- 13 Kasım 2020
- 1.912
- 3.046
- 83
- Konu Sahibi Justalittlebityourheart
-
Psikoloğa gitmeni tavsiye ederim .Sosyal güvencen varsa. Devlet hastanelerindeki doktorlarda güvenli .Belki hafif bir antidepresan verir .Fakat bu arada kişisel gelişim kitapları oku ,YouTube dan videolar izle .Yaşamımız boyunca benzer durumları hepimiz yaşıyoruz .Önemli olan ne kadar süredir bu ruh halindesin .Uzun sürmesi kötü .Sürekli ama sürekli kendimi değersiz hissediyorum. Normalde de zaman zaman hissederdim ama bu sıralar öyle yoğun ki. O kadar bunaldım ki bu durumdan, devamlı geçmişi düşünüyorum o sana bunu yaptı bunu söyledi kimse sana değer vermiyor kimsenin hayatında önemli yere sahip değilsin diyorum. Sonra saçmalama insan kendi değerini kendi belirler diye kendimi avutmaya çalışıyorum ama bu da maksimum 1 saat sürüyor tekrar o hislerim geliyor ruhum daralıyor. Uyurken bile sıkıntıyla uyuyup uyanıyorum. Geçer diye bekliyorum ama bilmiyorum çok üzgünüm, çok bıkkınım.
Hayatım boyunca hiç mutlu olamayacakmış gibi hissediyorum.
Hiçbir şey yapmak istemiyorum ders çalışmam lazım sınavlara hazırlanıyorum çalışmam gerektiğini de biliyorum ama yok olmuyor kafamı veremiyorum bir türlü. Elim kolum kalkmıyor. Bir ara ne güzel pasta börek çörek yapıp kendimi oyalıyordum onu da yapamıyorum halsiz hissediyorum kendimi.
O kadar üzgünüm ki sürekli.
Psikoloğa mı gitsem terapi yeterli gelir mi bilmiyorum. Bir de çalışmıyorum tabi masraflı olacak benim için. Çoook yoruldum artık bu hislerden
Bende bu durum hep vardı ama son bir senedir belki o kadar yoğun ki. Kendim başa çıkarım sandım. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama yok olmuyor. Kişisel gelişim kitapları okuyorum, videolar izliyorum, meditasyonlar yapıyorum dua ediyorum yok bir türlü geçmiyor. İlaç kullanmaktan da çekiniyorum. Sadece terapi de işe yarar mı bilmiyorumPsikoloğa gitmeni tavsiye ederim .Sosyal güvencen varsa. Devlet hastanelerindeki doktorlarda güvenli .Belki hafif bir antidepresan verir .Fakat bu arada kişisel gelişim kitapları oku ,YouTube dan videolar izle .Yaşamımız boyunca benzer durumları hepimiz yaşıyoruz .Önemli olan ne kadar süredir bu ruh halindesin .Uzun sürmesi kötü .
Terapiden ziyade ilaç tedavisi önerebilir doktor .Çünkü bahsettiğiniz süre oldukça uzun bir zaman ,bence ertelemeden gitseniz iyi olur .Ben de bu durum hep vardı ama son bir senedir belki o kadar yoğun ki. Kendim başa çıkarım sandım. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama yok olmuyor. Kişisel gelişim kitapları okuyorum, videolar izliyorum, meditasyonlar yapıyorum dua ediyorum yok bir türlü geçmiyor. İlaç kullanmaktan da çekiniyorum. Sadece terapi de işe yarar mı bilmiyorum
Evet çok haklısınız, peki ama hemen hemen herkes tarafından böyle hissettirilmek? İnanın şımarıklık değil bu, insanlar bir anda göklere çıkarıp sonra da o kadar yükseklikten bırakmayı çok seviyorlar bunu anladım. Bunu kaldıramıyorum artık. Bu süreçte çoğu insanla da görüşmeyi bıraktım kendimi çok yıpranmış hissediyorum..Şöyle düşün hayatta herkes birileri tarafından hakettiği değeri göremez.
Mutlaka değersiz hissettirilir.
Ya kendi ailesi ya bizzat eşi ya eşinin ailesi ya arkadaşları tarafından bu duygulara maruz kalıyor herkes.
Hepimizin başına gelen herhangi bir olay gibi düşün. Özelleştirme durumunu.
Böyleyse daha iyi hissetmek mümkün olabilir.
Yardım almayı düşünüyorum ilaçla değil ama terapi gibi bir şeyle çözmeyi çok isterimBu ara hepimizde var tükenmişlik depresyon. Yardım alma şansınız varsa alın çok iyi gelir
Evet çok haklısınız, peki ama hemen hemen herkes tarafından böyle hissettirilmek? İnanın şımarıklık değil bu, insanlar bir anda göklere çıkarıp sonra da o kadar yükseklikten bırakmayı çok seviyorlar bunu anladım. Bunu kaldıramıyorum artık. Bu süreçte çoğu insanla da görüşmeyi bıraktım kendimi çok yıpranmış hissediyorum..
