Yeter artık

SaGoSu KaJmEr

sessizliğine aşığım!!!
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
637
3
96
Diğer
hanımlar günaydın dün üzüldüğüm bir olayı anlatmak istiyorum bu şehirde yabancıyım yani 3 yıldır burdayım ve görüştüğüm iki arkadaş var ancak son 2 haftadır birisinden yani harekertlerinden çok rahatsız oluyorum oğlum 13 aylık ve çoook yaramaz zaten bu yüzdende kimseye gitmiyorum ama beni zorla çağırıyorlar gidiyorum ve evdeki herkes oğluma yapma etme dur ay ne yaramazsın diyorlar.hatta oğlumdan 1 yaş büyük kızıda vuruyor ve arkadaşımda hiç engel olmuyor çocuğumun resen psikolojisi bzuldu gitmeme kararı aldım lütffen yorum yazın desteğe ihtiyacım var kimsem yok burda çok sıkılıyorum zaten ne yapmalıyım

madem rahatsız oluyosun gitme tatlım olay bu
açık açık anlat arkadaşlığını biraz askıya al nedersin

evet manco haklısın sabahtan beri 20 kere çağırdı gitmemeye kararlıyım zaten dün evinden çıkarken tavrımı belli ettim neden kızdığımı anladı yani

Sağocum a.s.
Komşularından uzaklaşmanın; bir çözüm olmadığını düşünüyorum ben canım...
Ne yazık bazı insanlar; çocukların yaramaz olmasının, doğal bir süreç olduğunu anlayamıyorlar...

Bazı çocukların, normalden daha fazla hareketli olması çok doğal...
Biz ne yaparsak yapalım; çocuklarımızın hareketli olmasını, engelleyemeyiz.
Zaten engellememeliyiz de...

Ama şu da var ki; "Çocuğum çok yaramaz, komşularım kızıyor." diyerek, hem kendimizi, hem çocuğumuzu kısıtlamamalıyız...

Benim de oğlum çok yaramaz olduğu için; bazen daraldığım zamanlar oluyor.
Fakat ne olursa olsun; hem komşularımla ilişkilerimden, hem de çocuğumdan taviz vermiyorum...

Komşularım, böyle bir tavır içine girecek olduğunda, kibar bir dille; " Bırakın yapsınlar, onlar daha çocuk. " diyorum..
Tabi benim evime gelen misafirlerin yaramaz çocuklarına da, aynı şekilde yaklaştığım için; herkes anlayışla karşılıyor...

Çevremizdeki insanların genel olarak; bizim çocuğumuza yaklaşımı, bizim tavırlarımızla çok ilintili...
Ben kendi adıma, buna fırsat vermemeye çalışıyorum...
Toplum içinde çocuğuma; " Oğlum yapma, etme. " demiyorum.

Yaramazlık yaptığı durumlarda; "Annecim, gel seninle şu oyuncağı oynayalım." diyerek gerekirse 5-10 dk. oğlumun ilgisinin başka taraflara kaymasını sağlamaya çalışıyorum.
Ya da; çok sevdiği bir şeyleri vererek, ilgisini dağıtıyorum...
( Meyve suyunu çok seviyor mesela. )

Tabi ki evde, ben de oğluma yapmaması gereken bir şeyler olduğunda, kızabiliyorum. Gerekirse ceza veriyorum...

Ama bunu, başkalarının yanında değil, sadece evimin içinde yapıyorum...

Her şeyden önemlisi, onlar bizim evlatlarımız.
Keşke sağlıkları yerinde olsun...
Gerisi önemli değil... :delphin:

ıyide siz çocuğunuza dur demezseniz elbette biri diyecek, bizimde öyle bir akrabamız var gelecek diye kokruyoruz çocuk her geldiğinde çiçekleri yoluyor, duvarları boyuyor misafir diye bişey diyemiyoruz, ama bir anneninde çocuğa yanlışı doğruyu öğretmesi lazım küçükte olsa..

ferza teşekkürler yazın için ancak benim ne kadar diken üstünde olduumu anlatoyorum zaten ödüm kopuyor başkasının evinde zarar vercek diye umursamaz değilim yani

