14:
Allah gönlüne göresini versin şekerim
:KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:

22 yaşındayım uni bitirdim çok da talibim oldu. Fakat yeniden üniversiteye başladım. Babama da oldukça yük oluyorum fakat erkekler böyle depresyon modunda takılan evde oturan kızlara evlenmek istemez evlenen vardır elbette çalışan evi temizleyecek bir kadın arayan. Annesine bakacak kadın arayan. Bir çocuğu olsun diye evlenecek olan. Fakat erkekler sadece guzellikmis sadece basariymis hiçbiri değil biraz sevimli güler yüzlü iki laf edebilecek fedakâr bir eş de ararlar. Şimdi 4 duvar arasındasin tatlım eş bulunmaz. Her gelene he diyecek hale gelmissin. Senin güzel bir hayatın olacak ki güzel hayatı olan bir adam bunu paylaşmak istesin. Sen kendine bu hayatı zindan ettikçe bu işin oluru yok bence bi psikiyatriste görün daha sonra her şey düzelir. Saygilar selamlar

Nasreddin hoca damdan düşünce sormuşlar hoca halin nicedir diye.. Bana damdan düşeni getirin halimden ancak o anlar demiş...

buraya evlenip mutlu olmayanlar, aldatılanlar, evlililiğin bir halt olmadığını yazmış. Yaşıt veya küçük olup ilişkisi olanlar da amaaan, herşey evlilik mi, çıkar biri bişey olmaz demiş. Tuzu kuru kesim diyebiliriz bu arkadaşlara. :KK53: Evde oturma çalış, düğünlere git, sosyalleş diyenler olmuş. Evet güzel öneriler fakat evliliğin bunla da alakası yok.

Evlenmek istiyoruz çünkü sevmek ve sevilmek istiyoruz. Yaşlanıyoruz, hayatı paylaşacak birini arıyoruz. Dertlerimizi, sevinçlerimizi paylaşabilmek omzunda ağlayıp kucağında şımartılmak istiyoruz sevdiğimiz adamların. Biz yalnız yaşamaktan, yalnız yaşlanmaktan ve yalnız ölmekten korkuyoruz. Bizler o "sırf evlenmek için bi hödükle evlenmiş" kategorisinde olmayı da istemiyoruz. Beklediğimize de, sabrettiğimize de değsin diyoruz. Ömürlük olsun diye dua ediyoruz. Kim boşanmak için evlenir ki?

Bütün bu fırtınalar içdünyamızda koparken, milletin facebookta ilişki durumu değişimi, tepside söz yüzükleri fotoğrafları, nişanda el öpmeler, düğünden enstantaneler, hamilelik haberleri, bebeğin doğumuyla anne&baba&bebek ellerinin yakın çekim fotoğraflarını adım adım izleyip, halil sezai eşliğinde isyana başlıyoruz. Hayır görmesek bile gözümüze sokuluyor. Bülent ersoy hanımefendinin bile bilmem kaçıncı kocayı bulduğu bi dünyada hala bekar olmak hiç de öyle kolay değil.

Asıl sorunumuz ne biliyor musun arkadaşım? Evliliği mutluluk olarak görmemiz. Hata yaptığımız nokta tam da burası.

Konudan konuya atladım ama bu konuda dertli olanlardan biri de benim, yazacak o kadar çok şey varki. Ah ahh efkar bastı... :KK14:

Cok guzel yazmissin sekerim.

Hayat yalniz gecmiyor gercekten. Insan sevmek sevilmek istiyor, icinde sevgi olmayan hayat bence bombos.

Kendini gelistir, arkadas edin, gez kursa git, bilmem neye git, nereye kadar? Hepsini toplasam benim icimdeki boslugu doldurmaz zira.

Evliliği mutluluk olarak görmemiz. Hata yaptığımız nokta tam da burası.

