Yetişemiyorum, yapamıyorum veya beceremiyorum.

Duvar yazısı

Neden bu kadar sık ev süpürüyorsunuz? Kendinizi bu kadar hırpalamayın. Yemeğe gelince ben YouTube dan izliyorum gerekirse.

Bi robot süpürge alın, habire yerleri süpürürken siz de viledayla silin. Bezle falan diz üzerinde niye kendinizi heba ediyorsunuz? İz kalırsa da kalsın, eşiniz memnun değilse bi zahmet size yardım etsin. Bunun dışında çocuklar kaçta uyanıyor bilmiyorum ama, örneğin 8 de uyanıyorlarsa saat 6 da kalkmak size çok büyük avantaj sağlar. Tüm ev işini onlar uyanmadan bile bitirebilirsiniz.

Tüm bunların haricinde çok da anlayışlı bir eş göremedim ben, ev işlerinde biraz görev verin ona böyle çok yıpranırsınız.

Benimde 6 aylik ve 3 yasinda iki kizim var. Temizlik yapabileceksem yapiyorum yapamıyorsam esim gelince yapiyorun. Cocuklara biri bakacakki rahatca iş yapayim dimi? Supurge hergun calismiyor ama yine de sık sık camasir bulasik hic bitmiyor. Öğlenden mutlaka once yemegimi yapiyorum. Aksama kalirsa acele ile guzel olmuyor. Ayrica hersey 4x4 olmuyor. Olamaz. Yardimci tutsun o zamab

Yemek için yaptığınız hazırlıkları merak ettim, paylasirmisiniz?:)

Haftasonu eşin evi temizlesin sen çocuklara bakarken, hafta içi de eşin işten gelince çocuklarla ilgilensin sen yemek yap.

Eşiniz birseyin ucundan tutsun.
Yetişememeniz normal.
4yasınds oğlum, 1 aylık kızım var.
Eşim işten gelince yemek yapar, çamaşır bulaşık atar, yerleştirir, asar.

İzin gününde de yapılacak neyse yapar.
Yoksa yetişmeye çalışırken harap olurum.
Ya yardımcı ya da eş yardımı, size de yazık, zorlamayın kendinizi.

Merhaba, zaman zaman bende sizin gibi oluyordum yani biseyler yetişmiyor hep lekeli gibi geliyordu yemeklerde aceleye gelmiş gibiydi. Morning Routine( morning Routine mother, morning Routine with Kids gibi) diye YouTube yazınca yabancı annelerin sabah rutinlerini izlemeye basladim ve bana çok faydası dokundu. Söyle ki hepsi çocuktan önce uyan diyor.
Yorgun ve uykusuz olsanda erken kalkıp dua/meditasyon, spor, duş alma, güne hazırlık(bulaşık makinasini boşaltma, makinaya çamaşır atma) gibi şeylerle başlangıç yapınca hem kendi kendine iş yapmış oluyorsun, hemde vakit ayirabiliyorsun.

Bundan yola çıkarak bende çocuklardan erken kalkıyorum, ortalığı topluyorum, beslenmeler hazırlanıyor. Anaokulundan en geç 9da dönünce toz alıyorum süpürüyorum. tozuda hergun almamaya kendimi alıştırdim bazen insan görmezden gelmeli kafayı yememek icin. Ama bir kaç gündür bakiyorum bir iki dk totalde alıyor yine yapıyorum ama stres olmadan çocuklarda zaten anaokulunda. Mobilyalar beyaz olunca gözüme batiyor.
Mutlaka not tutuyorum bugün neler yapılacak. Misal: süpür+sil(max.5-7dk), çöp kovalarini yıka, erzak dolabını sil düzenle, WC lavabo gibi.
Haftada bir defa mutfak ve banyo detaylı siliniyor, ama günlük rutinde kirli ise siliyorum, bişey alınca yerine direk koyuyorum.