İyide siz çocuğunuza dur demezseniz elbette biri diyecek, bizimde öyle bir akrabamız var gelecek diye kokruyoruz çocuk her geldiğinde çiçekleri yoluyor, duvarları boyuyor misafir diye bişey diyemiyoruz, ama bir anneninde çocuğa yanlışı doğruyu öğretmesi lazım küçükte olsa..

arkadaşım yazıyı gözünle oku lütfen ben okadar sıkıyorumki oğlumu zaten ruhende buyüzden bozuldu diyorum akrabanıza benzetmenizde hiç hoş değil ayrıca

İyide siz çocuğunuza dur demezseniz elbette biri diyecek, bizimde öyle bir akrabamız var gelecek diye kokruyoruz çocuk her geldiğinde çiçekleri yoluyor, duvarları boyuyor misafir diye bişey diyemiyoruz, ama bir anneninde çocuğa yanlışı doğruyu öğretmesi lazım küçükte olsa..

Buyrun, siz akrabanız gelecek diye korkmaya devam edin...
Ben kimseye, çocuğuma laf söyleme hakkını vermiyorum.
Çocuğumun terbiyesi, sadece bana aittir... :delphin:

Gerekirse, o kişilerle görüşmeyi keserim...

Bir anne olduğum için, çocuğumun terbiyesini evde veririm, başkalarının yanında terbiye edecek değilim.
Ne çocuğuma başkalarının yanında laf söylerim, ne de söylettiririm... :delphin::delphin:

Son düzenleme:
arkadasım benım oglumda oyle fakat ben çok dıkkat edıyorum yerı gelıyor ogluma kızıyorum fakat ben kızdıgım halde gelıp bırı benım ogluma laf soylersede çok kötu olur

Bir anne olduğum için, çocuğumun terbiyesini evde veririm, başkalarının yanında terbiye edecek değilim.
Ne çocuğuma başkalarının yanında laf söylerim, ne de söylettiririm... :delphin::delphin:

siz gerekeni yaparsanız zaten kimse bişi diyemez ki..
ama bu örnekte çocuk evi dağıtıyor,eşyalara zarar veriyor anne oğluna engel olmuyor..eminim kendisi kendi evinde daha dikkat ediyordur oğluna..aman şu kırılacak bu kırılacak diye daha kısıtladığına eminim..başkasının evinde de amannnnn çocuk ne yaparsa yapsın,olur böyle şeyler diyen tiplerde var..şahsen ben evime gelen kişinin çocuğuna sahip çıkmasını isterim..çocuksa da bu ,ona evimdeki her eşyayı kırma hakkını vermez..

siz gerekeni yaparsanız zaten kimse bişi diyemez ki..
ama bu örnekte çocuk evi dağıtıyor,eşyalara zarar veriyor anne oğluna engel olmuyor..eminim kendisi kendi evinde daha dikkat ediyordur oğluna..aman şu kırılacak bu kırılacak diye daha kısıtladığına eminim..başkasının evinde de amannnnn çocuk ne yaparsa yapsın,olur böyle şeyler diyen tiplerde var..şahsen ben evime gelen kişinin çocuğuna sahip çıkmasını isterim..çocuksa da bu ,ona evimdeki her eşyayı kırma hakkını vermez..

İlk mesajımda zaten, çocuğum yaramazlık yaptığında; nasıl bir yol izlediğimi yazmıştım.

Evimde; elbette kızdığım zamanlar da oluyor, ceza da veriyorum...
Misafirliğe gittiğim zamanlarda ise; kendisini azarlamak yerine, ilgisini başka yönlere çekmeye çalışıyorum....

