Yetişemiyorum, yapamıyorum veya beceremiyorum.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar 2 kızım var, büyük bir evim var anlayışlı ama anlayışı ailesinden dolayı baya tükenmiş bir eşim var ve hiçbir şeye yetişmeyen ben veya baya beceremeyen ben. Durum şu 1 veya 1,5 yıl öncesine kadar haftada 3 kez süpürür olduğu kadara yemek yapardım ama full kızımla oyun oynardım küçük kızım 10 aylık büyük kızım 29 aylık buradaki tavsiyeler ile ben temizliği arttırdım yemekte çeşitler yavaştan başladı ama ben şuan kızlarıma o kadar vakit ayıramıyorum ve üzülüyorum. Oturup oynuyoruz ya 2 saat anca oluyor dahası yok. Onun dışında temizlik yaparken onada etkinlik gibi yapıyorum ama beni çok yoruyor aşırı hadi sendd süpür gel beraber silelim ama küçük kızım bu kez zorluyor ağlıyor sonra temizlik kalıyor ya da evet süper temizlik oldu desem yemek kalıyor ay ben çok yoruldum yaa hııı birde şu var yaptığım yemeklerin tadı da güzel olmuyor eşim zorla yiyor ama ben farkındayım olmadığının mesela hala güzel çorba yapamıyorum ya da yemek yapsam mutfak dağılıyor toplayamıyorum kızlar üzülmesin ağlamasın vs derken hep bir şey kalıyor bu yemek işini nasıl çözeyim temizlik falan nasıl daha az zaman alır. Ayrıca fayanslarım granit neyle sileyim ki iz kalmasın ben resmen eğilip siliyorum mikrofiber bezle ama o da zaman alıyor. Yemekte nereleri takip ediyorsunuz mesela tarif tutsun gibi şeyler aklıma gelmiyor şuan ama evde pratik olacak ve hep temiz duracak şeyler neler ay ben napayım ya olmuyor ben yapamıyorum yemeğin tadı evin çöpü temizliği derken yoruldum düşüncede yoruldum daha. Lütfen bana öneri ne biliyorsanız bu sorunumu çözecek öneri istiyorum. Hem bu derdi olanlara da fayda sağlar bu konu bende rahatlarım biraz

Sanırım eşiniz 4 4lük istiyor herşeyi. ben çocuksuzken bile haftada 3 ev süpürmedim. eşiniz biraz yardım etsin. tek kap yemekle de doyuluyor 4 4 lük olmayıversin. düdüklüde tüm yemekler kolayca olur. kuru fasulye nin yanına pilav olmasa da olur ekmekle de doyulur. gönüller geniş olursa herşey olur. 5 yıldızlı otel konforunda olmaz tabi küçük çocukla evde yaşam.

Çocuklar küçükmüş temizlikte zorlanmanız normal ama siz de zorluyorsunuz gibi. Eğilip yer silmek nedir.. 2li, 3lü su kovası olan temizlik aleti var. Bir taraf temiz, bir taraf kirli su oluyor. Onları kullanın hem iz olmaz hem de temiz olur ve vaktinizi azaltır. Ev için de süpürmeyi azaltmak adına çocukların eline yiyecek vermeyin, sofranın altına örtü serin mutlaka. Saçınız dökülüyorsa örün ya da toplayın evdeyken.

Yemekle ilgili önerim dondurucuya çocuklar yatarken börek, kurabiye atabilirsiniz. Hemen çıkartıp pişirmek iyi oluyor. Buna ek nohut, fasulye de iyi olur. Yuvarlak köfte var yine dondurucuda saklanıp hazırlanabilecek.

Ben yemek için nefis y... T. sitesini çok kullanıyorum çünkü elimin ayarı maalesef yok. Orada yaptıklarım tutuyor. Tuza kadar ölçüyle yazıyorlar neyse ki.. :)

Stres yapmayın ama eşiniz de yemeğe yardım edebilir geldiğinde. Bizde eşimle yapıyoruz çoğunlukla onun eli daha iyi ben de öğrenmiş oluyorum. Sizde de en azından doğrama, salata, karıştırma işlerine bakabilir.

Herşeye yetişmek zorunda değilsiniz zaten. Çocuklarınız küçük elbette herşey mükemmel olmayacak. Ama siz en güzelini yapıyor ve çocuklarınıza zaman ayırıyorsunuz.
Eşiniz yardım ediyor mu? Yapamayınca söyleniyor mu? Korona dan dolayı yardımcı da alamazsınız.
Burada temizlik düzen topikleri var. İsterseniz etiketleyebilirim sizi.
Yemeklerde en önemlisi doğru baharatlar bence. Onları kullanırsanız güzel olur. Ben genelde nefis yemek tariflerinden yapıyorum yorumları da okuyarak. Bide çorbalarda 1 bardak tavuk suyu çok yakışıyor bence bi deneyin

Eşim normalde aşırı anlayışlıdır hiç sorun etmez ama ailesi çok etkiledi benim rahatım onlara battıkça gözüne soktular her şeyi eşimin onunda değişmesi varmış değişti. Mesela yemeğe sorun etmiyor ama görüyorum beğenerek yemiyor yetersiz görüyorum bende kendimi ama temizlik için sorun yapıyor. Yardım etmiyor bende o etmediği için yapmak istemiyorum zaten sadece en büyük katkısı dağıtmaz eşyalarını toplar tek avantaj o hıı birde yemekte tabakları topluyor ı kadar

2 cocukla her şeyin mükemmel olması imkansız.bence ev işlerine daha az vakit ayırıp cocuklarla ilgilenmeniz gerek. Çünkü çocuklarınızın tam da beyninin geliştiği dönem bu donemi güzel gecirirseniz ilerde akademik başarıları yüksek olur.
Temizlige de 15 Günde bir yardımcı alın bence.

