- 2 Ağustos 2013
- 4.111
- 3.891
- 448
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Yapın yapın.
Helâk edin kendinizi.
Madalya takan olur belki!
Sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem ama ben öyle dört dörtlük kadınların değer gördüğünü hiç görmedim.anca genç yaşta hastalık sahibi oldular.
Neden bu kadar sık ev süpürüyorsunuz? Kendinizi bu kadar hırpalamayın. Yemeğe gelince ben YouTube dan izliyorum gerekirse.Kızlar 2 kızım var, büyük bir evim var anlayışlı ama anlayışı ailesinden dolayı baya tükenmiş bir eşim var ve hiçbir şeye yetişmeyen ben veya baya beceremeyen ben. Durum şu 1 veya 1,5 yıl öncesine kadar haftada 3 kez süpürür olduğu kadara yemek yapardım ama full kızımla oyun oynardım küçük kızım 10 aylık büyük kızım 29 aylık buradaki tavsiyeler ile ben temizliği arttırdım yemekte çeşitler yavaştan başladı ama ben şuan kızlarıma o kadar vakit ayıramıyorum ve üzülüyorum. Oturup oynuyoruz ya 2 saat anca oluyor dahası yok. Onun dışında temizlik yaparken onada etkinlik gibi yapıyorum ama beni çok yoruyor aşırı hadi sendd süpür gel beraber silelim ama küçük kızım bu kez zorluyor ağlıyor sonra temizlik kalıyor ya da evet süper temizlik oldu desem yemek kalıyor ay ben çok yoruldum yaa hııı birde şu var yaptığım yemeklerin tadı da güzel olmuyor eşim zorla yiyor ama ben farkındayım olmadığının mesela hala güzel çorba yapamıyorum ya da yemek yapsam mutfak dağılıyor toplayamıyorum kızlar üzülmesin ağlamasın vs derken hep bir şey kalıyor bu yemek işini nasıl çözeyim temizlik falan nasıl daha az zaman alır. Ayrıca fayanslarım granit neyle sileyim ki iz kalmasın ben resmen eğilip siliyorum mikrofiber bezle ama o da zaman alıyor. Yemekte nereleri takip ediyorsunuz mesela tarif tutsun gibi şeyler aklıma gelmiyor şuan ama evde pratik olacak ve hep temiz duracak şeyler neler ay ben napayım ya olmuyor ben yapamıyorum yemeğin tadı evin çöpü temizliği derken yoruldum düşüncede yoruldum daha. Lütfen bana öneri ne biliyorsanız bu sorunumu çözecek öneri istiyorum. Hem bu derdi olanlara da fayda sağlar bu konu bende rahatlarım biraz
Benimde 6 aylik ve 3 yasinda iki kizim var. Temizlik yapabileceksem yapiyorum yapamıyorsam esim gelince yapiyorun. Cocuklara biri bakacakki rahatca iş yapayim dimi? Supurge hergun calismiyor ama yine de sık sık camasir bulasik hic bitmiyor. Öğlenden mutlaka once yemegimi yapiyorum. Aksama kalirsa acele ile guzel olmuyor. Ayrica hersey 4x4 olmuyor. Olamaz. Yardimci tutsun o zamabEşim normalde aşırı anlayışlıdır hiç sorun etmez ama ailesi çok etkiledi benim rahatım onlara battıkça gözüne soktular her şeyi eşimin onunda değişmesi varmış değişti. Mesela yemeğe sorun etmiyor ama görüyorum beğenerek yemiyor yetersiz görüyorum bende kendimi ama temizlik için sorun yapıyor. Yardım etmiyor bende o etmediği için yapmak istemiyorum zaten sadece en büyük katkısı dağıtmaz eşyalarını toplar tek avantaj o hıı birde yemekte tabakları topluyor ı kadar
Yemek için yaptığınız hazırlıkları merak ettim, paylasirmisiniz?:)Neden esiniz yokmus gibi yasiyorsunuz ki? Her sey ortak,evi ortak kullaniyorsunuz,cocuklariniz ortak. Elini gogsune baglayip bos bos oturuyorsa siz de bir sey yapmamalisiniz bence.