Akşam cocuklar vakitlice yatınca oturmadan devam ediyorum çünkü oturunca kalkamıyorum. Dün o kadar yorgundum ki not yazmak için uzandigim koltukta dalar gibi olmuşum eşim seslendi beni korkutuyorusn o halin ne diye xD o yorgunlukla kalktım açtım YouTube da bir video kendimi gaza getirdim üç beş parça bulaşığı hallettim sakince ocağı ovaladim filan, yetmedi bide toz aldım ki sabah yapmim diye. Yani akşam ve sabah kendinize göre bir rutin oturturtursaniz çok birikmez. Misal bizim evin kapılarını iki haftada bir silsende yeter, bir baskasinjn ki daha sık kirlenir veya daha yavaş kirlenir ona göre işini görür.
Çocuklarınız bence sizsizde oynayabilir yani kendi baslarina sıkılıp oyun oynamayı da öğrenmeleri faydalı olur

Size yardımcı gelecek anneniz kayinvalideniz ya da akrabanız yok mu?siz yemek yaparken cocuklarla oynayip etkinlik yaptirabilecek biri?

Benim 11 aylık bi oğlum var ama sanki 10 çocuklu bi ev. Yemekleri toplu hazırlıyorum mesela fırsatını buluyosam bir sürü köfte yapıp buzluğa atıyorum. Pazarda hangi sebzeyi uygun bulsam alıp buharda ya da suda öldürüp buzluğa atıyorum, kuruları haşlayıp paketleyip buzluğa koyuyorum, mantı, balık, kelle paça çorbası, taze fasulye.... Aklına gelecek her şey oluyo buzlugumda. Misafir gelince de oradan biseyleri yapıyorum. Bu yandan da mükemmel temizlik diye bişey yok .
Oda oda temizliyorum yani aynı günde iki oda temizleyemiyorum. Geçen gün muftakta yerleri silecektim sildim deterjanla ama deterjanlı olduğu için bi kaç defa daha silmem lazımdı oğlum fırsat vermedi silemedim yerler yapış yapış kaldı ertesi gün silebildim ancak. Geçen gün eşim robot süpürge alalım dedi. Fırsatı kaçırmadım tamam dedim siparişi verdik gelmesini bekliyoruz. Xaiomi V3 aldık silmesi çok iyiymiş supurmede turbosu var oldukça yüksek emiş gücü var.
Umarım beklentimi karşılar ve sadece günlük temizlik için bile olsa beni rahatlatır.

Bütün bunların arasında siz koşarken kocanız ne yapıyor?siz arada durup ne yapıyorum ben diyor musunuz bir kahve içebiliyor musunuz?

Şu süreçte almak sıkıntı olmuyor mu? Virüsten dolayı almak içime sinmiyor. Yemek kızlarım için önemli ana hep uydurma oluyır sanki
Sadece üç ay boyunca almadım yardımcı ama artık alıyorum çünkü evi sürekli kendim temizlediğimde mutsuz oluyorum. Zaten çok çabuk dağılıyor ve kirleniyor. En azından yardımcı detaylı yapıyor ben bir sonraki gelişine kadar fazla yorulmadan idare ediyorum

Eğer iz kalıyorsa vileda ile sildikten sonra kuru mopla üzerinden geçin. O zaman iz kalmaz. Yer suyuna az miktarda beyaz sirke koyun, hem iz yapmaz, hem yerleri parlatır hem de hijyen sağlar.

benim 3yaşınsa bir oğlum ve iki tane de kedim var. Eşim her işe koşar, yardım eder, ortak olur. Ona rağmen zorlanırız. Bizim son zamanlardaki düzenimiz şöyle;

robot süpürgemiz var. Her gün çalışır. O yüzden etraf toplu olmak zorunda. Yoksa bir şeylere takılıyor.

kendimce bir plan yaptım. Buzdolabına astım.Gün gün yapılacak işler belli. Bugün koltuk üstleri temizlenecek, tuvalet temizlenecek ve toz alınacak mesela. Kedilerden dolayı ev tüy oluyor çünkü. Yarın atıyorum yer silinir, kediler taranır, sonraki gün banyo temizlenir, ne bileyim cam silinir vs vs. Program olunca daha kolay oluyor, amaç evi temizlemek değil evi temiz tutmak oluyor.