Ask cidden mutluluk. Mutlulugun ta kendisi , benim icin ask, baska bir sey degil, asksiz hayat benim icin eksik ve cok karanlik. Sevmeden sevilmeden ben huzurlu yasayabilirim belki ama asla mutlu olamam.

bence birileri evleniyor, yaşım geldi diye düşünüp evlenmeyin. 23 yaşındayım arkadaşlarımın birçoğunun tek hayali evlenmek ve ben özellikle buradaki evlilikle alakalı topicleri gördükçe evliliğin e'sini dahi duymak istemiyorum.ki benim de arkadaşlarım evleniyor,nişanlanıyor,sözleniyor.inan zerre kadar imrenmiyorum "evlen de gör hanyayı konyayı" diyorum içimden. mutluluk erkeklerde değil inan, onlar da bizden bekliyor.
bu arada kocama meyve soymak asla hayallerimin arasında yer almadı :KK45: bizim ailede herkes meyvesini kendi soyar :KK48:babamın annemden böyle bir talebi hiç olmadı :KK48:

Cok guzel yazmissin sekerim.

Hayat yalniz gecmiyor gercekten. Insan sevmek sevilmek istiyor, icinde sevgi olmayan hayat bence bombos.

Kendini gelistir, arkadas edin, gez kursa git, bilmem neye git, nereye kadar? Hepsini toplasam benim icimdeki boslugu doldurmaz zira.

Evliliği mutluluk olarak görmemiz. Hata yaptığımız nokta tam da burası.

Ask cidden mutluluk. Mutlulugun ta kendisi , benim icin ask, baska bir sey degil, asksiz hayat benim icin eksik ve cok karanlik. Sevmeden sevilmeden ben huzurlu yasayabilirim belki ama asla mutlu olamam.

Al benden de o kadar. İnşallah aşkı buluruz ama geç olmadan. Bişeylerle meşgul olmak oyalıyor sanki sadece. Evlilik mevzusu açıldığında can sıkıyosa yaradır o arada unutulan, üstü kapanan. Birbirimizi yine biz anlarız işte kaderimiz aynı. Canım benim inşallah sen hep mutlu ol. :KK68:

31 yaşındayım 3 aylık evliyim.. 3 gün sonra 4. ayımıza giricez.. çok kısa bir zamanda tanışıp evlendik eşimle..

Bende 31 yaşıma kadar ' evlenemeyeceğim herhalde ' dediğim süreçler geçirdim ama her zaman kısmetimin beni beklediğine inandım ve sabrettim.. Kimseyi istemedim. Arkarabalarımın koca bulma girişimleri hep onlar adına hüsranla sonuçlandı ve hiç birisiyle görüşmek istemedim.. Eşimle tanıştığımda da hala evlenmeyi düşünmüyordum açıkçası.. Eşimde aynı benim gibi düşünüyormuş.. " Evlenmem ben " diyormuş.. Israr edildiğinde de kızıp bağırıp ortamı terk ediyormuş.. Akrabaları çok uğraşmışlar birileriyle tanıştırıp evlendirmek için ama hepsinin ağzı yanmış.. Nikahımızda akrabaları " ne yaptın da kandırdın bu çocuğu " dediler..

inan bana " acaba ? " diye bile düşünmedim.. Çünkü içten içe doğru adam olduğunu biliyordum.. Hayat çok garip olmaz artık dediğin zamanda bir şekilde yollarını kesiştirip karşına çıkartıyor doğru insanı :)

Benim babam çok fazla beni dışarıya salmazdı. Bir akşam arkadaşım gelip ısrar etti izin vermeyen adam gece dışarı çıkmamıza izin verdi.. Arkadaşımın bir erkek arkadaşı ( eşimin de çocukluk arkadaşıymış ) bizi gezmeye götürecekti ( iki kız tek başımıza kalmayalım diye )..

Kısmete bak ki hem yanlız kalmasın diye hemde başka bir sebepten dolayı eşimi çağırmış. Bizim haberimiz bile yoktu bir başkasının daha geleceğinden.. Geldi oturdu yanıma sanki senelerdir tanıyormuşum gibi konuştuk muhabbet ettik ve hatta çok eğlendik.. Sonrasında da bir kaç gün konuştuk ve çıkmaya başladık.. 3 ay sonra ailelerle tanışıldı. 5 ay içinde nişanımız oldu.. 8 ay içinde de evlenmiştik.. Bizi tanıştırma niyetinde bile olmayan arkadaşlarımız nikah şahidimiz oldular.. ve yeni yeni alışıyorlar duruma.. Öğrendiklerinde hem benim arkadaşım hem de onun arkadaşı şok geçirmişlerdi :D

Şu an inanılmaz derecede mutlu ve huzurluyum çok şükür.. Hayal bile edemeyeceğim kadar iyi bir eşim , huzurlu bir yuvam ve rahatım var... İyi ki saçma sapan ilişkilerle vakit harcamamışım diyorum.. O yüzden benim sana nacizane tavsiyem bekle.. Vardır bir kısmetin ve oda seni bir yerlerde bekliyordur... Kendini de yıpratma bu süreçte kendine vakit ayır

Esin kac yasinda canim? Allah mutlulugunuzu daim etsin.

