yılbaşı sorunu

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.543
10.014
773
Ankara
kızlar yılbaşında ne yaparsınız?eşinizin ailesiyle mi kendi ailenizle m geçirirsiniz yoksa başka türlü bi plan mı yaparsınız açıkcası fikirlerinize ihtiyacım var belki çok önemli değil yılbaşı gecesi ama yinede sorun oluyor geçen sene eşimle tartıştık bu konudan dolayı ilk sene k.vnin annesi hastaydı onun için bize gittik geçen sene eşime evde başbaşa kutlayalım dedim ama boşa eşim ailesine söz vermiş orayada gidebilirdik ama eşimin bana danışmadan plan yapması(ben ona danışarak yaparım)beni kızdırdı evde tartıştık sonra tamam hiç bi yere gitmiyoruz dedi ama akşama 1 saat kala annemleride çağırdım dedi ben şok geçirdim acele bi şekilde yemek yaptım hem yoruldum hem üzüldüm bu senede annem bi planınız yoksa gelin dedi bende daha eşimle konuşmadığımı söyledim sonra eşime sordum olabilir dedi(aslında dışarı çıkacaktık ama maddi olarak bu ara müsait değiliz)ama dün eşim annem sevdiğim yemekleri yapcak bizi çağrıyor ne yapalım dedi açıkcası bozuldum sanki annem yemek yapmayacak bahaneye bak:)bende bişey demedim konu halen belirsiz ama bozuldum yardım edermisinz

Cnm biz yılbaşında özel bişey yapmadığımız için bizim sıkıntı olmuyo çok şükür...
Yılbaşında baş başa dışarı çıkın bence.. öyle bütçenizi fazla zorlamanıza gerek yok ki.. maddi durumunuza göre gidecek bi yerler bulunur elbet...
Bunun dışında, önce senin annen davet etmiş.. geçen yıl da zaten onun ailesi ile beraber olduğunuz için, bu yıl annenlere gitmeniz daha mantıklı...
Ya eşimle baş başa dışarda vakit geçiririm, ya da kendi aileme giderim.. ( geçen yıl onun ailesiyle olduğumuz için ve bu yıl annem davet ettiği için )

Eşinizin ailesini de sizin ailenizi de size yemeğe davet etseniz ? Her iki tarafında gönlü kırılmaz :)

internetten baktık biraz pahalı gibiydi ama bakmaya devam ediyorum.davet olayına gelince evet ilk annem çağırdı kayınvalidem dün söylemiş geçen senede o kadar sinirim bozulduki anlatamam o yüzden şimdiden tedbir almaya çalışıyorum

yılbasında aileleri bırakıp eşinizle güzel bi gece geçirmeyi düşünseniz nasıl olur kendi evinizde de olabilirsiniz yani

Son düzenleme:
kendini nasıl mutlu hissetçeksen onu yap. canım, dünyaya bir kere daha gelmiyoruz
kimse üzülmesin diye kendini üzmeye değmez...

Eşinizin ailesini de sizin ailenizi de size yemeğe davet etseniz ? Her iki tarafında gönlü kırılmaz :)
düşündüm ama evim küçük kalabalık olunca çok sıkıntılı oluyor hemde ailelerimizin arası iyi ama çok samimi değiller

Son düzenleme:
kendi ailenizle geçirin ailenizle olmak sizinde hakkınız bozulmakta haklısınız,hep onun ailesiyle vakit geçrmek zorunda değilsinizki .

yılbasında aileleri bırakıp eşinizle güzel bi gece geçirmeyi düşünseniz nasıl olur kendi evinizde de olabilirsiniz yani

kendini nasıl mutlu hissetçeksen onu yap. canım, dünyaya bir kere daha gelmiyoruz
kimse üzülmesin diye kendini üzmeye değmez...
aslında geçen seneden beri istediğim evde başbaşa olmak ama geçen sene eşim bana kazık attı resmen:)son dakka ailesini topladı getirdi)onlar yakında benimkiler uzakta)bi de kendi ailem biraz sıkıntılı günler yaşıyolar yalnız bırakmak istemiyorum