Bir de bu sayı gitgide artıyor ve artacak da değil mi ne acı?Hemen hemen herkes dediginiz kaç kişi eder ki?
O sayısal çokluk insanların kotulesmesinden kaynaklanıyor maalesef..
Insanların çoğu böyle..
Bencil, duygusuz..
Misal eşimin anne babası kardeşlerinden eltime kadar hepsinde hissettiğim bu oldu.
Insan yerine bile koyulmuyorum.
Arkadasliklarimda bir iki böylesi çıkmıştır aynı şekilde hissettirip tekmelemeyi biliyorum.
Bana kötü hissettiren öz kardeşime bile mesafe koyarım gerektiğinde.
Bu insanların sayıca çokluğu bana değersiz hissettiremez.
Sinir olurum.
Nefret ederim onlardan.
Ne kadar pislikler, kötüler diye düşünüp çıkıyorum işin içinden :)
Yani insallah öyle olur ama ilaca da önyargılı olmayın gerçekten çok faydalı oluyor herşeyin bir çözümü varken değmez böyle hüzünlü yaşamaya.Yardım almayı düşünüyorum ilaçla değil ama terapi gibi bir şeyle çözmeyi çok isterim
Ben de aynıyım o kadar uzun zamandır yürümüyordum ki, geçen yürüdüm yoruldum baya.Ayni durum bendede var .ne ders calismak istiyrm, ne gezmek, ne baska bise.
Yuruyus yapmaya bayilan ben adim atasim gelmiyo.
Degersizlik hissini cok iyi anliyrm. Bende artk bende sorun var diyrm okdr yoruldumki.
Bi donem antidepresan kullandim kilo yapti biraktim.vallahi kilo yapmayani bulabilsem tekrardan baslardim.
Biraz rahatlatiyo. Biraz o yorucu dusuncelerden uzaklastiriyo insani.
Psikologlar ise yarar mi bilmem. Devletinkine gitmeyi dusunuyrm ama pandemiden dolayi korkuyo insan.
Çok etkilidir haklısınız uyuşmuş gibi olmak istemiyorum sadeceYani insallah öyle olur ama ilaca da önyargılı olmayın gerçekten çok faydalı oluyor herşeyin bir çözümü varken değmez böyle hüzünlü yaşamaya.
Yok öyle olmuyor işte önyargı dediğim bu :) mesela ben kullandığım dönemde daha iyi uyuyordum dinlenmis hissediyordum beynim gereksiz düsüncelerle dolmuyordu sürekli yeme bozukluğu yaşıyordum o düzeldi. Öyle uyuşuk hissiz olmuyorsunuz aksine serotonin salgılandığı için mutlu oluyorsunuzÇok etkilidir haklısınız uyuşmuş gibi olmak istemiyorum sadece
Bunu bile büyütüyorum içimde ya, ilaçla çözmeyeceğim kendim üstesinden geleceğim diye.. önyargıdan değil asla yoksaYok öyle olmuyor işte önyargı dediğim bu :) mesela ben kullandığım dönemde daha iyi uyuyordum dinlenmis hissediyordum beynim gereksiz düsüncelerle dolmuyordu sürekli yeme bozukluğu yaşıyordum o düzeldi. Öyle uyuşuk hissiz olmuyorsunuz aksine serotonin salgılandığı için mutlu oluyorsunuz
Doğru ilacı doğru dozda kullandığınız sürece hiiiç öyle bir durum olmuyor :) Bende öyle kalıcı etkiler bıraktı ki iyi ki kullanmışımÇok etkilidir haklısınız uyuşmuş gibi olmak istemiyorum sadece
Terapi de aldınız mı peki?Doğru ilacı doğru dozda kullandığınız sürece hiiiç öyle bir durum olmuyor :) Bende öyle kalıcı etkiler bıraktı ki iyi ki kullanmışım
İlacı veren doktor sizi ortalama ne kadar süre dinledi ve ilacı ne kadar süre boyunca kullandınız?Doğru ilacı doğru dozda kullandığınız sürece hiiiç öyle bir durum olmuyor :) Bende öyle kalıcı etkiler bıraktı ki iyi ki kullanmışım
Ben psikiyatriye sadece ilaç için gitmiştim. Terapileri psikoloğumla yaptım. Bu süreç bir yıla yakın sürdü. İlacı 7-8 ay kullandımİlacı veren doktor sizi ortalama ne kadar süre dinledi ve ilacı ne kadar süre boyunca kullandınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?