Gerçekten böylesi negatiflikle zaten mutlu olamazsınız. Modumu düşürdünüz resmen. Herkesin hayali aşık olmak sevmek sevilmek.. Sizin daha önemli sorununuz var farkında mısınız? Bir işiniz yok ve artık maddi yönden kendinizi yük hissetmeye başlamışsınız. Bunu size hissettirmişler çünkü. Aileniz bile taşıyamıyorken neden bir erkek çalışmayan bi bayan istesin? Belki de çalışmadığınız için tercihler arasında değilsiniz. Hayat çok zor.. Çoğu kişi çalışan bir eş istiyor.

bu işler nasip kısmet işi ..
tam evlenme yaşların bence ..
hayırlısı ile olur , pozitif düşün ..
arkadaş ortamında tavsiyelerle tanış ..
hayırlısı olsun cnm ..

Gerçekten böylesi negatiflikle zaten mutlu olamazsınız. Modumu düşürdünüz resmen. Herkesin hayali aşık olmak sevmek sevilmek.. Sizin daha önemli sorununuz var farkında mısınız? Bir işiniz yok ve artık maddi yönden kendinizi yük hissetmeye başlamışsınız. Bunu size hissettirmişler çünkü. Aileniz bile taşıyamıyorken neden bir erkek çalışmayan bi bayan istesin? Belki de çalışmadığınız için tercihler arasında değilsiniz. Hayat çok zor.. Çoğu kişi çalışan bir eş istiyor.

Hayat şartları düzgün olsa da erkeğin maddi durumu iyi olsa da çalışan eş istiyor. Çok tanıdığım var maaşı giyimine kuşamına anca yetiyor bir de eşlerinden hala para alıyolar üstüne. Ama kimse evinde bütün gün mutsuz mutsuz oturan birini istemiyor.

Tüm mutluluğu evliliğe odaklamış kadın evlilikten beklentisini bulamadığı an bu mutsuz hainden bin beter olacaktır. Çünkü şu an ne kadar mutsuz da olsa bir ümidi var. Bir evlilik beklentisi var. Ama akşamları eşine meyve soymanın hayalini kuran konu sahibi eşin akşam başını tv karşısından kaldırmayan kimseyle muhabbet etmeyen bir morona dönüştüğünde mutluluğu neyde bulacaksın?

Karşımızda hayatta hiç zorluk sıkıntı görmemiş hiçbir şey için çaba sarfetmemiş bir insan var. Kimsenin ondan beklentisi yok. Kendisinin de kimseye faydası yok. Öyle ki kursa gittiği zaman bile annesi temizlik yap daha faydalı olursun diyebiliyor.

Hayatına çeki düzen vermen şart. Sonrası zaten gelir.

ay kosu sahibinden özür diliyorum :KK69:
konu başlığını görünce aklıma bir türk filmi geldi:KK69::KK45:
bence kendini üzme hakkında hayırlısı olsun:KK14:
elbet bi yerde biri vardır seni bekleyen:KK14:

Yorumları okuyamadım hepsini ama biz kendimizi bu depresyona sokuyoruz. Evet evlilik güzel bişey hayatı paylaşmak, iyi günde kötü günde yanında birinin olması, bebek sahibi olmak. Bu hayaller çok güzel keşke herkes bunların en güzelini yaşayabilse. Ama insanlar o kadar bencil kendini düşünüyor ki özellikle erkekler. Önce insanın kendine sevgisi saygısı olmalı. Evlenip mutsuz olmak da var ve herşeyin bir eşref saati vardır. Hayat zaten yeteri kadar zorken neden ufak şeyleri kendimize dert ediyoruz hiç anlamıyorum. Güzel olacaksa olsun bazı şeyler ve olmuyorsa da vardır bir sebebi bizim bilmediğimiz. Herkese mutlu hayatlar diliyorum :)