Benim tek cocugum var, sabah herkes uyurken kalkip is yaparim boyle yetistirebiliyorum ve kendime de vakit ayirabiliyorum. Sonucta hayat sadece evden ibaret degil ben de gezmek isteyebilirim veya yatip butun gun dinlenebilirim. Oglumu 8.50de okula birakiyorum her sabah. O zamana kadar camasir katlarim,utu yaparim,bulasik makinasi doldurup bosaltirim, yemek yaparim mutlaka. Sabah 5te coktan uyanmis oluyorum. Boylece oglumu okula biraktiktan sonra ozgurum. Daha kucukken evdeydi o zaman da o uyanana kadar islerim bitmis olurdu.
mutlaka her gun evi supurur silerim,iki gunde bir yemek yaparim. Buzlugum,erzak dolabim her zaman doludur,pek cok yemegi 15-20 dakikaya indirebilecek hazirligim vardir. Su anda calismiyorum ama calisirken de ayni sekilde yasiyordum.
Esim cok erken cikar gec gelir buna ragmen evin butun islerine yardim eder,kahvalti hazirlar yedikten sonra toplayip bulasiklari yikamadan gitmez mesela,ya da gece gec geldiginde yapilmamis utu varsa onlari bitirir. Lavabo tuvalet her gun cifler. Dustan sonra havlulari kurutmaya atar,kirlendiyse makineyi calistirir. İlle bir is yapar yani,ne munasebet herseyi ben neden ustleneyim? Siz esinize cok taviz vermissiniz
Haftasonu eşin evi temizlesin sen çocuklara bakarken, hafta içi de eşin işten gelince çocuklarla ilgilensin sen yemek yap.Kızlar 2 kızım var, büyük bir evim var anlayışlı ama anlayışı ailesinden dolayı baya tükenmiş bir eşim var ve hiçbir şeye yetişmeyen ben veya baya beceremeyen ben. Durum şu 1 veya 1,5 yıl öncesine kadar haftada 3 kez süpürür olduğu kadara yemek yapardım ama full kızımla oyun oynardım küçük kızım 10 aylık büyük kızım 29 aylık buradaki tavsiyeler ile ben temizliği arttırdım yemekte çeşitler yavaştan başladı ama ben şuan kızlarıma o kadar vakit ayıramıyorum ve üzülüyorum. Oturup oynuyoruz ya 2 saat anca oluyor dahası yok. Onun dışında temizlik yaparken onada etkinlik gibi yapıyorum ama beni çok yoruyor aşırı hadi sendd süpür gel beraber silelim ama küçük kızım bu kez zorluyor ağlıyor sonra temizlik kalıyor ya da evet süper temizlik oldu desem yemek kalıyor ay ben çok yoruldum yaa hııı birde şu var yaptığım yemeklerin tadı da güzel olmuyor eşim zorla yiyor ama ben farkındayım olmadığının mesela hala güzel çorba yapamıyorum ya da yemek yapsam mutfak dağılıyor toplayamıyorum kızlar üzülmesin ağlamasın vs derken hep bir şey kalıyor bu yemek işini nasıl çözeyim temizlik falan nasıl daha az zaman alır. Ayrıca fayanslarım granit neyle sileyim ki iz kalmasın ben resmen eğilip siliyorum mikrofiber bezle ama o da zaman alıyor. Yemekte nereleri takip ediyorsunuz mesela tarif tutsun gibi şeyler aklıma gelmiyor şuan ama evde pratik olacak ve hep temiz duracak şeyler neler ay ben napayım ya olmuyor ben yapamıyorum yemeğin tadı evin çöpü temizliği derken yoruldum düşüncede yoruldum daha. Lütfen bana öneri ne biliyorsanız bu sorunumu çözecek öneri istiyorum. Hem bu derdi olanlara da fayda sağlar bu konu bende rahatlarım biraz
Size yardımcı gelecek anneniz kayinvalideniz ya da akrabanız yok mu?siz yemek yaparken cocuklarla oynayip etkinlik yaptirabilecek biri?Kızlarımla çok ilgileniyorum her şeyi yapıyorum ama işler kalınca 2 saat tam ilgilenme dışında etkinlikle geçiyor ama bana yetmiyor mesela yemek zorla oluyır bu kez tadı olmuyor koştururken ya da eksik bişi oluyor. Mecburen kısıyorum zamanı.