O tipler dediğiniz insanlar için, diyebilecek bir şeyim yok... :delphin:

canım çocuk mutlaka,zaptedmesi çok zor ,benim oğlumda çok hareketliydi,hiç bir yere gidemezdim ,onun peşinde koşmaktan zaten gittiğim yerdede oturamadan geri dönerdim,
sende bir yere gittiğin zaman canım oğlunun arkasında ol,ama başkalarının yanında oğlunu sıkma,ilgisini başka bir şeye yöneltmeye çalış,yada arkadaşına açıkca söyle ,ben sana geldiğim zaman rahat edemiyorum,oğlan çok hareketli biliyorsun,istersen sen gel bana de:benim arkdaşlarımın hepsi bilirdi durumu hepsine söylemiştim,,onlar gelir giderlerdi bana,,birde hayatım bir yere gidrken çocuğun oyuncaklarından falan al yanına,belki biraz daha sakin kalmasını sağlayabilir. bu yaşlarda çoçuklar yeni yürümeye başladıkları için çok meraklı olurlar herşeyi,merak ederler ,genelde yaramazlklarıda bundan kaynaklanır,

Son düzenleme:
bir çocuğa annesi yanındayken,yabancı birinin
laf söylemesinden nefret ederim...
daha 13 aylık bir çocuk bu,dur deyince duracak mı yani,
siz tavrınızı koyun,gerekirse rahatsız olduğunuzu dile getirin,
madem arkadaşmışsınız,size anlayışlı olması lazım diye düşünüyorum...
eğer çocuğunuzdan rahatsız oluyorlarsa,çağırmasınlar sizi...
bence siz rahat olun sonuçta, aklı başında bir çocuk olur,siz de
sorumsuz bir anne ,o zaman komşularınıza hak veririm...
sizi çocuğunuzla hoş karşılamayacak kişinin de evine bile gitmeyin bence...
sevgiler...

Nerde terbiye ederseniz edin,kimse benim evimi boyayamaz, ayrıca psikologlar çocuklara belli sınırlar konulmasını sağlıklı buluyor yoksa kontrolsüz ve doyumsuz ebevynler yetiştirirsiniz açında biraz çocuk gelişimi yazıları okuyun lütfen.

Ayrıca başımla beraber misafir ettiğim iki çocuklu bir arkadaşım var, çocuğu o kadar güzel eğitmişki örnek olarak kendime ileride onu alıcam.. Çocuğunu sevmek demek ona sınırsız özgürlük vermek demek değil..

Nerde terbiye ederseniz edin,kimse benim evimi boyayamaz, ayrıca psikologlar çocuklara belli sınırlar konulmasını sağlıklı buluyor yoksa kontrolsüz ve doyumsuz ebevynler yetiştirirsiniz açında biraz çocuk gelişimi yazıları okuyun lütfen.

Ben, çocuğuma sınırlar koymadığımı mı söyledim size göre?
Benim psikologlardan haberim yok mu?

Ben gerekli eğitimi veriyorum zaten çocuğuma...

Benim söylediğim şey; evladımı başkalarının yanında azarlamadığımdı.
Ve bir yaramazlık yapmasına fırsat vermeyecek şekilde, ilgisini başka yönlere çevirmekti.

Merak etmeyin, çocuğumu; sizin evinizi boyamaya kalkmadan önce, başka işlere yönlendiririm...
Duvarlarınızı çizmesine imkan vermem...

Lütfen siz de, biraz Anlam Bilgisi okuyun zahmet olmazsa... :delphin:

Okusanız çocuğa hitap ederken "anneciğim,babacığım,ablacığım, vss" tarzı anlam karmasasası yaratacak otoritenin kimin elinde olduğu konusunda kafasını karıtıracak (pedagoglar söylüyor ama herkes böyle hitap ediyor) şeyler söylemezdiniz, herneyse kimse kimseyi değiştiremez.. Çocuklarınız sizin için ne kadar değerli olursa olsun lütfen çevreye saygı duymayı öğretin biraz; Her gün otobüsle yolculuk yapıyorum, kadın çocuğuna bilet kullanmadığı halde koltuk işgal ettiyor yaşlı başlı adamlar yanıbaşında ayakta dikilirken, "o" çocuk büyüyünce annesi ne öğretti ise onu yapacak haklı olarak.. Ferza Hanım benim sözüm sadece size değil genel konuşuyorum..

Back
X