Öyleyse bence her iki tarafa da gitmeyin çünkü kendi ailenize gitseniz eşinizin tarafının gönlü olmayacak eşinizin tarafına gitseniz sizinkilerin. Dışarı çıkmak gibi bi zorunluluğunuz da yok hem eşinizle güzel vakit eçirebilirsiniz. Bu arada eşinizle de konuşun bence annenizinde çağırdığını hatırlatın

annenize bi sonraki gün gidin nasılsa resmi tatil de çalısıyorsanız şayet ben bekarım ama oyle sorunlar yaşayacaksam eşimle olmayı ister ve baskımı da kurardım yani. sonuçta başka zaman gideriz hayatım deyip yanağına bi öpücük kondurun bence :)

Gözüme çarpan iki nokta var ; birisi siz sanki yılbaşını gönlünüzün istediği gibi değil de talimatlar doğrultusunda mecburi istikamet geçiriyorsunuz ki ; bence bunu bir an önce düzelttin.Eşler davetlere katılır , davet verir ama planlarını kendileri yaparlar , 3. bir kişi değil...

Bir diğeride onun ailesi , benim ailem hesabından öte ; sizin annenizin bir daveti var ve sizinde bunu eşinize sorup daveti kabul etmişliğiniz.Şimdi bunun üzerine eşinizin ''annem sevdiğim yemekleri yapmış , oraya gidelim mi? '' demesi eşinizin hatasıdır.Annesi planlarınızı bilmeden sizi davet etmiş olabilir ama eşinizin ''başka bir planımız var '' demesi gerekirdi.

Son düzenleme:
aslında yılbaşına fazla anlam yükleyen biri değilim ama yinede istediğim gibi geçsin istiyorum.annemin çağırdığını hatırlattım senin gönlün olsun diyo ama tabi o da kendi ailesini istio sizin orası uzak diyor (bahane)annesi çağırdı ya kıramıyor evde kalalım desem son dakka yine ya onları çağırır ya kv ısrar eder planımı mahveder of ya yakın oturmak çok gıcık bişey

sizin probleminiz kayınvalide değil eşiniz o zaman. erkeği yönlendiren kadındır unutmayın bunu istediklerinizi tatlı tatlı yaptırmayı bilin çünkü bu gerçekten ikinizin hayatı

çok doğru söylüyosun ama en son geçen sene plan yaptığımda 1 saat kala kendimi mutfakta hengamenin içinde buldum (eşimin hatası)ayrıca dediğin gibi eşimin rızasını alarak kabul ettim ama şimdi mırın kırın ediyor eşim direk annesine yemeğe gideceğini söylese sorun yok ama böyle işte yoruldum walla.k.v de çok bencildir geçen sene onlarlaydı bu senede olalım istiyor sadece onlar aile sanki

sizin probleminiz kayınvalide değil eşiniz o zaman. erkeği yönlendiren kadındır unutmayın bunu istediklerinizi tatlı tatlı yaptırmayı bilin çünkü bu gerçekten ikinizin hayatı
evet sorun eşim biliyorum annesini reddedemiyor nedense.tatlı tatlı yapıyorum ama kv çıkıyor bi yerden eşimde çanak tutuyor

Ahh, ah! benimde en buyuk sorunum
sirf ailemle gecirmemek icin, beyfendi kurnazlik yapip bir hotel/eylence ayarladi

Bence eşine annemleri çağırdım de sonra yarın akşam annenler gelcek sansın geçen sene sizinkiler geldi bu senede bizimkiler gelcek de: ) son anda çağırmadım başbaşa olalım diye yalan söyledim dersin. Bu sefer oda kendi ailesini çağırmazsa tabi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…