Benim 11 aylık bi oğlum var ama sanki 10 çocuklu bi ev. Yemekleri toplu hazırlıyorum mesela fırsatını buluyosam bir sürü köfte yapıp buzluğa atıyorum. Pazarda hangi sebzeyi uygun bulsam alıp buharda ya da suda öldürüp buzluğa atıyorum, kuruları haşlayıp paketleyip buzluğa koyuyorum, mantı, balık, kelle paça çorbası, taze fasulye.... Aklına gelecek her şey oluyo buzlugumda. Misafir gelince de oradan biseyleri yapıyorum. Bu yandan da mükemmel temizlik diye bişey yok .Kızlar 2 kızım var, büyük bir evim var anlayışlı ama anlayışı ailesinden dolayı baya tükenmiş bir eşim var ve hiçbir şeye yetişmeyen ben veya baya beceremeyen ben. Durum şu 1 veya 1,5 yıl öncesine kadar haftada 3 kez süpürür olduğu kadara yemek yapardım ama full kızımla oyun oynardım küçük kızım 10 aylık büyük kızım 29 aylık buradaki tavsiyeler ile ben temizliği arttırdım yemekte çeşitler yavaştan başladı ama ben şuan kızlarıma o kadar vakit ayıramıyorum ve üzülüyorum. Oturup oynuyoruz ya 2 saat anca oluyor dahası yok. Onun dışında temizlik yaparken onada etkinlik gibi yapıyorum ama beni çok yoruyor aşırı hadi sendd süpür gel beraber silelim ama küçük kızım bu kez zorluyor ağlıyor sonra temizlik kalıyor ya da evet süper temizlik oldu desem yemek kalıyor ay ben çok yoruldum yaa hııı birde şu var yaptığım yemeklerin tadı da güzel olmuyor eşim zorla yiyor ama ben farkındayım olmadığının mesela hala güzel çorba yapamıyorum ya da yemek yapsam mutfak dağılıyor toplayamıyorum kızlar üzülmesin ağlamasın vs derken hep bir şey kalıyor bu yemek işini nasıl çözeyim temizlik falan nasıl daha az zaman alır. Ayrıca fayanslarım granit neyle sileyim ki iz kalmasın ben resmen eğilip siliyorum mikrofiber bezle ama o da zaman alıyor. Yemekte nereleri takip ediyorsunuz mesela tarif tutsun gibi şeyler aklıma gelmiyor şuan ama evde pratik olacak ve hep temiz duracak şeyler neler ay ben napayım ya olmuyor ben yapamıyorum yemeğin tadı evin çöpü temizliği derken yoruldum düşüncede yoruldum daha. Lütfen bana öneri ne biliyorsanız bu sorunumu çözecek öneri istiyorum. Hem bu derdi olanlara da fayda sağlar bu konu bende rahatlarım biraz
Bütün bunların arasında siz koşarken kocanız ne yapıyor?siz arada durup ne yapıyorum ben diyor musunuz bir kahve içebiliyor musunuz?Merhaba, zaman zaman bende sizin gibi oluyordum yani biseyler yetişmiyor hep lekeli gibi geliyordu yemeklerde aceleye gelmiş gibiydi. Morning Routine( morning Routine mother, morning Routine with Kids gibi) diye YouTube yazınca yabancı annelerin sabah rutinlerini izlemeye basladim ve bana çok faydası dokundu. Söyle ki hepsi çocuktan önce uyan diyor.
