Yetiştirilme tarzı

Deniyicem .Teşekkürler.Bende eleştiriye tahammül edemiyorum.Birde herşeyimi ona anlatma hastalığı oldu bende.Bir günde yasadiğim olayı en ince ayrıntısina kadar ona anlatiyorum.Onun onayı olmadan yaptigim seylerde aşırı bir korku oluyor

Tum bunlar ozguvenini yikiyor. Anben bir onur yaninda olamaz. Kendi kanatlarinla ucmayi ogrenmelisin.

Düşünsenize o olmadan elbise , ayakkabi bile almaya çekiniyorum.Bu halde nasıl kendime birini bulucam , nasıl doğru adayı seçicem?Evlenince nasıl koltuk takımı , gelinlik vs alıcam

Aynen öyle.Mesela işe başladım bana diyorki erkeklere dikkat et , kimsenin seni kandırmasına izin verme .vs .Görende çok erkeklerle iletişim kurabilen , rahat bir insan olduğumu zannedicek.Evlenme çağindayim ve bir kisiyle bile görüşemedim korkudan , güvensizlikten.Bana yine birşeyleri şeyleri hatirlatma, tembihleme ihtiyacında hisseder kendisini herzaman

Her şeyinize karışarak, her şeyinize karar vererek sizi kendine bağımlı etmiş ve artık bu bağımlılıktan dolayı ondan kopmak sizi korkutuyor ama onlarlayken de hiçbir zaman kendiniz olamayacaksınız.

Parça parça bu bağımlılıklardan kurtulabilirsin, aniden kessen sana daha çok acı verecek zaten. Hayatı yeniden keşfedin kitabında bağımlılıkla ilgili bir bölüm var adım adım anlatıyor yapmanız gerekeni.

Hadi çocuk olsam neyse.Kaç yasıma geldim hala aynı.

Bazen söylüyorum.Kabul etmiyor.Çekingenliğininin suçunu bana atıyorsun diyor.Ben sizi elestirmesem yanlış şeyler seçmiştiniz diyor.Kendisinin farkında degil .

Yaş kaç ? Sizin gibi arkadaşlar hep zor evlendi ya da bekar hala

Dindarsınız diye sevgiliniz olmayacak dğeil buna bir dur diyin

Aynı durumdayım maalesef. Konuyu takipteyim

Evet ben de öyleyim
Özgüven problemi, suçluluk duygusu vs çok fazla hissediyorum ben.
Aslında annem sizin anneniz gibi değildi, tabi onun da çok vardı böyle huyları da, ben çevremden çok çektim. Çok ezildim, hep anneme sığındım. Şu an bile en ufak bir şeyi bile ona anlatma ihtiyacı duyuyorum, aldığım bir elbise bile eğer fiyatı yüksekse ona sormadan alamıyorum. Üstelik evliyim

Bende aynı durumdayım.Bende çevredwn ezilip anneme sığınıyorum.Onu çok seviyorum.Sadece beni eleştirmesini istemiyorum artık

Anlattiğınız modelden çok anne var. Benim annem de muhafazakarlık kısmı hariç öyledir.
Annenizi değistiremezsiniz. Bu durumu aşması gereken kişi sizsiniz. Tek başınıza yapamıyorsanız psikolojik destek alın.
Ben oturup anneme genel olarak yaşadığım hayatı anlatsam muhtemelen 15. dakikada kalp krizi geçirir
Onun tanıdığı benle gerçek ben arasında dağlar kadar fark var.
Annenizi kırmadan istediğiniz hayatı yaşayın. Kaldırabileceği kadarını anlatın gerisi sizde kalsın.
Dünyaya bir defa geliyorsunuz

Bende aynı durumdayım.Bende çevredwn ezilip anneme sığınıyorum.Onu çok seviyorum.Sadece beni eleştirmesini istemiyorum artık
Ben de annemi çok seviyorum. Annem de bazen eleştiriyor, işte aldığım bir kaç bir şeye karışıyor, niye aldın vs gibi.

Annenize bagimlisiniz annenizin yanlis yetistirmesiyle bu hale gelmissiniz calisan belli bir yasa gelmis bir insan kendi kararlarini verir herseyi annesine sormaz onlar uzulur kirilir diye kendi hayatinizi mahfetmissiniz annenizin manipulasyonundan kurtulmak icin destek alabilirsiniz. Yarin bir gun evlenirseniz karsinizdaki bu herseyi annesine soran annesine bagimli kisiyi istemeyecek yada soguyacaktir kimse kendi kararlarini alamayan biriyle birlikte olmak istemez kirim bu uzerinizdekileri birileriylede gorusun gorucu gelmesini beklerken hayat gecip gidebilir annenizin baskisi iyi niyetli gibi gorunsede bencillik ve etraf ne der dusuncesinden baska biaey degil

Ben de annemi çok seviyorum. Annem de bazen eleştiriyor, işte aldığım bir kaç bir şeye karışıyor, niye aldın vs gibi.
Benimkiside birsey alirken fiyatını söylemeye cekinirim.Çünkü bu fiyata bunu niye aldın vs der.Mantıksız bulur bazen.Peki sizin evlenmeniz nasıl oldu ? Görücü usulü ilemiydi

Benimkiside birsey alirken fiyatını söylemeye cekinirim.Çünkü bu fiyata bunu niye aldın vs der.Mantıksız bulur bazen.Peki sizin evlenmeniz nasıl oldu ? Görücü usulü ilemiydi
Gibi gibi. Pek görücü usulü sayılmaz ama tanışma süreci kısa sürdü. İşte nişan atma noktasına geldim, annem üzülmesin diye devam ettiğim oldu hatta. Çevreyi çok takan biri annem. Okul da okumadım ben, mesleğim yok. Küçük yaşta evlendim 21 yaşımda.
Annem evlilik konusunda çok karışmıyordu, hani kiminle evlendim falan. Ama sevgili vs kısımlarına karışırdı, ben de çok çekinirdim zaten. Özgüvensizin tekiydim, batırırdım herşeyi.

Peki evlendikten sonra kendinizi yenebildinizmi ?

Peki evlendikten sonra kendinizi yenebildinizmi ?
Hayır. Diyorum ya hâlâ öyleyim diye. Psikolojik kitaplar okuyup, videolar falan izledim. Psikoloji ile ilgilenen arkadaşlarım ile konuştum falan ama hâlâ iyi değilim.
Psikolojik destek şart, benim imkanım yok şu an.
Ama suçluluk duygusu, özgüvensizlik, eleştiriye kapalı olmak, sürekli ezilmiş gibi hissetmek, kendini ifade edememek. Daha başka bir sürü sorun ile uğraşıyorum ben. Hayat bir yerden sonra çekilmez oluyor, imkanınız varsa psikolojik destek alın. Annenizi boşverin bu noktada. Ben evlilik olarak da pek doğru bir tercih yapmadığım için düzelemedim yani. Zaten insanın psikolojisi bozuk olunca nr kadar doğru kararlar verebilir ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…