Henüz çocuğum yok. Yemek yapmayı ve temizliği mecburiyetten yapıyorum çok sevmem . Bu konuda çok kafaya takmamak gerekiyor bence. Temizlik olduğu kadar yemek olduğu kadar. İşten arta kalan Boş vaktimi kendime ve çocuğuma ayırmak isterim ilerde. Temizlik için ayda bir yardımcı almakta çok pratik oluyor. Ben mesela aylık masrafları hesaplarken temizlik içinde bütçe ayırıyorum. Başka bir şeyden kısıp yardımcı ablayı çağırmayı daha elzem buluyorum kendi hayatım için.

Siz kendinizi eksik gördüğünüz için karşı tarafa da öyle hissettiriyorsunuz.Oysa bir çeşit yemek yapmanız bile nimetten gibi davranırsanız karşı taraf da eleştirme vs hakkını kendinde bulamaz.

Temizlik mükemmel olmasın , yemek lezzetsiz olsun n'olcak? Siz evlenirken bu işlerde mükemmel olduğunuzu mu iddia ettiniz? Lütfen özür dileyen bu tavrı bırakın.

Burada düşünmemiz gereken tek şey çocuklarla kaliteli zaman geçirmek. İleride pişman olacağınız tek şey bu olmalı. Perdede kalan toz zerresi değil.

Yerler vilada ile çok iz kalıyır böyle pis gibi duruyır öyle olunca içime sinmiyor ama o dediğinizi düşüneyim iz kalmaz herhalde dimi? Benimde elimin ayarı yok göz kararı dedikleri bende hiç yok zaten o yüzden hiçbir şey tutmuyor poğaça yaptım mesela sert oldu kurabiye yaptım dağıldı gitti ya ben bunları da yapamıyorum. Eşimin yardımı sadece dağıtmamak ve yemek masasını toplamak anlayışını yitirdi iyice tartışma yaşanıyor zaten bu yüzden

Evi süpürüp silen ropotlar var ben ondan aldım çok büyük rahatlık gece dörde beşe ayarlıyorum ben uyurken o süpürüyor uyandığımda her yer mis gibi bazen günde iki üç kere supurdugumde oluyo ayda birde kendin normal temizlik yaparsın mis gibi. Yemekde de ben çok konserve yaparım çok pratik aç pişir ye

Etiket yaparsanız sevinirim güzel olur. Eşim yemek masası toplar dağıtmaz o ladae yardım yok hiç söylenmezdi sorun etmezdi şuan of puf olmamış tozlu vs diye saçmalıyor. En büyük tartışma bu

En önce bakis acinizi değiştirin. En altin tavsiye bu olacaktir size. Tüm sorumluluğu tek başınıza sirtlanmayin. Esiniz o evin o ailenin bireyi. Ev içerisinde de sorumlulukları olmali. Yemek yapmalı temizlige yardim etmeli.
Esiniz yemeğinizi begenerek yemiyorsa kendi yapabilir.
Gun içerisin temizlik icin yardımcı alabilirsiniz. Ayrica yer icin guzel moplar var bir tane edinin. Gücünüz yetiyorsa ev robotu alin gun içerisinde evi süpürsun. Yoksa da su hafif ayakli olan modellerden alin gun içinde bes on dakikada görünür seyleri supurursunuz. Dip köşe temizliği de haftasonu esinizle yapin.
Ama mutlaka esinize de sorumluluklar verin

Yok bu dediğime bakın fiyatı normal viledadan yüksek ama temiz yapıyor gerçekten de. Buna alışsanız diğerini kullanmak iz yapmasa bile istemezsiniz. Onda kirli su dönüyor hep evin içinde.

Bu konuda dediğim gibi ben de sorunluyum. Yaparken neden olmadığı ile ilgili de düşünün. Kurabiye hamuru sert olmalı eğer cıvıksa tutmuyor. Poğaça tam tersi ne kadar yumuşaksa o kadar güzel oluyor gib gibi. Bunun için sağdan soldan asla tarif almam. Sadece bu siteden bire bir yaparım. Ölçüyü tam almış, videodan kendimi desteklemişsem çıkan ürün de başarılı olur. Yaptıkça belki elimiz alışacaktır zamanla.

Eşiniz destek olmuyorsa da zor. Maddi durumunuz yeterliyse 15 güne filan temizlik için yardımcı alabilirsiniz belki.

Kızlarımla çok ilgileniyorum her şeyi yapıyorum ama işler kalınca 2 saat tam ilgilenme dışında etkinlikle geçiyor ama bana yetmiyor mesela yemek zorla oluyır bu kez tadı olmuyor koştururken ya da eksik bişi oluyor. Mecburen kısıyorum zamanı.

Şu süreçte almak sıkıntı olmuyor mu? Virüsten dolayı almak içime sinmiyor. Yemek kızlarım için önemli ana hep uydurma oluyır sanki

Kızlarım açısından pişmanlığım olmadı ama yalan değil şu 2 haftadır pişman oluyorum. Dediklerinizde haklısınız aslında tavrımda önemli belkide ondan eşim öyle deme hakkına sahip gibi davranıyor. Bunu deneyeceğim

Nasıl konserve yapıyorsunuz. Çok pahalı geliyor şuan ya kurutma makinesi almak istiyorum diğer aşamada onu düşünürüm sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…