Yetiştirilme tarzı

Dindar bir ailenin çocuğuyum. Akrabalarımız dindar değil taban tabana zıttır yaşam tarzımız.
Ailem genel hatlarıyla serbest büyüttü.
Tesettürüme karışmadı.
Kendiliğimden başımı örttüm.
Sosyal çevrem her bakış açısına sahip...

Ancak genel itibariyle eleştirel, otoriter bir kadındır annem.
Arkadaşlarım bile çekinirler hala

Çok kavga ettim.
Evden bile gidecek kadar kavga ettim.
Kendi hayatımı kurdum dedim.
Kendim olmaktan vazgeçmedim.
Psikolojik destek aldım özellikle üniversite sürecimde.
Çünkü kaygılarımı çözmek çok zaman aldı, hala alıyor.
Eleştirel insanların elinde büyümek kolay değil.
Bunun tek sorumluluğu onlara ait değil.
İyileşmek, şifalanmak bizim sorumluluğumuzda.

Öte yandan ablam aslında hep annemin sözünü tutuyor gibi yapıp aslında kendisinin emin olmadığı, sorumluluğunu almaktan korktuğu şeyleri annem karışır o yüzden yapmıyorum bahanesine sığınırdı.

Bunları aile yapısına değil kendi kişisel yapınıza bağlayın diye söylüyorum.

Eşimle çocuk yaşta tanıştım.
Evlilik yaşımız gelene kadar sakladık. Zaten farklı bir şehirde olduğu için çok belli olacak bir durum da yoktu.
Söylediğimde önce baya bozuldu sakladığım ve onay almadan karar verdiğim için.

Zaman geçiyor.
Herkes duruluyor.
O eleştirmeye devam etse bile emin olduğunuz şeylerin arkasında durduğunuz sürece sorun yok.
Hepimiz insanız yanılırız o zaman da üstümüze geleceklerinde bunu hatırlatmak lazım.

Siz ne istiyorsunuz siz kimsiniz kalbiniz nerede aklınız nerede vs..
Herşeyi düşünün.

Nevzat Tarhan'ıj bir dönem evlilik okulu programı vardı. İnternette ses kayıtlarına ulaşabilirsiniz sanırım.

Bunun dışında Tuba Kılıç yine size sizin yetiştiğini ortamı bilerek yorum yapacaktır.

Maddi imkanınız varsa terapi yoksa instagramdan takip dahi çok şey öğretecek, harekete geçirecektir.

Anne ve babalar böyle böyle yol göstereceğim diye çocuğun özgüveni ve karakterini eziyorlar. Sonra sen niye böylesin ? Niye böyleyim acaba ?!?!

Teşekkürler yorumunuz için.Benim arkadaşlarında çekinir annemden psikolojik destek almışsınız ya faydasını gördünüzmü? Gördüyseniz psikolog önerisi yapabilirmisin bana

Teşekkürler yorumunuz için.Benim arkadaşlarında çekinir annemden psikolojik destek almışsınız ya faydasını gördünüzmü? Gördüyseniz psikolog önerisi yapabilirmisin bana

Ben yaşadığım şehirde psikaytri kliniğine gittim. Doktorum sadece ilaç vermiyor terapi de yapıyordu. Online terapi olarak tuba hanımı önerebilirim.

Aynı durumdayım maalesef. Konuyu takipteyim
Moralimizi bozmayalım yinede.Eksikliklerimizin üstüne gidip , korkularımızla yüzleşebiliriz aslında.Evet yetiştirilme önemli ama kendimizde çaba sarfetmeliyiz bence.Yanlız değilsiniz.Isterseniz özeldende yazabilirsiniz , dertleşebiliriz

Ben yaşadığım şehirde psikaytri kliniğine gittim. Doktorum sadece ilaç vermiyor terapi de yapıyordu. Online terapi olarak tuba hanımı önerebilirim.
Peki sizde sosyal fobi vs de varmiydı? Tam olarak psikiyatriye ne için gitmistiniz

Yazarım inşallah. Teşekkür ederim

Okurken konuyu ben mi açtım acaba dedim...
Birebir aynısı, psikolog görüşmeleri de yaptım. Bir nebze düzelttim ama işin kökünü değil...