Yorgun ve uykusuz olsanda erken kalkıp dua/meditasyon, spor, duş alma, güne hazırlık(bulaşık makinasini boşaltma, makinaya çamaşır atma) gibi şeylerle başlangıç yapınca hem kendi kendine iş yapmış oluyorsun, hemde vakit ayirabiliyorsun.
Bundan yola çıkarak bende çocuklardan erken kalkıyorum, ortalığı topluyorum, beslenmeler hazırlanıyor. Anaokulundan en geç 9da dönünce toz alıyorum süpürüyorum. tozuda hergun almamaya kendimi alıştırdim bazen insan görmezden gelmeli kafayı yememek icin. Ama bir kaç gündür bakiyorum bir iki dk totalde alıyor yine yapıyorum ama stres olmadan çocuklarda zaten anaokulunda. Mobilyalar beyaz olunca gözüme batiyor.
Mutlaka not tutuyorum bugün neler yapılacak. Misal: süpür+sil(max.5-7dk), çöp kovalarini yıka, erzak dolabını sil düzenle, WC lavabo gibi.
Haftada bir defa mutfak ve banyo detaylı siliniyor, ama günlük rutinde kirli ise siliyorum, bişey alınca yerine direk koyuyorum.
Akşam cocuklar vakitlice yatınca oturmadan devam ediyorum çünkü oturunca kalkamıyorum. Dün o kadar yorgundum ki not yazmak için uzandigim koltukta dalar gibi olmuşum eşim seslendi beni korkutuyorusn o halin ne diye xD o yorgunlukla kalktım açtım YouTube da bir video kendimi gaza getirdim üç beş parça bulaşığı hallettim sakince ocağı ovaladim filan, yetmedi bide toz aldım ki sabah yapmim diye. Yani akşam ve sabah kendinize göre bir rutin oturturtursaniz çok birikmez. Misal bizim evin kapılarını iki haftada bir silsende yeter, bir baskasinjn ki daha sık kirlenir veya daha yavaş kirlenir ona göre işini görür.
Çocuklarınız bence sizsizde oynayabilir yani kendi baslarina sıkılıp oyun oynamayı da öğrenmeleri faydalı olur
Sadece üç ay boyunca almadım yardımcı ama artık alıyorum çünkü evi sürekli kendim temizlediğimde mutsuz oluyorum. Zaten çok çabuk dağılıyor ve kirleniyor. En azından yardımcı detaylı yapıyor ben bir sonraki gelişine kadar fazla yorulmadan idare ediyorumŞu süreçte almak sıkıntı olmuyor mu? Virüsten dolayı almak içime sinmiyor. Yemek kızlarım için önemli ana hep uydurma oluyır sanki
Yerler vilada ile çok iz kalıyır böyle pis gibi duruyır öyle olunca içime sinmiyor ama o dediğinizi düşüneyim iz kalmaz herhalde dimi? Benimde elimin ayarı yok göz kararı dedikleri bende hiç yok zaten o yüzden hiçbir şey tutmuyor poğaça yaptım mesela sert oldu kurabiye yaptım dağıldı gitti ya ben bunları da yapamıyorum. Eşimin yardımı sadece dağıtmamak ve yemek masasını toplamak anlayışını yitirdi iyice tartışma yaşanıyor zaten bu yüzden
Şimdi senin çocuğun büyümüş diyecek çoğu arkadaş da çocuktan önce kalkıp ev işi yapmak vs bana çokkkk ütopik geliyor
Yani zaten çocukla yorulacağım ev eşyalarına kölelik görevim için bir de 6 da mı kalkayım
Mesela çamaşır bebek varken de yokken de makina yıkıyor çamaşırları baştan ayırın yani bebeklerin beyaz çamaşırları renklileri büyüklerin beyaz açık renkli koyu renkli
Sonuçta çocuk tuvaketini yaparken dahi atılır onlar nerden ayırıldığı için de az emek
Camlar kapılar kirli olsa da olur önemli olan yedikleri ve huzurları
Bebekler huzurlu olsun diye de siz gereksiz yorulmamalısınız yine siz huzurlu olmalısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?