- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.696
- 548
- 42
- Konu Sahibi aklnbasindamisenin
-
Bizim ulkemizde çocukla evlenirsen dinden cikmazsin ama ağaç suslersen kavmin değişirYa bazı yorumlar şaka gibi, bir ağaç süsledik diye dinden mi çıktık ne alaka? Ya bırakın biraz eğlencesine bakın işin. Bu kadar kasmaya gerek yok.
Bu harika yoruma da bir super like atmak isterdim.Bizim ulkemizde çocukla evlenirsen dinden cikmazsin ama ağaç suslersen kavmin değişir
Agauhaha evet noel icin ama daha kotu degilArkadaşlar nişanlımla bi konuda anlaşmazlık yaşadık suan o da okuyacak bu konuyu.Yılbaşı ağacını çok seviyorum o dinimize uygun olmadığını söylüyor bense bununla bi ilgisi olmadığını hristiyanları yılbaşını değil Noeli kutladığını anlatamıyorum ağacı çok seviyorum sırf bu yüzden alma paylaşma diye geri kafalılık yapıyor
Aynen ben de okurken imdaaat dedimYa bazı yorumlar şaka gibi, bir ağaç süsledik diye dinden mi çıktık ne alaka? Ya bırakın biraz eğlencesine bakın işin. Bu kadar kasmaya gerek yok.
Ama noel dini bayram zaten ve camNoel baska yilbasi baska. Dinle ne alakasi varmış çam ağacının.
Ben cok seviyorum yilin bu ayini ve yılbaşı temasını. Her yer ışıl ışıl oluyor.
Alkış emojisinin eksikliğini ben de yaşıyorumBu harika yoruma da bir super like atmak isterdim.yorumlara alkış emojisi gelmeli.
Ayakta alkışlıyorum siziBaby showerlar, cinsiyet partileri, pırlantalı evlenme teklifleri yapıp yaptıranlar çam ağacı ve yilbasini özenti buluyor. Bu ne ikiyüzlülük...
Tamam yap ama paylaşma diyorYaa ben çok seviyorum yılbaşı zamanını. Dinimizle ne ilgisi var bunu bağdaştırmak bile saçmalık. Ayrıca biz İsa peygamberin peygamberliğine de inanıyoruz. Peygamberlere iman olarak.
Ben aldım geçen yıl orta boy bir ağaç,kızımla birlikte ışıl ışıl süsledim. Zaten herşey kasvetli bari evimiz ışıldasın. Ben çok seviyorum, kırmızı, yeşil, gold,süsleri. Kime ne zararı olur ki. Eğlenmeye karşı olmak din değildir. Zira eğlenmek, güzelliklere bakmak günah değildir.
Neyi sembolize ediyormus?Niloya bak! Çam ağacı neyi sembolize eder bu platform salak kadın dolu valla yoruldum.
Birde peygamberimiz böyle buyurmuş diye konuya girmeleri yok mu iyice din kültüre dersine çevirdiler işi. Ağaç la ağaç önünde eğilip ineğe tapar gibi dua etmiyoruz eğleniyoruzBizim ulkemizde çocukla evlenirsen dinden cikmazsin ama ağaç suslersen kavmin değişir
Kesinlikle katılıyorum. Ben sadece her şeye bu kadar anlam yüklemeyi çok manasız buluyorum. Hiçbir anlam yüklemek zorunda değilim ben yaptıklarıma. Sadece canım istediği için istediğimi yapabilmeliyim. Ben ister inanırım ister inanmam bu zaten hiç kimseyi ilgilendirmez de, ağaç süslüyorum diye inanıyorsam beni dinden çıkarmak hiçbir hadsize düşmez. Bunu algılayamıyorlar. Şurda yaşayacağımız ortalama 70-80 sene desek, hayat bu kadar kasarak ilerlemez. Önce daha mühim konulara çare aramak lazım hanımefendinin de dediği gibi mesela çocuk gelinlere!Alkış emojisinin eksikliğini ben de yaşıyorum
Bir çam ağacı meselesinden konu sahibinin dünya görüşünün tamamını anlayabilmek mümkün olmasa da nişanlının verdiği tepki bana çok sığ geldi o yüzden burada çam ağacından ziyade fikir ayrılığının nasıl yönetildiğinin sorgulanması gerek.
Düşünüyorum ben eşime şimdi veya nişanlıyken böyle bir fikir belirtsem bana diyeceği şey olumsuz olarak en fazla şu olur: “Bana anlamsız ve lüzumsuz geliyor ama heveslendiysen sen süsle”
İki görüş de negatif ama birisi düşünceye saygı içeriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?