Hangi psikoloğa gittiniz? Faydası oldumu büyük anlamda? Psikolog sürecinizi anlatabilirmisiniz müsait oldugunuzda burdan yada özeldende yazabilirsiniz isterseniz

Bir zaman sonra umursamamayi ogrenirsin surekli elestirilirsen bi zaman sonra etki
Etmez bence…

Off offf yine milyonlarca muhafazakâr aile kurbanından bir tanesi. Hay sizin dininize, değerinize ? Daha kaç kişinin hayatı mahvolacak ?

Bu tarz aileler yüzünden hanım hanımcık kelimesinden nefret ediyorum.mesela o gün daha kapalı bir şey giyeceksem bile sırf hanım hanımcık denmesin diye daha açık giyinmeye özen gösteriyorum.boşna ters tepiyor demiyorlar. Eskiden hanım hanımcık kelimesi benim için dikkat çekmeyen, ezik gibi anlamlarla özdeşleşti çünkü.

Ferhans, senin konunu okudum ve sonrasındaki konuşmalarını da. Kafan çok karışık ve bozulmuş vaziyette. Giyim, dikkat çekme yorumların, kadın-erkek ilişkileri vb. konuları irdeleme yönün, şu forumda yazdığın şeyler kesinlikle tasvip edilebilir değil ve okuyanı senin adına utandırıyor. Psikolojik olarak kendini kazacaksan, bunu ilk etapta destek alarak yapmanı öneririm (Psikolog, sağlam self help kitaplar, kendini yakaladıkça not düşmek-yazmak vb). Çok zihni bozuk bir yerdesin bence şu an, kusura bakma. Seni ciddiye alamıyorum.

Bence bu yazdığım gayet normal.

Bence bu yazdığım gayet normal.

Kendini anlamak/yakalamak adına iyi bir başlangıç bile denebilir. (Verdiğim tavsiyelerle birlikte yapıldığında)
"Aileme inat açık giyiniyorum" diyorsun işte laf altında. 28 yaşındaki yetişkin bir kadın için sence nasıl bir inatlaşma bu? Bence 14 yaşındaki bir ergene daha çok gider bu davranış.

Daha öncesinde de demişsin "Muhafazakar aile kurbanı! Hay sizin dininize!" (Gereksiz sert ve yanlış anlaşılmaya gayet müsait bir sitem bu da. Din kısmı mesela, çoğu kişiyi zan altında bırakır. Gerek var mı konunun böyle dağılmasına?). Kurban rolüne sıkı sıkıya tutunursan, hayatının her alanında aileni suçlamaya devam edersin, sorumluluğu ve gücü devreder, büyüyemezsin. 28 yaşında, meslek sahibi bir kadınsın, ekonomik özgürlüğün var, hala mı tüm hislerinin, yaptıklarının, tepkilerinin sorumlusu ailen?

14 yaşında çakılı kalmışsın ve oradan salt aileni suçlayarak çıkamazsın.

Bunlar bu konuya dair.
Diğer söylediklerinin de ne olduğunu biliyorsun (Alıntılatma bana yani gerek yok), umarım normal olmadıklarını, korkunç, aşırı ve bozuk olduklarını da görürsün.

Son düzenleme:
Annenle babamın dönemi eskisi gibi kalmadı,yani görücü usulü evlilik eskisi kadar yok.Senin beğenebileceğin,anlaşabileceğin bir erkekte görücü usulü evlenmek yerine hoşlandığı,beğendiği biriyle evlenmek isteyebiliyor.İçine kapanık,arkadaş edinemeyen erkekler genelde görücü usulü evleniyor,ondan da şüphe etmeye başlıyor insan,neden görücü usulü evlenmek istiyor diye....Bir de ailen seni nasıl yetiştirirse gerçekten ona dönüşüyorsun artık istesende değişemiyorsun."Doğduğun ev kaderindir"."Elalem"denilen görünmez bir güç tarafından ele geçirilmiş durumdayız ne yazık ki...

Evet .Katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…