Etrafinizdakilee evlendi diye yada sadece ceyiz vs. Bu tur seyleri dusunerek evlenmek istemeyin. Gercekten evlilik distan guzel gorunen ve gayet zor olan bisey. Davulun sesi uzaktan guzel geliyor bence daha yasinizda cok gec degil bi ortamda dugunde bi yerde mutlaka talibiniz cikacaktir. Gorumcemde senin gibi su anda 27 yasinda onu bildim bileli ceyiz biriktirir hep evlenme evlilik hayali 2 kerede nisanlandi ama olmadi. Bazen kafayi o konudan dagitinca beklemedigin anda oluveriyor. Bende kac sene bebegim olsun diye cabaladim tam dusunmeyi biraktim oldu nasip kismet rabbim herkesin gonlune gore versin insallah.

bekarın derdi böyle evlinin derdi boşanma

hakkınızda hayırlısı acele etmeyin derim herşeyin zamanı var. allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın duanız bu olsun

bende kendımı cok cok kotu hissedıyorum konu acmakla acmamak arasında karasızdım!
BENDE BIKTIMMMMM BENDEEEEEE 25 Yasındayım ama benden kucukler evlendı facebookta artık dugun davetıyelerı gelınlıklı arkadaslarımın resımlerını gormekten usandımmmmmm!!!:mad::mad:
sen gene 25 yaşindaymışsın o zaman konu sahibi arkadas kendini damdan atsın :KK53:

Daha zaman var demek ki hakkınızda hayırlısı ... :KK68:

bende bu dertten başlık açmıştım yaşlarımız yakın benimde umudum kalmadı artık çözüm olsa keşke birileri varlığımızın farkına varsa,sevmek sevilmek,çocuk hasretıyla yanmak ,ailelerimizi peşimizden sürüklemek çok zor hakkında hayırlısı olsun belki bir gün mutlu olacağımız birileri çıkar...

evlenmek değilde ihtiyacımız olan her zaman yanımızda olan bizi seven birine ihtiyaç duymak. ben de 24 yaşındayım evlenmeyi istiyorum fakat bundan önce hayatımda her anımı paylaşabileceğim birinin olmasını istiyorum. ilişkiler konusunda hep terkedildim hep acı çektim sevgiye o kadar açım ki. hiç uzun ilişkim olmadı her zaman seven tarafı oynadım. iki hafta önce erkek arkadaşımla ayrıldık, bu sefer o kadar umutluydum ki doğru insan diyordum hiçbir eksisini gözüm görmedi çok aşık oldum. sonuççç.. çok yalnızım. çevremdeki arkadaşlarımın bir kısmı evli bir kısmı nişanlı tek yalnız olan benim. çiftler olarak toplanıyorlar ve ben bu gruba tek başıma girmekten bıktım. bu hafta sonu da kuzenim nişanlandı. onun adına çok seviniyorum ama içim acıyor bir taraftan da. ağladım çok ağladım dün yalnızlığıma sevilmeden geçen günlerime. hiçbirimiz evlilik meraklısı değiliz bunu anlayın. tek istediğimiz sevilmek sevmek. bu o kadar acı veren ihiyaç duyulan bir duygu ki. sevincini üzüntünü paylaşabileceğin kimsenin olmayışı. sıcacık ellere hasretim yapayalnızım

Çok haklısın fuume sevgisizlik zor gerçekten ama daha küçüksün 24sün. Ben de hiç uzun ilişki yaşamadım, hatta son tanıştıgım insana çok umut bağladım. Sonunda birine ısınabildim dedim ama çok acımasızca terkedildim. İnşallah mutluluk çok uzak değildir:))

Yapmayin ya daha 30 yasindasiniz hele 20 li yaslarinda olup ben hala evlenmedim diyenleri hic anlamiyorum.
benim yasim 32, arkadaşlarımın çoğu bekar ve evlilik icin erken oldugunu dusunuyorlar, sevgilileriyle gezip tozip hayatin tadini cikariyorlar. Ben 23 yasinda evlendim ki coook kucuk bir yasti bana göre, aklim 5 karis havadaydi...
bi kere öncelikle su evlenme takintisindan kurtulun, hayatim keyfini cikarin, calismak istemiyorsaniz bile hobiler edinin, kurslara gidin, hem surekli evde oturup kafanizda biseyler kurmaktan kurtulur hem de yeni insanlarla tanisirsiniz.

Back
X