Ama eşim evde hiçbir şeyin ucundan tutmasaydı yapmazdım, kimden neyden etkilendiği umrumda da olmazdı. Kadın kimsenin hizmetçisi değil, ortak bir yaşam ve yaşam alanı varsa herkesin belli sorumlulukları olur. Siz iş yaparken çocuklara bakar ya da siz çocuklara bakarken toz alır vs Zor şeyler değil bunlar, yeterki düşünceli olsun ve kadının hizmetçisi olmadığını anlasın.

ayrıca kendini yetersiz hissetme,beğenmiyorsa kendisi yapsın sen de afiyetle ye. Yapacağım diye uğraşma didinme. İki tane küçük yavrun var, onların gelişimi her şeyden önemli emin ol. Onları güzelce yetiştirdiğinde geri kalan hiçbir şeyin önemi olmuyor.

Ahh ahh ayni hisleri tasiyorum... yemeklerim berbat olmaya basladi kizim dogduktan sonra cunku konsantre olamiyorum,alel acele oluyor , ne pisirecegimi zor buluyorum , evde isler kaliyor , kizimla yeteri kadar ilgilenememenin vicdan azabi.. off offf.. faydali bir baslik olmus

Her şey 4 4 lük olsun istiyorsa eşinizden destek alacaksınız. Hayat müşterek. Ben et yemeklerini yiyemem pişiremem güzelde eşimde mesela sorumluluğu. Bir şeye yapamıyorum demek cidden kötü bir şey değil. Eşinizden yardım isteyin.

Aksam esim gelince kizimi babasina verip islerime bakiyoru. . Bazen de kizim uyudugunda ben kalkip sessiz sessiz yapilabilecek temizlikleri yapiyorum .bazen eger kendimi iyi hissediyorsam sabah 4 te falan kalktigim da oliyor genelde uyumuyorum zaten bi de sinava calisiyorum. Uykudan kisarak evi cekip cevirmeye calisiyorum ama yemek konusu cidden sinir bozucu en sevmedigim sey yemek yapmak. Daha dogrusu anne olduktan sinra oldu bu

Şimdi senin çocuğun büyümüş diyecek çoğu arkadaş da çocuktan önce kalkıp ev işi yapmak vs bana çokkkk ütopik geliyor

Yani zaten çocukla yorulacağım ev eşyalarına kölelik görevim için bir de 6 da mı kalkayım

Mesela çamaşır bebek varken de yokken de makina yıkıyor çamaşırları baştan ayırın yani bebeklerin beyaz çamaşırları renklileri büyüklerin beyaz açık renkli koyu renkli

Sonuçta çocuk tuvaketini yaparken dahi atılır onlar nerden ayırıldığı için de az emek

Camlar kapılar kirli olsa da olur önemli olan yedikleri ve huzurları

Bebekler huzurlu olsun diye de siz gereksiz yorulmamalısınız yine siz huzurlu olmalısınız

ben de temizlik yapmak icin kalkmam,
ama su aralar kisisel zaman icin kalkiyorum,
normalde bir gun ben bir gun esim aksamlari cocuklarla ilgilenir, diger kisi de kendi kisisel zamanini kullanirdi, iste spor yapmak, kitap okumak falan gibi isler. Su aralar sabaha aldim spor isini, ama yine de esime sabah kahvaltisi ve okula goturme islerini kitlemis bulunuyorum tabi ki,
sabahlari bos mide ile spor yapmak daha keyifliymis bunu yeni kesfettim, belki temizlik de daha iyi gidiyordur bu sebeple bilemedim, ama yataktan kalkma motivasyonum olamazdi saniyorum.
Yine de sabah insani olmak bir cok duzen, disiplin problemlerinde onerilen bir cozum. Hic olmadi daha gunun sonuna cok var diye kendini kandirabiliyorsun.

Ama yine de ne yaparsa yapsin, 2 cocuklu evin olup olacagi bellidir, beklentiyi cok yukseltmemek de onemli, ozellikle burada muhatap es acisindan, bence sukretmeli sofraya gelen yemege, evin iyi kotu bir duzende olmasina. Zira bu cocuklarin her gunu bir degil ki, zaten iyi gunlerde konu sahibi de idare ediyordur, onemli olan zor gunlerde bugun de boyle olsun ne olacak ki diyebilmek. Hic bir cocuk bir gun makarna yedi diye vitaminsiz kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…